16 September 2013

TERTUNAILAH HASRATKU.. NAK MAKAN DURIAN..

Cakkk.. sape kat sini suka makan doyan a.k.a Duriannnn?? ha2.. pasti ramai kannn.. ada yang tak makan tu rugi la kannn.. hik3..  sedap kannn.. hemm.. teman teringatkan anak2 officemate teman dulu, semuanya tak suka doyan.. xleh bau punn.. sampaikan siap warning kat mama dia (warning ala2 manja tau.. bukan tengking ke apa..) depa warning kata "kalau mama nak makan Doyan, jangan makan dalam umah, makan kat luar tauu..jauh2 sikit.." maka makanlah mama n papa nya doyan kat luar umah.. alahai.. kesian tapi teman tumpang gelak bila mamanya citer kat teman.. hik3.. suka jea tengok dia gurau2 n saling bulik membulik dgn anak2 dia.. hi3.. macam kawan2 jea deme ni tau. tu sebab dia rapat dengan anak2 dia.. 

teman n mama diorg tu pun memang rapat masa koje dulu.. sampaikan masa nak berhenti koje kami nanges giler2.. arghh.. sedihnyaaa..byk suka duka disana.. kami gaduh pun pernah.. x bertegur sapa masa tu.. aduh.. time tu paling sebak sangat2.. mujur lama2 kami berbaik jugak.. klu x kerana nak kawen.. teman xkan tinggalkan ofis kesayangan teman tu.. tapi atas sebab benda baik iaitu kawen...teman pun mengucapkan Selamat Tinggal buat mereka disana.. masa tu gaji dah Up ribu lak tu..  hu2..dapat merasa sekejap jerk..

opsss.. berbalik kepada citer doyan tadi.. jgn fikir diorang ngengada lak tau.. diorang bukan ngengada x mau makan doyan.. tapi sebab dah xleh nak bau langsung, kalau bau terus nak pening n muntah.. memang secara Natural keadaan tu datang bukan dibuat2.. (kata mama dia la kann..) haaaa.. kalau dah x suka doyan, maknanya makanan yg busuk2 seangkatan dgn doyan cthnya Petai n Jering pun diorang x makanlah tau! he2..hanya teman n mama diorang jea yang satu geng.. siap bawak jering muda kupas dalam keta, pastu makan waktu dinner kat hotel.. ahakssss.. xleh lupa kenangan tu.. memang slumber dia ni.. hi3..

Aishh.. dah nak ujung2 baru teman teringat nak citer pasal makan durian.. hi3.. hari selasa hari tu.. 10/9/2013 My hubby belikan teman durian.. dapatlea mkn 3 ulas steng sorang.. mmg x beli byk pun sebab dia xleh mkn durian lebih.. angin katanya.. heeee.. walaupun 3 ulas steng.. teman rasa puas sgt dpt mkn doyan.. start dari tahun lepas lg tingin nk mkn doyan x dpt2... last2 hubby wat surprise belikan doyan.. kami bahagi sama byk.. org kata buat lepas hajat jea.. bukan nk mkn berkoyan2 pun., heeee.. thanx cyg.. sempat jgk dia ngusik.. nah doyan.. mkn lea.. utk org mengidam.. hu3.. Aminnn klu betul2 mengidammm.. heeee.. doa2kanlah yea..
Reactions:

4 ulasan:

  1. makan je doyan..tap x fanatiklah..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho2.. x fanatik xpe lea.. mahal gak doyan sekarang ni.. main timbang2 lak kan..

      Padam
  2. Haiii..... tenku butang.... salam kenal dari saya,
    eeerrk...... saya suka makan doyan, tapi saya tak pandai nak pilih doyan kalau nak beli, kadang2 terkena yang tak elok

    BalasPadam
    Balasan
    1. haa..tau xpe.. sebab tu teman suka beli yg dah siap buka.. heee..dah elok ke takisinya.. tapi macam mahal sikit lea kan..

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥