Nuff

04 Julai 2014

BLOG MAWAR KHAYALAN | TQ BUAT PEMILIKNYA..

 
Selepas dah NAIK LEBAM teman mengacau Blogger Fiza (tuan punya blog SI HATI MERAH JAMBU ), teman beralih sasaran pulak ke Blogger sorang lagi yang juga pandai edit blog..sape lagi kalau bukan Aimi Syafiqah yang juga pemilik blog yang cantik dan kemas iaitu MAWAR KHAYALAN , 

So.. bermulalah soalan tekantubi.. mula2 teman try pm dulu, pastu terkejut berok tengok laju je Aimi jawap.. tak cakap apa dah..dengan laju berdesup Aimi terus suruh cari code .post { dan lepas dah jumpa code tu, Aimi suruh paste/selitkan text-align: justify; kat bawah coding tadi.., 

Tapi.. Allahuakbar..  teman sampai berpinau2 mata dah dok menelek coding tu dekat template teman ni.. TAK ADAA weh.. huk3.. naik juling mata ni dah mencari malam tadi.. hahahaha..

ha2.. pastu asik tanya2 Aimi, sedor2 udah pukoi 1 wehh.. kesian Aimi terganggu tido dia dek kerana melayan soklan teman.. hu3.. apa2 pun terima kasih yea Aimi.. 

So, dah lewat malam kesian lak kat Aimi, lagipun dia koje esok.. tapi Aimi ni baik hati sangat sampai siap cakap nak try godeh2 coding tu esok pagi (haa..pagi ni lah).. dan teman rasa bersalah le pulak.. takkan nak push dia.. kesian dia kan.. hee.. then teman jawab lea OK.. heee.. ciaan dia yea.. selamat beradu yea..he2.. dan teman pun masih di depan pc menjulingkan mata nengok coding..
Ha2.. tau le teman ni kan.... selagi tak dapat.. mula lah.. cari balik code .post {  yang teman tak jumpa dari tadi , nak jugak cari..! teman tau pasti ada! kadang template ni lain2 coding dia kan.. so, try cari sampai lea AKHIRNYA teman jumpa gak.. macam kat dalam gambo kat ni.. (Sila tengok atas)

Rupa2nya code .post { memang takde dalam blog teman ni ha, tapi code yang function nya serupa dengan tu mestilah ada kan.. haaa.. yang untuk template teman ni. code dia  .post, .page {   tu haa, fuhh.. jumpa gak akhirnya.. lepas dah jumpa baru leh selitkan text-align: justify; kat bawah dia.. heee..  pastu klik Preview.. bila tengok takde error tu.. hati dah mula berbunga.. laju je tengok hasilnya.. wahhh.. dah jadi kemass!! torbaekkk.. Apa2 pun tQ buat Aimi sebab sudi tunjukkan jalan buat teman.. tQ sayammm.. heee.. 

Opss.. jap.. korang taktau dan tak faham yea teman bebel pasaipa ni?  haaa.. nak tau apa benda yang teman ngomel dan dari malam tadi stress sampai tak sabo nak nunggu esok tu? ni haaa.. cara macam mana nak jadikan keterangan/post depan/1st page blog kita nampak kemas dan cantik.. (justify).. err.. tak faham ye? takpe2.. meh tengok gambo bawah ni, teman dah snap kan..
AIYOOOO.. Mula2 dari berterabur macam ni.. (serabut mokcik nengoknyeee wehh..)


dan.. TADAAAAAA... Jadilah macam ni.. (haa.. baru nampok kemas sikit.. heeee..)

Note : coding teman ni just untuk blog2 yang pakai template yang sama dengan teman je kot.. kalau blog lain maybe codingnya lain pulak atau sama dengan yang Aimi bagi tu kot.. try ajelah yea.. taktau tanya yang pakar mcm Fiza n Aimi dan beberapa lagi Blogger terror coding2 nih.. teman tak reti.. jangan tanya teman.. ehehehe.. apa2 pun.. good luck n jangan putus asa untuk apa yang korang impikan.. (mcm teman, impikan blog yang macam sekarang ni dah tercapai.. Alhamdulillah.. )

Fuh.. panjang lebor.. ok lah.. sampai sini aje.. Blog teman pun dah semakin kemas (bagi teman la yea..) bagi pandang korang taktau lea pulak.. ehehehehe.. blog kemas ni berkat bantuan dari Blogger2 yang baik hati dan tak sombong.. mereka2 ni memang terbaeklah.. meh jenguk blog blogger awesome ni meh.. klik je kat link bawah ni..

Blogger Fiza (tuan punya blog SI HATI MERAH JAMBU )

Aimi Syafiqah (tuan punya blog MAWAR KHAYALAN )

dan... tak lupa juga buat Blogger Zaza yang merupakan orang paling banyak bantu edit blog teman (tukar template baru dan tolong adjust macam2 gak).. i tak lupa jasa u Zaza.. heee.. tQ! =)

---> ZaZa Iman (tuan punya blog ZaZa Zehra ) <---


UPDATE 
(31/10/2017) 

yang ni Teman adjust untuk template yang terbaru ni..
cari  code 
.post { dan paste code text-align: justify; kat bawah dia..
Jom tengok perbezaan sebelum 
dan selepas edit align justify ni.. 

SEBELUM




SELEPAS




Related Posts

7 ulasan:

  1. hehehe coding blog ena pun lain dari yg lain macam blog akk. So kena godek satu satu. Dulu settlekan masalah kat blog ena, perghhh jenuh la try satu persatu. T_T

    BalasPadam
  2. Hooo...edit blog ke...ingatkan duk buat apa la..hahaha..

    BalasPadam
  3. kalau cik akak memang dibiar je cam tu...hihi..
    orang tak reti bab kod ending..hahaha

    BalasPadam
  4. bab bab ni selalu serah pada yang lebih arif... he he he...

    BalasPadam
  5. Hambuiii siap ber entri entri haa. Tadahal lah ^^ Semalam tu tak tidur lagi pun. Baru otw ^^ Apa apa pun, tahniah lah sebab jumpa dah coding tu xD

    BalasPadam
  6. Fiza takdelah pakar mana..try and error je tu.apepun seronok tengok coding ni kekadang tu..sesambil tu belajar gak tapi tu lah kadang² lain template lain codingnya pun boleh buat pening lalat gitu..alhamdulillah ade yang sudi membantu kan :)

    BalasPadam
  7. Dulu memang tajin coding2 ni..lepas tu dah lupe sebba suruh pakar design buatkan..hehe

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2