MESTI BACA!!

30 Julai 2015

JAWATAN KOSONG KERAJAAN


Salam sejahtera.

Sedikit hebahan kerja kosong
di 2 Agensi Kerajaan. Tak
perlu buat exam online untuk
jawatan-jawatan ini.

Ok ini bukaan jawatan kosong
yang dimaksudkan;

Kerjaya di Dewan Bahasa dan 
Pustaka (DBP)

1. Perancang Bahasa S41
2. Pembantu Operasi N11


Tarikh tutup permohonan 10 Ogos 2015

---------------

Kerjaya di National Institutes 
of Biotechnology Malaysia (NIBM)

1. Pegawai Penyelidik
2. Veterinar
3. Eksekutif Sumber Manusia
4. Eksekutif Akaun
5. Eksekutif Perolehan


Tarikh tutup permohonan 6 Ogos 2015

-----------------

Maklumat lanjut boleh rujuk 
di posting di fanpage Facebook
Tim Infokerjaya;

[+] https://www.facebook.com/timinfokerjaya

Jangan lupa like untuk tidak 
terlepas maklumat penting

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

29 Julai 2015

MENANG DUIT RAYA RM50 DARI GIVEAWAY CASH DUIT RAYA BY EMAS PUTIH

MENANG DUIT RAYA RM50 DARI GIVEAWAY CASH DUIT RAYA BY EMAS PUTIH |
Haaa.. ok lah.. ni satu lagi Giveaway yang teman jadi salah seorang pemenangnya.. syukur Alhamdulillah.. yang sebenarnya teman tak budget pun akan menang duit raya ni dari blog Uzu.. serius kali ni teman join sebab suka-suka dan just nak support GA uzu aje.. 

Sebab apa teman takde berharap apa-apa? hahaha.. sebab selama ni teman susah sangat nak menang duit kat Blog Uzu.. takdak rezeki orang kata.. tapi sebab nak memeriahkan lagi Giveaway tu, teman join jugak.. ehehehehe... memang suka je join Giveaway2 ni.. kalau sangkut jadi pemenang kira syukur Alhamdulillah kan.. 

Rezeki di bulan Ramadhan.. akhirnya dapat jugak.. tu.. no.13 tu blog teman la tu.. ehehehehe.. syukur.. Jom kita join Giveaway banyak2.. mana tau tersangkut lagi.. Alhamdulillah..

Link 
senarai-pemenang


Link
 

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. syukur.. bulan ni macam berderet aje rezeki datang.. teman bersyukur sangat-sangat.. Lega juga dapat Duit Raya nak dekat RM400 bulan ni.. tatkala akaun bank teman dah kering kontang sebab beli macam-macam di online shop.. huhuhu.. (pompuan dengan shopping memang tak dapat dipisahkan!)

Lega pulak rasa bila dapat topup balik duit dalam bank tu.. rezeki ber blog.. Lupa lak.. sebelum ni teman Menang RM300 dalam Giveaway EFG Mega Raya 2015, kalau rajin jenguk2 lah entri tu yea.. bukan berlagak tapi sebagai pemberi semangat buat korang jugak untuk usaha join mana-mana Giveaway yang ada disamping dapat support Giveaway rakan-rakan kita, kan.. 

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

FeecaMella Raya 2015 Giveaway


Kawankawan hanya perlu jawab 1 soalan mudah and berpeluang untuk menang 
giveaway awesome dari kami :)
Boleh lah dapat duit raya and bergaya dengan FeecaMella dalam bulan Raya ni.
Raya kan Sebulan. Sempat lagi nak bercantik-cantik :) 

Giveaway bermula dari 23 July 2015
and berakhir pada 31 July 2015

Pemenang akan diumumkan di blog ini and FeecaMella Instagram
pada 2 hari berikutnya 2 August 2015 :)

Syarat-Syarat Wajib Penyertaan : 

1. Tulis entry yang bertajuk "FeecaMella Raya 2015 Giveaway"
-----> (Copy & Paste kandungan entry ini)

2. Follow blog ini, Aynal Mansor

3. Follow Instagram @FeecaMella 

4. Like Facebook FeecaMella

Soalan :

1. Pada Tahun Bilakah FeecaMella Ditubuhkan?
----> Nak tahu Jawapan mudah ada di Entry Ini :))


Semoga Berjaya!! :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Senarai Penuh Barisan Anggota Kabinet Menteri dan Timbalan Menteri 2015

Senarai Penuh Barisan Anggota Kabinet Menteri dan Timbalan Menteri Persekutuan berkuatkuasa mulai 29 Julai 2015 | seperti yang berlaku semalam.. iaitu sesuatu mengejutkan kita semua, apabila rombakan anggota kabinet besar-besaran telah dibuat oleh Datuk Seri Najib.. amat dikesalkan apabila Tan Sri Muhyiddin Yassin yang telah banyak berjasa telah disingkirkan begitu mudah sekali.. hanya semata-mata beliau cuba menegakkan keadilan untuk rakyat.. Teman sedih dengan keadaan ini.. Kecewa dengan kepimpinan Datuk Seri Najib.. 

Apa-apa pun semuanya dah terluah di Instagram Tengkubutang.. maka tak perlulah teman nak menambah dosa mengata Pakcik ni lagi.. Jom tengok Senarai Barisan kabinet kayu ini : K bye.. 

Pada 28 Julai 2015, Datuk Seri Najib Razak telah membuat pengumuman senarai anggota Kabinet baru. Beliau berkata rombakan Kabinet dilakukan adalah untuk memperkukuhkan barisan dalam menghadapi cabaran dalam menguruskan negara sebelum PRU14.

Berikut adalah senarai penuh Barisan Anggota Kabinet Menteri dan Timbalan Menteri Persekutuan berkuatkuasa mulai 29 Julai 2015:

Perdana Menteri dan Menteri Kewangan: Datuk Seri Najib Razak

Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Dalam Negeri: Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi

Timbalan Menteri Kewangan:
Datuk Chua Tee Yong
Datuk Johari Abd Ghani

Timbalan Menteri Dalam Negeri:
Datuk Nur Jazlan Mohamed
Tuan Masir Anak Kujat

Menteri Kewangan II: Datuk Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah

Menteri Pengangkutan: Datuk Seri Liow Tiong Lai
Timbalan Menteri Pengangkutan: Datuk Seri Abdul Aziz Kaprawi

Menteri Kesihatan: Datuk Seri Dr Subramaniam
Timbalan Menteri Kesihatan: Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya

Menteri di Jabatan Perdana Menteri: 
Datuk Mah Siew Keong
Datuk Joseph Entulu Anak Belaun
Datuk Seri Dr Shahidan Kassim
Datuk Azalina Othman
Nancy Shukri
Datuk Seri Abd Wahid Omar
Datuk Dr Wee Ka Siong
Datuk Paul Low Seng Kuan
Mejar Jeneral Datuk Seri Jamil Khir Baharom
Senator Datuk Seri Idris Jala
Tan Sri Panglima Joseph Kurup

Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri: 
Datuk Razali Ibrahim
Senator Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki
(Hal Ehwal Agama)

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan: Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz
Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan: Datuk Mas Ermieyati Samsudin

Menteri Pertahanan: Datuk Seri Hishammuddin Hussien
Timbalan Menteri Pertahanan: Datuk Wira Mohd Johari Baharum

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri: Datuk Seri Mustapa Mohamed
Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri: 
Senator Datuk Lee Chee Leong
Datuk Ahmad Maslan
Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri II: Datuk Seri Ong Ka Chuan

Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi: Datuk Amar Douglas Uggah Embas
Timbalan: Datuk Noriah Kasnon

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air: Datuk Seri Panglima Dr Maximus Ongkili
Timbalan Tenaga, Teknologi Hijau dan Air: Datuk Seri Dr James Dawos Mamit

Menteri Belia dan Sukan: Khairy Jamaluddin
Timbalan Belia dan Sukan: Datuk Saravanan Murugan

Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan: 
Datuk Abdul Rahman Dahlan
Timbalan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan: 
Datuk Halimah Mohd Saidique

Menteri Komunikasi dan Media: Datuk Seri Panglima Dr Mohd Salleh Keruak
Timbalan Menteri Komunikasi dan Media: Datuk Jailani Johari

Menteri Pendidikan: Datuk Seri Mahdzir Khalid
Timbalan Menteri Pendidikan: P. Kamalanthan
Senator Chong Sin Woon

Menteri Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK): 
Datuk Hamzah Zainuddin
Timbalan KPDNKK: Senator Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah

Menteri Sumber Asli dan Sekitar: Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar
Timbalan Menteri Sumber Asli dan Sekitar: Datuk Dr Ir Hamim Samuri

Menteri Petanian dan Industri Asas Tani: Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek
Timbalan: Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah: Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob
Timbalan: Datuk Alexander Nanta Linggi
Timbalan II: Datuk Ahmad Jazlan Yaakub

Menteri Luar Negeri: Datuk Seri Anifah Aman
Timbalan: Datuk Seri Reezal Merican

Menteri Sains Teknologi dan Inovasi: Datuk Wilfred Madius Tangau
Timbalan Menteri Sains Teknologi dan Inovasi: Datuk Dr Abu Bakar Mohd Diah

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat: Datuk Seri Rohani Abdul Karim
Timbalan Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat: Datuk Azizah Mohd Dun
Senator Datin Paduka Chew Mei Fun

Menteri Kerja Raya: Datuk Seri Fadillah Yusof
Timbalan Menteri Kerja Raya: Datuk Rosnah Shirlin

Menteri Sumber Manusia: Datuk Seri Richard Riot
Timbalan Menteri Sumber Manusia: Datuk Seri Ismail Muttalib

Menteri Wilayah Persekutuan: Datuk Seri Tengku Adnan Mansor
Timbalan: Senator Datuk Dr Loga Bala Mohan

Menteri Pengajian Tinggi: Datuk Seri Idris Jusoh
Timbalan: Datuk Yap Kain Ching



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Menang RM300 Giveaway EFG Mega Raya 2015

Menang RM300 Giveaway EFG Mega Raya 2015 | Sunday, July 12, 2015

Haii.. Assalammualaikum.. hari ni teman nak luangkan masa sedikit untuk menulis entri penghargaan buat Penganjur dan Sponsor/Penaja Giveaway EFG Mega Raya 2015 ini, Seperti yang peserta lain tahu, Pada 10 Jun sehingga 9 Julai lepas. Exchange Feed Group (EFG) telah melancarkan Giveaway EFG Mega Raya 2015 . Dimana setiap pemenang akan menerima duit Raya .. seperti senarai dibawah:

Hadiah : 
Duit Raya 

Jumlah Hadiah bernilai 
RM3100

Kategori : SEO
RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang
RM100 x 1 pemenang

Cabutan Random :
RM100 Cash x 25 pemenang



Alhamdulillah.. teman bersyukur kerana telah dipilih sebagai Pemenang Kategori SEO (Search Engine Optimization).. Memenangi Hadiah Wang Tunai RM300, Syukur Alhamdulillah.. 

Alkisahnya semasa terima berita ini teman sedang nyenyak tidur.. teman dapat miscall dari Blogger Syamimi iaitu tuanpunya blog Hanyadihatiku.blogspot.com yang sememang rajin wasap dan bertanya khabar teman.. dan apabila teman baca mesej dari Syamimi teman macam tak percaya.. sungguhhhh!! teman memang tak percaya dan berasa terkejut sangat boleh menang kategori SEO tu.. sebab selama ni teman pernah Join Giveaway lain dan fight untuk menang kategori SEO tapi tak berjaya..

Cuma sehari sebelum tu, ada berchatting dengan Syamimi , kononnya berangan kalaulah menang RM300 tu kan best.. tapi berangan je la kannn.. 

Tup-Tup esoknya pengumuman pemenang, teman terselit dalam senarai.. Ya Allah.. tempat Pertama lak tu.. syukur Alhamdulillah.. dan syukur gak.. sebab.. sifu Hasrul Hassan tak join, kalau tak gerenti dia yang sambar dulu.. pakar SEO la katakan.. hehehe.. my sifu...

Dan, bila teman menang kali ni, adalah waktu yang sangat2 sesuai kerana  disaat2 duit bank dah kering kontang sebab dah beli macam-macam untuk persiapan raya.. dan teringat balik, baki duit dalam bank yang last sekali tu teman gunakan untuk belikan mak bangkit cheese kegemaran mak.. masa tu tengok duit dalam bank dah kosong, hati rasa sayu.. tapi disebabkan nak belikan jugak untuk mak dua balang bangkit Cheese berharga RM60 dari Kak Ipar, akhirnya teman  teruskan juga niat itu.. dengan seikhlas hati untuk mak tersayang.. hehehe.. dengan niat lain untuk membantu tambah pendapatan kak ipar teman.. ye.. dengan seikhlas hati.. 

dan keesokannya teman dapat berita menang hadiah RM300, wahhh.. Allah beri rezeki yang berlipat kali ganda buat teman.. syukur sangat.. doa emak pun termakbul.. "semoga kamu murah rezeki, terima kasih bagi mak bangkit cheese ni" .. 

heee.. actually dalam bank yang kosong tu memang akan berisi balik lepas raya cuma lambat sikit la kan.. tu yang sayu tengok akaun bank hanya ada telur ayam.. hahahahaha.. sekarang dah berisi balik.. syukur.. Alhamdulillah.. Rezeki dari Allah.. wah.. panjang lebar teman menaip.. OK lah.. jom tengok siapa para sponsor Giveaway EFG Mega Raya 2015 ini ..



Terima kasih kepada penaja UTAMA:



dan


Terima kasih buat semua.. dan teman resepect sebab bayarannya cepat je di transfer.. tQ sangat2.. Alhamdulillah.. duit raya tahun ni.. heee..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


27 Julai 2015

Menang Hadiah Cabutan Kelima IntaNBerliaN Giveaway 2015

Gambar Throwback menang Giveaway bulan Mei hari tu.. 
Alhamdulillah.. teman menang baju ni hari tu.. hahaha.. ekceli memang suka corak yang macam ni.. corak cheetah, zebra, leopard... hahaha.. tapi hubbymiaw teman idak suka.. hehe.. so, tu yang tak ber beli pun baju corak macam ni.. tapi kali ni join Giveaway ter.. menang lak hadiah baju corak ni.. apa lagi.. best giler.. heee.. ni hadiah dari IntanBerlian Giveaway2015 hari tu.. nak tengok Giveaway apa.. klik je link kat bawah ni.. teman nak ucapkan terima kasih buat Penganjur (Blogger Zarina Tazari), dan buat para sponsor Giveaway ini.. Alhamdulillah.. 

keputusan pemenang pada 11/5/2015 (isnin)




tq : 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Menang Hadiah dari Giveaway By EkinRazalli

Opss.. hampir terlupa nak post tentang entri penghargaan buat penganjur dan para sponsor untuk Giveaway by Ekin Razali ni.. ok lah.. teman nak ucap terima kasih buat para sponsor terutama sekali untuk penganjur yang baik hati, walaupun teman dah terlewat claim hadiah.. beliau still bagi gak hadiah ni.. tq sangat2 ekin razali.. Alhamdulillah.. semoga Allah memberkati bisnes Ekin.. 

pengumuman pemenang pada 19.3.2015 (11 malam)
Thank You buat Penganjur, 

Ekin Razali


link Giveaway

Keputusan Pemenang

Senarai Peserta


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page