MESTI BACA!!

29 September 2015

CATATAN MATLUTHFI | Can't stop laughing when reading this book!

CATATAN MATLUTHFI | Can't stop laughing when reading this book!
Kalau korang suka baca diari orang, mungkin korang akan suka baca buku ini, walaupun orang yang suka baca diari orang lain belum tentu dia pasrah bila orang terbaca diari dia kannn...
Segala kisah-kisah mistik, fatamorgana, dan epik ada dalam buku ini (ha???). Namun sudah pasti tidak mampu menandingi kisah realiti dan pemerhatian tajam penulisnya sendiri.
Buku kedua Puteh Press ini pasti akan membawa pembaca mengenali insan bernama Matluthfi dengan lebih dekat dan lebih intim (intim mean rapat sebagai kawan yeaaa.. ), dan yang paling penting melelaui buku ini juga boleh mengenal diri korang sendiri (eh yeke? bacalah dulu!!) hehehe..
Haaa.. kalau ada sape2 berminat nak membeli, boleh lah klik dekat link bawah ni.. pastu taip CATATAN MATLUTHFI dekat kotak search tu yea.. Lupa lak, kat situ nanti akan keluar agi satu buku lagi tulisan Matluthfi.. "Catatan Matluthfi & The Other Side of the Coin" .. Nak membeli, klik ajo... K bye.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



25 September 2015

TEBUS/REDEEM WHOHAA LAGI!

Hai.. Masuk ni kali ketiga teman tebus di Whohaa.. sebelum ni tebus Car Keys Micro Camera .. pastu tebus Topup Maxis RM20 macam dalam gambo bawah ni.. pastu tebus lagi Topup RM30 .. heee.. dah cukup point, topup jelah kan.. ehehehehe.. 

yang ni yang lepas punya .. teman tepekkan sekali yea.. Haa.. ada sape2 yang teruja nak rasa camni gak tak? walaupun nilainya tak besar mana, atleast ia masih kategori PERCUMA! PERCUMA sape takmau weh.. hehehehehe.. ok lah.. kalau berminta.. klik je perkataan WHOHAA kat bawah ni yea.. kalau nak join website lain yang beri hadiah seumpama Whohaa ni pun ada kat bawah link dia.. klik aje.. Selamat mengumpul point dah menebus macama2 yeaaaa!! K byee.. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



23 September 2015

UCAPAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA

Selamat Hari Raya AidilAdha |
buat semua yang beragama Islam.. Hemm.. pasti semuanya dah bersiap nak balik kampung kan.. pasti ada yang dalam perjalanan nak balik kampung, ada yang dalam bas menuju ke kampung, ada yang naik motor je balik kampung, ada yang dah sampai kampung dari semalam lagi.. dan.. pasti ada juga yang tak dapat balik kampung kerana tak dapat cuti.. ataupun ada masalah2 lain.. hemm.. bagi teman dan encik hubby lak, macam ada masalah besar je nak balik kampung.. Masalah tang motor.. hemm.. adoi.. di saat tengah kekeringan ongkos sekarang ni (ada duit tapi duit tu untuk bayar benda lain yang sangat penting).. 

Kalau nak merepair motor memang cecah ratus2 la gamaknya.. sebab motor beso bukan motor kecik.. adoi.. tak tahu apa perkembangan sekarang, hubbymiaw sedang cuba cari jalan untuk settle kan.. kalau tak boleh jugak.. alamatnya kami beraya di KL ajelah tahun ni.. Pernah gak merasa tak balik raya sekali tu.. sebab hubby kena prepair untuk meeting besar.. so, tak dapat nak balik raya.. ini kali kedua lah ia jadi lagi.. tak ngapelah.. nasib baik raya haji.. kalau raya puasa.. tak tahu la camne rasanya.. mesti impak maksima nya lain dari yang lain.. pergh.. ayat.. hemm.. itu je nak kabo.. Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua.. yang mana dalam perjalanan balik kampung tu.. bawak kenderaan hati2 yea.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



PROMOSI HEBAT!!! BookCafe MYCyberSALE 2015

PROMOSI HEBAT!!! BookCafe MYCyberSALE 2015 |
WOOOO.. 90% Diskaun tu wehhh.. takkan takde sape2 yang mata terbeliak tengok SALE atas ni ha?? haaa.. meh nak citer.. sekarang BookCafe, Website yang menjual pelbagai jenis Buku Secara Online ni sedang mengadakan Promosi Giler2 untuk para pembeli.. so, kalau sape-sape yang memang suka membaca tu, boleh lah tinjau-tinjau buku apa yang best di website tersebut.. banyak sangat weh.. tak dapat teman nak senaraikan kat sini.. korang pi lah tengok sendiri.. buku berharga RM1 pun ado.. gi lah cepat.. pi tengok pi.. kang terlepas den tak tau yea.. hihihihi... KLIK SINI

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



22 September 2015

Nikmat Bantal Busuk !!! Kartun

Nikmat Bantal Busuk!! |
hehehehe.. Bila Bantal Busuk kena basuh... hilang bau nikmat nya yea... ehehehe.. tetiba rasa nak tergelak sebab teringat masa mula-mula kawen dulu, baru pindah KL dan duduk dengan encik hubby, teman mengemas lah macam biasa, pastu tetiba rasa nak basuh bantal2 yang agak berkurun lama (hubby guna start dia belajar kat universiti dulu rasanya) lama giler.. 

So faham2 jela kan.. baunya.. asyemm.. huhuhu..  kekabunya pun dah entah rupa mana.. hahahaha.. teman pun dengan rajinnya.. membasuh bantal2 itu dan terus campak dalam mesin basuh.. kasi putarrrrrr.. (masa tu mesin basuh semi auto je.. kasi putar aje laa.. mujur bantal pun dah kecut.. muat je masuk dalam mesin basuh tu.. hahahaha...

Sekali bila hubby balik umah.. terkejut dia nengok bantal dia tersidai kat luar balcony atas ampaian tu.. uhuhuhu.. muka macam sedih je.. alohhh.. mana ku tahu yang dia pun ada sindrom bantal busukkk... wakakakakakkk..

then bila bantal dah kering hubby pun pegang bantal dia macam kartun dalam gambar atas ni.. sambil berkata macam kartun tu kata jugak..cuma tukar mom jadi my wife..  wakakakakakakkk.. adoiyaiii.. sejak hari tu, dia dah takde bantal busuk dah.. hahahahaha.. elok jugak kan.. kesiann.. 

Haha.. Actually kartun kat atas tu memang menggambarkan sebijik macam hubby teman ritu.. hahaha.. teman pun tepeklah gambo ni kat sini, teman ni kan kalau nak buat entri mesti akan letak gambo kartun yang comey2 dan ada mesej macam kat atas tu.. hehehe.. sapelah kartunis dia kan.. saja tengok sape yang lukis.. O.. lukisan oleh.. J&Y Productions


Saja tengok dan scroll ke bawah lagi.. wahhh.. banyak giler kartun bermesej yang comel2 .. semua kartunis Malaysia yang lukis.. pergh.. cun-cun belaka kartun diorang.. korang nak tengok ke? boleh je tengok kat sini.-->13 Kartunis Malaysia Yang Awesome ni! Nak tauu.. Ada kartun miaw comey sekali tauuu.. alalala.. itu yang teman geram tuuu.. minat sungguh kartun yang ada terselit muka kucen tu haaa.. hahahaha.. jom kita terjah 13 Kartunis Malaysia Yang Awesome ni!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



TUDUNG 2U YANG SARAT DENGAN TUDUNG/SHAWL CANTIK2!!


Tudung 2U | Tudung Online Terbesar di Malaysia|

Hai mengkome semua.. ni haaa.. teman nak share dengan korang website yang menjual pelbagai jenis tudung.. dari harga semurah RM6 ke atas.. kalau korang berminat nak membeli, boleh lah jenguk2 website Tudung 2U ni.. kot la nanti nak pi dinner ka.. nak sambut Anniversary kaaa.. taktau nak pilih tudung apa.. kat sini semua ada.. boleh cari jenama apa nak.. design apa nak.. material apa nak.. sampailah ke scarf, anak tudung semua ado .. godek2 la nanti yea.. K byeee... 

Psssttt : lupa lak nak gitau.. Tudung 2U gak ada meambil order melalui Whats app.. haaa.. canggih dah kan.. korang boleh je screenshoot gambo tudung yang korang nak .. pastu send dalam whatsapp aje.. mudah kan?? Kalau nak tau nombor untuk dihubungi (whatsapp) boleh klik link Tudung 2U


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



KUMPUL POINT TEBUS HADIAH/DUIT!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



21 September 2015

8 CHEF WANITA YANG HOT YANG BUAT LELAKI CAIR!!

Wahhh.. sekarang ni kalau tukang masak bukan biasa2 aje dah.. semuanya cun melecun, cantik2 bagai.. ayu-ayu gitu.. walaupun jumpah chef lelaki pun semakin ramai dan hampir memonopoli bidang chef masak memasak ni.. Namun kredibiliti wanita untuk bersaing dalam bidang ni masih ramai lagi okeh.. haaaa.. apa yang buat orang lelaki suka menonton rancangan masakan? haaa.. inilah antara sebabnya.. hahaha... kann.. cer tengok sini ---> 8 CHEF WANITA YANG HOT YANG BUAT LELAKI CAIR!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



22 Tulisan Tangan Yang Korang Pasti Teruja Melihatnya


Haa.. nampak tak tulisan tangan yang cantik macam kat atas ni? hoho.. awesome kan!! jeles tengok orang ada bakat camni.. oh.. ya.. sebenarnya baru sebentar tadi teman terjumpa satu website yang memaparkan gambar2 hasil tulisan tangan mereka yang menulis begitu cantik sekali.. malah bersih dan kemas hasil tulisan mereka.. Kalaulah hasil tulisan mereka sudah secantik itu.. apa guna lagi mesin Printer? hahaha.. tulisan yang mereka hasilkan dua kali ganda lawa kot dari print.. ha?? tak percaya? korang tengok la kat website tu.. korang pasti teruja tengok tulisan diorang yang.. pergh.. perfectos!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Bagman Laptop Backpack dari Zalora.my memang ada Gaya!

BAGMAN Laptop Backpack
 Price : RM 89.00 (kalau ada coupon baucer jangan lupa guna yea!)

Apa Yang best tentang Beg ni.. 
Black Apple Green Laptop Backpack by Bagman features spacious compartment that can fit up to a 14" laptop. This bag is ideal for those who are constantly on the go with their laptop.

Yang penting cek ini dulu tau! sesuai tak dengan apa yang korang nak.. kalau boleh takmau la kecik sangat dan takmau le besar sangat kan.. 
Length x Width x Height
- 28cm x 11cm x 41cm

Lain-lain Yang best Tentang Bagman Laptop Backpack ni..
- 600D Polyester + PVC leather cloth
- Two main zip compartments
- Padded grab handle
- Padded adjustable shoulder straps
- Cushioned laptop pocket 
- Thick back padding for more comfort.
- Fits up to a 14" laptop
 Masa tak letak barang, nampak kempis dan tak berapa nampak lagi keseksian bag ini, cewah ayatt.. hahaha.. tetapi.. bila dah letak barang dan penuh barangnya.. wahhh.. look gorgeous kauuu... i like!
Haa.. yang ni teman dah isi barang dalamnya.. nampak smart kan.. tinggi pun cantikk je.. hehehe
Haa.. tali beg nya macam ni.. opss.. nampak tak span di belakangnya tu.. memang sangat-sangat selesa OK.. teman dah try pakai dulu.. wahahahaha.. opsss.. hubby taktau ni.. pagi tadi teman try.. hi2.. hope sangat hubby pun selesa dan suka dengan backpack ni kan.. 
 
 Jalur ni yang membuatkan teman suka dan tertarik dengan beg ini.. kerana sekurang-kurangnya walaupun beg ni hitam tetapi ada la juga pantulan atau kaler lain yang terselit untuk menampakkan elegannya kan.. idak le hitammm aje.. atau hitam putih macam tahi cicak tu.. hahaha.. opss..merepek!
Haa.. dalam dia macam ni.. alah gambo gelap le pulak.. tapi dalam ni apa yang teman leh katakan.. besar la jugak.. sebab teman leh masukkan wayar kabel komputer hubby yang besar gedabak tu.. dan ia membuatkan beg ini nampak tinggi dan cunn .. hehehehe.. 
Opssss.. Kalau beg beso camni idak le teman nak membeli.. hahahaha..
 
Haa.. design yang ni cantik kan?? Kat Zalora gak.. Gabungan merah dan hitam.. cantik..  tapi sayangnya size kecik sangat.. untuk orang ber basikal sesuai la.

Haaa.. agak2 ada tak sape-sape yang sedang cari beg laptop? hehehe.. kalau tak tau nak pilih yang mana.. boleh je try membeli beg ni.. teman suka design dia.. nampak simple tapi smart.. ditambah pula ada line Hijau tu.. taklah nampak beg tu hitam je sepenuhnya kan.. rasanya yang line hijau tu akan terlihat walau didalam tempat gelap.. itu salah satu sebab kenapa teman pilih bagpack ini untuk hubby teman.. ia tak besar sangat, tak lebar sangat dan sangat selesa di pakai kerana terdapat span di bahagian tempat untuk kita pakai.. rasa selesa sangat.. berpatutan lah harganya.. pada mulanya terasa agak mahal jugak, dah risau kualaiti beg yang tiba nanti tak berapa nak sepadan dengan harga.. tapi nasib baik la oke.. kan.. hehehehe.. hubby pun tak suka terlampau messy sangat.. ni pun dah Ok katanya.. 

KLIK SINI

|
|
V




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

18 September 2015

BROOCH Mini Giveaway

Jom Join! Syaratnya mudah sangat.. jom kita support Mini Giveaway rakan Blogger kita ni.. 

Jom Join --> KLIK SINI

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page