31 Ogos 2015

GIVEAWAY BIRTHDAY MUM&SISTER TENGKUBUTANG


TAMAT

Terkini!!! Giveaway dilanjutkan sehingga 31 Ogos.. lai-lai cepat joinn!
BismillahirRahmaniRahim..
Giveaway ini diadakan sempena Hari Lahir Emak dan Adik Perempuan teman, hope korang sudi-sudilah join yea.. hope dapat sambutan dari rakan blogger semua.. Buat Mak dan Linda.. Happy Birthday.. Selamat Hari Lahir.. semoga kalian berdua diberi kesihatan yang berpanjangan.. teman sayang kalian berdua .. Kisss sikittt...  Mmmmuah.. muah.. muah..


GIVEAWAY terbuka kepada semua rakan blogger di Malaysia. GIVEAWAY bermula pada hari ini, 5hb Ogos 2015, iaitu tepat jam 12.30 malam sehingga 25hb Ogos 2015 (jam11.59 malam) 

Semua Blogger di Malaysia dijemput menyertainya. Para SPONSOR pun leh join jugak yea.. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lengkapkan 6 Syarat dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "GIVEAWAY BIRTHDAY MUM&SISTER  |TENGKUBUTANG" . 
TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa letak backlink ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen INI.. kat tempat lain x dilayan.. harap maaf yea.. sila ikut arahan kalau taknak penyertaan terbatal..=)




4.) Like Page (akan di check!) 


5.) Follow Twitter / Google Plus / Facebook



DAN AKHIR SEKALI ...............................


---> LIKE dan Komen Yeayyyy!! 
di gambar ---> SINI


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
- SENARAI HADIAH -
SENARAI PESERTA -

 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Random.org

NOTA :
Thank You buat semua peserta yang sudi join, teman mohon maaf kalau banyak sangat korang kena LIKE n FOLLOW.. moga kepenatan korang mendapat ganjarannya.. doa2 kan yea..TQ sebab sudi join, 

Jom support GA TENGKUBUTANG ni!! =)

Note : Sila cukupkan Syarat yea.. Kalau didapati Syarat tak cukup selepas pengumuman Hadiah sekalipun, Pemenang akan dibatalkan, dan dengan serta merta pemenang lain yang cukup syarat akan dipilih.. baru adil kan.. dan Hadiah diterima dikira Halalan Toyyiban.. hehe..




GIVEAWAY DILANJUTKAN HINGGA 31 OGOS 2015

TAMAT 


GIVEAWAY BIRTHDAY MUM AND SISTER | TENGKUBUTANG DILANJUTKAN SEHINGGA 31 OGOS 2015, 
Buat yang masih belum join dan tak sempat nak join, jangan risau.. Giveaway ini dilanjutkan sehingga hujung bulan ini.. So, masih ada peluang untuk join.. Dan masih ada peluang jadi pemenang.. Semua Blogger di Malaysia leh join.. 

Buat yang tiada Twitter/Instagram.. Masih boleh join.. (pastikan korang jujur memang takda akaun tersebut ok..) camne nak join? KLIK JE BANNER DIATAS NI ATAU KLIK SINI.. selamat mencuba..  

Nota :Giveaway di FB juga masih berjalan.. Kalau nak try join gak KLIK SINI...  Tq semua.. Sorry teman agak bz ketika ini.. Kedai baru upgrade.. Stock baru masuk.. Senarai peserta teman akan publish sedikit masa lagi.. Tq semua.. 



























JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

30 Ogos 2015

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 58 | 2015


Tema Kemerdekaan untuk tahun 2015 ialah #sehatisejiwa
Tema tersebut melambangkan perpaduan antara Sabah, Sarawak dan Semenanjung. Sehati sejiwa turut membawa maksud bersama membantu antara satu sama lain jika sesebuah negeri mengalami malapetaka.
 Manakala logonya pula seperti di atas… gambar peta Malaysia… berbentuk hati…
Jadi pada semua.. selamat menyambut hari kemerdekaan! eh.. Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 58! Tapi untuk kali ini.. bermula la tahun 2015… Hari Kemerdekaan akan di kira mengikut Tahun Masihi.. tidak di kira tahun ke berapa kemerdekaan… makanya kira sendirilah tiap2 tahun hari kemerdekaan yang ke berapa ye.. 
Dibawah ni petikan kata-kata dari – Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek (Menteri Komunika­si dan Multimedia)
"Tahun ini juga buat pertama kali sambutan tidak akan menyebut ulang tahun kali ke berapa sebaliknya hanya dikenali sebagai sambutan Hari Kebangsaan 2015"
Seperti teman kata tadi.. kira sendiri pasni ye.. K bye.. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 



JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

26 Ogos 2015

Video dan Lirik Lagu Tema Merdeka 2015 | Sehati Sejiwa

Video dan Lirik Lagu Tema Merdeka 2015 | Sehati Sejiwa

Lirik Lagu Hari Kebangsaan 2015

Demi ……tanah yang bertuah 
Taman….. cinta merdeka ..aaa
Kasih …di hatiku ini 
Untukmu ….tanah pertiwi …iii

Dari …..utara selatan
Juga….. timur ke barat
Turut gagah ….Sabah Serawak
Se….hati Sejiwa

Chorus
Ku dengar janjimu
Bayu Kinabalu
Ku dengar sumpahmu
Rejang yang membiru
Bersatu denganku
Tegap Titiwangsa
Malaysia Sehati sejiwa

Bridge 
Laut luas terbentang 
Bukan satu halangan 
Untuk kita bersama 
Melafaz janji setia
Demi mu Malaysia
Cinta kasih di jiwa
Tidak akan kami khianatinya…..

Chorus
Walaupun berbeza 
Budaya Agama 
Bukanlah penghalang
Kita bergandingan 
Marilah bersatu

Sehati sejiwa

Malaysia Kekal Sejahtera … 
Korus Iban Kadazan…
(Mi i so ginavo) kadazan
(Kitai Dekak Mujur) iban
( mi i so ginavo)kadazan
(Ngetan Ke Menua) iban
(Mi i soginavo) kadazan 
(Nyuluk Cita Mulia) iban
Malaysia Sehati Sejiwa

Lagu : Muhammad Yuri Edris 
Lirik : Siso Kopratasa & Yuri Edris
Penyanyi : Alif Satar /choir Gemersik Chorus
Penyanyi Latar : Gemersik Chorus



Video dan Lirik Lagu Tema Merdeka 2015 | Sehati Sejiwa

-------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


18 Ogos 2015

DUIT MASYUKKK DENGAN BIDVERTISER

DUIT MASYUKK LAGI !!!
CASHOUT KALI KE-3
BidVertiser Income sampingan blog Tengkubutang |
Wah.. Masa mula-mula daftar BidVertiser ni.. macam teragak-agak je boleh ke dapat income melalui Affiliate ni... Macam tak percaya je.. Macam Tipu je.. hemm.. Tapi bila terbaca yang dia bayar secara teratur monthly .. teman saja cuba gak letak banner dia blog Tengkubutang.. dan hasilnya.. wah.. dah masyukkk.. huhu.. walau bukan ratus2.. boleh laaa.. hehehehe.. ada jugak duit sampingan kan.. tak banyak pun, duit gak kan.. 

Zaman duit Malaysia jatuh merudum ni, orang dah tak kira income sebesar mana pun, janji masyuk kan.. Alhamdulillah.. ada lagi income sampingan lain yang teman tengah tunggu masa untuk di CashOut.. heee.. syukur... 

Jadi Blogger ni bukan lagi buang masa dah.... Buka PC buka Blog, duit masyukk.. haaa.. korang nak join tak BidVertiser ni?? Kalau nak join.. Klik kat Gambar atas ni ke, atau klik Tulisan BidVertiserke.. atau Klik aje sticker kecik Kelip2 yang tertera di bawah ni yea.. 


Nanti masa nak daftar ikut je arahan.. pastikan korang di bahagian Publisher okey.. bukan advertiser.. Ok lah.. itu saja.
 Klik kat tempat yang teman tanda anak panah tu..
 Isi maklumat korang, ikut je arahan..
Seterusnya.. haaa.. dah boleh letak banner dan duit masyukk.. hehehe.. good luck semua.. 

Kalau masih tak tahu cara nak daftar.. try search kat Google je cara Daftar Bidvertiser, banyak blogger2 dah buat tutorial pasal ni.. kalau malas gak.. klik je link ni bawah ni yea.. --->>





OPSSSSSSTTTTTTT!!!!!!! Lagi satu!!!! Jangan lupa join Giveaway teman yea.. lagi seminggu je lagi.. sebelum Merdeka baik korang join cepat..sebab hadiahnya lebih RM500 tu.. pemilihan pemenang lak tu secara Random.. taklde Top Refferal ke apa.. jom JOIN yea!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


10 Ogos 2015

RESEPI SOTONG GORENG TOMYAM KUAH ALA THAI SEDAP!!

SOTONG GORENG TOMYAM KUAH ALA THAI SEDAP!! |
Haii.. hari ni nak share resepi ni lah.. macam nampak sedap aje.. hehehehehe.. sedap tak kome? huhuhu.. jom tengok resepi lak.. macam boleh buat ni.. senang je ni.. janji bahan kena cukup.. nak tryyy

Bahan-bahan:
1 kilo sotong saiz besar - dibersihkan dan
dipotong gegelang lebih kurang 3 inci lebar.
2 - 3 helai daun limau purut
2 sudu besar cili kering kisar
3 sudu besar pes tom yam
1 sudu besar sos sotong
1 sudu besar sos tiram
1 batang serai - dititik
Beberapa biji cili padi - dititik
1 biji bawang besar - dihiris
3 ulas bawang putih - dihiris
1 biji bawang besar - dipotong gegelang
Kacang panjang - opsyen
Garam dan gula secukup rasa.
3 sudu besar minyak untuk menumis.

Cara-cara:
1. Panaskan minyak dalam kuali. Tumis hirisan bawang besar, bawang putih dan serai sehingga naik bau. Kemudian masukkan cili kisar dan masak sehingga terbit minyak..

2. Selepas itu masukkan pes tom yam dan kacau rata, diikuti dengan sos sotong dan sos tiram.
Tuangkan 1/2 cawan air untuk kuahnya. Perasakan dengan garam dan gula.

3. Setelah cukup rasa, masukkan sotong, cili padi, dan daun limau purut. Kacau dan biarkan di atas dapur sehingga kuah mendidih dan sotong masak.

4. Akhir sekali masukkan bawang besar yang telah dipotong gegelang tadi. Kalau ada kacang panjang bolehlah dimasukkan juga. SELAMAT MENCUBA..


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


03 Ogos 2015

Senarai Hadiah/Sponsor Giveaway Birthday Mum & Sister Tengkubutang

Haiii.. Assalammualaikum semua.. haha.. mesti kawan-kawan yang jarang tengok status/post teman kat Facebook Tengkubutang Miaw tak perasan yang teman sedang dalam proses untuk mengadakan satu Giveaway.. hah? Giveawaya?? 

iyeaa.. Giveaway.. pergh.. rasa seperti janggal je bila teman dah lama giler tak buat Giveaway.. huhuhu.. rasa macam baru 1st time buat lak.. moga dengan harapan ramai lah yang join yea.. sebelum tu.. teman tayang dulu hadiah-hadiah yang bakal diterima oleh para Pemenang nanti.. 

dibawah ni teman sertakan sekali link para sponsor yang budiman.. thanx to all of u sebab bermurah hati nak sponsor Giveaway tengkubutang kali ni.. Alhamdulillah.. semoga korang semua dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T..  Aamiinn.. 

jom Cuci mata dulu yea.. 5/8/2015 nanti baru join yea.. tq semua.. K bye.. 
Sponsor Name : Nur Fariza
wang tunai rm50 x 1 Pemenang
Instagram :farprettybylh

Sponsor Name : Fara Hanim
Babies Blink Coffee rm50 (harga pasaran) x 1 Pemenang

Sponsor Name : Emma Diana
Tudung Bawal Satin Yuhanis , random colour x 5 pemenang


Sponsor Name : Reen Reena
Barangan Kraftangan Dari Sarawak x 1 Pemenang
Instagram : mreenadotcom

(gambar hiasan)
Sponsor Name : Zaza Iman
Blouse x 1 Pemenang
Like Page : Zaza Zehra

Sponsor Name : Ina Ainaa
Topup RM10 X 2 Pemenang
Follow blog : www.inaainaa.com
follow twitter : www.twitter.com/_inaainaa


Sponsor Name :Engku Muzahadin
Novel Bertajuk Sandal Bunga-Bunga X 1 Pemenang
Fanpage : Nakhoda Nurani

Sponsor Name: Nursyazwani Masduki
Celebritylass + hadiah misteri x 1 Pemenang



Sponsor Name : Nur Alja
Cash RM20 x 1 Pemenang

Sponsor Name :Ayuni Rafilah
Shawl x 1 pemenang
Arm Warmers x 2 pemenang
Instagram : Ayuni Rafilah

Sponsor Name :Ayuni Rafilah
Arm Warmers x 2 pemenang
Instagram : Ayuni Rafilah

Sponsor Name : Mawar Biru
Topup rm20 x 1 pemenang

Sponsor Name : Iskandar Daughter
Top up rm10 x 1 pemenang
like page : Your Beauty Home

Sponsor Name : NurHidayah Zakaria
Topup rm10x1 pemenang


Sponsor Name : Rosila Wati
Ubat Gigi Marine Essence x 1 Pemenang

Sponsor Name : Kakyong Onexox
Topup RM10 x 3 pemenang
Page : K'Z DStore.

Sponsor Name : Syamimi Saad
Cash rm10x1 pemenang

Sponsor Name : Yaya Natsumi
Cash rm10 x 1 Pemenang

Sponsor Name : Shiqin Sunshine

Sponsor Name : Fadzi Razak
Cash rm10 x 1 pemenang

Sponsor Name : Wan Syahirah
Topup rm10 x 1 Pemenang

Sponsor Name : Rafzan Tomomi
Topup RM10 X 2 Pemenang
Follow blog : www.rafzantomomi.com

Sponsor Name : Linda Lyn
Topup RM10 X 1 Pemenang

Sponsor Name : Embun Eiza
Bawal Diamond (Random Color)
Like Page : Embun Beauty House

Sponsor Name : Ruqaiyah Amanina
Cash RM10 x 1 pemenang

Sponsor Name : Nadia Johari
Cash RM10 x 1 Pemenang

Sponsor Name : Nadia Johari
Beg Makeup x 1 pemenang
Sponsor Name : Alyani Matshah
Topup RM10 x 1 Pemenang
Follow : google plus Alyani Matshah


Sponsor Name : Farra SweetHome
Ladies Jacket  x 1 Pemenang

Sponsor Name : Chinta ARtie
Cash RM10 x 2 Pemenang

Sponsor Name : Siti Munirah
Customized Tote Bag x 1 Pemenang

Sponsor Name : Nik Nur Ainie Zulaikha
Cash rm 10 x 1 Pemenang
Follow Instagram : https://instagram.com/ainizulaikha/ dan 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page