MESTI BACA!!

31 Mac 2013

Baru nak bermula tiba2 rasa nak berhenti--SAD

mungkin ini kali yang terakhir.. terima kasih buat semua... 

Dazrin & Hairul Juara Fear Factor Selebriti Malaysia


Dari 15 kumpulan.. 


Hairul Dan Dazrin Juara Fear Factor Selebriti Malaysia 2013 
Tahniah diucapkan kepada Juara Fear Factor Selebriti Malaysia 2013Hairul dan Dazrin. Dengan kejayaan itu, mereka berjaya membawa pulang hadiah RM200,000. 
Tempat kedua pula dimenanangi oleh pasangan On Air iaitu Hafizul dan Hefny.
 Tidak lupa kepada pasangan Zoey dan Dafi serta Ajak dan Elfira, syabas kerana anda berjaya layak ke final namun nasib tidak menyebelahi anda kerana tersingkir sebelum ke segmen terakhir.



pasni tertunailah hasrat Hairul nak bawa mak ayahnya ke Mekah, dan Dazrin pula berhajat nak derma kepada anak yatim sedikit hadiah kemenangannya itu.. hemm.. good2.. baguss.. semoga lebih berjaya kelak yea..! ni satu tiket untuk membina nama dalam kerjaya korgang gak kan!

♥ Pesanan Buat Suami ♥

♥ Pesanan Buat Suami ♥
-Oleh Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah-

1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..

4. Jangan demand jimak sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.

5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.

7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.

8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.

9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.

10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?

11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.

12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.

13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.

14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush. Susah sangat ke nak buat macam tu? Semua nak kena ajar ke?

15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.

16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.

17.. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?

18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?

19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.

20. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.

21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.

22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali

23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.

Allah s.w.t. berfirman, “Dan ketahuilah bahawasanya Allah mengetahui apa yang didalam hatimu, sebab itu berhati-hatilah dengan Tuhan”

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG CINTA ITU INDAH


He2.. tepat jam 12.40 am.. sambil blogwalking ke blog blogger lain yg dh dtg ziarah blog teman, ternampak pulak segmen ni.. yg dianjurkan oleh cik Mimi kita.. hee.. untuk sama2 bg sokongan n tambah lagi follower kita jom kita join segmen cik Mimi ni.. leh mengeratkan lagi hubungan antara blogger2 n leh kenal blogger2 lain.. fuh.. ramai giler blogger di Malaysia ni rupanya kan.. so, apalagi.. klu nak join klik aje banner kat ats nunn.. dan kalau dah join tinggalkan link korang kat sini.. nanti teman blogwalking ke blog korg n komen apa yg patut.. kasi semangat sikit.. heeeeeeeeeee.... 

Jumlah Follower teman pada waktu ini :
168

Saya ingin special giveaway dari vitaminlovers

Jom Join and support GA dari Vitaminlovers..
Hanya KLIK,TAG and SHARE jea..
Hadiah Misteri bernilai RM50, 
jom ramai2 memeriahkan lagi jomm..
TARIKH TUTUP : 31 Mac 2013 .. 
Klik pada gambar kat atas ni kalau nak join.. =)


30 Mac 2013

APA NAMA NINJA KORANG?? JOM TRY Ni!!


Hai hai hai.. salam petang buat korang semua.. he2.. teman baru lik dari Putrajaya.. menemani my hubby gi amik motonya yg ada problem xleh start pulak hari khamis baru2 ni.. he2.. alhamdulillah tadi start boleh dah, bila alat yg "tersebut" dh ditukar.. syukur sapai umah dengan selamat.. Aminn.. huh.. actually teman bukan nak cerita pasal moto hubby teman tapi teman hanya nak post entri ni jea.. he3.. baru jumpa pic ni tadi.. dan teman rasa macam best jea dijadikan entri.. heee.. cer korang try tengok nama NINJA korang.. heee.. sedap ke x sedap lansung? wahahahaha.. opsss.. (mak kata x baik gelakkan orang tauu!)
okeh.. korang punya nama NINJA apa lak eh? tulis n cantum kan.. pastu komen sini yea.. nak tau gak apa nama NINJA korang.. hikhikhik.. nama teman.. BUTANG >>>ZUDOCHIKATOJI.. hihihi.. lawa kannn.. nama korang lak? hah! cepattt2.. teman nak tengokk...! heee.. apa2 pun Solat Maghrib dlu yea.. tata titi tutu.. lap u all so................... Much! hehehehehehehe......

MUDAH NYA SEORANG WANITA UNTUK MASUK SYURGA

MUDAH NYA SEORANG WANITA UNTUK MASUK SYURGA ♥
====================================================

1. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1000 orang lelaki yang jahat.

2. Dua rakaat solat daripada wanita hamil lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

3. Wanita yang beri susu kepada anaknya daripada buah dadanya akan mendapat satu pahala daripada setiap titik susu yang diberikannya.

4. Apabila suami pulang ke rumah dalam keadaan letih dan isteri layan dengan baik akan mendapat pahala jihad.

5. Seorang isteri yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

6. Isteri yang melihat suami dengan kasih sayang dan suami pula melihat isteri dengan penuh kasih sayang, Allah s.w.t. akan pandang dengan penuh rahmat.

7. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar di jalan Allah s.w.t. dan kemudian menjaga rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya dan jadi ketua kepada 70 000 Malaikat dan bidadari. Wanita itu akan dimandikan dalam syurga lalu menunggu suaminya sambil menaiki kuda yang dibuat dari permata Yaqut.

8. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampun oleh Allah s.w.t. seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah s.w.t. memberinya 12 tahun pahala ibadat.

9. Wanita yang memerah susu binatang dengan bacaan “Bismillah” didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

10. Wanita yang menguli tepung dengan “Bismillah” Allah s.w.t. akan berkatkan rezekinya.

11. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir dapat pahala seperti menyapu lantai Baitullah.

12. Wanita yang menjaga solat, puasa dan taat pada suami, Allah s.w.t. mengizinkannya masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia kehendaki.

13. Pahala bagi wanita hamil adalah seperti berpuasa pada siang hari dan beribadat pada malam hari.

14. Wanita yang bersalin akan dapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah swt. akan beri satu pahala haji.

15. Sekiranya wanita itu meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira mati syahid.

16. Apabila seorang wanita yang menyusukan anaknya yang menagis diwaktu malam dengan sabar, dia dapat pahala satu tahun sembahyang dan puasa.

17. Kalau wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh 2 suku tahun maka malaikat di langit datang bawa khabar gembira bahawa syurga wajib bagi kamu.

18. Kalau isteri layan suami tanpa khianat dapat pahala 12 tahun solat.

19. Wanita yang picit suami tanpa disuruh dapat pahala 7 tola emas manakala isteri yang picit suami bila disuruh akan dapat pahala 7 tola perak.

20. Wanita yang meninggal dunia dengan dapat keredhaan suaminya, dia akan masuk syurga.

21. Seorang wanita solehah lebih baik daripada 70 orang lelaki yang soleh.

22. Jika suami mengajar satu masalah agama pada isterinya dia akan dapat pahala 80 tahun ibadat.

23. Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah swt di akhirat tetapi Allah swt sendiri akan datang pada wanita yang memberati auratnya iaitu yang memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah (tetap).

24. Seorang isteri yang menyambut baik kedatangan suaminya yang dalam keadaan marah, Allah swt beri kepadanya setengah pahala jihad.

25. Allah swt berkati dalam rezeki bila seorang wanita memasak dengan zikir Bismillah.

26. Allah swt akan melaknati wanita yang sengaja mendedahkan auratnya kepada lelaki yang bukan muhrimnya

29 Mac 2013

KEEK - the fastest way to watch and share video updates!

Keek is the fastest way to watch and share video updates! No

filters or editing required - it's fast, fun and easy to use.

hamboih.. macam2 lea skrg ni yea.. teman bw ke mana2 blog asik bcerita ceriti pasal KEEK sesaja.. entah apakebendanya teman pun x amik tau.. tapi bila dh semakin ramai sebut2.. teman pun mulalah xnk ketinggalan.. ha3.. bukan ketinggalan nk join, tapi xnk ketinggalan jadi orang terakhir tahu apa itu KEEK.. ha3.. bio x join pun asalkan tau apakebendanya KEEK 2.. hi3.. (kalau nak join pun apakesalahnya kannn.. ) ishh.. tapi teman idak lea nak join.. teman ni pemalu.. yg lawa2 2 leh lea masuk video kat KEEK ni.. heee.. 
mula2 tadi taktau nak update blog pasal ape, tapi bila dh asik ternampak ayat KEEK jea kat blog kawan2 teman rasa nak buat entri pasal KEEK lea pulak.. he2..  haha.macam2 kan. dulu ingat lagi...friendster, myspace je. sekarang...facebook, youtube,twitter,instagram,nuffnangX and the latest is KEEK.
macam2 social media network sekarang. KEEK ni lebih kurang macam instagram jugak ,tapi lebih canggih sebab boleh post video cuma duration video tu maksimum 36 saat je. hoh.. sape nk join KEEK leh leh join.. login pakai Facebook jea klu malas naik taip ID n Password.. hu2.. teman buka jugak, tp bukan nk join upload video kat KEEK ni, tp just suka tengok retis2 punya video.. terutamanya siti nurhaliza selepas bertudung ni.. cute sgt dia.. heh3.. nak tgk diorg dalam KEEK taip lea kat search 2.. orraitt.. panjang lebo lea plak entri teman, dari xde idea tadi terus merapu meleret plak kan.. ha3.. okeh lah.. boabaiiii.. salammm.. 

Lirik Lagu Sahabat - Najwa Latif




Ehem2.. salam Jumaat buat kengkawan semua, hari ni teman nak share Lirik lagu kegemaran teman lagi dan kali ni teman pilih lagu Najwa Latiff n Sleeq bertajuk Sahabat.. teman suka lagu ni sebab bunyi petikan gitarnya di awal lagu n liriknya yg mengambarkan sahabat2 teman.. heee.. lagu ni teman tujukan buat Geng Wasapi yang selalu keep in touch n selalu ada di kala sepi.. heee... kami kenal dh lama.. mmg dari Sekolah Menengah lagi kami kenal.. lama giler x bertemu sekali bertemu di FB, dan yg paling mengejutkan.. masing2 x berubah.. masih macam dulu.. x sombong.. kelakar.. loyar buruk.. hi3.. wajah pun x berubah sgt.. serupaaaa jeaaa... heee.. TQ buat korang yg masih macam dulu.. Cayalah!

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


sumber dari :


♥ 19 TIPS CINTA SUAMI ISTERI ♥

♥ 19 TIPS CINTA SUAMI ISTERI ♥
========================

1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing.

2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir.

3. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan.

4. Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur.

5. Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja.

6. Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan.

7. Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politik semasa sebelum tidur.

8. Mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan, jangan biar berlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari.

9. Temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walau sambil membaca akhbar misalnya kerana apa yang penting ada berada disisi.

10. Jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atau usia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untuk mengeratkan kasih sayang.

11. Amalkan sembahyang berjemaah semasa di rumah, berdoa bersama serta bersalam-salaman selepasnya.

12. Biasakan bergilir gelas atau pinggan semasa makan serta tidak segan atau geli untuk menghabiskan makanan atau minuman isteri atau suami.

13. Sesekali buatlah kejutan seperti membeli hadiah atau kad untuk peristiwa tertentu, memakai pakaian dalam yang seksi atau apa sahaja yang anda tahu pasangan pasti menyukainya.

14. Senda gurau dalam rumah tangga amat penting, ceritalah sesuatu yang kelakar, teka teki atau apa sahaja yang membolehkan anda ketawa bersama.

15. Sentiasa kenang pengorbanan masing-masing seperti susah payah isteri melahirkan anak dan suami yang berkerja keras menyara keluarga.

16. Sesekali tukar gaya penampilan agar ada kelainan serta untuk mengelakkan pasangan merasa jemu.

17. Apa sahaja masalah yang timbul, berterus terang dan berbincang bersama untuk menyelesaikannya.

18. Sentiasa menyimpan tekad untuk menjadi suami/isteri yang baik dalam rumah tangga bahagia kerana fikiran positif akan memudahkan anda mencapai matlamat tersebut.

19. Jika amalan-amalan di atas tidak pernah dilakukan sehingga anda membacanya hari ini, jadikanlah ia sebagai titik permulaan untuk melakukannya tanpa rasa ragu dan malu.

28 Mac 2013

♥DOA BUAT SUAMI SOLEH♥

 DOA BUAT SUAMI SOLEH♥
====================
Bismillahirrahmanirrahim..
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah dosa-dosa ku yang telah ku buat..
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fizikal
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkan semangatku menempuhi segala cabaran Mu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan Ya Allah,

Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan unt terus bersamanya
Jika suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku di titian Mu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya

Sekiranya suami ku ini adalah bidadara unt. ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya­ suami ku ini adalah yg terbaik untukku di dunia Mu
Peliharalah tingkah laku serta kata-kataku dari menyakiti perasaannya

Sekiranya..
Suami ku ini jodoh yang dirahmati oleh Mu maka
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan dunia Mu..
Limpahkanlah aku kesabaran untuk terus membimbingnya..
Sekiranya suami ku tunduk terhadap nafsu yang melalaikan..
Kurniakanlah aku kekuatan Mu untuk aku memperbetulkan keadaanya

Sekiranya suami ku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya keluar dari terus terlena Ya Allah...
Kau yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku

Sekiranya aku tersilap membuat keputusan..
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri..
Kau hukumlah aku di dunia tetapi bukan di akhirat Mu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berikanlah aku petunjuk ke arah rahmat Mu Ya Allah
Sesungguhnya aku lemah tanpa petunjuk Mu..

Aku buta tanpa bimbingan Mu..
Aku kekurangan tanpa hidayah Mu..
Aku hina tanpa Rahmat Mu..
Ya Allah, Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaan Mu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi dan disayangi suami

Bukakanlah hatiku untuk menghayati agama Mu
Bimbinglah aku menjadi isteri Solehah
Hanya pada Mu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaan Mu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yang kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaran Mu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujian Mu
Ya Allah Ya Tuhanku...

Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi..
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa di hati suamiku..

"I LOVE MY HUSBAND"..

Amin, Amin Ya Rabbal Allamin..

27 Mac 2013

BLOG TEMAN BERAT MACAM GAJAH?? aduhhh..


 

huh.. baru teman tau korang sebenarnya menahan sabar singgah blog teman kan? sebab blog teman SLOW n BERAT semacam jea ni kan.. awat x habaq teman? hik3..  klu Xde orang tegur teman xtau pun blog teman ni dah semakin berat.. kalau dibiarkan memudaratkan betul x.. sib baik x Obesiti.. kalau tak.. naye jew xde org nk singgah sini nanti.. huu.. sedey... 

apa2 pun Thanx pada blogger ADIB sebab sudi ingatkan teman tentang blog teman yg berat ni.. kesian kamu pikul kan.. berat bebeno.. hu3.. teman sedang amik tindakan lea ni.. tp xtau nak buang yg mana untuk ringankan blog teman ni.. tadi teman ada timbang blog teman.. tengok niiii.. MasyaAllah.. berat kan?? patutlea SLOW n LEMB.... 

huhuhuhu...  tapi memang slow sgt ke blog teman ni yea? teman x perasan lea.. mungkin korang leh tolong tengokkan berapa lama korang amik masa untuk buka blog teman sepenuhnya.. sebab teman kat sini xde masalah lea plak.. hee.. PC teman yg tlebih laju xtau lea plak.. kui3..

Tadi teman check berat blog teman 203.52 KB .. berat lea kan? sebab teman ada terbaca kat satu Blog 2, penulisnya kata kalau berat blog lebih 100 , cepat2 lah buang code ape yg patut. aduh.. teman masih x dpt nk pilih code apa nk dibuang 2.. hemm.. apa pendapat korang??

Opss.. sebelum lupa.. bagi sape2 yg lum tau cara nak timbang blog korang, bole lea try timbang kat sini ( rasanya ramai yg dh tau kot.. tp ini teman buat untuk rakan blogger yg xtahu mcm teman sebelum ni.. he2.. ) 

CARA-CARANYA :-
1. pergi ke --> SINI

2. Masukkan URL blog korang dlm kotak besar tu ;
3. tekan CHECK!

okeh , dah tau berat blog korang kan ? bawah 100 ke atas 100 ?
hehe .. okey bye ! #jgn lupa komen okey !

SILA LETAK LINK FB / FAN PAGE KORANG DISINI UNTUK TEMAN ADD / LIKE .. (IKHLAS NI.. HE2)

Aloooohaaaaa... pekabo kome pagi nih? hope sihat2 lea hendaknya yea.. heee.. ini dia entri untuk Wordless Wednesday.. Korang ada FB kan? sila kasi letak LINK FB korang kat sini bole? he2.. hari ni teman sangat RAJIN n baik hati nak follow FanPage korang n add korang jadi friend teman dlm FB.. so, apalagi.. letak link korang ye... he2..nti klu ada friend request dari Tengkubutang Miaw jgn x approve lak yea.. hu3.. tengs!!!



26 Mac 2013

RAHSIA PERSONALITI HURUF PANGKAL NAMA

HAIPP.. apo buek tuuuu? heee.. meh baca sini meh.. ini entri suka2 ajew.. sape nak try bole jea.. tgk huruf pangkal nama korang apa.. cer tengok bawah ni korang yang mana satu.. hik2.. klu O.K dok diam2.. klu K.O heee.. lagi dok diam2.. =P

================RAHSIA PERSONALITI HURUF PANGKAL NAMA===============

Pemilihan huruf pertama pada nama juga adalah penting. Berikut sebagai sedikit panduan.

huruf A
Ramah dan murah senyuman.Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan 

cerdas.Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika 

meluahkan perasaan  marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

huruf B
Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit dan membahayakan dirinya adalah ciri 

penampilannya.Mereka juga sangat setia dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam 

pergaulan. Kelemahannya sangat mudah tersinggung.

huruf C
Ramah dan pandai berbicara.Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak 

bersungguh dalam bertindak dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.

huruf D
Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang 

menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang dan sukar 

mempercayai orang lain.

huruf E
Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. Sikapnya periang bila hatinya senang, 

tetapi suka berdiam diri apabila hatinya gundah dan boleh membuatkan hati orang lain terluka.

huruf F
Punya pendirian yang teguh, tidak mudah goyah dan keras kepala.Mereka juga sukar memaafkan.Tidak 

setia dan amat berhati-hati bila berbelanja.

huruf G
Kerap murung dan bersedih hati. Pendiriannya mudah dipengaruhi. Tekun belajar ketika rakannya bermalas-

malasan dan sebaliknya suka bermalas-malasan ketika rakannya sedang tekun.

huruf H
Mudah simpati, bahasanya lemah-lembut. Tidak pernah melukai perasaan orang lain. Selalu tergesa-gesa 

dalam melakukan pekerjaan, suka berkhayal dan bercita-cita terlalu tinggi.

huruf I
Suka memendam perasaan dan permasalahan. Mereka juga mudah merasa curiga dan cemburu terhadap 

orang lain. Suka menangis.

huruf J
Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan. Mudah merasa ragu 

dalam membuat keputusan dan tidak tegas.

huruf K
Pandai berjenaka. Hari-harinya sentiasa ceria walaupun perasaannya gundah. Kelemahannya 
suka bercerita rahsia


huruf L

Ramah dan pandai bergaul dan mempunyai ramai kawan. Tidak suka bergosip dan mencampuri urusan 

orang lain. Amat berhati-hati bila berbelanja. Kelemahannya tidak menepati masa.

huruf M
Pandai dan kreatif, suka kelembutan dan jika dikongkong, mereka akan memberontak. Senang dijadikan 

sahabat, kerana mereka tidak berkira. Kelemahannya boros dan keras kepala.


huruf N
Baik hati dan rapi dalam berpakaian. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa 

memikirkan balasan. Kelemahannya mudah bersedih hati dan kurang percaya diri.
huruf O
Serba boleh. Suka memendam perasaan dan permasalahan serta sukar mempercayai orang lain. Akibatnya 

ramai yang menggapnya sombong dan suka memilih teman.

huruf P
Pandai berjenaka dan selalu ceria. Punya banyak idea dan sangat kreatif. Sering melakukan sesuatu yang 

belum dilakukan orang lain. Agak pendendam dan boros.

huruf Q
Setia dan mudah memaafkan orang lain. Suka meluangkan waktunya untuk kawan-kawan. Keras kepala, 

sukar diatur dan mudah emosi.

huruf R
Pendiam dan bercakap hanya bila perlu. Tekun dengan kerja yang disukai dan bersungguh-sungguh dalam 

mengejar cita-cita. Suka mengkritik. Dan sukar mengawal bicara ketika marah.

huruf S
Pandai dan tekun dalam mengejar cita-cita. Tidak suka pada orang yang suka memungkiri 

janji.Kelemahannya mudah tersinggung selain sukar menahan emosi. Jika sudah emosi marahnya 

meledak-ledak.

huruf T
Sangat berdisiplin. Selalu mengerjakan sesuatu menurut aturan buku. Tidak suka mengelamun atau bermalas-

malasan. Suka menonjolkan diri selain senang gugup, terutama bila bersalah.

huruf U
Suka berterus-terang dan menyendiri. Naif baginya merugikan orang lain. Tidak tahan dengan kritikan dan 

kurang pandai menyusun kata-kata jika berbicara didepan orang ramai.

huruf V
Tutur katanya lembut dan pemalu. Pandai meyesuiakan diri.Selain itu, mereka juga pandai menguasai orang 

disekitarnya dengan cerita-cerita yang memikat. Tidak suka berterus terang.

huruf W
Ramah dan mudah simpati. Sikapnya amat menawan. Punya toleransi yang tinggi dan ringan tangan. Keras 

kepala dan sukar diatur, tetapi hatinya boleh dilembutkan dengan kesabaran dan kelembutan.

huruf X
Budi pekertinya halus. Suka melakukan pekerjaan sosial. Mudah tersinggung dan tidak akan berbaik 

dengan mereka yang menyinggungnya.

huruf Y
Pendiam dan tidak suka menonjolkan diri. Ramai menganggapnya sombong walaupun sebenarnya mereka 

adalah sahabat yang baik. Tidak berani mengemukakan pendapat.

huruf Z
Pandai berjenaka dan menyesuaikan diri dalam pergaulan. Suka disapa terlebih dulu dan gemar 
menonjolkan diri.

p/s : Hanya untuk hiburan masa lapang . xyah caya sangat benda2 ni . kalau sama kebetulan je :D

Lirik Lagu Terima Kasih - iamNEETA

Hallooo.. pekabo..? apa bikin sekarang? x buat apa? he2.. klu camtu meh kita nyanyi2 nak.. hee.. lirik pilihan teman kali ni adalah hasil dari nyanyian Neeta.. suka tgk muka dia.. cumeyy.. ok.. jom hayati lirik ni, Tajuk lagu ni Terima Kasih...

Tidak pernah ku rasa
Perasaan yang begini 
Tulus untuk mencintai mu...

Semua kerna dirimu
Ku berubah hidup kini
Penuh dengan senyuman...

=== Chorus ===

Oh.. sayang,datanglah
Ku ingikan dirimu
Dekatlah padaku
Ku rindukan pelukmu..

Terima kasih atas sgalanya..
Yang telah kau beri
Amat ku hargai

Semua ku simpan di dalamHati, 
penuh riang
Tawa mesra, 
terus terukir di hati... 

Siapa sangka 
kan bila dulu 
pernah luka cinta 
datang tak diduga 
bawa hingga syurga...

Tidak pernah ku rasa
Perasaan yang begini 
Tulus untuk mencintai mu...
Semua kerna dirimu
Ku berubah hidup kini
Penuh dengan senyuman...

Ohh sayang,datanglah
Ku ingikan dirimu
Dekatlah padaku
Ku rindukan pelukmu..

Trima kasih atas sgalanya..
Yang telah kau beri
Amat ku hargai
Semua ku simpan di dalam 
Hati,
 penuh riang
Tawa mesra, 
terus terukir di hati... 

Siapa sangka 
kan bila dulu 
pernah luka cinta 
datang tak diduga 
bawa hingga syurga...

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... best kan lirik dia.. apa kata tengok Music Video dia gak.. best gak woo.. apa2 pun good luck n moga success buat Neeta.. ekau memang berbakat sejak dari Utube lagi meh.. he2.. lagu ni mmg teman suka.. sebab mcm ada malas2 sikit.. hik3..

25 Mac 2013

KEPUTUSAN SPM NAJWA LATIF JADI BUALAN

najwa


Najwa Latif Redha Keputusan SPM Jadi Bualan
==================================     
Tahniah MH Online ucapkan kepada penyanyi berbakat besar, Najwa Latif yang telah mendapat 4A dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan semalam.
Menerusi laporan Berita Harian, Najwa telah mewakilkan kakaknya, Iqhwatul Syafika untuk mengambil keputusan tersebut di sekolah. 
“Saya tertekan sebab malam tadi (kelmarin) saya bermimpi tidak memperoleh sebarang A, sebab itu saya minta kakak ambilkan keputusan. Bagaimanapun saya tidak menyangka untuk dapat 4A kerana sebelum ini, saya mensasarkan keputusan 3A saja. 
“Alhamdulillah, saya sangat bersyukur dengan keputusan ini dan emak juga gembira melihat pencapaian saya,” katanya yang berhasrat menyambung pengajian sama ada di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) atau Swasta (IPTS). 
Terbaru, melalui status di akaun Twitter miliknya, Najwa seakan-akan reda dengan komen dan kritikan daripada peminat yang mempertikaikan keputusan peperiksaannya. 
Namun, dengan jadual seni yang padat dan populariti yang dikecapi, MH Online rasakan keputusan ini boleh dibanggakan. Dengan keputusan ini, semoga Najwa dapat meneruskan pengajian dalam bidang yang diminatinya.

23 Mac 2013

Kotex® Memberku contest


Buat kawan2 yg suka join contest yang melibatkan gambar boleh lea join contest ni.. upload gamba korang bersama2 kawan korang (MINIMUM 3 orang).. itu jea nak citer.. he3.. tataaaa..


22 Mac 2013

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

He3... lagiiii? join lagi yea? mesti itu antara cakap2 korang kat sana kan.. heeeee... teman sbeno nya memang lea nak stop kan main GA n segmen ni.. tapi itulah.. nampak jea yg menarik sikit.. mule lea nak join.. hik3.. disamping tu tujuan join sebab nak tambahkan follower.. n kenal lebih ramai lagi blogger2 kat msia ni.. heee.. actually kann.. Banner n tajuk Segmen/GA ni yg telah mencuri perhatian teman untuk join tauu! dia punya banner gambo tangan emas yg ada tulis "MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara" memang agak menggeram' kan tauu.. he3.. tahniah kepada owner blog BIcara Mak Dara ni sebab berjaya tarik minat teman untuk join sgemen/GA ni.. hik3.. OK lah.. sape nak join? klik ajew banner kat atas ni.. jangan lupa baca syarat2 nya dulu.. 
tengok bawah ni :
1. Follow Blog Bicara Mak Dara
2. Buat entri dengan tajuk 
"MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"
3. Masukkan Banner Di Atas Ke Dalam Entry dan Linkkan Ke sini 
4. Copy paste senarai penaja di bawah ke dalam entry anda itu.

                                                        Hemm.. teman nak tag sape eh..