Nuff

24 Jun 2014

TERIMA KASIH SUPERMAN

BACA ENTRI SEBELUM INI-->NGOMEL PASAL KETA |
Terima Kasih Superman, haa..nape tajuk tu? Sape dia Superman? Kalau nak tau baca le sampai abes ek.. kekeke.. (saja je nak dera kome.. kui3) 
hu3.. pagi2 tadi rasa hangen je bila enjin keta masih tak boleh start (bermasalah dari hari tu lagi..) sebelum ni pada 7/3/2014 teman dah bawak bengkel kasi repair dan cari punca nape takleh start.. pastu pomen kata sebab STARTER.. so melayanglah duit RM180 untuk starter (Kancil 850) dan juga Spark Plug yang berharga RM30.. 
Pomen tu cakap Masalah STARTER.. melayang RM180.. huwarghh..
Dan memandangkan keta teman tu sejak Mac 2012 hinggalah ke tarikh 7/3/2014 tu tak pernah servis (teruknyaaa komeee.. hu3) So, teman servis sekali la kan.. Entah teman taktau harga yang teman dapat tu mahal atau murah.. sebab tak pernah repair keta.. selalu suruh Abah teman je yang bawakkan.. (kalau teman yang bawak, nasib le kena ketok dek pomen tu.. popuan lea katakan.. aishhh) bawah ni ekspresi wajah keta teman..
Ni sebelum servis.. Masammmmm aje muka dia..
Lepas dah Servis.. Tersengih macam kerang busuk .. haishh

Ok, sambung lik citer tadi..teman dah mengadu dekat mr hubby miaw2, tapi rasa tak lalu hati plak nak bercerita lebih bila hubby macam bz je kat ofis.. macam serabutkan fikiran dia lak kan.. So, teman diam je terus lepas dia kata dia bz dan serabut fikir masalah macam2.. 
ni bukan gambor teman ye..
Tapi.. tengok2 hubby teman yang bawakkan keta tu ke bengkel.. check dan cari punca kerosakan.. Last2 baru tau apa punca keta tak leh start.. adeh.. tau ke apa?? Wayar bumi (tengok gambo atas) yang menyambungkan ke bateri tu putus sebab dah reput rupanya.. 

Mana nak mau start kalau wayar pun tak kena! Aiyakk.. 

So, ganti dengan kepala2nya semua  (Baterry Velve), berjumlah RM120 termasuk upah dan upah tolak keta kot.. 

Aiyaiyaiiii.. maknanya bukan pasal bateri la kannn.. aiyoo.. teman baru je beli bateri baru, bateri basah (RM160) hari tu.. siap tolak bateri lama (RM10).. walhal bateri tu ok lagi kot.. aishh.. bukan rezeki la namanya tu..
So, lepas dah tukar wayar baru terus boleh start dengan lancar (setakat ni laa kaaaann.. malas nak feeling happy lebih2, kang jadi balik meroyan le pulak yeee..) 

Tapi yang paling teman terharu... sebab.. Hubby teman yang busy dengan macam2 hal sanggup balik tengahari sebab nak tolong settle kan masalah ni, dan rasa terharu sangat2 bila dia kata kesian tengok teman jalan kaki dari rumah ke kedai.. Teman pun jawab " Alaaa.. anggap je exercise.. " heeee... 

Pastu hubby cakap "ha a.. Exercise le sangat2.. time ni ok le.. nanti sebulan puasa nak jalan kaki, entah larat ke tidak" karang ada pulak orang TUANG puasa.. teman jawap"haiiipp.. mana ada!" 

Pastu teman terdiam.. ternampak muka geram hubby bila teman menjawab setiap yang dia kata.. hu3.. Dalam pada tu teman rasa terharu sangat2 dengan hubby teman, ingatkan dia tak endah masalah keta tak leh start.. 

Apa2 pun.. tq superman.. heeeee.. free je dapat title baru yea.. kuang3..

Related Posts

7 ulasan:

  1. Hehehe beli kereta baru kak. Ahaks.. XD

    BalasPadam
  2. tuuu diaaa...kalau dah pakai kereta...benda-benda camni mmg la...buat garu kepala je :P

    BalasPadam
  3. Pujuk2sikit moga dia dpt berkhidmat dgn elok...

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah... nasib baik ada superman.. :) :)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New