MESTI BACA!!

30 Jun 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+

7. Like facebook page
Helenz Signature Official 
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif 
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa 
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel 

AIN Dramatic Uniq Blog 

ShamieraOsment.com 
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com 
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz 
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz 
MMD One Stop Centre
P.C.L 
Blog BingkisanHati 
Cikk mimin mera 
Shaklee House Pantai TIMUR 
Zulls Grill N Spices
Nota Purba 
Nukilan Reena 
Mia Zain 
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin 
Sayidahnapisahdotcom 
safuraonlinediary 
Anajingga 
Bicara Mummy 
Aku Penghibur [dot] com 
SIpanjangkata Likers 


GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Persiapan Hari Raya Tengkubutang bersama Lazada Malaysia


http://sayaiday.blogspot.com/2015/06/blogger-contest-riang-ria-raya-gopro-4.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN | Persiapan Hari Raya Tengkubutang bersama Lazada Malaysia

Bismillahirrahmanirrahim


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Wah.. Lazada ada buat Contest rupanya.. teman pun baru tau.. haaa.. apa lagi.. Jom join beramai-ramai contest nih.. 

Cara penyertaan :
  1. Buka page RIANG RIA RAYA LAZADA 2015 : http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya-2015/ 
  2. Pilih mana-mana produk pilihan dalam page tersebut sebagai persiapan raya, tak kisah la dari barangan dapur atau koleksi baju raya. Jumlah barang mestilah 3 atau lebih. (Pilihan sebagai cadangan barangan yang boleh dibeli untuk persiapan raya)
  3. Copy link url product/barang dan letak didalam post/entry (Link boleh klik)
  4. Nyatakan sebab memilih produk tersebut. (Simple je)
  5. Boleh letak gambar product/screenshot dari website Lazada Malaysia (optional) 
  6. Tajuk Post/Entry : Persiapan Hari Raya bersama Lazada Malaysia 
  7. Letakkan banner dan caption di bawah  dalam post
Contest nih berlangsung sehingga 26 Jun 2015.. Hadiah yang ditawarkan agak lumayan.. jom baca serba sedikit info terkini pasal Lazada ..


Lazada Malaysia akan mengadakan jualan eksklusif raya selama sebulan bermula 11 June hingga 15 July 2015  dan SPECIAL "Riang Ria Raya - Jualan Terhebat" bermula 24 June hingga 26 June 2015 iaitu 24 hari sebelum perayaan Syawal. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 3 hari untuk membantu persiapan raya nanti. 

Boleh mula shopping raya dengan klik Riang Ria Raya 2015 :



Dapatkan apa yang di inginkan untuk musim perayaan ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen koleksi raya, barangan rumah untuk dekorasi raya. Meriahkan raya anda dengan Lazada! 

------------------------------------------------------------------
Ini adalah Blogger Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama sayaiday. 6 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah Gopro 4 dan Duit Raya ! Untuk sertai contest ini, sila ke blog sayaiday dengan ke link ini : LINK CONTEST  
------------------------------------------------------------------



Hadiah yang ditawarkan




+ Senarai Hadiah : 

Tempat Pertama  : Gopro 4
Tempat Kedua      : Duit Raya Cash RM150
Tempat Ketiga      : Duit Raya Cash RM100
3 x Duit Raya Cash RM50


Kalau jenguk website Lazada tadi, ada barangan yang teman berkenan untuk kegunaan Raya nanti.. heee.. barangan itu antaranya ialah :



1. Intex Inflatable Pull Out Sofa  

Klik gambar untuk ke link ini
Teman dah lama teringin nak beli Sofa yang boleh dijadikan katil/tempat tidur.. memang ingat nak beli satu supaya bila time raya kiranya ada saudara mara datang rumah, selesa lah sikit diorang nak tidur.. lepas tu bila dah bangun tidur, senang je nak kemasnya.. lipat-lipat terus jadi Sofa.. hehehehe.. boleh lah menontotn TV lepas tu.. ye tak?? =)



2. Takada TK-3000 Halogen Turbo 
Convection Oven/Broiler  
Klik gambar untuk ke link ini.. 
Selama ni memang teringin sangat nak beli Oven.. tapi tu lah... rasa macam kedekut je duit nak beli benda-benda ni.. sebab fikir tengah nak upgrade bisnes untuk kehidupan lebih baik, so.. taknak le membazir.. tapi bila difikirkan balik.. time nak raya nak buat kuih raya tak boleh kalau takde benda ni.. kena beli gak.. lagipun kami suami isteri ni suka mencuba sesuatu yang baru untuk dimasak.. kadang ada yang memerlukan oven untuk masak resepi tu.. haha.. payah juga.. bila barang tak ada.. apa pun tak boleh nak masak.. kan.. 


3. Multifunctional Portable Aluminium 
Folding Picnic Table With Seats White
Klik gambar untuk ke link ini
Wahh.. yang ni memang teman nak sangat jugakkk.. huhu.. kalau gi mana-mana, berkelah di hari raya ke, bawak je benda ni.. senang sangat.. ringan pun ringan.. nak bawak pun senang.. yang ni jenis besi.. so, kukuh la rasanya kan.. tengah-tengah tu boleh letak payung tau.. kira sambil berkelah ada la rasa selesa sikit kann.. hehehehe... bagi mereka yang suka meja yang boleh lipat dan simpan ni.. boleh la ambil satu.. jimat ruang kan.. macam teman ni pun.. memang suka yang jenis jimat ruang ni.. huhu.. kalau dapat beli.. syukur Alhamdulillah.. =)


4. PHILIPS Computerized electric pressure cooker HD2139 
Klik Gambar untuk ke link ini
Haa.. yang ni pun penting untuk masak memasak.. haha.. sejak dah kahwin ni, teman suka sangat benda-benda macam ni.. almaklumlah.. hubby suka memasak dan suka try macam-macam.. teman pun dah mula suka masak (dulu tak suka) wahahaha.. cuba baca tu.. ada 2 year waranty tu.. pastu tak melekat , dan masak dengan cepat.. setainles steel lak tu.. kalau masak nasi, boleh tahan panas sehingga 12 jam.. wah.. menarik sangat2..


5. Pineng PN999 20000mAh Powerbank (Gold) + Pineng Pouch Bag  
Klik gambar untuk ke link ini
Ha? takde kena mengena dengan raya? sape kata? Powerbank ni penting tau masa tengah sibuk-sibuk di hari raya.. bila dah ramai yang balik time raya, pasti plug pun penuh la di cop oleh adik beradik, anak sedara semua .. sebab? masing-masing nak cas ipad la, nak cas henfon la.. nak cas bateri kamera la.. haaa.. time tu kalau kita sendiri nak guna pun belum tentu dapat betul tak? haaaa.. cara terbaik ialah menggunakan powerbank ni ha.. sangat berguna time macam ni betul tak? tengah offer murah tuuu.. rasa nak beli je.. nyum2.. tunggu kau... hahaha..



Berita baik, kita akan lanjutkan tarikh contest ni sampai 30th June and akan umum pemenang pada 1st Julai. Hehehehe After that akan buat penghantaran hadiah Gopro 4 supaya sempat guna time raya nanti. Hehehe Untuk pemenang duit raya, nanti iday akan bankin ye :)

Contest bermula pada 19 June hingga 26 June (12 tengahari) 
- Dilanjutkan ke 30/6/2015

dah buat entri, sila paste kan entri korang kat link entri ini..
SINI

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



2ND TIME SHOPPING DI LAZADA.COM.MY


ASOTV 49pcs Smart Pin Store Tupperware | 2ND TIME SHOPPING DI LAZADA.COM.MY |
Haiii.. entri ni lupa pula teman nak publish.. hahaha.. sebab hari tu marah kat Lazada punya pasal la.. tapi bila difikirkan balik.. nak marah Lazada pun tak boleh juga.. salah Kurier la nampaknya.. haha.. udah2 mencari siapa salah, yang penting teman dah dapat barang teman.. apa nak diheboh kan lagi ye! 

Ok lah.. meh teman share dengan korang apa barang yang teman kecoh sangat nak cepat tu.. hihihihi.. bukan nak cepat sebab apa, tapi sebab teman risau kalau barang tu sampai masa teman takda kat KL... kan susah macam tu nanti.. nak tuntut balik kat Lazada jadi satu kerja pula... pastu kalau nak minta refund balik, huihh.. belum tentu dapat kejap2 tu.. boleh jadi sebulan, dua bulan.. 3 bulan.. mana kita tau kan.. tengok pada sistem diorang la kann.. apa-apa pun... teman dah dapat barang2 teman.. teman kira OK dah.. tak marah Lazada dah.. hehehehe.. tak serik membeli lagi.. tapi kali ni kalau nak beli teman kena order awal seminggu supaya tak le mengharap barang sampai awal.. 

Ok lah.. Hari tu teman beli Beats Pill dan Character Doll (untuk besday en miaw), kali ni teman beli ni haaa.. ASOTV 49pcs Smart Pin Store Tupperware .. heee. terbeli kerana tengok video dia kat Youtube macam best je.. boleh pusing2.. hahahaha.. ingat apaa, buaian pusing kaaa.. 
Haaa.. ini le dia bekas2 nya.. Opsss.. sebelum korang pun berminat nak membeli.. meh teman citer sikit apa yang berlaku masa teman buka barang2 ni... Ok.. mula-mula masa order teman budget la ada 49 pcs tupperwarenya tau.. tapi bila dah buka dan kira.. ada 24 sahaja.. teman mula fikir.. tersilap hantar lagi ke Lazada ni.. pastu teman kira la penutup dia ada berapa.. ada 24 gak.. hemmm.. memang tupperware nya ada 24 biji je ke?? kata 49pcs? haaaaa.. lama-lama baru teman tau camne dikiranya jadi 49 pcs tu.. rupa-rupanya bekas tu 24 + Penutup 24 + Tempat Letak berpusing 1 = 49 pcs la semuanya.. adeh.. macam tu kira rupanya? sabo jelah.. macam tak patut je.. tapi nak buat camne.. dah beli.. ok ok jelah.. hahaha (banyak songeh)

Tupperware nya ada 3 size.. panjang, pendek sikit.. dan saiz paling kecik.. yang panjang tu teman target nak buat Overnight Oat hari tu.. tapi udah kuirer Lazada lambat sangat sampai barangnya.. maka mood nak membuat Overnight Oat (resepi Zareena Heney) terpaksa teman tangguhkan.. nanti mood dah ok baru buat.. ehehehehehhee... (ALASAN) !!

Kelebihan Smart Pin Store Tupperware ini terletak pada tempat penyimpanan tupperware yang kemas dan berpusing ini.. malah bila diletak dalam rak kabinet almari dapur, ia boleh ditarik kedepan dan ke belakang untuk memudahkan penyimpanan dan pengambilan... senang citer.. taip kat Youtube ASOTV 49pcs Smart Pin Store Tupperware , nanti keluar la iklan cara guna barangan ni.. pasti buat korang tertarik tau.. hahahaha.. terpedaya akhirnya membeli macam teman.. wakakaka
Yang ni yang teman order hari tu.. sib baik FREE DELIVERY
proses barang di bungkus...

yang ni untuk bagi dagu lentik macam keknis (Hanis Zalikha).. hahahaha.. tak mau nya wehhh.. teman ingat nak buang lemak double chin tu.. tapi macam susah aje.. makan tak hengat tapi ada hati nak kurus sana sini yea.. muahahaha.. gelak kat diri sendiri..


Haaa.. ok lah.. rumusan keseluruhan entri teman ni.. teman ucapkan terima kasih buat Lazada.com.my .. walaupun teman begitu marah dan tension hari tu masa membeli dengan Lazada.. tapi teman rasa lega dah bila barang dah terima.. so, no heart feeling.. Mungkin orang lain dapat servis yang terbaek.. cuma ada sesetengah nya aje problem.. bukan dari pihak Lazada, tapi dari pihak Kurier.. diharap akan datang.. teman akan puas hati dengan servis Lazada.. tq.. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page