Nuff

20 Oktober 2014

Sony Experia C3 | Hadiah Ter Istimewa!

Kalau sape2 yang pernah tengok post teman kat wall FB Tengkubutang Miaw tu kan.. Yang kerap sangat post bertanya henfon apa yang sesuai, yang OK, yang MURAH untuk teman yang suka online dan ber blog ni.. 

heeee.. pilihan teman memanglah Samsung Galaxy Note 3 pada mulanya.. tetapi disebabkan reganya yang mahe' maka teman redha ajelah beli henfon yang lain.. janji ada android yea! takmo yang biasa punyo.. hahahaha.. yelah.. kita mesti nak yang terkini .. ye dak??? alang2 tuko henfon baru... bior puas hati.. 

Masa tu teman ni asyik2 nak pilih Brand Samsung aje.. tak kira Samsung apa, janji Android, janji Samsung.. Samsung Grand tu pun dah OK bagi teman.. heee.. janji leh layari internet sudah.. 

Tapi kann.. my hubby asyik suruh pilih Sony aje.. dan pilihan  hubby untuk teman ialah Sony Experia C3, pada mulanya teman tak berapa berkenan sebab teman ingatkan kecik cenonet je fon nya... pastu ingatkan bukan android.. pastu lak memang tak pernah guna Sony, takut application dia lain dan canggung rasanya nak guna nanti.. 

Pastu hubby pun bawak teman gi tengok dulu kat Festival Mall City tu.. dapat tengok dan pegang.. peghhh.. beso rupanya.. terus senyum sampai ke telinga.. hehehehehe.. hati pun tak risau dah pilihan hubby tu.. ok lah.. teman suka..  

Tapi masa tu kami memang dah postpone beli henfon tu sebab fikirkan modal untuk beli barang bisnes lebih penting.. maka teman pun dengan rela hati bersabar.. kebetulan, henfon teman yang pada mulanya hampir rosak kena hujan masa balik raya ritu, dah OK.. dah kering sepenuhnya.. Alhamdulillah.. tu yang dah tak kisah sangat lambat ke cepat beli henfon baru.. yang penting dapat beli sesuatu untuk kembangkan bisnes dulu.. yang lain2 tu sabar dulu..

Tapi.... tiba2 hari Jumaat (17/10/2014) hubby buat surprise.. dia belikan jugak teman henfon ni.. dia kata itu bukan duit bisnes.. tu duit gaji dia.. dia kata sebab dia dah janji.. dia kena tunaikan.. nanti kalau tak tunaikan Rakyat Marah (teman la tuu) dan berkata "Janji Dicapati!" kah kah kah.. sempat jugak dalam ayat tu dia buat lawak.. kekekeke.. 
Siap dia belikan ni.. Premium Tempered Glass Screen Protection untuk elak screen pecah berderai kalau jatuh, kalis calar ni tau.. so, sesuai snagat utnuk teman yang ganas ni.,. kekekek.. henfon ni ada 3 kaler tau.. Putih, Hijau dan Hitam.. mula2 dulu, memang  teman suka putih, tapi hubby pandang teman atas bawah.. dia macam tau je teman ni lasak sangat.. tak sesuai guna kaler putih sebab putih senang kotor, senang kuning permukaannya bila dah lama guna, So, teman berkenan kat hijau lak.. tapi rasanya macam sama je dengan putih tu nanti.. baik teman pilih hitam ajelah.. senang jaga.. heee.. dengar cakap hubby.. hubby kata hitam OK, maka pilihlah hitam yeaa..

Hubby beli henfon ni di Sony Centre terus.. sebab nak kan harga RM999 tu.. kalau kat luar harga nya seribu lebih tau.. ada plak cas lain kot.. tu yang hubby cari kat Sony Centre terus.. tak risau dah, pasti Ori punya kan.. so, tambah RM50 untuk screen protection tu, jadilah RM1049.. tak tahulah murah ke mahal? kot ada yang beli lagi murah dari teman tu.. mintak jangan citer lah yea.. nanti teman mengamok kanggg.. kih3.. 

Buat yang tanya henfon ni macam mana.. Ok ke.. best tak.. laju ke tak.. ada hang ke tak.. bateri tahan lama ke tak.. ho2.. sabo.. sabo.. teman baru semalam guna henfon ni kot.. sebab bz sangat2 2-3 hari ni.. tak sempat nak explore sangat henfon baru ni.. bior teman guna seminggu dulu baru leh review.. hik3.. sekarang tengah terkial2 lagi.. tak biasa sebab lain sikit dari Samsung.. heee.. 


Buat my hubby tersayang.. tQ sebab belikan hadiah henfon ni.. sebenarnya teman memang ikhlas cakap, tak kisah dapat lambat pun henfon baru.. janji dua2 dapat baru.. baru adil.. heee.. ni idak.. teman je baru.. hubby pakai cap kucen aje.... alahai cian dia.. dia kata nanti dia belilah untuk dia sendiri.. kena sabo dulu.. bisnes lebih penting.. Apa-apa pun.. tQ cyg.. i like it.. sukaaaa sangat2.. heee.. pilihan cyg memang terbaek.. mekasih mekaseh.. suka suka.. heeeee... (^_^)..

Psssttt : Kalau menang hadiah iphone 5s Impian Setiap Blogger anjuran Tuan Denaihati tu kan besttt.. kih3.. (verangann!)... boleh teman hadiahkan pada hubby teman lak.. cian dia pakai henfon cap kucen je.. huuu.. serba salah je rasa ni.. 

Related Posts

12 ulasan:

  1. wah...bestnye phone baru..bagusnya encik hubby..syg betul dekat cik TB..hehe

    BalasPadam
  2. Seronoknya dpt hf baruu dri trsyg plak tu

    BalasPadam
  3. wah dapat handphone baru...tahniah, Farah tumpang happy untuk kawan teman ni... he he he...

    BalasPadam
  4. Alhmdlh... dpt hadiah dari suami ;)

    BalasPadam
  5. wah bestnyaa... tgh duk survey fon baru jugak.

    BalasPadam
  6. Suami saya pun kalau apa2 mesti dia nak pilih sony jugak.

    BalasPadam
  7. asslmkm kak.. waaa, beruntungnya dapat suprise.. :)

    BalasPadam
  8. salam singgah petang TB...bestnya dapat hadiah istimewa dari orang tersayang....bertuahnya TB...tahniah yer...

    BalasPadam
  9. ok gak harganya tu ... baru ahad lepas usha sony xperia z1 . ingatkan dah turun harga bila z2 kuar tapi masih mahal you ... huhuhuuu

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2