30 April 2015

RESEPI SIAKAP TIGA RASA

RESEPI IKAN SIAKAP TIGA RASA |


Basuh ikan dengan air biasa dan lumurkan ikan dengan serbuk kunyit dan garam. Goreng ikan sehingga masak.Biar rangup sedikit baru sedap! Angkat dan letakkan dalam piring besar.


Bahan Kuah 3 rasa dan Cara Memasak :

1. Bawang Merah / Bawang Putih / Halia / Cabai Kering (di kisar/ blender)

2. Potong Buah Nenas dan Tomato dalam bentuk dadu

3. Panaskan minyak, tumis bahan (1) sehingga naik bau

4. Masukkan Serai yang telah ditumbuk di hujungnya, Sos Cili, Sos Tomato, Bahan (2) , Gula, Garam.

5. Bila kuah dah masak & naik bau, tutup api dan siramkan kuah atas ikan yang telah digoreng tadi.

6. Siap untuk dimakan ^.^

Selamat mencuba! 




Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




29 April 2015

Bammboo Slimming Suit | Jom Langsingkan Badan!

Bammboo Slimming Suit | Tampil kurus dan yakin dengan Suit Slimming Bamboo. RM45 termasuk Post
Berminat ? Sila pm : Tengkubutang Miaw
Siapa cakap kalau nak menurunkan berat badan, perlu melabur banyak duit? Nak kena buat Rawatan Perlangsingan lah, nak kena Operate buang lemak lah.. tak perlu semua tu.. buat habiskan duit aje.. kecuali.. ADA ORANG SPONSOR kann.. hahahaha.. nak FREE aje yeaaa.. samalah kitewww.. taknak lah berhabis duit sangat untuk ke Pusat Rawatan Perlangsingan ke apa.. 
TAPI... Kalau tak pergi  buat rawatan apa-apa pun, kita boleh juga mencapai bentuk badan yang kita inginkan dengan cara kita sendiri.. haaa.. tau camne? hehe... dengan Bammboo Slimming Suit lah yang boleh bantu tubuh kita cantik dan ramping.... korang kena cuba ni.. sebab ada kawan teman pernah beli dulu, memang bentuk badan dia terbentuk dan segala lemak-lemak tak kelihatan bila pakai Bamboo Slimming Suit ni ha.. 
Berminat ? Sila pm : Tengkubutang Miaw
Bamboo Slimming Suit  ini diperbuat daripada kain yang sangat selesa untuk dipakai oleh setiap lapisan umur. Bamboo Slimming Suit ini dapat membakar lemak dan menjadikan tubuh kita kelihatan langsing. 

Berminat ? Sila pm : Tengkubutang Miaw

Harga?
Murah sahaja, RM45 termasuk post.. Murah kan? kalau kat luar orang jual RM50 keatas, itupun tak termasuk post.. ada yang harga RM85 pun ada.. so, terpulanglah kita nak pilih mana yang murah dan berbaloi.. ye tak?

Spesifikasi:
Material: Bamboo 88%, Spandex 12%
Dimensi kotak: 32 x 26 x 3.5 cm
Saiz: S-M, L-XL, XXL-XXXL
Ciri-ciri:
- Tanpa sebarang bentuk rangka seperti korset-korset lain.
- Sangat selesa dipakai dan tidak akan rasa sakit.
- Direka dalam satu set memudahkan pakai dengan sekali sarung dan akan membentuk tubuh anda.
- Anda tidak perlu risau korset bergulung ke atas dan menekan bahagian payudara.
- Korset ini tiada cangkuk, tiada zip, tak perlu melilit.
- Sesuai untuk ibu yang menyusukan anak.
- Boleh membetulkan postur badan anda.


JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

AZANIS SCAR SERUM PENAWAR SEGALA PARUT!

AZANIS SCAR SERUM PENAWAR SEGALA PARUT!

Wah.. tajukkk.. Penawar segala Parut tuuu.. hehe.. Yup.. memang betul pun.. produk yang tengah hangat sekarang ni iaitu Azanis Scar Serum ni memang telah terbukti berkesan menghilangkan segala jenis parut yang terdapat di wajah atau kulit tubuh kita.. Cuma parut dalam jiwa/hati yang terluka itu tak dapatlah teman menolongnya yea.. biarlah dia terubat sendiri yea.. hahahaha..

Berminat? sila pm FB Emma (klik) atau 
Whatsapp Emma : 011 3884 3062

Apa-apa pun.. meh baca IKLAN kat bawah ni dulu.. pasti korang akan rasa tertawan.. pastu nanti baru baca apa plak mesej yang teman nak sampaikan dalam entri kali ni.. hehehehe.. 


Anda ada Masalah PARUT susah nak hilang...? 
"Ini dia penawar yang telah membantu hilangkan parut ramai orang di luar sana seperti anda!"

Dengan Azanis Scar Serum hanya disapu pada parut dengan pergerakan membulat, dua kali setiap hari sudah cukup untuk menghapuskan parut tegar yang ada pada kulit anda. Kandungan anti oksidan yang tinggi membantu untuk hasilkan sel kulit yang baru dan sihat.

Haaa.. atas ni iklan aje.. tunggu teman punya review dan testimoni jujur lak yea.. hehe.. sebenarnya teman belum start pakai lagi.. sebab sekarang muka tengah merah sebab alergik.. tunggu dah reda merah-merah tu baru leh start pakai AZANIS SCAR SERUM ni.. tapi walau belum guna lagi.. memang teruja sangat lah nak cuba kan.. 

Berminat? sila pm FB Emma (klik) atau 
Whatsapp Emma : 011 3884 3062


Tak perlu teman war-war kan lagi kesan hebat produk ni.. korang pun boleh google dan tengok komen dari pembeli semua.. memang produk ni terbaek punyo.. walau sapu tak ikut time pun dah nampak kesan.. inikan pulak kalau sapu hari-hari..

InsyaAllah kalau disiplin guna, sapu tiap-tiap hari segala masalah Parut jerawat, Parut luka disebabkan kemalangan, mahupun Parut kudis serta Parut demam campak, sekali dengan selulit lagi.. haaa.. dont worry .. semua dapat diatasi dengan AZANIS SCAR SERUM ni.. 

Harga untuk 1 unit Azanis Scar Serum ini ialah RM70, namun ia boleh tahan sebulan lebih bergantung kepada penggunaan.. Teman tak pasti Emma ada buat offer lagi tak.. iaitu RM49 sebotol.. kalau korang nak tau.. try la pm Emma.. hehe.. 

Haaa.. apa tunggu lagi.. kalau berminat.. order la cepat.. yea... 

Produk berkualiti dan berkesan serta ada status halal dan dah ada kelulusan KKM.. apa mau lagi? jom.. cepat2 PM FB Emma atau Whatsapp aje 011 3884 3062

Testimoni from BOSS @ OWNER product Azanis scar serum ni sendiri . Sebelum ni muka berparut kena minyak panas. Produk mampu memudarkan parut dengan cepat. Power kan Product ni.. cayalah!

Berminat? sila pm FB Emma (klik) atau 
Whatsapp Emma : 011 3884 3062



Boleh jugak hubungi /Follow Emma di Instagram

Emma_dianamazlan (personal) emma_projecthouse (selling)
Email :
email : emmadiana77@gmail.com


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

28 April 2015

Jom Menang iPhone 6 & Wang Tunai di LetsMasak.com


Nak Menang iphone6 dan Wang Tunai tak? jom join! yang mana suka memasak tu.. haaa.. inilah laman masakan the best.. boleh share resepi korang kat sini.. bila dah share.. korang akan dapat point.. dan point itu boleh redeem tau.. apa-apa pun korang daftar aje dulu.. Kalau ada rezeki mana kita tau kan.. 

Contest ini dianjurkan oleh Lets Masak dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger!

Lupa lak.. sekarang ada contest sedang berlansung.. buat korang yang ada blog tu.. meh la join.. hadiahnya menarik sangat-sangat.. iaitu... sila besarkan mata korang yea...baca ni..

Hadiah
Tempat pertama: iPhone 6 Plus 64Gb
Tempat kedua: Wang tunai RM500
Tempat ketiga: Wang tunai RM400
Tempat keempat: Wang tunai RM300
Tempat kelima: Wang tunai RM200

Ho2.. yang teman Bold kan perkataan tu sebab teman memang pingin bebeno nak memiliki iPhone 6 Plus tu.. hahahaha.. bior la berangan aje.. korang pun kena berangan gak baru dapat apa yang korang nak kan?? tapiiii.. kalau berangan tapi tak usaha, sampai berjanggut pun korang takkan dapat.. ye tak? ehehehe.. So.. jom kita berusaha untuk dapatkan apa yang tersenarai kat atas tu yea.. 


Apa teman leh kata kat sini, kalau korang suka memasak, just share aje resepi korang kat Lets Masak ni.. automatik korang dapat point, dan sekiranya ada yang recook balik guna resepi korang, automatik jugak korang akan dapat point, kalau korang pulak nak recook masak guna resepi rakan lain.. pun dapat gak point..  kalau kongsi tips? punnn dapat point gak tau.. haaa.. yang paling best.. kalau korang letak gambar yang menarik dan cun di mata admin Lets Masak.. Korang akan dapat point jugak dan resepi korang akan di mark sebagai "Editors Choice" ..  
image dapat dari google
dan kalau korang Invite kawan-kawan untuk turut serta dengan korang dalam geng Lets Masak ni.. haaaa.. punnnnnn dapat point ye kawan-kawan.. pendek kata.. tak susah sebenarnya nak kumpul point.. haaa.. apa lagi.. jom kita join.. sambil join, sambil share resepi, tips dan macam-macam.. sambil berangan menang iphone6plus dan hadiah wang tunai yang lain.. ok apaaa.. haha!


Secara ringkas flow Contest ini :
1. Register
2. Review
3. Kekal Aktif
4. Menang & Buat Duit
mile emoticon
Langkah 1
Daftar dengan LetsMasak di Letsmasak Register
Langkah 2
Korang perlu mencapai sekurang-kurangnya 50% progress sebelum hantar review korang. Sila rujuk gambar di bawah:
Langkah 3
Menulis entri review tentang LetsMasak di blog korang Pengisian entri mestilah meliputi aspek-aspek berikut:
  • Menggunakan tajuk entri yang kreatif dan bersesuaian dengan pertandingan ini.
  • Entri tidak kurang daripada 300 patah perkataan.
  • Menceritakan tentang bagaimana LetsMasak dapat membantu orang ramai untuk berkongsi resipi dengan cara yang lebih menarik dan bagaimana juga LetsMasak Rewards System dapat membantu menjana pendapatan.
  • Meletakkan sekurang-kurangnya satu backlink (Referral Link) kepada LetsMasak.
  • Meletakkan sekurang-kurangnya satu backlink kepada rakan penganjur bersama bagi pertandingan ini iaitu Hai Blogger! dengan menggunakan url berikut: http://www.haiblogger.com
  • Menggunakan Banner Referral Link yang diberikan (rujuk di bawah sekali) supaya lebih menarik untuk dapatkan keahlian baru bagi LetsMasak.
  • Diakhir entry review anda, sertakan sekali bersama ayat:
    "Contest ini dianjurkan oleh LetsMasak.com dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger! http://www.haiblogger.com"
Langkah 4
Ahli yang daftar di bawah korang perlu mencapai sekurang-kurangnya 20% untuk layak dikira sebagai referral. Lebih banyak ahli yang mendaftar di bawah korang, lebih tinggi peluang untuk menang. 
Referral Link ini boleh didapati di bawah sekali atau korang boleh dapatkan di Dashboard (http://letsmasak.com/user/dashboard) dan klik butang Info. Pastikan korang log masuk terlebih dahulu.
Langkah 5
Teruskan mengajak rakan-rakan korang untuk menjadi pengguna yang aktif di LetsMasak dengan berkongsi entri blog korang di laman-laman sosial, email dan sebagainya.

Refferal Link

Sila log masuk/daftar terlebih dahulu untuk dapatkan Referral Link anda

Hantar Review

Anda perlu log masuk/daftar terlebih dahulu sebelum dapat hantar Review anda.
Klik Banner Untuk Join!
Kongsi Resipi, Kumpul Points dan tebus Wang Tunai!! Mudah je kan nak dapat Wang Tunai!! 
Jom la join ramei-ramei.. 
letsmasak.com

"Contest ini dianjurkan oleh LetsMasak.com dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger! http://www.haiblogger.com"

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

26 April 2015

Wahab's Restaurant | Cendolnya sedap!!

Semalam.. Disebabkan rezeki murah sangat.. Kami pun nak beri reward untuk diri sendiri.. Hubby pun kata Jom pekena Cendol dan Ais Kacang! 

Haha.. Bagi kami Memang ia reward buat diri kami sebab kami memang dah lama mencari ais kacang dan cendol.. Cuma asik tertangguh aje sebab busy dan tak jumpa Ais Kacang dan Cendol yang sedap..
Hubby pun ajak makan kat Wahab's Restaurant.. The Best Cendol in Town katanya..  so.. Teman setuju aje.. Hehehe.. 
Mula-mula tak tau nak makan apa.. Pastu tengok menu ada Mee Rebus.. Tetiba tekak rasa nak cuba.. So, malas  fikir-fikir dah.. Terus order Ais Kacang dan Mee Rebus.. Hubby lak order Cendol dan Mee Goreng.. 
Ok.. Ni Ais Kacang teman.. Hee..
Ni lak Cendol hubby.. Ada pulut tu yang ngancam tu.. Sedap.. Awat la tak order cendol tadi.. Huhuhu.. Tapi Ais Kacang dia pun sedap gak.. Hehehe.. 
Heee.. Teleng kepala sikit..  Ni semua jumlah ongkos yang dikeluarkan untuk makan semalam.. 

Sape sape yang belum pernah gi makan sini boleh la try singgah dan rasa sendiri menu yang ada kat sini yea.. 
Pinjam gambo blogger Nad jap.. Hee.. Tak sempat nak amik gambo kat sini sebab ramai sangat orang.. Segan lak nak snap snap.. 

Ni saja nak tunjuk yang special kat sini sebab ada nombor untuk setiap pelanggan yang order.. Senang dah mudah.. Tak perlu beratur.. Nampak je nombor korang naik.. Baru pi ambil makanan yang korang order tadi.. 


Restoran Wahab Cendol – The Best Cendol in Town
No. 43, Jalan Rampai Niaga 5, 
Rampai Business Park, 53300 Setapak, 
Kuala Lumpur.
Tel. no : 03-4143 5578 / 016-252 8005
Waktu operasi : 10 pagi – 12 malam
Kordinat : 3.199305, 101.728999

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Beli Ubat Cacing Untuk Oyen dan Adik di Klinik Mueza

Pergh.. 1st time bagi makan ubat dekat Oyen.. Sampai terkencing2 dia punya takut mkn ubat.. Aduhai.. 

Yang adik lak.. Terloncat loncat.. Entah ubat tu dah dia telan ke terpelanting ke mana mana entah.. 
Pagi semalam (25/4/2015).. Beli ubat cacing untuk bulus bulus teman tu ha.. Beli kat Klinik Mueza.. Malam tadi gak start bagi makan sebab risau doktor kata cacing jenis yang Oyen dan Adik kena tu amat bahaya.. Bukan cacing biasa.. Apa pun.. Harap oyen n adik cepat sembuh yea.. 

Lupa lak.. Harga ubat tu 5 biji RM35.. Dos yang kena bagi kat Adik atau Oyen lain-lain sebab dos ubat tu berbeza ikut size kucen kata doktor Anis.. 
Ubat ni kena belah untuk bagi Oyen dan Adik

Dos untuk Oyen.. 
3/4 ubat tu.. Diberi sekali sahaja tiap minggu..
(stok ubat doktor bagi untuk 3 minggu)..

Dos untuk Adik..
1/2 ubat tu.. Diberi sekali sahaja tiap minggu..
(stok ubat doktor bagi untuk 3 minggu)..

Kalau dah ok nanti maybe dalam 3 bulan sekali kena bagi ubat cacing tu lagi.. Cuma tak boleh biarkan sebab cacing jenis ni akan buat sarang dalam perut.. Dan ia bahaya untuk kucen kucen kita.. 

Doktor Anis ada juga kata yang cacing tu disebabkan oleh kutu.. Argh.. Seramm.. Kesian adik dan oyen.. Hemm.. Bila sebut kutu.. Kami pulak yang risau.. Sebab pernah kena gigit dengan kutu kucen.. Allahuakbar.. Harap jangan le ada apa apa pada kami.. 

Ops.. Lupa nak citer.. Doktor Anis ni doktor yang sama merawat Butang semasa kena Flutd bulan febuari hari tu tau.. Datang je klinik doktor kenal n ingat muka teman.. Alahai.. Terharu rasanya.. Tapi yang pasti nama Butang memang senang diingat kot.. Hahaha.. 

Note: i love my cat.. Walau kadang selalu marah oyen kencing dan berak merata.. Tapi hati tu tak sampai hati nak biar dia sakit atau tak sihat mahupun kelaparan.. I love my cat.. Sayang kome semua.. 




JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page