Nuff

10 Mei 2014

LIEBSTER AWARD - SOALAN CEPUCEMAS BY AINAA ROSEBERRY

Cara permainan Liebster Award ini adalah buat new entry jawab soalan yang diberi oleh pemangsa bina soalan untuk mangsa seterusnya dan tag link mangsa korang pulak

Teman lak terpaksa rela dan redha aje di tag oleh Ainaa Roseberry Ha2.. time dapat mesej dari Ainaa, ada DUA benda yang bermain kat fikiran teman nih,

No. 1, teman taktau nak join ke tak sebab macam malas je.. sebab perlu banyak masa dok depan PC.. ha2.. tapi disebabkan Ainaa yang tag, maka kena join lea nampaknya.. kekekeke.. 

No. 2 lak, teman tak faham apa menda Liebster Award nih.. ha2.. seriuss.. Jujur teman cakap, tak pernah dengar lagi Liebster Award nih, tapi pernah lea tengok Blogger2 buat entri macam ni dulu, orang ni tag orang ni untuk jawap soalan dan perlu buat soalan jugak untuk dijawap oleh blogger lain yang depa nak tag pulak.. ho3.. ada yang sampai berbelas soalan pun adaaa.. ha2.. jenuh nak menjawab.. tapi it's fun kan? inilah caranya blogger2 nak mengenali lebih dekat satu sama lain kan? 

So, Jom tengok apa soalan yang Ainaa yang cute tu nak teman jawap.. heeeee...

a) Nama Blog
Sharing My Ceritera
b) Kenapa bagi nama blog anda sedemikian???
Kerana Tujuan Teman Berblog adalah Untuk Berkongsi Cerita dengan semua
c) Apa genre untuk blog anda?? ( e.g : Makanan / Travel / Personal)
Personal n Lifestyle (err.. tapi macam caca merba sudaaa.. kekeke)
d) Apakah warna tema blog anda?? Senang cerita warna favourite.  The most you like! bagi sebab
ha3.. lagi mau tanya kaaa? of Coz lah ORENN!!! sebab rasa macam oren ni ceria, dan hati rasa hepi je nengok menda kaler oren, tapi.. teman tak suka baju oren tauu, tu yg pelikk
e) Pada asalnya, kenapa anda berblog??
Pada mulanya teman berblog sebab nak isikan masa lapang,dan orang pertama yang support teman dalam berblog ni ialah Blogger MiMi 
f) Apa pandangan anda dengan dunia blog ni?? Best?? Kurang Best?? Sila 
Ha2.. apa yang boleh teman kata, dunia blog ni best sebab masing2 berkerjasama dalam menyelesaikan masalah blog, menaikkan trafik blog, memberi jalan sama2 perolehi pendapatan melalui blog, berkongsi pengalaman yang ada bersama blogger2 lain.. bukan ke best macam tu kan? terbaekkk..
g) Jenis blog yang anda suka baca??
Blog yang ada Tips2 Motivasi dan Info2 berkaitan meningkatkan prestasi blog, err.. blog lain pun teman suka, bergantung kepada cara penulisan blogger tu jugak.. heeee.. Alaaa.. senang cakap.. kalau ada story best teman baca lah.. ehehehehe... 
h) Apakah impian anda untuk blog anda?? 
ingin blog semakin berkembang dan semakin dikenali, sebab? bukan sebab nak popular.. tapi sebab nak jadikan blog teman ni sebagai sumber pendapatan sampingan kalau boleh..     

Soalan Cepucemas teman lak... 
1.) Pecinta Kucen (kucing) ke tak?
2.) Makanan Kegemaran
3.) 3 benda paling tak suka buat.. 
4.) Siapa Blogger paling cantik pilihan hati anda (seorang sahaja)
5.) Aktiviti masa lapang (terkini)
6.) Anda seorang yang pemarah?
7.) Apa impian anda dalam dunia Blogging?
8.) Anda rasa perlukah share semua kisah peribadi didalam blog? beri pendapat anda
9.) Kasut size apa?
10.) Time tidur anda jam berapa?
11.) Apa pendapat anda tentang Tengkubutang?
  
Sape teman nak tag lak yea.. hemmm..

Related Posts

1 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2