Nuff

28 April 2016

PAGEVIEW BLOG TENGKUBUTANG.COM DAH CECAH 3 JUTA VIEW

PAGEVIEW BLOG TENGKUBUTANG.COM DAH CECAH 3 JUTA VIEW |



Alhamdulillah.. dah cecah 3 Juta.. walaupun tak banyak mana macam blog orang lain, tapi bersyukur dengan perkembangan blog ini. huhuhu.. Tapi tu laaa.. Terlepas lagi nak snap angka 3,000,000 tu .. hahaha.. tau-tau dah terlebih pulak.. takpelah.. takde rezeki nak Screenshoot angka tu.. Next time la pulak.. tunggu screenshoot untuk yang ke 4 Juta.. Entah bila la pulak nya kan.. berjanggut nunggu...

Huhuhu.. Alkisahnya Mula-mula dapat la jugak snap countdown nak ke 3 Juta.. tapi tengok macam lambat je naik nya.. so, sambil lewa ajelah.. sekali bila buka nak snap lagi.. udah cecah 3 Juta lebih.. terlepas lue pulokk.. adeh.. 


 





Note untuk diri sendiri :

Perbezaan Visitor Dengan Pageview :


  • Visitor adalah pengunjung.
  • Unique Visitor dikira apabila IP Address berlainan Masuk Blog kita
  • Pageview adalah jumlah tayangan blog.
Kita ambil contoh, misalkan teman mengunjungi blog korang, dan teman pun membaca 5 artikel yang korang buat/tulis, maka penghitungannya adalah: 1 Visitor dan 5 Pageview.

Seperti contoh diatas, kenapa penayangannya 5 sedangkan visitornya hanya 1? Ini adalah kerana yang mengunjungi blog korang tu hanya 1 orang (ini dipanggil Visitor) dan orang itu mengunjungi 5 artikel di blog korang. Yang tu pulak dinamakan Pageview .

Manakala maksud Unique Visitor pula ialah apabila yang memasuki blog kita tu adalah orang berlainan yang menggunakan PC/Laptop/Mobile yang berlainan.. Maka IP Address sudah semestinya berlainan juga.. 

Cara untuk mengetahui statistik unique visitors & pageviews di blog korang ialah dengan melihat di akaun Nuffnang korang. Mudah je. Login ke akaun Nuffnang korang & klik blog stat. Then korang akan melihat paparan terkini pelawat korang.

Psssttt.. teman nak buat Giveaway.. 
agak-agak ada sape2 sudi jadi sponsor tak?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!


Related Posts

2 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New