30 November 2014

CONCERT & GRADUATION DAY JOYKIDS

Haaaaii.. Inilah anak sedoro teman yang comey comey belako.. Emaknya Blogger gak tau.. Linda namanya.. heee.. adik kesayangan teman.. kalau nak singgah n follow blog Linda, boleh lah gi sini 

Huhuhu.. Siang tadi.. (30.11.2014) bersamaan hari Ahad, anak-anak adik teman ni menyambut majlis Konvokesyen mereka di Tadika Joykids.. 

Huhuhu.. Bermacam-macam acara diadakan sempena hari special ni.. Anak sedoro teman pun join gak.. 

Teman tak gi pun sebab jauh dari umah.. Heee.. 

Mama budak budak ni pun tak dapat tengok persembahan diorang.. Sebab mamanya masih di hospital, baru melahirkan baby boy pada hari isnin hari tu.. (24.11.2014 jam 11.15 pm).. So.. Hanya papa nya yang dapat gi.. 

Dan gambo gambo ni lah yang diambil oleh papa mereka.. Siap ada video lagi.. Dapat gak teman tumpang nengok.. Huhuhu.. Udah beso anak sedoro teman semua.. 
 Danish masam dan adiknya Damia suka pose mcm mcm.. Heeee.  Comey.. 
Danish dan adiknya Damia
Damia.. Si kecik ni pandai possing wooo
Damia oh Damia..
Ni si abangnya.. Danish..
Damia bersama Kakaknya Ica
No. 2 dari kiri tu Danish



Danish kusyuk
Senyum sokmo.. 
Dapat piala lagi tuu..
Meriah sangat-sangat..
Muka serius ajelah Danish ni.. 

Kaca Mata Mengikut Bentuk Muka!


Kaca Mata Mengikut Bentuk Muka!
Cermin mata hitam bukan sahaja berfungsi untuk melindungi mata dari sinaran terik matahari, Malah kini ia di jadikan sebagai salah satu aksesori untuk bergaya buat semua golongan terutamanya remaja.

Sungguh begitu, masih ramai yang gagal memilih kaca mata yang sesuai mengikut bentuk muka. Jadi, jom kenali jenis dan bentuk kaca mata yang sesuai untuk kamu!
Normalnya, rakyat Malaysia mempunyai bentuk muka yang bulat. Pemilihan kaca mata jenis wayfarer sangat sesuai. Bentuk ini mampu membuatkan wajah kelihatan lebih kecil dan runcing. Untuk nampak lebih bergaya dan stylo pilihlah bingkai yang berwarna ceria atau bermotif.

WAJAH KOTAK
Gadis yang miliki bentuk muka seperti ini perlu mencuba kaca mata berbentuk Aviator. Jenis kaca matya seperti ini mampu memperlihatkan bentuk rahang lebih kecil dan halus. Bentuk melengkung di kacanya mengimbangkan bentuk dahi dan rahang agar tidak kelihatan pelik dan kelakar.
Individu yang miliki wajah seperti ini sangat berhuntung kerana mereka sesuai memakai apa sahaja bentuk kaca mata yang ada. Tetapi, sangat di sarankan memilih kaca mata yang berbentuk eye cat atau Clubmaster. Ini kerana, kaca mata berbentuk seperti ini akan menonjolkan tulang pipi serta memperlihatkan bentuk wajah yang sempurna.
Bentuk wajah seperti ini sama seperti wajah oval. Tetapi mereka lebih sesuai memilih kaca mata yang bulat. Jika kamu sangat mementingkan gaya dan penampilan, pilih kaca mata yang unik dengan gaya vintage ala-ala The Beatles.

Wajah jenis ini mempunyai rahang yang panjang dengan keadaan dahi yang agak luas dan kecil pada bahagian mulut dan dagu. Elakkan tumpuan pada bahagian rahang dengan memberi perhatian kepada kawasan mata. Bingkai nipis atau bersudut tajam dapat mengimbangi bahagian bawah wajah. Pilihlah bingkai berbentuk empat segi pada bahagian bawah untuk diseimbangkan dengan bentuk wajah. Kaca mata hitam rekaan aviator saiz besar, juga bentuk mata kucing sesuai untuk memberi keseimbangan kepada dua aspek itu.

Elakkan memakai kaca mata hitam kecil dan nipis serta berbingkai besar.

Untuk wajah lonjong, frame kacamata yang bulat akan menyeimbangkan wajah panjang kamu. Aksen yang sedikit lebih di sudut tangkai kacamata atau sudut frame akan makin menampakkan wajah kamu manis.


Mereka yang memiliki bentuk muka bujur amat bertuah kerana kebanyakan bingkai kaca mata sesuai digayakan selagi saiz bingkai berkenaan tidak terlalu besar daripada wajah. Salah satu bentuk sunglasses yang padan dengan muka bentu bujur ialah Aviator.

Cuma sebaiknya elakkan memakai kaca mata hitam yang terlalu bujur kerana ia boleh membuatkan wajah kelihatan kurang seimbang.

RANGKAIAN PRODUCT COSWAY






CARA MENGURUSKAN URI


Kita selalu terlupa benda2 cam ni.. kpd yg akan dpt anak... sila baca dan faham.... memandangkan adik teman baru sahaja melahirkan baby lelakinya.. pastinya menda2 macam, ni teman akan cuba dapatkan untuk pengetahuan sendiri dan untuk share dengan adik.. walaupun ini kali ke-4 adik teman melahirkan... tetapi kita semua sedia maklum kan.. kadang terlupa jugak menda-menda penting camni.. heee.. jom sama-sama berkongsi ilmu.. Opssss... entri ni sesuai untuk para suami baca yea..

SEMUA LELAKI MESTI TAHU ILMU INI! Antara tanggungjawab penting suami perlu tahu dan pelajari ialah menanam uri. MENANAM URI ANAK. Uri atau dikenali sebagai placenta, dan juga disebut tembuni. Uri jangan dibuang atau ditinggalkan di hospital. 

Uri adalah teman rapat/kembar bayi semasa didalam kandungan dan uri amat penting kepada bayi.Uri perlu ditanam dengan segera bagi mengelakkan uri busuk. Jangan disimpan uri hingga dua tiga hari baru dibasuh. Orang tua kata tidak elok. Kalau boleh, cepat-cepat basuh.Contohnya, kalau dapat uri pagi, petang dah tanam. 

Simpan di peti ais beku jika tak sempat basuh uri tersebut pada hari yang sama/segera. Uri perlu diuruskan dengan baik.Jangan mengikut kepercayaan karut-marut masyarakat Melayu yang diwarisi turun-temurun. Semoga, kita dapat menghindarkan diri daripada amalan khurafat ini, yang dibimbangi boleh menjejaskan akidah kita tanpa sedar. 

Cara menguruskan uri
1) Mulakan dengan baca Bismillahirahmannirrahim.
2) Cuci bersih-bersih hilangkan darah-darah. Jangan guna sabun/shampoo.
3) Bilas dengan air bersih sambil berselawat dan doa yang baik-baik (Untuk pastikan uri tersebut bersih dan suci)
4) Cuci uri dengan garam. Lumurkan garam dan cuci bersih-bersih.
5) Cuci uri dengan asam jawa. Lumurkan asam jawa dan cuci bersih-bersih. (Untuk hilangkan bau hanyir darah)
6) Perahkan 4 biji limau ke atas uri hingga naik bau limau dan untuk harumkan uri.
7) Letakkan dalam plastik/bekas mudah reput seperti plastic tesco/kotak mudah reput, letak garam kasar dan asam keping. Ikat seperti sup bunjut.***Mengurangkan bau hanyir yang menaruk perhatian binatang, yang mungkin akan menggali uri ini nanti 
8) Letak dalam kain putih dan ikat kemas-kemas seperti sup bunjut.
9) Gali tanah sedalam mungkin, agak-agak tidak dibau/dikesan dan dikorek anjing nanti atau binatang –binatang lain nanti
10) Baca Bismillahirahmannirrahim dan selawat semasa letakkan uri dalam dalam dan timbus.
11) Tanam ditempat yang bersih dan selamat. Contohnya perkarangan surau/masjid.
12) Letak batu sebagai tanda bagi memastikan tidak digali oleh anjing dan binatang2 lain.
13) Jangan di letak lilin dan barangan sebagainya yang boleh mendatangkan syirik dan khurafat.Hukum menanam uri adalah HARUS. (JAKIM). 

Uri tersebut perlu dibasuh dan ditanam di dalam tanah supaya ia tidak dimakan oleh haiwan. Uri orang-orang Islam adalah suci dan dengan itu tidak boleh di bakar atau dijual. Mana-mana orang Islam yang melahirkan anak di hospital dikehendaki membawa balik uri-uri itu untuk di tanam di tempat masing-masing.

Elakkan! 
Amalan menanam uri bayi dengan lada hitam, paku, pensil dan sebagainya adalah amalan khurafat



MUSK BLOSSOM MEMANG AWESOME!!!

Ok.. Just nak citer.. teman suka sangat-sangat bau Musk Blossom ni.. baunya lembut giler.. macam bau White Musk perfume Bodyshop tu weh.. memang menjadi rebutan betul lotion dan haruman dari Musk Blossom ni..  

Dengan bau lembut BODY POWDER nya, bau segar dan harum SHOWER GEL  nya, dan paling teman suka ialah bau HAND & BODYLOTION  dia.. perghhh.. wangi giler.. macam ada terapi tidoq aje.. rasa nyenyak je tidoq weh.. 

Haaa.. kalau dah bau lotion nya wangi.. dah tentu bau BODY SPRAY dan DEODORANT nya pun wangi kan.. 

Opss.. tak lupa juga.. ada wangian pati yang didatangkan dalam botol kecik ala-ala bodyshop tu.. hanya calit sikit je dah wangi sampai ke petang.. haaa.. apa lagi.. Musk Blossom punya minyak wangi la.. pati dia tu tau tahan lama dan lekat di baju.. bila dah basuh.. masih harum wehhh.. 

ho2.. nak beli kat mana? beli kat Cosway je.. kalau malas nak keluar beli.. bole beli online aje.. nak order kat sape?? haa.. order le kat teman yea.. pm je Tengkubutang Miaw untuk tanya2 harga.. 



   







27 November 2014

24 November 2014

PEMENANG HADIAH SEGMEN CUBA TEKA | TENGKUBUTANG

Haiii.. haa.. ni teman nak umum lak pemenang untuk Segmen Cuba Teka | Tengkubutang .. Alhamdulillah.. ramai gak yang sudi teka teka.. dan seminggu yang lepas teman nampak SEORANG yang beri jawapan tepat.. budget memang fikir nak bagi dia je hadiah tu.. takyah fikir-fikir nak undi ke apa dah, sebab dia je sorang yang jawab tepat.. 

Tapi tengok2 masa nak akhir ni, ramai pulak yang jawab serupa.. ho2.. ramai tu dalam 4 orang..

DIBAWAH NI TEMAN SENARAIKAN 4 ORANG PESERTA YANG MENEKA DENGAN TEPAT..

heee.. So, disebabkan hadiahnya ada SATU aje.. teman akan gunakan Random.Org untuk pilih pemenangnya yea.. 

Dibawah ni teman senaraikan 4 peserta yang menjawap tepat.. Namun seorang sahaja yang akan dipilih sebagai pemenang.. Saja teman letak link blog 4 orang rakan Blogger ini disini untuk kawan kaean kunjungi blog mereka.. Jom singgah.. 

Peserta No. 1
h-Zinnirah 
tuan punya blog --> http://hzinnirah.blogspot.com/

Peserta No. 2
Cik Iman 
tuan punya blog --> http://cikimanbobe.blogspot.com/ &

Peserta No. 3
Firzanah Azhar 

Peserta No. 4
Along Xp 
tuan punya blog --> http://alongxp.com/

Setelah diundi menggunakan random.org.. pemenang yang bertuah dari senarai 4 orang diatas yang bakal memiliki cincin silver tersebut ialah... 

Peserta bernombor :  1
Tahniah buat peserta yang menang ni.. Perlu teman beritahu semua yea.. Demi Allah.. undian dibuat secara jujur.. yang mana yang keluar kat screen tu.. yang tu lah teman tepek kat sini yea.. TIADA PILIH KASIH.. Buat yang menang.. sila PM Nama, Alamat dan No. Tel di Tengkubutang Miaw untuk urusan hadiah yea.. 

Jom singgah blog2 mereka yang tertera diatas.. heee.. 

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com



Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....


WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!! 
  • Menggebu dan mencerahkan kulit
  • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
  • Menghilangkan parut dan kedutan
  • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
  • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )
  • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang 
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak )



EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu  menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :
  • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.
  • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.
  • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.
  • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :
  1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus
  2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.
  3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance
  4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta  kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu. 
  5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.
  6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain )
  7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi. 
  8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan. 
  9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat ‘mild’ dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.
  10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.
  11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.
  12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh  badan.
  13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.

Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)



Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar?
Diri Sendiri Yang akan Mencubanya

Umur pengguna? awal 30 an

Jantina pengguna? ( Perempuan)

Jenis kulit? (Kombinasi, Sensitif)

Pengguna Ephyra? (Tidak)


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

PEMENANG BIRTHDAY GIVEAWAY EMBUN BEAUTY HOUSE BY TENGKUBUTANG

PEMENANG  

Hadiah tempat Pertama :
Coklat Ferrero (16 biji)
Pemenangnya adalah peserta yang bernombor :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hadiah tempat Kedua
Tudung Bawal Ruffle
Pemenangnya adalah peserta yang bernombor :
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hadiah tempat Ketiga
Alpha Arbutin Soap
Pemenangnya adalah peserta yang bernombor :
 
Sila tuntut hadiah korang dekat Page Embun Beauty House atau terus ke owner page iaitu Embun Eiza.. tuntut dengan segera yea.. kalau lebih seminggu (sehingga 1/12/2014) takde sape tuntut teman akan pilih pemenang lain.. okeh.. itu sahaja.. sorry sebab lambat umum pemenang.. apa2 pun tahniah buat yang menang, yang tak menang.. cuba lagi.. insyaAllah.. kalau dah rezeki tu.. korang akan dapat.. 

Yang mana memnag hadiah tu, kalau rajin buatlah entri penghargaan tanda ucapan terima kasih buat Sponsor iaitu Embun Beauty House yea.. sebab akan datang admin kata akan buat giveaway camni lagi.. hee.. kita support la bisnes melayu.. ye dokk.. heee..

21 November 2014

SENARAI PESERTA BIRTHDAY GIVEAWAY EMBUN BEAUTY HOUSE BY TENGKUBUTANG

Senarai Peserta Birthday Giveaway Embun Beauty House by Tengkubutang |
Assalammualaikum.. Alhamdulillah hari ni baru rasa larat sikit nak dok depan pc mengadap blog.. Minta maaf buat semua yea kerana terpaksa buat korang menunggu lama untuk teman senaraikan peserta.. Keadaan kesihatan tak menentu membuatkan semuanya tertangguh secara tidak sengaja.. sorry yea semua.. teman betul2 tak larat sangat.. bila demam, nak tengok pc pun kepala tangkap pening.. 

Apa2 pun.. ini senarai Peserta yang sudi memeriahkan Birthday Giveaway EBH (mini Giveaway).. 

Sila semak link blog korang tersenarai ke tak, kalau tercicir sila inform teman di Tengkubutang Miaw segera dalam masa sehari.. sebab selepas itu teman akan pilih pemenang guna Random.org dan terus umum pemenang.. taknak tunggu2 dah.. dah lama sangat.. tq.. 
  1. http://adna2029.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  2. http://kylifa.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  3. http://anereodacandid.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  4. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  5. http://inlove-wanda.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  6. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  7. http://aunidenovella.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  8. http://jombercontest.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house_7.html
  9. http://belongtomee.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  10. http://syafawatikmal.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  11. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  12. http://lissadblog.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  13. http://greenfarra.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  14. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  15. http://notashalimar.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  16. http://herba-tihara.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  17. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  18. http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  19. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  20. http://hanaexotics.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  21. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  22. http://umikasum.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  23. http://farhanazulkafli-96.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  24. http://rasulidolaku.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  25. http://theieraziera.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  26. http://siszetty.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  27. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  28. http://kakarians-forever.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  29. http://sallyadan.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  30. http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  31. http://ainarahimar.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  32. http://music-syasya95.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  33. http://izyanyancinnamon.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  34. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  35. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  36. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  37. http://eima-contest.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  38. http://hzinnirah.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  39. http://ainnadia2.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  40. http://rim-yeanna.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  41. http://loveneddy.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  42. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  43. http://azlanbahar.com/contest/birthday-giveaway-embun-beauty-house-tengkubutang/
  44. http://dilakazuha.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  45. http://sherabiyyy.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  46. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  47. http://superpapaya.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  48. http://cikernyassmien.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-embun-beauty-house-by.html
  49. http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
Good luck semua... jom blogwalking ke blog-blog peserta..

SEGMEN CUBA TEKA | TENGKUBUTANG

TAMAT!!! 
Haii.. Heee.. Semalam sebelum balik kl kami sempat singgah Mydin Meru Raya.. Tujuannya nak cari baju dan seluar kerja hubby.. 

Then jumpa pulak baju yang dikehendaki lalu di rembat terus la.. Heee.. Tapi yang kelakarnya.. Hubby jadi blur nak pakai mana satu dulu untuk gi koje esok.. 

So, disuruhnya kucen kami yang bernama adik a.k.a Shiro tu pilih kan.. Haa.. Lepas dah pilih.. Hubby ikut je pilihan tu.. Hihihi..

Haaa.. Bertitik tolak dari itu.. Hari ni teman nak buat segmen lah sikit.. Segmennya simple aje.. Just follow blog ni then cuba teka BAJU KEMEJA YANG MANA SATU yang dipilih oleh adik a.k.a Shiro untuk hubby teman pakai hari ni? 

Sape teka betul dia dapat cincin silver mcm dalam gambo bawah ni.. Kalau ada lebih dari seorang yang beri jawapan tepat.. Maka undian akan dibuat untuk menentukan pemenang.. Undian berdasarkan random.org tauu.. 

Lupa lak.. Hadiahnya satu aje tauu.. Tapi korang bole je cuba nasib.. Mana tau rezeki korang ada disini.. Heee.. 

Heeee.. Senang je nak join kan! Apa yang perlu korang buat ialah Cuma tinggalkan komen dibawah ini.. 

Haaaa.. So, korang rasa baju kemeja mana yang menjadi pilihan?

Hehehe.. Good luck!!
Inilah hadiah cincin silver tu..
Tempoh segmen ini... Hemm.. Maybe pada bila2 masa je teman akan tamatkan.. So.. Kalau nak join.. Join cepattt.. Jangan terlambat lak nanti yeaaa.. Syarat mudah je.. Follow blog ni dan teka no berapa..

20 November 2014

KALENDAR TAKWIM PERSEKOLAHAN TAHUN 2015


Hari tu ada kawan teman yang juga seorang cikgu tanya sembang pasal Cuti sekolah untuk tahun 2015, katanya dia ada plan aktiviti melancong untuk group cekgu cekgi katanya.. tapi kalau boleh nak le bawak anak-anak sekali makan angin.. tengok-tengok tempat orang ke kan.. so, kat sini teman share kalendar takwim cuti budak sekolah yea my prenddd.. heee..

Kalendar Takwim ini sesuai untuk guru dan ibubapa yang memerlukan takwim sekolah 2015 bagi merancang aktiviti untuk pelajar dan anak-anak di musim persekolahan mahupun percutian .

Sepanjang tempoh cuti penggal persekolahan macam-macam aktiviti dilakukan bersama seisi keluarga dan paling seronok anak dapat merehatkan diri secukupnya selain kemungkinan melawat destinasi tertentu di dalam atau luar negara. jom kita tengok.. 





Credit to : my sumber