Nuff

15 Januari 2016

Nyiau2 .. Kucen 2016

KUCEN 2016 | 14.1.2016 (Khamis)
Hai.. Assalammualaikum.. Salam Jumaat semua.. hemm.. saja update entri terbaru dari blog Kucen teman ni..Kalau rajin singgahlah yea.. KucenKucenBelog.blogspot.my Nak berceritalah sikit tentang baby meow yang teman namakan dia Nyiau2 ni.. hemm.. malam tadi baby meow ni datang umah teman, dia duduk depan pintu umah.. Hubby yang baru sampai umah, bawak masuk nyiau2 ni kejap sebab nak bagi makan dan minum.. then ingat nak letak balik kat luar.. tapi dengan muka yang kesian ni..(muka seposen), tak sampai hati nak letak dia kat luar malam-malam kan.. so, ingat nak letak luar masa teman gi koje pagi ni.. 

Tengok.. comel kan Nyiau2.. 
Sementara nak tunggu lepaskan dia pagi esok, teman dan hubby berbincang samada nak bela atau tak.. tapi kalau bela, kami rasa mungkin nyiau2 akan terabai nanti.. lagipun kucen yang 3 ekor ni pun macam terabai dah sebab masa kami banyak di kedai.. kami jarang ada di rumah.. satu lagi masalah ialah kalau nyiau2 ni kucen betina.. kalau dah besar nanti beranak pulak.. kami tak mampu nak bela ramai-ramai sebab kami pun duduk apartment.. payah sikit kalau hal berkaitan nak buang poo-poo (tahi kucen) diorang.. makanya kami amik keputusan cari orang jaga.. 

 Inilah Nyiau2.. comel kan.. hemm.. pagi ni ingat nak mandikan dia.. 
tapi entah ke mana dia menyorok.. 
Tido Bulat Macam Hamster.. kalau macam ni mau tak gerammm!!

Baru sekejap (tak sampai 5 minit ) hubby post iklan kat FB, dah ada orang pm berminat nak ambil bela.. tetiba rasa KEDEKUT maiii.. Rasa SAYANG pulak nak bagi orang.. rasa macam konon nak bela je Nyiau2.. 

BARU SATU MALAM, DAH TERASA SAYANG KAT NYIAU2 

Tapi Hubby kata biarlah kucen tu duduk dengan orang yang boleh beri sepenuh kasih sayang kat dia, sekurang-kurangnya tempat tido, makan, minum dia lebih terjaga.. dari kami ni yang sibuk sentiasa.. banyak masa di kedai je.. kucen-kucen yang ada pun dah terabai tak dapat kasih sayang dari kami.. malam je ada masa untuk diorang.. So, teman pun redha.. 
A video posted by 🇹🇪🇳🇬🇰🇺🇧🇺🇹🇦🇳🇬 (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on
HAMBA ALLAH PENCINTA KUCEN

Itu pun setelah tengok Profail hamba Allah yang baik hati tu.. Hemm.. Orangnya kalau kami lihat dari profail fb dia.. memang sukakan kucen, ada bela kucen lebih dari 3 ekor kalau tak silap.. dan nampak kucen-kucennya terururs dijaga dengan bersih dan cantik.. mok2 gak.. heee.. then kami pun decide setuju nak bagi dia.. lagipun dia kata nak cari kucen anak dia yang hilang hari tu.. anaknya nangis2 tanya kucen dia hari-hari.. So, takpelah.. maybe diorang boleh jaga nyiau2 lebih elok dari kami.. so.. kami rela dan redha lepaskan nyiau2 pada tuan baru nya.. Semoga Nyiau2 happy bersama tuan baru yang penyanyang.. Orang tu dah deal kalau confirm, Esok (Sabtu) dia nak datang amik ngiau2.. huk3.. nak soh hubby yang uruskan.. kang teman nangis...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

11 ulasan:

  1. sy paham ape awk rasa...
    pernah gak jd mcm tu...tp lama2 ok ler...lupe trs..
    bila baca entry ni br teringat balik

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu laa.. tambah tadi sebelum nak keluar gi kerja.. mencari nyiau2 ni hilang entah kemana.. teman dah fikir bukan2 je.. risau dia terjun ke (sebab balcony tu dia boleh panjat), risau dia terjatuh dalam lubang air toilet la.. risau tersangkut mana-mana ke kan.. ho.. situ je pun dah amik masa cari dia.. dari situ dah nampak macam akan datang gerenti betui2 terabai.. adoiyai..

      Padam
  2. Mmg nk kne ads komitmen kalau nk bela kucing.. Takut tak terurus, aritu nk amik dah kucing kt kg, pikir2 balik dgn kerja xmenentu.. alahaii sian plk kt meow nanti tgk tv sekor2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betui2 amir.. takpelah.. redha je bagi nyiau2 dekat orang yang lebih sesuai jaga dia.. kan..

      Padam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. susah tau nak jumpa kucing bertompok oren tapi bermata biru...biasa kucing kaler ni mata mesti kuning...saya lambat baca blog ni..klu org yang nak tu tetiba tak jadi, saya nak ye...tapi saya mandulkan bila dia dah dewasa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang tu tak jadi ambil nyiau2.. samada kami bela dia atau cari tuan lain..

      Padam
  5. Baguslah ada org bela. Sedih tgk kucing semua takde tuan, dekat jalan.. lapar, dahaga.. kena buli bagai. Tp apapun.. comey gila ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu.. orang tu tak jadi ambil.. hemm.. maybe nak suruh kami bela kot..

      Padam
  6. Comelnya kak ank kucing tu. Nak2 gaya dia tido tu. Bulat je. Hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan mimi.. huhu.. geram je tengok.. dah la manja giler

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New