31 Disember 2015

SAPE GILER BACA BUKU/NOVEL??? CEPATT!!! TENGAH OFFER GILER2 NI!!

KLIK BANNER ATAS NI KALAU NAK TENGOK OFFER BUKU-BUKU LAIN, KALAU NAK TENGOK NOVEL-NOVEL YANG TENGAH OFFER, BOLEH KLIK PADA GAMBAR-GAMBAR DIBAWAH ATAU TERUS KE SINI ---> NOVEL OFFER BANYAK GILER!!


DIULANGiiii.... HARI TERAKHIR : 
DISKAUN 25% NOVEL POPULAR

👉 PROMOSI SAH 24 JAM SAHAJA
👉 PROMOSI INI HANYA SAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE DI BOOKCAFE SAHAJA.



DAPATKAN NOVEL BERIKUT DENGAN DISKAUN 25% HARI INI SAHAJA

PILIH 👉 BELI 👉 TERIMA BUKU
BAKI STOK : 8 NASKHAH
Harga Asal : RM38.00
Harga Hari Ini : RM28.50 (-25%)
BAKI STOK : 2 NASKHAH
Harga Asal : RM29.00
Harga Hari Ini : RM21.75 (-25%)
BAKI STOK : 45 NASKHAH
Harga Asal : RM35.00
Harga Hari Ini : RM26.25 (-25%)
BAKI STOK : 13 NASKHAH
Harga Asal : RM27.00
Harga Hari Ini : RM20.25 (-25%)
BAKI STOK : 17 NASKHAH
Harga Asal : RM21.00
Harga Hari Ini : RM15.75 (-25%)
BAKI STOK : 16 NASKHAH
Harga Asal : RM21.00
Harga Hari Ini : RM15.75 (-25%)
BAKI STOK : 8 NASKHAH
Harga Asal : RM21.00
Harga Hari Ini : RM15.75 (-25%)
BAKI STOK : 13 NASKHAH
Harga Asal : RM30.00
Harga Hari Ini : RM22.50 (-25%)
..DAN BANYAK LAGI. STOK TIDAK AKAN DI TAMBAH.
Haa.. yang ni masih ada lagi.. lastttt.. cepat2 grab!!

Haaa.. alang-alang nak promote.. ni haa.. teman nak share dengan korang satu buku yang dihasilkan oleh rakan Blogger yang popular juga orangnya.. Syira Lokman.. Tajuk Buku ni.. Serenity by Syira Lokman.. Serius.. Tabik Hormat buat Syira sebab telah membuat teman kagum dengan beliau.. huhu.. serius,.. bait2 kata yang ditulis oleh Syira sangat-sangat mengalun jiwa membacanya.. opsss.. teman tak beli lagi yea buku ni.. tetapi teringin gak memiliki sebuah Buku yang sangat indah kata-kata didalamnya.. maybe akan dapatkan juga nanti.. InsyaAllah.. Oklah.. buat sesiapa yang sukakan kata-kata indah yang juga boleh mengekpretasikan perasaan dan jiwa korang.. boleh je terus beli SINI (sila klik) buat Syira.. Tahniah kerana melahirkan Serenity ini.. Tahniah..You Are So Talented!

sekali lagi.. nak beli? Klik SINI



-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Bersediakah Kita Menyambut 2016 Yang Bakal Tiba?

Bersediakah Kita Menyambut 2016 Yang Bakal Tiba? |
Menunggu 2016 tiba? Oh tidakkkkk.. Rasa sedih je nak tinggalkan 2015.. rasa tak puas lagi mengumpul memori indah di tahun2015.. sedihnya 2015 bakal kita tinggalkan.. kena semat Azam baru, Target baru, Impian baru, sedangkan ada impian lama, azam lama, target lama masih belum tercapai.. takpelah.. kena usaha lagi untuk capai ia di tahun 2016.. opss.. nanti citer lagi entri yang seterusnya.. kena tido awal.. my hubby tak berapa sihat tu.. kesian dia.. demam menjelang tahun baru kot.. perut tak berapa sedap.. Moga Allah sembuhkan dia untukku.. Aaamiinnn.. Aaamiinnn.. Yarabbal Alamin.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



29 Disember 2015

CASHOUT INCOME BIDVERTISER KALI KETIGA

 
Haiii.. Selamat Hari Selasa semua... hari ni nak share lagi dengan korang income yang teman dapat melalui Bidvertiser .. hehehehe.. Malam tadi buka email tengok dapat notis dari Paypal.. katanya pendapatan dari Bidvertiser tu dah masyukk.. hehehehe.. check punya check.. ada pertambahan dari bulan lepas.. wah.. teruja kot.. dah mula menampakkan hasil.. walaupun hasilnya tak seberapa.. lepas la jugak teman nak isi minyak keta yang sekarang tengah MURAH sangat kannn.. hahaha.. 

Ok lah.. Tujuan teman share entri ni sebab nak ngajak korang join Bidvertiser ni.. daftar FREE aje.. pastu caranya mudah je.. letak banner kat blog korang je.. tak perlu nak buat apa dah.. macam Nuffnang gak lebih kurang.. haaaa.. senang kan.. kalau korang berminat, boleh la klik kat tulisan Bidvertiser kaler biru ni atau banner kelip2 kat bawah ni.. walaupun income teman tak seberapa lagi berbanding blogger lain yang ratus2 dan ribu2 income dah dengan Bidvertiser namun dizaman kegawatan ni, masih lagi kah korang rasa jumlah RM72.76 ini sedikit?? Tepuk dada tanya selera.. buat tambah2 utnuk kos isi minyak keta.. apasalahnya kan.. JOM Daftar Bidvertiser !!!!
Opsss.. dah ter withdraw... heee.. teman withdraw dan masuk ke akaun Maybank teman.. simpan kat sana.. hehehehe..  saja taknak simpan kat Paypal.. takut duit hilang.. hahahah.. apekahhhh!!
Klik Banner atas ni untuk daftar dan start kumpul duit!! =)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



28 Disember 2015

Good Morning!!!


Good Morning!! | 
Hehehe.. ada apa dengan gambar diatas? huhuhu.. actually semalam Birthday hubby miaw2 teman.. kami celebrate awal (25.12.2015-Jumaat) sebab sekalikan dengan birthday anak sedara.. Tapi hadiahnya belum di beri lagi.. sebab?? ada la sebab nya.. huhu.. takpelah.. nanti dah tiba masanya teman akan bagi hadiahnya.. hemm.. nak rehat jap.. badan ni asyik tak berapa sihat je lah sekarang ni.. K bye semua.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



18 Disember 2015

Doa dan Ucapan Selamat Hari Lahir Buat Hubby Tersayang!

Doa dan Ucapan Selamat Hari Lahir Buat Hubby Tersayang! |
Assalammualaikum.. hari ni teman curi-curi masa sikit nak update sikit entri Ucapan Selamat Hari Lahir ni.. Ucapan ini ditujukan untuk Hubby teman yang akan menyambut Hari Lahirnya pada 27 Disember 2015 ini.

Haha.. Sengaja Up Entri ni awal-awal coz teman asyik jadi Orang kedua, Ketiga ke 100 aje bila tak wish awal-awal macam ni.. tau nape?? sebab zaman teknologi ni.. Facebook contohnya.. belum tepat jam 12 malam esoknya, udah ada orang komen in advance.. Happy Birthday to you kat Facebook tu.. haaaa.. mentang-mentang kome dapat Notification awal yea... laju je semua nak komen Happy Besday yeee...  pastu teman ni jadi orang yang ke 100  wish.. wahahahaha..
Yelah.. dalam satu minit ramai bebeno yang wish Happy Birthday ke dia(friend dalam list FB)
So, untuk menjadikan im the one n Only yang wish Besday dia paling awal.. ini lah caranya.. kih3.. Opsss.. apa kau melalut ni ha labuuuu..??? hahaha.. Ok Ok ..

Nak ucapkan Happy Birthday buat MyLoveMiawSKY hubby tersayangku yang mungkin satu hari akan baca entri ini.. heheheh(sebab tau dia memang suka skodeng blog teman!!) Skodeng je kojer dia yea.. haha.. Baca SINI SINI dan SINI



VIDEO : DOA SELAMAT HARI LAHIR
Jom baca doa ini.. ditujukan untuk hubby teman, tapi doa ini boleh juga ditujukan buat orang-orang yang korang sayang jugak..Teman share dari blog khalifah-luahanrasa.blogspot.my

Ya Allah sesungguhnya hambaMu ini memohon dengan penuh pengharapan kepadaMu Ya Allah ..sempena ulangtahun kelahiran orang tersayangku ini, Kau Panjangkanlah umurnya dan kurniakan kepadanya kehidupan yang lebih bahagia dan berjaya dari tahun2 sudah.Kurniakanlah kepadanya rezeki yang murah,banyak,berkat dan direstuimu Ya Allah.Jauhkanlah dia dari belenggu kesusahan,kemiskinan dan kebuluran darinya dan keluarga. 

Ya Allah Ya Tuhanku...Bukakanlah kepadanya pintu kebajikan,pintu berkat,pintu nikmat,pintu rezeki,pintu kesihatan,pintu keselamatan,pintu syurga dan segala pintu kebaikan di dunia dan akhirat.Dan aku jua memohon kepadaMu Ya Allah ...jauhkanlah segala pintu kejahatan dan keburukan darinya dan keluarga. 

Ya Allah...tiada yang mudah kecuali Engkau yang memudahkan dan Kau jua Ya Allah yang menjadikan yang susah itumudah.Permudahkanlah kehidupannya dan keluarganya.Jauhkanlah dari segala bala dunia dan akhirat.Jauhkanlah dia dari pujukan iblis dan syaitan serta jauhkanlah dia dari kejahatan manusia dan jin yang memusuhinya dan jauhkanlah dia dari pengaruh nafsu yang menyesatkannya. 

Ya Allah hidupkanlah dia dengan keimanan dan matikan lah ia bila sampai masanya dalam keimanan.Ya Allah Kau berikanlah padanya kesihatan fizikal dan mental yang terbaik,terangilah hatinya dengan cahaya hidayahMu,Perbaikanlah amalannya dan tunaikanlah hajatnya baik dalam agama,dunia dan akhirat.Sesunguhnya hanya engkau yang Maha Kuasa atas tiap2 sesuatu. 

Ya Allah hambaMu ini juga memohon agar Engkau sinari dirinya dengan cahaya Nur Mu dalam hatinya,telinganya,matanya,kiri kanannya,mukanya,belakangnya,atas dan bawahnya,urat sarafnya,dan pada darahnya,serta dagingnya,rambutnya dan lidahnya..kaki tangannya dan semoga Kau jadikan Nur itu pada semua pandangan dan fikiranNya dengan rahmatMu Ya Allah yang maha Pengasih lagi Maha Penyayang. 

Ya Allah,Ampunilah segala dosa2 nya dan kedua ibubapanya serta keluarganya dan semua teman2 nya dan muslimin muslimat...kerana hanya Engkau Maha Pengampun akan setiap dosa. 

Ya Allah jadikan dia juga seorang mukmin/mukminah yang solehah kepada semua yang berkaitan dengannya. 

Ya Allah..hambaMu ini mengakhiri permintaan ku ini..dengan permintaan semoga Kau kurniakan segala kebahagiaan,kejayaan,kekayaan dan keindahan kepada orang tersayangku ini di dunia dan akhirat.Kau Jadikan dia hamba yang beriman,bertaqwa,beramal soleh dan bersabar atas segala perintahMu dan ketetapanMu.Ampunilah segala dosanya sedar atau tidak.Jadikanlah dia sebaik2 lelaki/wanita iaitu lelaki/wanita yang soleh/solehah seindah hiasan di dunia ni.Amin Ya Allah,Amin Ya Rahman,Amin Ya Rahim,Amin Ya Rabbal 'Alamin. 

Juga diucapkan Selamat hari Lahir Buat sahabat Alam Maya teman iaitu Zaza yang menjadi rakan chatting2 dan care selalu.. Selamat hari lahir yea.. Semoga dimurahkan rezeki buat Zaza tau.. tak kira dalam apa jua yang zaza lakukan.. Aamiinnnn.. DANNNNNNN... 

SELAMAT HARI LAHIR JUGA BUAT SEMUA YANG MENYAMBUT HARI LAHIR...SEMOGA PANJANG UMUR DAN MURAH REZEKI....BAHAGIA DAN BERJAYA DUNIA AKHIRAT.. AAAMIINNN.. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 
Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 
Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



16 Disember 2015

TOP TEN BEST COLOURING BOOK FOR ADULTS! MESTI BELI!

TOP TEN BEST COLOURING BOOK FOR ADULTS! MESTI BELI! |


Pssstttt.. Walau teman ni tak berbakat dalam mewarna, tetapi terasa macam nak involved dengan serius dalam mewarna lak.. hahahaha.. bukan apa.. giler tengok orang mewarna dalam group Colouring For Adults .. memang giler tengok hasil tangan ajaib diorang yang mewarna siap ada tone-tone lagi tu.. pandai bebeno diorang blend color.. pastu bermacam-macam color yang diorang guna.. dari yang murah hinggalah brand mahal.. pergh.. tak mampu kot nak beli yang beratus-ratus tu.. pingsaaan.. kaler pun sampai rm600.. 

fuhh.. memang respect dan jeles teman nengoknya.. hahaha.. Pastu siap ada coloring book yang bermacam-macam diorang beli.. pun harga boleh tahan gak weh... tapi minat punya pasal.. tak ngapa.. kalau ini caranya untuk hilangkan stress.. ye tak?? 

hhahaa.. teman dulu masa sekolah, memang minat benda-benda camni.. selalu masuk pertandingan melukis dan mewarna kat sekolah, sekolah rendah je laaa.. naik sekolah menengah taktau nape skill melukis hancuss.. hahahahaha.. pastu kalau melukis dah elok2.. tetiba mewarna.. HANCUS LEBOR.. kah3.. mujur Pendidikan Seni dapat A1... hahahaha.. Ok lah.. teman sekarang belum beli lagi semua alatan melukis seperti color pencil (teman terasa nak beli LUNA ataupun COLLEEN yang diorang dok sebut2 best tu) tapi buat masa ni guna dulu la apa yang ada.. hahahaha..

Sekarang dok tercari-cari page yang ada share colouring book FREE, print aje kat situ dulu.. pastu nanti kaler je atas dia.. kalau dah complete semua alatan mewarna, baru la beli Colouring Book.. Tapi sebelum tu, teman tepek dulu Buku-Buku yang menarik minat teman kat sini.. heeeee.. share dari Blog My Book Corner .. jom kita lihattt..

Millie Marotta has a new release for July 2015! Tropical Wonderland is just wonderful. A good level of detail, balanced with white space encourages you to get creative too by adding your own personal touches to each illustration should you wish to.


The Mindfulness Colouring Book from Emma Farrarons. 
At just 125mm x 178mm it is perfect for popping into your bag so you can delve into any of the 112 pages when you are out and about.

One Zentangle A Day: A 6-week Course in Creative Drawing for Relaxation, Inspiration, and Fun. Not heard of Zentangle?! Zentangle is a meditative process of creating art - doodling, creating and colouring combined.


from Johanna Basford screams gorgeousness with fabulous collections of intricate designs. The owl has to be my favourite. I'd recommend pencils rather than pens.

sprang to life in May 2015. Colouring by numbers - this one is quite addictive, with the outcomes being pretty spectacular!



contains intricate designs that you can fulfill to your heart's content - no instructions or directions - just colour at will.

has been compiled by a collective of various illustrators. Vintage?! I'm in!

from Christina Rose. Printed on just one side, so you can cut out and keep each of the 50 drawings. This A4 sized book also contains lovely motivational snippets to help you on your meditative journey.



from Mel Simone Elliott. I hear this person is quite popular?! Now you can indulge yourself by completing 24 pages of black and white drawings.



features 128 pages of scenes inspired by Japanese culture. Kimonos and dragons.

Clicking on each title will take you straight to Book Depository. Worldwide delivery is free. My Book Corner receives a small commission which is gratefully put towards maintaining this website. Thanks for your support. 

website --> Rizal_Paperbaghead
Buku mewarna 10 jenis bunga-bungaan yang dilukis beserta info mengenai bunga-bunga yang terdapat di dalamnya. Juga ditambah dengan monster-monster yang comel buku ini sesuai untuk diwarnakan oleh semua peringkat umur.

UNTUK PEMBELIAN:
CALL/SMS/WHATSAPP: 013 - 616 0622
EMAIL: triglobedynasty@gmail.com

Haaa... amacam?? ada yang menarik minat korang untuk membeli tak?? hahah.. kalau nak beli klik je kat link yang tertulis tulisan biru tu yea.. tapi harga mau ingat.. hahahaha.. eh lupa lak.. nak gitau.. yang atas ni Orang kita (Malaysia) punya coloring book tau.. sangat2 awesome!! teman kalau nak start membeli colouring book.. maybe akan beli dari @rizal_paperbaghead .. hehehehe.. 

Credit to :
My Book Corner
Photo  : by Google
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page