Nuff

22 Januari 2016

Miaw-Miaw Sushi 2012 - 2016

Heeee.. ini sepatutnya Logo Sticker Sushi kami.. tapi disebabkan setahun dah berlalu kami tak buat Sushi, maka sticker nya pun hilang entah dimana.. termasuk lah gambar sticker ni.. hahaha.. x ingat letak mana.. tapi baru jap ni gigih mencari gambar sticker ni.. lastly jumpa gak.. legaaa.. heheheheh.. teman suka gambo ni sebab ada kucen comel situ.. hehehehehe.. 

Ok lah.. Actually nak bercerita tentang Sushi yang kami open order dalam masa sehari (khamis-22/1/2016) semalam, mendapat sambutan yang luarbiasa.. hahaha.. bagi kami luarbiasa la kan sebab kami berdua je (hubby n me) yang buat sushi ni.. terkehel tangan weh.. hahahaha.. apa-apa pun tQ buat yang order.. hehehe.. walaupun kami ni bukan penjual Sushi tegar.. namun kalau sekali open order, masyuk gak.. Alhamdulillah.. rezeki dari Allah.. tQ Allah.. 

Mula Menjual Sushi (open order ikut time kami)
Pertengahan 2012

Kami Start buat Sushi pertengahan tahun 2012.. Masa tu hubby dok citer nak buat Sushi sendiri sebab kat luar mahal giler.. hehehe.. actually tak mahal mana pun, tapi hubby teman ni sebenarnya terror memasak.. so, kalau dah pandai masak tu.. masakan dia masih nak membeli di luar kalau teringin nak makan apa-apa pun kan.. ha.. teman pun ikut je lah hubby mencari bahan-bahan untuk buat sushi ni.. 
Ingat nak masak untuk berdua aje.. sekali banyak pulak lebih nya.. tak lalu kot nak makan berdua.. so, kami pun bercadang nak bawak ke ofis sikit untuk bagi kawan-kawan ofis rasa.. Bila diorang dah rasa satu, dua, tiga.. ada pulak yang nak order sebekas.. then datang lagi yang nak order jugak.. dan lagi.. dan lagi.. lama-lama dihitung-hitung ada la dalam 13 orang order.. terkejut jugak kami.. diorang kata suka dengan sushi yang kami buat.. Siap ada yang order lebih dari satu kotak.. 
Disebabkan ramai yang order, kami pun rasa macam nak buat jual jugak lah sushi tu.. heeee.. sebenarnya tak terfikir pun nak buat jual.. bagi kami just try untuk makan sendiri aje.. tapi dah ada yang order tu, maka kami pun taknak tolak rezeki kan.. Alhamdulillah..
Haaa.. dulu masa mula-mula buat.. kami takde sticker logo Miaw-Miaw Sushi lagi, so.. Tangan mula la nak menyonteng kat penutup tu.. nak jugak letak logo Miaw-Miaw Sushi tu.. hehehehe.. Rahsia disebalik nama Miaw-Miaw Sushi?? hahahaha.. Semua gara-gara suka kucen lah.. hehehehe.. 

Haaa.. selepas tu kami pun dah start sibuk kerana 2013 kami dapat rezeki utnuk membuka kedai sendiri.. maka masa kami begitu terhad untuk memasak atau membuat apa-apa aktiviti luar.. Masa kami banyak dihabiskan di kedai kami.. pelbagai masakan yang telah lama kami tinggalkan antaranya ialah Lasagna, Sushi, Puri, Macaroni Cheese, Skeewer Daging, Kebab, Lamb Chop.. (heheh.. kelmarin baru buat balik.. setelah setahun berlalu) dan banyakkkk lagi weh.. dah tak ingat nak sebut.. tapi memang semua tu kami pun takde rasa nak rasa.. mungkin sebab masa buat tu.. kami asik dok ulang2 yang tu je.. jemu la kot.. kih3

Mula Open Order Sushi 2016 

Haaa.. yang ni baru hari Rabu kami open order.. mula-mula sorang yang request.. last2 jadi ramai bila menjadi buah mulut ke mulut.. hehehehe.. Alhamdulillah.. akhirnya dapat gak order 17 kotak.. Tapi dalam nak edarkan sushi ni, ada pulak yang tak dapat.. alahai.. rupa-rupanya.. hubby terlupa.. Sushi tu dia dah letakkan awal-awal dekat meja customer yang order tu.. haha.. terslupa la tu.. 
Haaa.. inilah dia 17 kotak yang di order semalam.. Pagi tadi hubby agihkan siap-siap.. malas nak simpan lama-lama..  rasa dia? hemm.. entahlah.. heee.. kalau ada orang repeat Order tu Syukur Alhamdulill.. Risau jugak kan.. sebab dah lama tak buat Sushi .. setahun lebih jugak tinggal.. hahaha.. apa apa pun.. lega.. 23/1/2016 (Jumaat) rezeki masyukk.. Alhamdulillah..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

0 comments:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2