Nuff

04 September 2013

RON95 dan Diesel naik 20 Sen September 3rd 2013



RON95 dan Diesel naik 20 Sen start September 3rd 2013

berikut berita yang teman baca dekat sebuah akhbar on9 kelmarin.. orang ramai udah kecoh2 bila isu ni jadi lagi (minyak naik x turun2!) teman?? nak bising apo.. kalau dah naik kita bukan bole buat apa.. terpaksa lea redha n terpaksarela gak menerima keadaan.. kalau tak, nak tak nak petrol tu keperluan kenderaan kita, camne nak guna transport kalau takde minyak..sabo jelah.. nak marah2 pun tak dapat apa.. jom baca jap..
The move is aimed at reducing fiscal deficit and will save RM1.1bil per year for the Government, said Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak.Price for RON95 petrol and diesel will be raised by 20 sen per liter effective 12.01am on Sept 3. He said the government would increase the Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) payments to help alleviate the rakyat’s burden. 
However, he declined to reveal how much the increased BR1M payments would be, saying he would announce it during the 2015 Budget. 
Hemmm.. kalau camtu teman pun nak ikut brother dalam gambo bawah ni lah, isi tank dengan minyak masak.. wakakaka... errrr.. boleh keee.. ha3.. gambo labun je tuuu.. jangan dok percaya sgt okeh! ha2..
kalau isi tank guna minyak masak untung ke rugi? hihihi...

Related Posts

5 ulasan:

  1. assalamualaikum kak. hehehehe buh minyak masak kat keta pastu masak situ, heee. nak taknak. kena redha dan life must go on...

    BalasPadam
  2. tul tu sheila.. kita ni xde kuasa nak ubah balik harga minyak ke asal (yg murah mcm dulu2.. hu3)

    BalasPadam
  3. nnty minyak masak pun harga naik hehe

    BalasPadam
  4. Minyak masak pun mahal sekarang ni..Harga kelapa sawit pun meningkat jugak..Sekarang ni..Rakyat Malaysia terpaksa kurangkan segala penggunaan minyak.. Guna sistem surialah untuk gerakkan kereta.. okjay kot..

    BalasPadam
  5. Itu rasanya dia.tuang kat tempat.minyak hitam tu

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2