Nuff

29 Jun 2013

ALMHAMDULILLAH.. IMPIAN TERCAPAI.. HAK2...

hai.. heee.. teman dah draft entri ni awal2 lagi hari tu.. sebab teman tau teman akan bz giler2 lepas ni.. coz bila dah amik stock brg customer (business hubby punya) teman akan semakin bz.. takutlea nak buka blog pun x sempat kot.. nak menulis entri bukan main tulis jea kan.. mesti nak kena susun ayat cantik2, so baru lea ada orang nak baca.. kan janett.. kan.. heh3.. 

ok lah.. teman nak straight forward je ni.. masa agak terhad.. ini just AUTOPUBLISH punya entri tau.. so, kalau ada sape2 yang komen kat sini teman xdapat lea menjawab on da spot yea.. sebab masa tu agaknya teman dah xde kat dalam Malaysia.. so, berkemungkinan x dapat nak update blog lansung.. so, x dapat lea nak terus balas komen2 dan kunjungbalas korang.. heee..

so, apa kata klik kat SINI dulu untuk lebih memahamkan apa yang teman nak citer kan.. heeee..

hehe3.. dah KLIK? dah BACA? he3.. Pemanggang Ajaib.. itulah impian teman.. dah tercapai pun nak memilikinya.. tapi bukan brand IKAN lea tau.. IKAN tu brand dari Syarikat Menang Glassware.. yg ni hubby tersayang beli dekat Langkawi jea.. murah2 tauu.. heee.. lepas dah guna.. memang terbaekk korang... memang teman pun suggest korang beli lea.. memang masak pun jadi sedap.. masak x guna minyak banyak.. pastu kalau goreng ayam, masak sampai ke dalam tau.. sedappp.. xyah risau daging/ayam kurang masak ke apa dah.. he2..  no worry hokeh!
ni bahagian hadapan/atas dia..  
ni bahagian belakang/bawah  
 ni bahagian dalam dia.. 
satu side ada jalur2 camni.. untuk bakr2 daging/ayam.. besttt! 
yg ni lak bahagian rata dia.. nak masak apa2 pun bolee.. hi2 
ada magnet.. magnet ni lea yg buat pemegang tu melekat rapat..  
yg ni dia bagi sekali, spare.. kot lea nanti getah 2 dh haus kan.. 
heee.. kasi zoom apa yg ditulis.. 
inile brand yg teman guna skrg.. hubby cakap ramai giler yg beli menatang ni.. perghh.. kaya ismail group (satu2nya pasaraya di langkawiyg macam2 adaaa.. ) 
brand HiG 
teman pilih yang no. 2 paling beso.. ada lagi beso tapi hubby pilih yang ni sebab dua2 side ada jalur.. hee.. yg paling beso tu licin je side dia.. pandai dia pilih.. he2..
tadaaaaaaa..  ha2.. cer teka.. nak masak apa ni?? heh3.. xtau? nak tau x? kalau nak tau.. tunggu entri yg akan datang yea.. hihihihi.. 



|

Related Posts

35 ulasan:

  1. semangatnya akak masak dengan pemanggang ajaib tu.. =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. he2.. memang bersemangat pun.. bestt.. mana xnya dh lamangidam.. sekali dapat yug beso punyaa.. heee.. syukurr..

      Padam
  2. Kakak suka cuma itulah tak boleh masak banyak. Kalau utk keluarga sendiri boleh tapi kalau nak buat guna kalau ada majlis makan-makan memang payah. Kakak nak cari yg besar pulak kakak adalah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada yg besar punya kak, tapi brand Menang glassware.. beso sikit j lea.. periuk ajaib namanya.. yg ni pemanggang ajaib..

      Padam
  3. Alamak tersilap pulak - Kakak nak cari yg besar pulak KALAU ada bukan KAKAK adalah.

    BalasPadam
  4. Wah bestnya. Kita pun nak juga. Tapi bukan sekarang lah. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. xpe.. bila2 pun rasanya pemanggang ni akan terus dijual.. ramai giler yg beli..

      Padam
  5. Teringin jgk nak miliki pemanggang ajaib ni...tapi tak tercapai lagi impiannya..bila la nak pergi Langkawi lg..

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaAllah.. nanti tercapai gak tu.. patut beli kat langkawi.. sebab memang harga dia murah n berbaloi2.. beli dua pun okeh.. heee

      Padam
  6. zura blm beli lg.... huwaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. beli cepattt.. besttttt.. tp klu dpt sebijik macam #periukajaibmenangglassware lagi best tauu.. cer google..

      Padam
  7. rumah saya pun ada satu tapi mak saya xpernah nak guna sebab sayang katanya..so, kami cakp kt mak, memang beli utk buat perhiasan je pun..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahaha.. kalau sayang nak guna x merasa lea makan hasil guna pemanggang ajaib tu.. best tau..kurang minyak or x guna minyak pun bole.. sihatt.. he2

      Padam
  8. Salam.

    Aahh..ismail group! Ingat lagi tempat tu, memang best, macam2 ada :D

    Seronok le kome memasok pas ni tenku :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. heeeeeeee.. memang seronok lea Lana.. heee.. janji cukup bahan2nya dh leh masak kan..=)

      Padam
  9. bestnye..senang nak masak mcm ni :)

    BalasPadam
  10. ai
    saya ida
    newbies blogger
    saya baru je follow blog ni
    jemput follow blog saya ye
    umielman.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. orrait dear.. japlagi saya follow sana yea..=)

      Padam
  11. terkebil - kebil mata tgk n fikir apa dia ...

    BalasPadam
  12. sama mcm mak anis!

    dulu 1st kluar pemanggang ajaib ni asyik mntak beli jee...lagi xdpt dok ulang tu je lahh srh cari..sekali dh dpt xguna sgt pun..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe.. teman lak awal2 ni guna sesaje.. akan dtg xtau lea pulak.. hik3

      Padam
  13. semangat akk memasak ye skrng.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. klu cukup bahan2 memang semangat masaknya.. heee

      Padam
  14. sekarang ni memang pemanggang ajaib ni dah jadi satu fenomena kan??hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a boni.. memang menggila org beli menda ni.. aish..

      Padam
  15. kalau dh siap msk nnt bg tau ye.....kita boleh tolong .....tolong makan :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. ok jea.. untung ada org nak makan apa yg kita masak kan.. =)

      Padam
  16. Hai kawan! jom follow gila siot !!
    http://gilasiot.blogspot.com/ thanks kawan! Saya follow sini juga ok :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. orrait dear! ada pun blog.. ingat xde.. heee.. ok..

      Padam
  17. sape yg komen sini teman udah balas komen n bw blog korang.. thanx yea semua..=)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New