Nuff

03 April 2014

CARA NAK LETAK LAGU BACKGROUND DALAM BLOG

Blog Kucen teman, jom singgah-->KUCEN KUCEN BELOG
Heeee.. sekarang teman hepi sangat2 tauu.. tau sebab apa? sebabnya ialah.. teman dah dapat balik lagu background blog kucen teman tu, hari tu hilang sebab apa taktau lah.. senyap sunyi je blog kucen teman tu, teman suka lagu tu.. so.. usaha dgn gigih jugak cari lagu tu.. last2 akhirnya jumpa secara tak sengaja.. MasyaAllah.. suka bebeno teman masa tu.. hati girang tak terkata.. hahaha.. (opss.. ter over lak yea..) 

haaa.. lepas teman jumpa lagu tu, terus teman google, then jumpa kat Utube akhirnya.. then try tutorial cara nak letak lagu dalam blog macam kat bawah ni.. akhirnya berjaya.. yeayyy!! .. so.. buat korang yang selalu singgah dan suka dengo lagu tu.. sekarang dah ada balik lagu tu.. gi lea singgah yea.. 


Okeylah, sape nak tau cara mudah teman letak lagu dalam blog? bagi yang dah tau dok diam2.. ni untuk yang lum tahu n selalu je tertinggal macam teman ni.. ha2.. apa kata kita nengok kat bawah ni cara2 nya yea.. thanx pada yg buat tuto ni.. terbaekkk... 


Letak lagu dalam blog ( cara mudah )
Cara yang Senang, Mudah, Simple untuk letak lagu dalam blog korang . tak perlu nak kena sign in or main coding2 bagai... simple n mudah aje.. pastu kalau sape taknak dengo lagu leh je klik kat butang pause tu.. 
 
STEP 1
Dashboard --> Layout --> Add a gadget --> Javascript/ HTML
STEP 2
set up untuk lagu...korang boleh pergi SCM Player..
STEP 3
korang pilih laa skin jenis apa yang korang nak....nanti just 'tick' pada bulatan tu tau....and tekan 'NEXT'...



second, korang boleh laa pilih lagu yang korang nak....
just type tajuk lagu and masukkan url lagu di dalam kotak yang disediakan.....
( pilih laa sebanyak mana korang nak sampai muntah laguu...huahua ) ...ehh jap, tak tau nak ambil url lagu kat mana?? ok, rujuk SINI...

kalau daa siap pilih, just tekan 'NEXT'...akan keluar page nie pulak..
ok, penuhkan ruang kosong tu dengan kreativiti korang...ueww.......
bilaa dah siap, korang hit jer button 'DONE'....

STEP 4
sekarang, korang boleh laa dapatkan kod untuk lagu korang tadi...just copy semua kod dalam box tu dan paste kan dalam javascript/ HTML seperti di langkah 1  tadi....
STEP 5
bila dah siap, apa lagi?? SAVE laaaa... 
selamat mencuba.. =)

p/s : just click pada gambar untuk tumbesaran gambar tersebut...

sumber dari :OH Budax B
Jom Singgah!


Related Posts

10 ulasan:

  1. utk org yg rajinmmg kata senang utk org mls cam akak nih mmg oh tidak heheheh... tp suke kadang dgr kt blog org lain lagu2

    BalasPadam
  2. lebih selesa xde lagu...hehehe,,takut orang lemah jantung pulak masuk blog akak...hihihi...by the way,..thanks for the tuto

    BalasPadam
  3. happynya tb ya dah dpt lagu yg selama ni di cari2

    BalasPadam
  4. salam kenalan..

    saya datang buat kunjungan balas..done follow awak..^_^

    BalasPadam
  5. takut nanti, kalaau ada lagu pusing deh baca entrynya..hihi

    BalasPadam
  6. thanks babe ! ur entry really useful for me :)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng