MESTI BACA!!

30 Mac 2015

Resepi Daging Briyani Sedap!

Nyum-Nyum.. sedapnya makan Nasi Beriyani kat kedai mamak tu.. hemm.. Nasi dia macam boleh buat sebab pernah buat Nasi minyak sebelum ni.. rasanya lebih kurang je kot.. tapi kena cari resepi Nasi beriani gak la kann.. haaa.. tapi kalau dah jumpa Resepi Daging Beriani.. baik teman tepek aje sini dulu.. nanti leh try buat.. tengok budget dulu.. huhuhu.. sekarang tengah sendu sikit.. huhuhu..

Jom tengok Resepi daging Beriani ni.. tengok gambo macam menyelerakan kan!!


Resepi Daging Briyani Sedap!

Bahan-Bahan:

1 kg daging lembu/kambing, dipotong


3 ulas bawang besar, dihiris nipis

3 sudu besar minyak sapi, atau boleh gantikan dengan minyak masak

4 sudu besar rempah briyani

1/2 cawan bawang goreng

1 senduk kecil tomato puree

3 biji tomato, dihiris

3 sudu besar serbuk badam

1/2 cawan tairu atau susu cair


Bahan untuk dikisar:

4 ulas bawang putih

2 inci halia

4 biji cili hijau

4 biji cili merah


Bahan untuk ditumis:

5 kuntum bunga cengkih

4 kuntum buah pelaga

1 batang kayu manis


Cara Penyediaan:

Gaulkan daging bersama bahan yang dikisar. Perap selama lebih kurang satu jam..

Panaskan minyak, masukkan bahan untuk ditumis dian masak hingga naik bau. Kemudian masukkan rempah briyani dan masak hingga pecah minyak.

Masukkan daging, tomato puree, tomato hiris, bawang goreng dan sedikit daun ketumbar. Kacau seketika hingga sebati.

Masukkan sedikit air dan tairu ataupun susu cair dan serbuk badam. Masak sehingga empuk dan kuah menjadi pekat.

Credit to : Rahsia Hawa


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



29 Mac 2015

DOA APABILA TERLUPA

DOA APABILA TERLUPA |


Salam petang.. Hari ni nak kongsi dengan koranglah doa untuk diamalkan supaya tak mudah lupa..
  
Amalkan doa diatas ketika kita terlupa tentang sesuatu, mudah-mudahan Allah mengingatkan apa yang kita lupa. InsyaAllah.. 

Sangat digalakkan juga untuk mereka yang masih belajar dan menuntut ilmu di ipta yang menghadapi kesukaran mengingat apa yang dihafal dan sewaktu menjawab peperiksaan. Insya-Allah dipermudahkan.

Di samping itu, amalan pengambilan Kismis Organik atau Kismis Emas Anugerah dan juga Kismis Datuk Ismail Kamus,mampu membantu mencerdaskan minda kita, disamping ia juga meningkatkan memori dan mengelakkan masalah pelupa. Kismis ini telah didoakan dengan 30 juzuk al Quran dan doa syifa. Insya-Allah.


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Evaros Skincare,Evaros Aloe Vera Aqua Gel

Produk terlaris dari Evaros Skincare,Evaros Aloe Vera Aqua Gel

Okeylah.. setelah beberapa lama ambil masa nak review produk ni, baru hari ni dapat review sepenuhnya.. hehe.. 

Seperti yang kita semua tahu, Aloe Vera adalah sejenis tumbuhan yang sangat elok untuk kecantikan kulit wajah dan juga penyembuh masalah kulit yang lain seperti kulit mengelupas, kekeringan dan kudis.. 

Kalau dulu, jenuh kita nak kena bermain dengan lendir pokok Aloe Vera yang boleh tahan jugak baunya kan.. tapi kini, jangan risau.. dengan adanya teknologi terkini, Aloe Vera yang dulu berbau ehem2.. kini terjual di pasaran dengan bauan yang wangiii sangat!

Taraaaaa.. inlah dia Produk terlaris dari Evaros Skincare,Evaros Aloe Vera Aqua Gel. Diperbuat daripada Aloe Vera dan ditambah dengan ekstrak teh hijau untuk menambahkan lagi keajaiban produk ini.

Evaros Aloe Vera Aqua Gel.(Lidah buaya) ni memang banyak kebaikan zat & khasiat untuk kulit yang 100% dipercayai sejak turun temurun .
6 In 1 MULTI-PURPOSE GEL
1. Mask / Masker
2. Lifting / Menegangkan
3. Sooting / Menyegarkan
4. Moisturising / Pelembab
5. Wound Healer / Pemyembuh Luka
6. Care For Problem Skin / Merawat Kulit Bermasalah Spt Jerawat & Jeragat..

Tested & used by many happy customers. Effect within a day. Wangi, cooling & tidak melekit. Safe for babies & sensitive skin especially cronic enzima. 
kini korang tidak perlu bersusah payah untuk memetik daun aloe vera setiap hari..dah kann..


Sekarang boleh la menggunakan ALOE VERA AQUA GEL.dengan tidak perlu risau kerana kualitinya terjamin dan mudah utk dibawa kemana2. dan 

ALOE VERA AQUA GEL ini juga boleh digunakan dari hujung rambut hingga hujung kaki..

Produk ini sememangnya wajib ada untuk setiap rumah.kerana seperti yang teman katakan tadi.. ia diperkaya dengan ekstrak GREEN TEA.. 

Persoalan tentang Aloe Vera : 

"Apa beza Aloe Vera Aqua Gel ni dgn Pokok lidah buaya biasa tu dik?"

"Takde beza sangat kak, cuma aloe vera aqua gel ni untuk memudahkan akak mendapatkan khasiat tanpa mengusung pasu ke sana ke mari"

"Tapi kalau akak kerat je satu daun boleh juga kan?"

"Khasiat aloe vera asli sangat tinggi tapi ia hanya dpt bertahan selama 6 jam selepas dipotong dari pokok dia kak, lagipun aloe vera aqua gel #evaros ni ditambah khasiat green tea, pewangi dan gel dia meresap tak melekit"

Jerawat sering menganggu tahap keyakinan seseorang. Semua orang mahukan kulit wajah yang cerah,licin, berseri dan anjal, 

Aloe Vera telah digunakan digunakan sejak zaman dahulu lagi untuk masalah kulit.

Kebaikan aloe vera untuk jerawat!
-mengandungi anti bakteria untuk melawan kuman
-mengandungi 70 jenis bahan mengandungi vitamin, enzim amino asid baik untuk tubuh badan.
-Aloe vera bagus untuk kulit berminyak
-Kini Aloe Vera boleh didapati dalam bentuk yang lebih mudah.
-Tidak perlu petik, tanam.
-Aloe Vera Aqua Gel 6 dlm 1 dilengkapi Green Tea untuk lebih kebaikan dan haruman.

P/s Gunakan sebagai Masker untuk setiap malam.  ( teman buat ni malam tadi sebab muka merah kena alahan makan gatal2.. taktau nak buat apa dah.. teringat kat Aqua Gel ni, teman sapu kat muka.. rasa sejukk aje.. bangun pagi muka dah tak merah macam malam tadi.. syukur.. Alhamdulillah.. 

Kelemumur? Korang ada masalah ini takkk? Kalau ada.. Teruskan membaca.

70% dari 100% wanita Malaysia mempunyai masalah ini kerana kadang-kadang rambut belum cukup kering sudah menyarung tudung ataupun tidur dalam keadaan rambut belum cukup kering.

Kesan kelemumur

1. Rambut cepat berminyak dan berbau meskipun baru 1 hari basuh.
2.Mudah gugur
3. Boleh menyebabkan kebotakan.

Aloe Vera 6 dlm 1 boleh membantu anda bukan saja di muka tapi dari hujung rambut smpai hujung kaki boleh pakai !


Cara-Cara nak menggunakan Aloe Vera 6 dlm 1.


1. Lepas dah shampu dan pakai perapi yang sesuai.( Pastikan bukan mengunakan perapi yang untuk rambut kering, akan menyebabkan kulit kepala cepat berminyak).


2. Lap kepala kering, kemudian sapukan Aloe Vera 6 dlm 1 keataskulit kepala. Dan biarkan dia bekerja ke dalam kulit kepala anda.(lakukan sebelum tido).


3. Besok pagi cuci seperti biasa.

Biar Gambar Bercerita.. Jom nengok!

Baca sampai habis yea.. hehehe
Darla Charms dan produk Everos SkinCare





Sharifah Shahora, Duta Evaros Skincare
antara produk lain keluaran Evaros Skincare
Rangkaian Produk Evaros Skincare
Pernah masuk paper tahun 2011, wah.. 
dah lama rupanya produk ni!!
didatangkan dengan bentuk tiub juga..

Salah satu produk Evaros Skincare yang lain,Evaros Aqua Aloe Vera Soap. Cuci muka boleh,cuci badan pon boleh eh semua boleh lah senang cerita. Gunakan bersama Evaros Aloe Vera Aqua Gel, pasti berkesan dan kulit nampak lebih ummppph!

Rangkaian Produk Evaros Skincare
Testimoni : Dia ni ada banyak parut jerawat,jeragat dan tona kulit tak sekata. Lepas guna Evaros Skincare selama 3 bulan, dah boleh nampak kesan dia. Parut makin pudar,jeragat makin hilang dan tona kulit makin sekata. Kulit muka makin halus. (Credit picture to @Atiqah Rahim)

Dia dah guna,awak bila lagi? #Evaros
Untuk dapatkan kesan yang lebih cepat,gunakan Evaros Aloe Vera Aqua Soap sebagai cleanser dan kemudian sapukan Aloe Vera Aqua Gel sebagai pelembap muka. 

Gunakan setiap pagi dan malam secara konsisten,jangan malas-malas tau! Dalam masa sebulan,jerawat kronik surut dan kurang parut. Kulit pon makin gebu. 

Soap hanya RM 25.00 dan Gel berharga RM 49.00. Murah kan? #Evaros

Ada Sijil Halal lagi tu.. So, jangan ragu-ragu yea..


"Eh okay ke Evaros Skincare ni? Nama tak pernah dengar pon!"


Korang jangan risau yea, Evaros Skincare adalah produk tempatan keluaran bumiputera,yang telah mendapat sijil Halal and KKM certified. Manufactured here in Malaysia,diedarkan oleh exclusive distributor MZH Marketing Sdn Bhd untuk seluruh Malaysia. MZH Marketing juga mengalu-alukan sesiapa yang nak jadi stokist/agen boleh email mzh.niaga@gmail.com .

Another testimoni. Abang ni muka dia berjerawat,berparut dan berkawah. Guna baru sebulan,parut makin nipis. Jerawat dah kurang. Lubang pon da makin nipis. Dia guna Evaros Aloevera Soap sebagai pencuci muka,lepas tu pakai Evaros Aloe Vera Gel sebagai pelembap muka. Thank you pengedar @atiqahrahim sebab share testimoni pengguna dia. 

Keyword: guna secara konsisten baru nampak kesannya. 


So,yang lain bila mau angkat #Evaros Skincare ni?

Harga Biasa RM49 yea.. 
Darla Charms bersama produk Evaros Skincare
Ni masa promosi hari tu..
aishh.. kalau le dapat 3 barang ni.. bahagia hidop.. ha2..
Evaros Skincare terbaekkk!
Ada pengguna#evaros guna Aloe Vera Aqua Gel ni dengan cara sejukkan dalam peti sejuk sebelum guna. Teman pun buat gak lah.. memang lagi-lagi best sejuknya wehh.. Peh! Tak sangka rasa lagi ohsem pakai bila dah sejuk. Tak percaya? Haaa cepat simpan gel dalam peti sejuk cepat! Kejap lagi sebelum tido keluarkan dan sapu. Ni bukan cobaan ni,ini seriussss.
baunya yang wangi.. sampai teman rasa nak seduttt je aloe vera tu masuk hidung.. ha2.. punya wanginya dia.. pastu gel dia rasa nak makan pun yea.. adoiii.. apa nak jadi teman ni kan.. hihihi

Teman puas hati pakai Evaros Aloe Vera Aqua Gel ni, sebab pakai malam tadi je, muka yang merah dah jadi normal balik.. Alhamdulillah.. kena konsisten pakai hari-hari ni.. baru baik speenuhnya muka gua ni.. hehehehehe.. kepad asesiapa yang belum mencuba.. cubalah beli dan rasai sendiri kesejukan, kenyamanan apabila memakai Evaros Aloe Vera Aqua Gel.. perghh.. tengah menaip ni pun leh terbau2 bau yang wangi dari Evaros Aloe Vera Aqua Gel!

Okeylah.. buat sesiapa yang berminat nak membeli Produk Evaros Skincare ni.. silalah hubungi pengedar-pengedar Evaros Skincare ni melalui pengedar-pengedar yang sah tertera dibawah ni yea.. 

Jangan lupa singgah, LIKE dan FOLLOW Fanpage dan Instagram :


LIKE        --> Fanpage Evaros Skincare 




#eavaros #evarosskincare #evarosaloeveraaquagel


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 






WWE WRESTLEMANIA 2015 - Siapakah JUARA

#Wrestlemania akan bersiaran pagi ni jam 8 pagi.. Huhuhu.. Kita nak tengok pun kena tunggu malam kang baru leh tengok la kan.. Sebab waktu Malaysia tak sama dengan kat sana.. So, tabahkan hati lah yea buat peminat Gusti Malaysia.. Huhuhu.. 

Taktau sapelah yang menang.. Perlawanan antara Brock Lesnar vs Roman Reign, John Cena vs Rusev, Sting vs Triple H, Daniel Bryan bersama yang lain berlawan merebut tali pinggang Intercontinental Champion.. milik Bad News Barret.. Tengok jelah yea nanti.. Tata..
Update!!
Untuk Title WWE World Heavyweight Champion.. Brock Lesnar vs Roman Reign.. (Seth Rollin menang sebab datang tiba-tiba cash kan briefcase money in the bank nya.. seterusnya mengalahkan Roman Reign dan Brock Lesnar yang semakin lemah seterusnya memegang title WWE World Heavyweight Champion, Selepas kemenangan Seth Rollin, keesokannya (Monday Night Raw) Brock Lesnar tidak puas hati dan mohon diberikan remacth.. namun Stefanie Mc Mohan seperti tidak meluluskan.. Brock Lesnar mengamok dan membelasah semua mereka di situ termasuk cameraman wwe.. Stefanie yang marah dengan keadaan lalu memberitahu Brock Lesnar "u are suspended" .. -31/3/2015



Untuk Title United States.. buat julung kali nya.. Rusev yang tidak pernah kalah, terpaksa akur apabila John Cena berjaya merampas Title United States itu.. Kelihatan Lana juba membantu.. tetapi akhirnya berlaku disebaliknya.. adakah Rusev masih memerlukan Lana selepas insiden ini? 


Bagi Title Trophy Andre The Giant kali ini.. Big Show akhirnya berpuashati cubaan kali ini berhasil selepas kecewa pada tahun lepas dengan Cesaro.. ramai yang berpendapat Misdow yang akan menang tapi akhirnya Big Show juga yang berjaya..


Untuk Title Tag Team Campion.. Kumpulan Cesaro dan Tyson Kid berjaya mempertahankan title mereka.. 


Bagi Acara setiap tahun.. Undertaker berjaya mengalahkan Bray Wyatt .. 

Untuk Title Intercontinental Champion.. Seperti yang semua tahu dan boleh agak.. siapa lagi kalau bukan Daniel Bryan.. mungkin kalau Dean Ambrose tak cedera.. dia boleh dapat title ni.. seorang lagi calon yang juga teman agak boleh menang ialah Dolph Zigler.. namun.. kekuatan Daniel Bryan tidak boleh disangkal.. akhirnya DB berjaya.. 

Yess.. perlawanan antara Bella Twin dan team AJ n Page paling teman nanti-nantikan. setelah bertarung bersunguh2 akhirnya AJ menamatkan perlawanan dengan aksi Black Widow nya.. maka team AJ n Page menanggg.. yeay!


Yang lain? huhuhu.. tak tengok habis lagi.. 






Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

28 Mac 2015

KLINIK VETERINAR MUEZA, SETAPAK | THANK YOU

Butang dah melepasi tempoh dua minggu yang doktor sarankan untuk pantau kesihatannya.. Malah kalau ikutkan Butang dah kembali sihat dan cergas macam dulu start hujung minggu pertama lagi.. Dia dah pandai gaduh balik.. Dia dah start belasah Oyen balik.. 

Masa sakit hari tu.. Ku sangkakan diorang dah berbaik.. Sebab elok je diorang.. Tak gomol pun.. Rupanya butang saja simpan geram Dia kat Oyen sebab masa tu Butang sakit.. Kalau lawan kang dia yang cedera parah.. Tu sebab time Oyen marah Butang, butang relek je.. Huhuhuhu.. Tahan sabo rupanya.. Bila dah sihat.. Haaa.. Dah Tiga-Empat kali gak bergomol sampai tercabut bulu depa ni.. Adoii lah.. 

Haa.. Dalam punya happy butang dah sembuh.. Rupanya teman terlupa nak citer pasal Klinik Mueza yang kami hantar Butang tu.. Terbaek klinik tu.. Dr pun bagus-bagus.. Tak sombong.. Haa.. Masa hantar Butang tu doktor yg incharge masa tu ialah Dr. Anis.. Kecik molek dan bersuara halus dr nya.. Sebab tu Butang macam tak melawan je dengan Dr Anis ni.. 

Beberapa hari tahan butang di wad klinik mueza.. Kami ada gak datang melawat butang setiap hari.. Semasa berada disana.. Butang makin bolat.. Bermakna dijaga rapi oleh pihak Mueza.. Manja giler butang bila kami datang melawat.. Apa-apa pun thanx buat Dr Anis dan team Klinik Mueza, Setapak.. kami berpuas hati dengan layanan dan cara rawatan u all.. thanx again!

Komen teman dan hubby miaw tentang Klinik Mueza :

1.) DR.Zulkifli ABD Ghani or Dr. Ahmad Razeen Zulkifi dan Doktor Anis.. Semua Doktornya Peramah.. Plus nampak penyayang dengan kucen-kucen.. Lembut je cara melayan kucen.. 

2.) Doktor bagi penerangan begitu terperinci dan sangat puas hati Bila apa yang kita nak tahu terjawap disana..

3.) Senang dan dekat dengan umah teman..

4.) Kos rawatan yang berpatutan..

5.) Ada sistem.. Giliran ikut Nombor daftar

haa.. nanti teman citer lak tentang Hospital Verterinar KL punya citer lak yea..  Hospital Veterinar Kuala Lumpur (HVKL)




Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Entri Tentang Butang di Blog Shehren Shahadan

Jom singgah blog Shehren Shahadan (Rin) dan baca kisah tentang Butang.. alahai.. kalau butang pandai baca dan faham.. tentu dia suka cerita dan gambar pasal dia ada dalam blog lain.. seronok melompat-lompat dia kot.. bangga dan kembang lobang hidung kot.. hihihihi (suka-suka je teman menambah perasa ye!) 

haa.. kalau rajin singgahlah blog Shehren ni yea.. beliau juga seorang Pencenta Kucen.. buat Sheren Shahadan.. tq sebab sudi layan pertanyaan teman yang bertubi-tubi hari tu yea.. 

hehehehe.. lega rasa hati Butang dah Ok sekarang.. buat korang semua.. sila klik link bawah ni untuk baca story tentang butang di blog Shehren Shahadan.. 





Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page