adseng

Nuff

09 April 2014

GiveAway Contest Gila #5: Artikel Pilihan

Heeeee.. Sempena menyambut Blog Buasir Otak yang dah cecah ke 1000 entri/post, Blog Buasir Otak pun mengadakan satu Contest/Giveaway untuk menghargai pengunjung2 blog tersebut..heeee... teman pun memang nak sangat join Giveaway ni hari tu, tapi disebabkan kesibukan terlupa pulak nak join.. ingatkan dah tutup pada 5 April hari tu, rupa2nya dilanjutkan lagi tarikhnya hingga hari Sabtu, 12 April 2014 jam 11.59 malam. Wahh.. apa lagi.. memang laju2 lea teman join.. heeee.. sape nak join gak? klik kat BANNER atas ni yea.. jangan fikir2 dah kang Buasir lak otak mengkome tu.. klik dan join jea yea! senang jea contestnya.. hehehehe.. =)

Artikel/Entri Pilihan : Muka Macam ALIEN, Ada Hati Nak Ngorat Aku

Ha2.. opssss.. ini bukan ayat teman yea.. ni ayat dari seorang rakan teman yang brutal tapi jelitawan.. hi3.. Bila teringat hari ni hari Jumaat, dok sorang2 teringat pulak citer masa kami 'dating' a.k.a jalan berdua sambil window shopping kat sebuah Pasaraya.. 

Citer ni dah lama dah.. masa zaman teman lum kawen lagi.. heee.. saja mengenangkan kembali nostalgia bersama sahabat brutal teman tu.. dulu kami memang rapat.. cuma. sekarang kami dah tak serapat dulu.. biasalea.. masing2 ada komitmen dengan dunia masing2 kan.. 

Okeylah.. sambung lik citer tadi.. sambil berjalan2 untuk menghabiskan waktu rehat kami.. kami jengjalan lea kat dalam Pasaraya tu.. nengok2 barang.. tapi idaklea membeli.. tengok jeaa.. hu2.. Alkisahnya.. tengah lalu kat satu kerusi rehat tu, ternampaklea "selonggok" budak2 lepak kat situ.. 
Yang sahabat teman ni walaupun brutal tapi berwajah cantik orangnya, dia brutal macam tomboi sikit, tapi still dressing macam girl la.. xdelea macam rappers tu.. he2.. maka memang selalulah menarik perhatian lelaki ketika itu.. he2..sebab apa teman highlight ayat ketika itu..? sebab sekarang dia dah lain sikit.. udah molat... hik3.. opsss.. jangan dia terbaca entri ni sudah.. Naya teman kena sekeh kepala.. heee... walaupun sekarang dia dah molat tapi still cumey lagi tau..bayangkan CT Nurhaliza, macam tu lah rupa dia..

Sambil nak melepasi kelompok geng jejaka lepak tadi.. bermacam2 bunyilah yang kuo.. bunyi tikus lah.. bunyi nyamuk lah.. ha3.. teman walaupun xde kena-mengena dalam hal tersebut (sebab teman bukan lawa pun masa tu... cumut jea.. budak baru abes skulah lea katakannn.. sob.. sob.. ) haaa... nampak teman highlight lagi disitu? nape teman highlight ayat masa tu ?? ha2.. sebab nak bagitau.. sekarang pun comot jugakkkk.. wakakakaka.. eh.. termelalut plak.. sambung lik citer yea..
Datanglah sorang mamat tu (boleh tahan orgnya)dengan muka slumber dia menegur kami,err..ekceli teman tau dia nak tegur sahabat teman sorang tu jea..tapi udah teman ada disebelah,maka ditegurlah kedua2 skali.. haa.. teman udah rasa tak selesa dah masa tu.. bukan tak selesa sebab teguran 'ngorat' mamat tu, tapi yang paling teman risau ialah JAWAPAN MAUT yang akan keluar dari mulut sahabat teman yang lawo tu.. haaaaaaa.. teman udah nengok ke belakang siap2.. takmo nengok muka mamat tu apabila mendengar ayat2 cinta yang keluar dari bibir munggil sahabat teman tu.. akhirnya.. terjawablah teguran mamat tadi.. haaaa.. korang tau ke ayat apa yang sahabat teman yang brutal ni jawap??? Sila baca bawah ni yeaaaa!
haaaaaaaaaaaaa.. kan naya jea dapat seketul ayat pedas ni.. adoiyaiii.. teman udah taktau nak kata apa.. segan pulak bila sahabat teman cakap cenggitu kat mamat tu.. pastu kesian pulak nengok muka mamat tu time kena sembur ayat pedas melekat tu.. errr.. teman tarik tangan sahabat teman tu, kami berundur ke tempat lain.. sempat jugak teman nengok muka mamat tu, macam terkejut n bengang jea.. tapi mujur dia tak balas balik or buat sesuatu yang diluar dugaan.. kalau tak.. dengan teman2 sekali lea sangkut beb! 
hemm.. maybe mamat tu pun dah sedar kot.. yelaa.. segan kot ditegur TAK SOLAT JUMAAT kannn.. hu3.. teman ni idaklea menyokong sahabat teman tu, sebab tak semua orang leh terima ayat2 macam tu.. kalau terBAGI ayat tu kat salah orang acane?? maunya orang tu ikut balik, then cari masa jea nak balas dendam.. ishh... mintak simpanggg.. sebab tu walau apa2 pun kita kena jaga kata2 kita.. 

Jangan sampai buat orang berdendam mendengarnya.. ini just nasihat jea dari teman buat adik2 diluar sana.. kot lea pernah berhadapan dengan situasi teman n sahabat diatas... hope janganlah keluar kata2 yang x enak pada orang tu.. just biar jea.. selagi dia tak buat tindakan yang tak elok pada kita, kita beredar jea dari situ.. buatpe nak kecoh2.. kalau setakat diorang menegur jea, tak perlu sampai nak keluar kata2 makian ke apa... 
Jangan buat ayat macam Penguin ni jugak yeaaaa.. kiranya macam samakan diorang dengan serangga/haiwan lak.. lagi lea diorang mengamok.. silap2 kita pulak yang dia malukan balik kat situ.. so, jagalah budi bahasa kita yea adik2.. heeee.. udah macam siaran TV Moral budak2 lea plak teman ni yea!
heeee.. kalau taknak kena ngorat, sila tutup aurat rapat2 / betul2 okeh.. ha3.. ni last sekali punya ayat.. tak larat taip dah.. bukan mengkome baca abes punya.. ni mesti baca lompat2 kannn?? memang kome nak kena ni!! (alamak.. dah terikut sikap Brutal sahabat teman lea plak..hik3) back to Normal plzz! ha2! Sekian!

Related Posts

7 ulasan:

  1. Nice....suke dan tersengih-sengih Selangit Biru baca entry Tengku Butang nie...teringat plak kat diri sendiri ..sama je masa old school dulu... saya follow jugak!!

    BalasPadam
  2. datang dr contest yg sama. hahaha.. kena kau setempek. betul tu, sib baik yang lelaki tu tak buat perkara diluar jangkaan kan. kalau bergeng tu, mungkin boleh jadi kot. btw, good luck!

    singgah baca article saya pulak ye
    http://masyghulonline.blogspot.com/2014/02/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    -admin-

    BalasPadam
  3. hehe..berani ler ckp muka org alien..kalo zmn skrg mn blh ckp cmtu maunya kne something lps tu huhu....

    gudluck dear

    BalasPadam
  4. bahaya woo ayat tu.
    biasa pompuan yg perasan bagus akan keluar ayat macam tu.
    kekonon jual mahal.

    eh terkutuk member ko pulak. haha sorry

    BalasPadam
  5. inshaAllah akan cuba betulkan diri dari hari ke hari sebelum terlambat..:)

    singgah sini dr rumah tuan penganjur contest..:)
    http://husnazahidi.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
    goodluck!!

    BalasPadam
  6. Tahniah! Anda telah dipilih sebagai salah seorang pemenang GiveAway Contest Gila #5: Artikel Pilihan Buasir Otak. Mohon emel kepada saya princeofnoob[at]gmail[dot]com untuk menuntut hadiah.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile