Nuff

27 Jun 2013

Review: Ayam Penyet Idaman

Review : Ayam Penyet Idaman
Alohaaaa.. pekabo semua rakan2 blogger yg kiut miut ensem bergaya?? sihat dok? heee.. teman kat sini sihat2 aje.. ni teman nak citer.. teman sebenonya dah menggelupor nak menaip entri tau x.. walhal teman ni bukan ada byk masa pun.. byk sgt hal nak di settel kan.. ahad ni udah nak terghobang (terbang dgn Air Asia menemani hubby amik stock barang bisnes dia) .. tapi disebabkan nak lepaskan rasa rindu kat blog ni, teman pun hupdate lea sebijik entri, hope korang tak kisah kan.. pasal bw tu.. dont worry.. teman akan tunaikan janji untuk bw korang lik.. heee.. tungguu.. ke nak bw hari nak gak yea..hee.. insyaAllah..

Ni tengah excited sangat nak nengok blog teman ni.. rasa macam xtau nak kata bila tak buka blog ni.. he2.. tak keruan teman tauu.. untuk inikalilah teman nak buat review lak.. hu2..ekceli entri ni dah lama teman nak buat tapi asik tertangguh aje coz cari gambo ayam penyet yg teman snap sendiri dekat pc ni laptop x jumpa2.. adess.. nak jugak share gambo sendiri yang mabeles n menyelerakan tuh.. cari punya cari punya cari punyalah cari.. last2 akhirnya jumpa gak.. dalam henpon teman rupanya.. ha3.. ingatkan dah upload kat FB ke.. rupanya belum.. heee.. maka bila dah jumpa gambonya.. teman pun dengan sukahati nak publish entri ni.. heh3..  wlu apa2 pun.. teman nak kena juga bagi tau yang tak semua gambo2 ni teman snap sendiri.. ada yang diambil dari sumber yang lain.. (baca link paling bawah sekali yea.. =)..  

Macam2 menu masakan Indonesia yang sedap2 ada kat sini..
Warung yang teman excited sangat nak review ni ialah warung makanan Indonesia di Plaza Idaman, sape2 yang dok Gombak ni tau lea kot Plaza Idaman kan.. landmark dia Pasar Ong Tai Kim.. kalau dari pasar Ong Tai Kim, gi ke arah bank dan masuk ke Plaza Idaman Ground Floor. Kalau tak jumpa warung ni, tanya jea dekat orang2 kat situ.. gerenti diorang tau punya mana letaknya #Warung Ayam Penyet Idaman. 
Ni pulak gambo order kami hari tu, Ayam Penyet dan Lele Penyet.. 
kabur lea plak gambonya.. hu3..
Lele Penyet tu ikan keli tau, Ayam Penyet tu ayam lea kan.. hee..
ops.. nampak tu.. manggo blend tu teman punya.. nyum2..
Selain tu menu2 lain yang terdapat disini antaranya ialah Ikan Kembung Penyet, 
Tempe Penyet, gado-gado, dan macam2 lagi tau.. 
Kelebihan warung ni berbanding ialah menu yang kita order semua sampai panas2 kat kita, pastu rangup weh.. dan rasanya sedap sangattt..  hari tu teman makan ayam penyet kat sini, teman memang kekenyangan sampai malam.. pergh.. lepas mam jea terus balik umah mata ngantok jea.. ate, udah kenyang kan.. ha2.. terus tertidur kami hari tu.. So, kalau nak makan Ayam Penyet yang beri kepuasan sepenuhnya.. datanglah ke Warung Ayam Penyet Idaman.. walaupun hanya warung kecik (ada 6 meja panjang jea..), tapi ayam penyet dia terbaek.. kalah restoran ayam penyet lain tauuu.. heee.. teman kasi 5 bintang.. sure korang nak datang lagi punya.. macam teman jugak lea.. ha3.. 
Tengokk.. teman sampai mintak kad business sebab nanti mana tau nanti nak order siap2 takut abes.. heee.. tapi lum pernah call lagi.. selalunya makan situ aje.. tp kena mai awai la yea!
Opss.. lupa yea nak ingatkan.. korang kalau nak datang sini kena cepat2, kalau lambat.. melepas lea korang.. sebab ayam penyetnya cepat abes.. pastu, klu korang datang sini.. kena sabo.. disebabkan warungnya kecik jea.. maka org yg datang terpaksa lea ikut turn.. kira kena menunggu lea sampai org lain abes makan.. bila meja dah kosong baru leh korang dok dan order.. apa yang pasti penantian korang sangat2lah berbaloi! he2..

gambar : credit to :

Related Posts

25 ulasan:

  1. pergh dah lama tak update entri...sekali bagi entri buat kak lea lapor huwaa nak jugak nak jugak..alah tak pernahlah sampai area situ huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. sekali sekala nak jugak share makanan kegemaran teman yg memang mengenyangkan! pergh.. mkn sampai penuh perut rasanya.. puas.. alhamdulillah.. he2.. ada masa nti try lea jln2 area plaza idaman tu.. lepas mkn ayam penyet boleh jalan2 cuci mata dalam pasaraya tu.. heee.. =)

      Padam
  2. Kalau dapat berbuka ayam penyet macam ini best juga kan...
    Macam nak cari jugalah kakak tapi bukan tempat itulah cari diJB sini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kaLau time berbuk.. cium bau ayam penyet pun dah bergendang gendut perut dibuatnya kan.. heee.. moga jumpa yg sedap di JB.. nyum2.. =)

      Padam
  3. sdpnye.. ada masa nti nk try la aym penyet la.. ^_~

    BalasPadam
    Balasan
    1. try jgn xtry.. sedapppp.. hee.. teman baru tahun ni pun mkn ayam penyet.. sebelum2 ni mana pernah.. sekali dapat makan terus sukaa.. melekat terus kat warung ayam penyet ni.. xmo tempat lain dah.. he2..

      Padam
  4. sambil tgk sambil telan liur... nengok ikan lele tu lg telan liur...

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaaaaaaaaaa.. ni mesti suka ikan keli yeaaa... he2.. teman suka ayam penyet.. ikan keli teman x makan.. klu tang ekor tu nteman suka.. sebab rangupp.. hi2..

      Padam
  5. hamboii terliur tak hengat tgk menu² dia...hiksss:P

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. tau xpe.. memang sedepp bangat.. xtau nak kata... slurpp.. (kasi bakar lagi .. bio dia terliur.. ha2.. )

      Padam
  6. lama dah tak pekena ayam penyet nie

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok lea tu.. kalau hari2 nanti jemu lak.. haaa. ni kalau dh lama x pekena ayam penyet mesti makan kali ni sampai terangkat2 kot.. hihihi

      Padam
  7. nampak nyum2 laaa..kena try nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mestiii.. jgn x try.. rugii.. nti jadi mcm teman.. org lain sebut2 ayam penyet.. teman x pnh rasa pun.. tiba tahun ni baru dapat rasa.. tu pun org tersayang bawakkan.. klu x.. x tau apa rasa ayam penyet sampai sekarang.. hi3.. sedappp upenyee.. nyum2

      Padam
  8. Kenapa la sy xpernah makan ayam penyek? Bila dpt merasa ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha3.. sebab x bersungguh2 nak mkn ayam penyet.. macam teman dulu lea.. xde rasa nk mkn ayam penyet.. tp bila dh org bawakkan, baru tau itu kegemaran kita rupanya.. ha2.. ajaib.. sedappp.. hik3.. abes semua teman bagi terliur.. hi3

      Padam
  9. Semua yang komen sini, teman dah singgahbalas.. hee... thanx sebab sudi singgah n baca entri teman.. syukur ada sahabat blogger mcm korang.. aminn..

    BalasPadam
  10. sedapnye,,,hani selalu makan ayam penyet ni kalau kat u..jadi peberet kot...cuti 3 bulan..rindulah kat ayam penyt kat upm...hihi..

    BalasPadam
  11. assalamualaikum..tenku butang :)

    klu dah tenku butang beri 5 bintang..memang confirm laa sedap lain dari restoran yg lain kan... :)

    BalasPadam
  12. hahahaha.. memang sedap lea ayie.. xtau nak kata.. pendek kata.. kalau rasa mcm xnk mkn sebelah malam, makan je ayam penyet ni sebelah petang.. gerenti mlm x amkan dah.. hihi.. diett!

    BalasPadam
    Balasan
    1. assalamualaikum..tenku butang :)

      ayie ayam penyet tu bole mkn mmg suka tapi lele penyet tu x dpt la nk rasa sbb ayie mmg x mkn ikan sungai...:)

      Padam
  13. wahhh..nampak sedap la makanan2 kt situ. meleleh pulak air liur..hehe

    BalasPadam
  14. aduuhh jadi lapo la plk :) adehh

    BalasPadam
  15. Finally I jumpa lah entry ini. Kunjungan balasan :) Saya Ana. Salam.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New