30 April 2016

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM | THE BEST EFFECT SERUM!!

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM | THE BEST EFFECT SERUM!! |
Hai.. Sukanya hati teman nak kongsi cerita dengan korang semua tentang produk terbaru Ephyra ni, iaitu Ephyra Skin Nano Advanced Repair yang sedang menjadi bualan hangat semua pengguna produk dari jenama Ephyra.. bagi teman EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM ni IS THE BEST EFFECT SERUM yang teman pernah cuba setakat ni.. Kenapa teman cakap macam tu? haaa.. Silalah baca entri ni dari mula sampai hujung penghabisan.. jangan lompat-lompat ok!!!

Hehe.. meh nak citer.. Kalau korang nak tahu Ephyra Skin Nano Advanced Repair ini adalah Serum Pertama dibawah jenama Ephyra (dikeluarkan oleh pihak OCEANLIFE MARKETING SDN BHD )  yang menggunakan Teknologi Nano dari Switzerland yang telah diuji secara klinikal untuk memulihkan kulit yang rosak kerana faktor cuaca dan persekitaran.  

Teman dah try guna Ephyra Skin Nano Advanced Repair lebih seminggu dah.. Target teman semasa start guna Serum ini adalah untuk menghilangkan jeragat degil yang dah mula menapak kat wajah teman ni sejak 2 bulan yang lalu.. hehehehe..

Nampak tak Setompok tuu.. tu jeragat la tu .. comey kan! (grrr..)

Semua ini terjadi kerana disebabkan kemalasan teman menyapu krim pelindung di wajah sebelum keluar bekerja.. Sengaja membiarkan muka tu polos tanpa secalit krim pelindung cahaya matahari, terbiar berpanas , membiarkan muka terkena sinaran UV terlampau kerap sangat.. So, jadilah pembentukan Jeragat yang Ohsem di wajah teman.. setompok lak tu.. Ai yaiyaiiiii.. belek-belek depan cermin baru perasan jeragat besar sangat.. huhuhu.. 

Kebetulan la dapat try sampel Ephyra Skin Nano Advanced Repair  ni hari tu, letak secalit atas tangan, pergh.. tekstur cecair yang lembut dan sejukkk je.. Lepas tu sapu di wajah, memang best sangat-sangat tau.. dan apa yang teman boleh katakan ialah, Teman suka sangat Serum ini, kerana apabila disapu pada wajah, terasa sejuk dan nyaman je tau.. selain tu apa yang teman suka ialah.. Serum ni tidak berminyak dan sangat mudah meresap dalam kulit wajah kita..

Dalam masa seminggu Jeragat berkurangan dan semakin pudar gitu.. Alahai.. serius lah.. jatuh cinta dengan 
Ephyra Skin Nano Advanced Repair  ni tau! sekarang tengah guna Botol yang besar tu.. Nak tau harga???.. baca dulu keleebihan-kelebihannya dulu.. hehehe.. 

Ok lah.. nak tau apa kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair  ni? haaa.. sila baca Senarai kelebihan nya kat bawah ni.. pasti korang pun teruja nak mencuba.. 

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bagus & berkesan untuk :

PUDARKAN JERAGAT DEGIL
KECUTKAN JERAWAT
HILANGKAN PARUT 
ANJALKAN & TEGANGKAN KULIT WAJAH KENDUR
HILANGKAN BINTIK HITAM
CERAHKAN KULIT KUSAM
BAIKI TONA TAK SEKATA
RAWAT KULIT SUNBURN
PUDARKAN GELAP BAWAH MATA
KEKALKAN KELEMBAPAN KULIT
BERIKAN EFEK KILAUAN PD KULIT

Amacam.. korang rasa?? haha.. Rasanya tak cukup lagi penerangan tentang kebaikan  Ephyra Skin Nano Advanced Repair di atas ni.. rasanya korang nak tahu lebih lagi kan? haaa.. meh baca pulak kat bawah ni.. double teruja lah korang pasni.. habislah korang.. duit poket keluar lagi.. hahahaha.. Tapi takpe.. untuk kecantikan korang jugak kan..!! Yang penting.. Alah membeli, menang memakai.. berbaloi-baloi dan kena pada harganya.. 

πŸ’Ÿ BAGAIMANA TEKNOLOGI NANO 
BERTINDAK PADA KULIT?πŸ’Ÿ
.
Teknologi Nano yg digunakan dalam Ephyra Skin Nano Advanced Repair ini
adalah teknologi yg dipatenkan di Switzerland. 

Berfungsi dalam mengecilkan partikel serum kepada saiz nano (sangat-sangat kecil), dan ia menjadikan serum mudah meresap ke lapisan kulit yang  paling dalam. 

Seterusnya partikel serum ini akan memulihkan struktur dalaman kulit dan menjadikan permukaan kulit kita  anjal serta tak berminyak! 

Hebat kan??? Sebab tu #ephyraskinnano #advancedrepairserum memang TERBUKTI & TERUJI secara klinikal bagus untuk :
Mengecutkan jerawat.
Hilangkan parut jerawat & jeragat. .
Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yg kendur.
Cerahkan kulit kusam.
Baiki tona kulit tak sekata.
Hilangkan bintik-bintik hitam.

Ok.. Amacam?? dah dapat rasa keterujaan nak memliki Ephyra Skin Nano Advanced Repair  takkk?? hehehe.. mestilah kan? Apa-apa pun korang jangan risau lah.. Ephyra punya nama yang besar dalam industri produk kecantikan yang diiktiraf dunia tau.. Nak tau kenapa? Sila bacaentri teman sampai habis ok!!

Oh.. ya.. Kalau siapa-siapa yang dah beli atau baru nak membeli tu, meh teman ajarkan cara-cara nak guna 
Ephyra Skin Nano Advanced Repair  ni.. Caranya mudah aje tau.. 

✅ Cuci Muka Korang Bersih-Bersih
 Keringkan Wajah Korang Dengan Tuala
 Lembut
 Picit Serum 2 / 3 titik serum atas tapak tangan korang
 Calit Kat Kawasan Yang Bermasalah 
(teman sapu seluruh muka jeeee.. bestt!!)
 Sapu Je Serum tu bagi rata di wajah korang
 Pastu nak pakai krim apa-apa boleh je..
(Tapi teman suka pakai serum tu je.. sebab suka tengok effect berkilau diwajah teman.. ekekekekekkk.. )
 Eh.. lupa lak.. Pakai Siang dan Malam ye.. hehe
 Sesuai Untuk semua Jenis Kulit, Laki pun boleh pakai tau!


Ni kat bawah teman share jugak video 
Cara Guna Ephyra Skin Nano Advanced Repair ni... 
Follow sekali Instagram Tengkubutang yea.. (aikk.. tetiba je ye.. kikiki)

Video πŸ‡¨πŸ‡¦πŸ‡·πŸ‡¦ πŸ‡¬πŸ‡ΊπŸ‡³πŸ‡¦ Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum.. #ephyraskinnano #ephyra2u EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM (15ml) HARGA : RM 88 (Sem.Malaysia) RM 92 (Sabah/Sarawak) HARGA PROMOSI : RM 68 (Sem. Malaysia) RM 72 (Sabah/Sarawak) Sesuai untuk semua jenis kulit. 10 KESAN NYATA EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM 1. Mengecutkan jerawat 2. Menghilangkan parut jerawat & jeragat 3. Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yang kendur 4. Menghilangkan bintik – bintik hitam 5. Mencerahkan kulit kusam 6. Memperbaiki tona kulit tidak sekata 7. Mengekalkan kelembapan wajah 8. Menghilangkan lebam bawah mata 9. Merawat kulit terbakar ( sunburn ) 10. Memberikan efek kilauan pada wajah EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum boleh dibeli secara online melalui www.oceanlife2u.com atau Whatsapp ke HOTLINE : 019 - 7373770 / 019 -3800779 Juga boleh didapati di semua rangkaian pengedar sah Ephyra termasuk Brunei dan Singapura dan terdapat juga dia farmasi terpilih serta kedai/took jamu. Facebook : www.facebook.com/oceanlife2u Instagram : @ephyra2u Website : www.oceanlife2u.com Sebarang pertanyaan boleh berhubung terus ke 019-3015577 @ephyra2u #ephyraskinnano #advancedrepairserum.
A video posted by πŸ‡ΉπŸ‡ͺπŸ‡³πŸ‡¬πŸ‡°πŸ‡ΊπŸ‡§πŸ‡ΊπŸ‡ΉπŸ‡¦πŸ‡³πŸ‡¬ (ღ˘⌣˘αƒ¦) (@tengkubutang) on

Oklah.. Nak tayang gak gambar perkembangan jeragat teman selepas penggunaan 2 hari  Ephyra Skin Nano Advanced Repair  .. hehe.. masa ni tak nampak sangat kesannya.. sebab baru 2 hari sapu kot.. tapi kan.. korang mesti perasan yang setompok hitam  tu dah pudar sikit kan.. haaa.. masa ni teman dah teruja sangat sebab dah nampak kesan sikit.. So, semangat nak teruskan guna  Ephyra Skin Nano Advanced Repair semakin berkobar-kobar.. hehehehe.. 
Nampak tak?? Jeragat Ohsem tu dah semakin pudar.. hari tu kan setompok kat tengah-tengah pipi teman ni.. (sila scroll dan lihat gambar .. )

Yang ni selepas seminggu guna.. Walaupun masih ada lagi.. Tapi Jeragat Ohsem tu dah menghilang dan tinggal sikit je lagi nak bagi normal balik kulit teman.. tak sabarnyaaaaa.. hehehe.. apa-apaun.. teman memang akui.. serum ni memang bertindak cepat meresap ke dalam kulit seterusnya memperbaiki sel-sel dalam kulit kita dengan cepat.. Alhamdulillah.. Syukur ada Ephyra Skin Nano Advanced Repair  ni kan... 


EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM | THE BEST EFFECT SERUM!!

Haaa.. Cakkk!!! yang ni gambar ceria teman sekarang ni.. hehehehe.. terasa nak peluk-peluk je Pengasas Ephyra Skin Nano Advanced Repair  ni tauuu.. hahaha.. sebab teruja dapat lihat kulit wajah dah semakin pulih dari serangan Jeragat Ohsem tuuu..
Ha... Lagi sekali.. suka je nak ingatkan korang 10 Kesan Nyata Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ni.. Sila baca.. (baca lagi!!.. haha nasiblah korang)

1. Mengecutkan jerawat
2. Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
3. Menganjalkan dan menegangkan kulit wajah yang kendur
4. Menghilangkan bintik-bintik hitam
5. Mencerahkan kulit kusam
6. Memperbaiki tona kulit yang tidak sekata
7. Mengekalkan kelembapan wajah
8. Menghilang lebam bawah mata
9. Merawat kulit terbakar (sunburn)
10. Memberikan kesan kilauan pada wajah.


Bagaimana Teknologi Nano Bertindak Dalam 3 in 1


1. Memulihkan
Mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman bagi menghasilkan kulit wajah yang lembut, cerah dan sihat berkilau serta bersinar. Malah, ia turut memperbaiki kulit agar tampil lebih bersih, tegang dan muda.

2. Memperbaharui
Menyerap jauh ke dalam sel kulit menjadikan proses pembaharuan sel kepada tahap maksimum, untuk menghasilkan kulit yang anjal, lembut dan tampak bermaya. Kulit akan menjadi lebih cantik, cerah dan sempurna.

3.   3. Melindungi
Melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat sinaran radiasi UV dengan cara meneutralisasi proses oksidasi. Serum ini turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaan dengan menjadi agen antioksida yang sangat berkesan. Ia mampu mengembalikan Vitamin E kepada kulit.


TESTIMONI PENGGUNA LAIN ..


JERAWAT HILANG DGN EPHYRA SKIN NANO ADVANCES REPAIR SERUM!!

Serum dgn Teknologi Nano yg dipatenkan di Switzerland ni memang terbaik!!! Penggunaan 2X sehari memberikan kesan terbaik kepada kulit yg berjerawat. Teruji secara klinikal Ephyra Skin Nano Advance Repair Serum sangat MUDAH MERESAP & TAK BERMINYAK!! 



HARGA NYA BERAPA PULAK YE!!???


EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM 

===========================================================================================

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM boleh dibeli secara online melalui :

www.oceanlife2u.com atau Whatsapp ke HOTLINE :  019 - 7373770 / 019 -3800779

Juga boleh didapati di semua rangkaian pengedar sah Ephyra termasuk Brunei dan Singapura serta terdapat juga di farmasi terpilih serta kedai/took jamu. 


EPHYRA SKIN NANO 
ADVANCED REPAIR SERUM (15ml) 

HARGA : 

RM 88 (Sem.Malaysia) 
RM 92 (Sabah/Sarawak) 


HARGA PROMOSI : 

RM 68 (Sem. Malaysia) 
RM 72 (Sabah/Sarawak)


Sesuai untuk semua jenis kulit. 


Kalau Nak tahu lebih lagi info 
boleh klik link-link dibawah ni yea..
Atau 
Atau 
Atau
Whatsapp : 019-737 3770 / 019-380 0779

===========================================================================================
Oh ye... Selain Ephyra Skin Nano Advanced Repair  ni... Teman pernah mencuba satu lagi produk keluaran Ephyra, iaitu produk yang mula-mula sekali dikeluarkan oleh pihak  OCEANLIFE MARKETING SDN BHD dibawah jenama EPHYRA ini juga, iaitu Ephyra Collagen Drink .. Kalau nak baca pengalaman teman sendiri semasa mengamalkan Ephyra Collagen Drink ni.. boleh baca kat SINI yea..

Dibawah ni teman sertakan Gambar Ephyra Collagen Drink bersama Duta nya yang lawa cun melecun iaitu Memey Suhaiza.. Kat bawah tu teman senaraikan sekali Khasiat dan keiistimewaan Ephyra Collagen Drink ni.. 

Ephyra Collagen Drink 

Khasiat dan keistimewaannya

1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri

2.Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh

3..Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat

4. Membantu memulihkan masalah kulit eczema

5..Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus

6.“Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit

7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban ,Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar

8 .Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan & mengawal nafsu  makan

9.Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhi risiko sakit jantung

10.Membantu menyeimbangkan tekanan darah

11.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan

12. Meningkatkan sistem ketahanan badan.

13.Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakkan termasuk faktor usia

14. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis

15. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik dalam perut.


Haaa.. Lagi satu nak cerita.. Sebenarnya teman terasa nak mencuba 2 lagi produk dari jenama Ephyra ni, Tapi tak tahu la bila nak membelinya.. Namun memang terpengaruh dengan testimoni-testimoni yang berkongsi pengalaman diorang menggunakan 2 produk ni.. iaitu Ephyra Skin Bar dan Ephyra Inteemor .. Korang nak tahu apa kelebihan dan keberkesanan menggunakan Ephyra Skin Bar? dan Ephyra Inteemor baca kat bawah ni ye.. 

EPHYRA SKIN BAR

Kelebihan Ephyra Skin Bar

  • Melembapkan kulit wajah
  • Kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
  • Menanggalkan kotoran,minyak & sel kulit mati
  • Merawat kulit berjerawat
  • Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Sesuai digunakan untuk keseluruhan badan
INTEEMOR 

Yang ni pun teman rasa nak cuba nanti.. alahai.. semua nya nak dicuba yea.. Eh!! Haruslah!! tau sebab apa??? sebabbb.. cer korang baca pulak khasiat Inteemor ni.. Pastu kan.. cer baca kat bawah tu pulak kenapa korang kena percaya dan harus beli semua produk dari jenama Ephyra ni ?? heee.. Baca cepat!!!

Khasiat dan keistimewaannya :


MERAWAT DALAMAN DAN LUARAN DIRI WANITA 
 Merawat keputih_4n dan lendiran yang banyak
Menyempitkan rahim dan ketat seperti perawan
Mengecutkan peranakan
Menghilangkan gatal-gatal di faraj wanita
Melancarkan peredaran haid
Cik V akan berbau harum semulajadi
Memberi tenaga sepanjang hari
Membuang angin dalam badan
Membetulkan kitaran haid yang tak teratur
Menghilangkan sengugut 
Melangsingkan badan dan menjadikan bentuk badan lebih menawan
Merawat dan menyembuh luka2 dalaman semasa dlm pantang &selepas bersalin
 Ada Kelulusan KKM ( No ruj : 040815/07/290 )


#‎EPHYRA‬ MENANG ANUGERAH SUPER HEALTH BRAND 2015-2017! 
Haaa.. ini yang teman nak bagitahu sebenarnya.. agar korang paling terujaaa sangat nak membeli produk-produk dari OCEANLIFE MARKETING SDN BHD ni.. hehehe.. Jangan tak percaya!!!
Ephyra kini diiktiraf sebagai PEMENANG SUPER HEALTH BRAND 2015-2017 oleh Asia Pacific Top Excellence Brand Council pada Oktober 2015 tahun yang lalu tauuu!!!!! 

So.. Ini sudah cukup membuktikan brand #ephyra :

πŸ‘ BERKUALITI TINGGI & SELAMAT. .
πŸ‘ TULEN & TIADA TIRUAN.
πŸ‘ SETANDING PRODUK KESIHATAN & KECANTIKAN ANTARABANGSA .
πŸ‘ DIPERCAYAI RAMAI & TERUJI BERKESAN SECARA KLINIKAL.
πŸ‘ SUMBER SEMULAJADI, TIADA BAHAN KIMIA & TIADA UJIAN KE ATAS HAIWAN


Tahniah Ephyra!!
Tahniah OCEANLIFE MARKETING SDN BHD

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

KESAN PEMILIHAN WARNA DALAM KEHIDUPAN, GAYA HIDUP DAN AURA

color
KESAN PEMILIHAN WARNA DALAM KEHIDUPAN, GAYA HIDUP DAN AURA 
Hai.. Assalammualaikum.. hari ini TB nak share tentang erti disebalik setiap warna-warna yang ada. Seperti yang kita tahu, terdapat banyak sangat warna yang cantik-cantik yang seringkali menjadi salah satu faktor yang setiap individu gunakan dalam pemilihan sesuatu barangan/objek sama ada warna pakaian yang ingin dipakai, warna rumah atau bilik untuk di cat, warna barangan yang digunakan..  dan lain-lain..

Yang pastinya, lain orang lain citarasanya.. Ada yang menyukai warna lembut seperti pink, purple, dan bermacam lagi warna lembut.. dan tidak kurang juga ada yang menyukai warna garang seperti Merah dan Orange..

Ada juga yang menyukai warna gelap seperti Hitam, Coklat.. semua ini terpulang kepada hak masing-masing untuk menyukai apa-apa sahaja warna.. namun.. tahukah korang bahawa setiap warna yang kita pilih/suka itu mempunyai Makna disebaliknya dan juga terdapat sisinya diantara AURA NEGATIF mahupun POSITIF .. 

Apa-apa pun.. jom kita baca Makna disebalik warna-warna ini.. 


PUTIH
Putih, melihat warna ini akan memberikan pengertian tentang keaslian, kemurnian, kesucian, tentang kesan ringan, tidak bersalah, dan kebersihan. Dalam makna negatifnya, kita boleh merasakan perasaan dingin, steril, atau terpencil dengan penggunaan warna putih.

Secara psikologi, putih boleh memberikan kesan meredakan rasa sakit, steril, menghadirkan aura kebebasan dan keterbukaan. Kerana itu juga kebanyakan Hospital atau Klinik dan pekerja hospital seperti Jururawat, Doktor dan Atendan Kesihatan dan lain-lain menggunakan warna putih.

Namun dari sudut lain pula, warna putih yang berlebihan dapat pula memberi kesan rasa sakit kepala dan keletihan mata, kerana cahaya yang dipantulkan warna ini.

Penggunaan warna putih yang digunakan dengan tepat juga mampu memberikan kesan keyakinan akan kualiti yang tidak akan mengecewakan.

COKLAT
Coklat selalunya berkaitan dengan kestabilan, dan keadaan di mana kita boleh meletakkan kepercayaan pada objek-objek berwarna coklat.

Warna yang menjadi simbol warna Bumi atau biasa juga bergandingan dengan warna hijau sebagai warna alam, memberikan kehangatan, sokongan, rasa nyaman, dan rasa aman.

Selain itu kesan sederhana sering muncul pada penggunaan warna ini. Coklat sering menghitung keadaan matang atau tua, sehingga boleh menimbulkan kesan boleh dipercayai, elegan, akrab dan kuat.

Sedangkan pada maksud negatifnya, coklat yang terlalu banyak kerap kali dikaitkan sebagai tidak berperasaan, kurang toleran, menguasai, berat, kaku, malas, kolot, dan pesimis.

MERAH
Bersemangat, bertenaga, dinamik, komunikatif, aktif, kegembiraan, dan mewah. Itulah beberapa sifat yang tergambar dengan penggunaan warna merah.

Warna merah mempunyai kesan untuk merangsang sebuah perhatian atau pencapaian, serta merangsang kelenjar adrenal, sehingga meningkatkan degupan jantung.

Sehingga merah biasa digunakan untuk menarik perhatian. Merah juga sering kali dimaknai cinta, kekuatan, percaya diri, dramatik, panas, perjuangan, dan berani.

Khusus untuk warna merah terang, warna ini boleh menggambarkan kerasnya cita-cita atau keinginan.

Namun dari sudut negatifnya, penggunaan terlalu banyak warna merah cenderung untuk menunjukkan sifat agresif dan menuntut. Kemarahan dan nafsu juga adalah emosi lain yang umumnya tergambarkan dari penggunaan warna merah.

Beberapa suara rakyat negatif lain yang boleh muncul dari penggunaan warna merah adalah dominasi, teriakan, persaingan, kekerasan dan penolakan / pertentangan.

BIRU
Ketenangan, kepercayaan, keyakinan, keseriusan, dan professional menjadi gambaran yang nampak dari penggunaan warna biru, hal ini membuatnya menjadi salah satu warna yang sering kali dikaitkan dengan dunia perniagaan, khususnya perniagaan-perniagaan yang mengutamakan keseriusan dalam pekerjaannya.

Penggunaan warna biru yang lebih muda akan memberikan kesan kepercayaan yang lebih dominan, sedangkan warna biru gelap lebih cenderung meningkatkan kesan bijak pada penggunaannya.

Biru adalah warna langit yang mampu memberikan kesan stabil. Secara umum, biru akan dikaitkan dengan kecerdasan, komunikasi, kepercayaan, kecekapan, ketenangan, tugas, logik, kesejukan, perlindungan, refleksi, kooperatif, integriti, dan sensitif.

Gambaran negatif yang cenderung digambarkan dari penggunaan warna ini adalah sikap dingin, keras kepala, bangga diri, acuh tak acuh, tak ramah, kurang emosi. Meski demikian, biru adalah warna yang paling banyak di sukai di dunia.

UNGU
Warna yang sering bermakna ajaib, terasa memancarkan aura kerohanian, misteri, menarik perhatian, memancarkan kekuatan, meningkatkan daya imaginasi, sensitiviti dan keterlaluan. Dengan maksud lainnya kesan dari penggunaan warna ini adalah bercita-cita tinggi, martabat, kebenaran, kualiti, bebas, kebijaksanaan, kesedaran, berwawasan, ketulenan, kekayaan, dan kemewahan.

Ungu adalah warna yang unik, salah satunya kerana jarang ditemui di alam. Penggunaan warna ini menggambarkan pengharapan yang besar dan kepekaan.

Namun dari sudut negatifnya, ungu cenderung menampakkan kesan kurang teliti dan kesendirian.

KUNING
Kuning adalah warna yang ceria, melukiskan kegembiraan, suasana penuh suka cita, bertenaga, dan keghairahan. Secara semulajadi kuning mampu memberikan kesan psikologi berupa kegembiraan, kegembiraan yang ditimbulkan warna ini sendiri adalah yang paling besar jika dibandingkan dengan warna lain.

Warna ini juga mampu menarik perhatian, meskipun tidak sebesar warna merah. Childish atau kebudak-budakan adalah pelambangan berikutnya yang sesuai dengan warna ini.
Warna ini mampu memancarkan kehangatan, memberi inspirasi, menggalakkan pengekspresian diri, dan kemampuan intelektual.

Warna kuning secara umum boleh merangkumi makna kekeluargaan, persahabatan, keleluasaan, santai, spontan, sosial, mendominasi, toleran, rasa ingin tahu, sehingga cita-cita, optimisme, kepercayaan diri, harga diri, ekstraversi, kekuatan emosi, keramahan, kreativiti, imaginasi , masa muda, kedermawanan, dan semangat yang tinggi

Sedangkan disisi negatifnya, kuning akan memberikan penilaian berupa sikap yang berubah-ubah, dan kurang dapat dipercaya. Makna-makna negatif lain yang boleh timbul dari warna ini adalah antara lain: irasional, ketakutan, kerapuhan, emosi, kemurungan, kebimbangan, bunuh diri.


KELABU
Kemudian adalah warna kelabu. Warna yang menggambarkan keseriusan, kemandirian, dan keluasan. Warna kelabu yang merupakan salah satu warna alam ini cenderung memiliki suara rakyat abstrak, atau tidak menyatakan tujuan dengan jelas.

Namun, penggunaan warna ini akan memberikan keyakinan bahawa pengguna warna boleh dipercayai dan mempunyai sifat stabil. Secara umum, kelabu bermakna neutral, tidak memihak kepada mana-mana.

Kesan bertanggungjawab dapat ditunjukkan juga dengan penggunaan warna ini.
Namun, pada sisi negatifnya, warna kelabu yang digunakan dengan terlalu mendominasi akan memberikan kesan tidak pandai berkomunikasi atau membosankan.

Selain itu, beberapa makna negatif yang boleh ditimbulkan dari penggunaan warna ini adalah kurang percaya diri, kelembapan, kemurungan, hibernasi, dan kekurangan tenaga.

HIJAU
Hijau juga adalah salah satu warna alam, sehingga membuatnya selalu nampak bersahabat dengan alam. Memancarkan kesegaran, ketenangan, dan kesejukan.

Warna ini mampu menurunkan stress, dan melambangkan penyembuhan atau kesihatan.

Dari sudut lain warna ini juga mendorong perasaan empati. Secara umum warna ini boleh diertikan sebagai kemenangan, kehidupan, kesuburan, wang, harmoni, keseimbangan, cinta sejagat, rehat, pemulihan, jaminan, kesedaran, alam sekitar, keselamatan, kedamaian, keinginan, ketabahan dan kekerasan hati. Sedangkan, di sisi negatif, warna ini mampu menimbulkan rasa terperangkap / tersesat, kebosanan, terbantut, superior, cita-cita, ketamakan, dan kelemahan.

ORANGE
Orange merupakan simbol interaksi yang mesra, penuh percaya diri, keramahan, penuh harapan, dan kreativiti.

Warna orange yang merupakan gabungan antara merah dan kuning ialah warna yang kuat dan hangat, membuat penggunaan warna ini memberi rasa nyaman.

Secara umum, penggunaan warna ini akan menampakkan makna berupa kemudahan, makanan, kehangatan, keselamatan, ghairah, kelimpahan, dan kesenangan.

Orange yang berlebihan mampu merangsang perilaku hiperaktif, atau menampakkan makna gaduh.

Namun, terdapat juga sisi negatifnya yang boleh muncul dengan penggunaan warna orange adalah perampasan, kecewa, kesembronoan, kurangnya intelektualisme, dan ketidakdewasaan.



MERAH MUDA/PINK
Merah muda atau Pink merupakan warna yang feminin, dalam keadaan normal warna ini hampir selalu berkaitan dengan sesuatu yang bersifat kewanitaan.

Warna ini menampakkan sifat kelembutan, dan mampu menenangkan. Secara umum, merah muda boleh bererti cinta atau kasih sayang, romantisme, ketenangan fizikal, memelihara, kehangatan, kewanitaan, simbol kelangsungan hidup manusia.

Dari sudut negatifnya, warna ini kurang bersemangat dan menyebabkan lemah tenaga.

HITAM
Hitam adalah warna yang mewakili kekuatan, percaya diri, glamor, keselamatan, emosional, kecekapan, bahan, maskulin, keabadian, sifat dramatik, melindungi, kemisteriusan, klasik, dan kecanggihan.

Walaupun sering nampak suram dan menakutkan, namun hitam dengan penggunaan yang tepat akan mampu menimbulkan kesan elegan.

Jika digunakan dalam intensitas besar warna ini mampu menimbulkan perasaan tertekan.
Disisi lain, hitam jua melambangkan berhentinya kehidupan, yang boleh memberikan pemaknaan keadaan hampa, kematian, kegelapan, kebinasaan, kerosakan, duka, kemurungan, atau kepupusan.


Baiklah rakan semua.. apakah korang mulai dapat merasakan suasana apa yang terasa dari kombinasi warna - warna yang korang pilih di bilik korang ? Atau korang sedang berada ditengah keramaian , tertarik untuk cuba memberi perhatian kepada orang - orang , melihat gelagat orang-orang disitu dan konon cuba-cuba meneka keadaan emosi atau malah keperibadian mereka dari warna pakaian yang mereka gunakan masa tu ? hehehe.. kena belajar lagi ni pasal warna .. betul tak?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!