Nuff

12 Januari 2016

ADAB MEMASAK YANG KITA PERLU TAHU

ADAB MEMASAK YANG KITA PERLU TAHU |
Petang-Petang Macam ni.. terasa macam nak membelek resepi aje.. untuk di cuba buat nanti.. dan terjumpa pula orang share menda ni.. berasa tertarik untuk membaca.. 

hemm.. jujur teman katakan teman teringin nak buat macam dalam gambar ni.. tapi teman tak tahu mana nak cari ayat-ayat yang sesuai dibaca ketika memasak ni.. 

Kata orang masakan yang diiringini dengan zikir dan doa.. akan automatik menjadi sedap walau se simple mana kita masak.. best nya kalau macam tu.. huhu.. 

Air tangan yang disertakan dengan zikir lebih bertambah-tambah lazat tuu.. Disini teman share apa yang teman baca di imuslimshop.com tadi.. jom kita baca sama-sama.. kalau ada yang dah tahu tu.. bagilah tips kot ada tambah-tambah ke.. heee.. tq semua.. K bye.. 











Credit to :

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

11 ulasan:

  1. terima kasih atas perkongsian, mohon share ya...

    BalasPadam
  2. wahh.. macam-macam juga doa ketika memasak ni.. huhu nice sharing! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. teman pun baru terbaca semalam.. nak try amalkan.. hope masakan simple pun rasa sedap

      Padam
  3. banyak doa yang kita tak tahu...
    terima kasih atas perkongsian...
    jemput singgah di Blog sy juga ye,,,

    BalasPadam
  4. setiap apa yang dilakukan termasuk adab memasak step by step ini ternyata ada doanya, saya baru tahu.
    terima kasih atas perkongsian..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu.. step by step ada doa nya.. walau apa juga kita buat.. kan

      Padam
  5. setiap apa yang kita lakukan mesti kena ada adabnya kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yea.. hehe.. lama tak mai blog teman ye farahain.. =)

      Padam
  6. nice sharing.. :3
    Misaki tak pernah buat yg dekat atas melainkan selawat Nabi tiap kali masak, bash beras.. baca bismillah, satu lagi gaul/kacau lauk ke nasi berlawanan arah jam ahaha..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2