25 Disember 2016

7 DOA MUSTAJAB IBU UNTUK ANAK

7 DOA MUSTAJAB IBU UNTUK ANAK

Tahniah buat rakan Blogger Syamimj Saad yang telah selamat melahirkan seorang baby boy yang sangat comel pada pagi Khamis baru-baru ni (22/12/2016). Semoga baby dan mimi sihat walafiat dan selamat menjalani tempoh berpantang selama 44 hari dan 100 hari.. Ok lah, khas untuk mimi dan ibu-ibu yang lain.. TB kongsikan antara doa2 yang sangat mustajab dibacakan oleh ibu untuk anak-anak.. Semoga bermanfaat yea.. 








------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


24 Disember 2016

Meriahnya Jualan Sempena Krismas Dari Althea Korea!!

Meriahnya Jualan Sempena Krismas
Dari Althea Korea!!


Hai.. Hari ni nak cerita pasal shoppinggg.. Kalau bab shopping perempuan mana la yang boleh pejam mata aje kan. Pastinya apabila terdengar je Jualan Murah Atau Sale dimana-mana baik Shopping di Pasaraya mahupun membeli belah secara online, semua wanita semestinya takkan melepaskan peluang untuk grab' semua barangan yang sedang ada offer yang betul-betul murah dan berbaloi.. 

Begitu juga Althea Korea, iaitu sebuah laman web luar negara yang menjadi pilihan ramai peminat barangan dan produk dari Korea. Sempena sambutan Krismas pada tahun ini, pihak Althea Korea telah mengadakan offer' Jualan Murah dimana pelanggan Althea akan diberi kod promosi eksklusif untuk digunakan untuk mereka yang membuat pembelian kali pertama menggunakan aplikasi mudah alih.

Haaa. tau macam mana nak shopping di website Althea Korea |Malaysia ni? begini caranya yea! senang sangat-sangat tau.. Macam online shopping lain gak.. seperti Lazada, Zalora, Shopee dan banyak lagi, syarat nak shopping adalah mesti daftar jadi members dulu kan? Haaa.. samalah macam Althea ni jugak.. Korang daftar sebagai ahli/members lepas tu jangan terkejut korang automatik akan dapat RM30 sebagai Welcome Gift..

So, lepas tu boleh lah terus guna semasa buat belian nanti.. pihak Althea akan beri COUPON CODE : WELCOME-MY dan korang hanya perlu key in code number ini semasa checkout nanti.. dan automatik diskaun sebanyak RM30 akan dipotong dari total jumlah barangan yang korang beli.



Ok lah.. kalau korang nak jadi member klik SINI atau klik banner diatas, register/daftar kemudian nikmati diskaun sebanyak RM30 (tertakluk terma dan syarat) .

Sebelum tu, bagi yang baru mengenali Althea Korea, mari baca serba sedikit tentang Althea Korea ni yea.. 

Mengenai Althea Korea 
Althea Korea is Southeast Asia’s leading destination for all things K-Beauty. Althea works to bridge the gap between SEAsians and Korean Beauty, solving the challenge of easily obtaining Korean beauty products at an affordable rate. Althea promises 100% authenticity of products, offers the best price in Southeast Asia, gives a 30-day unconditional refund and provides free shipping straight from Korea for qualifying orders.



GET RM30 OFF RM100 on your first Mobile order! Code:MOBFIRST30 (Mobile Only)

Sempena pelancaran aplikasi mereka, Althea akan memberikan kod promosi eksklusif untuk pelanggan yang kali pertama shopping menggunakan aplikasi. Dan ini dia kod diskaun MOBFIRST30 untuk diskaun RM30 dengan pembelian minimum RM100. 

TAHNIAH ALTHEA!!!
Haa.. Buat yang belum tahu tu.. Terbaru Althea Korea telah melancarkan Althea App aplikasi mudah alih yang dinanti-nantikan mereka untuk memudahkan pelanggan membeli-belah di mana sahaja dengan menggunakan platform utama di Asia Tenggara untuk semua barangan dan produk dari K-Beauty.

Pelanggan Althea akan diberi kod promosi eksklusif untuk digunakan untuk mereka yang pertama kali membuat pembelian yang dibuat menggunakan aplikasi mudah alih. 

Pada 15 Disember 2016 - Althea telah melancarkan aplikasi mudah alih mereka yang sangat dinantikan, Sebagai Penutup tahun 2016 dimana K-Beauty yang berjaya menjadi destinasi No.1 Asia Tenggara. 

Tahun ini sahaja, Althea diperluaskan ke 3 lagi negara baru  (Filipina, Indonesia dan Thailand) selepas Malaysia dan Singapura pada tahun 2015. 

Oh ya.. Aplikasi mudah alih ini boleh didapati di kedua-dua IOS dan sistem Android. aplikasi mudah alih Althea bukan sahaja membolehkan pengguna membeli-belah di mana-mana tetapi juga telah ditambahbaikkan dengan ciri-ciri seperti pelanggan akan dapat mengikuti jenama kegemaran mereka, dan menambah barangan untuk wishlist mereka dengan mengklik butang tengah-tengah di atas produk. 

Ini membolehkan pengguna untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai produk baru, jualan dan promosi semasa serta mendapatkan cadangan berdasarkan produk yang mereka suka atau telah dibeli sebelum ini. 

Ia jugak amat menarik apabila pelanggan juga boleh menyemak imbas mudah produk dan jenama, mempamerkan yang bersih dan mudah difahami antara muka yang membolehkan pelanggan untuk membuat pembelian dalam fesyen mudah sambil menjaga sehingga tarikh dengan yang terbaru dan terbaik dari K-Beauty dari Korea Selatan. 

CFO Althea itu, Jae Kim mengulas: "Aplikasi mudah alih Althea adalah sebahagian daripada usaha berterusan kami untuk menyediakan pelanggan kami dengan yang paling mudah dan paling cara yang mudah untuk melayari, mencari dan membeli produk K-Beauty kegemaran mereka.

Aplikasi ini adalah khusus direka untuk menjadi cepat, mudah, dan mudah untuk mengemudi.

Melalui ini, kami berharap dapat memenuhi semakin on-the-go gaya hidup pengguna kami supaya mereka boleh membeli-belah bila-bila masa, di mana sahaja. 

Dalam masa terdekat, kami akan memperkenalkan baru dan ciri-ciri menarik seperti cadangan yang diperibadikan, video dan lain-lain kandungan yang berkualiti tinggi dan unik interaksi sosial." Althea App boleh didapati di Malaysia, Singapura, Filipina, Indonesia dan Thailand. 







http://my.althea.kr/althea-box-homme-box

Haaa.. Apa lagi.. Bagi peminat barangan dan produk dari Korea.. Boleh la layari Website Althe Korea sekarang yea!  Boleh klik link-link dibawah ni yea! Dan kalau nak buat belian dan dapat offer code MOBFIRST30  boleh la install app Althea di Android ataupun Google Play ye.. Selamat bershopping yea! 


#altheakorea #altheaxmas 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


15 Disember 2016

SIARAN LANGSUNG AJL 31| ANUGERAH JUARA LAGU 2017

SIARAN LANGSUNG AJL 31 | ANUGERAH JUARA LAGU 2017



Senarai Lagu Masuk Final --> 
Klik Senarai Lagu Masuk Final AJL 31 / 2017|

Anugerah Juara Lagu bakal bergema dengan memartabatkan penulis lirik, komposer dan penyanyi, sekali gus menobatkan mereka sebagai juara. AJL31 2017 yang akan berlangsung pada 22 Januari 2017 bertempat di PWTC dengan meneampilkan 12 lagu yang akan berentap di pentas AJL31


Kepada semua yang tidak berpeluang menonton di kaca televisyen, jangan risau..  korang jugak boleh menonton melalui online atau internet. Selamat menonton secara live streaming pentas akhir AJL 31

Nak tonton Online? 
Klik Website Rasmi AJL 31 : SINI 

Atau 
Tonton melalui
(guna fb login)

Atau
Tonton Melalui


Saksikan Live Streaming / Tonton Online AJL 31 Tahun 2017 pada malam esok, Ahad 22 Januari 2017 Jam 9.00 malam bertempat di PWTC dengan menampilkan 12 lagu yang akan berentap di pentas AJL31, bersiaran secara langsung melalui TV3. 

Nak dengar kat Radio pun boleh... 
Dengar siaran langsung melalui 
radio rasmi AJL 31 iaitu 
HOT FM (klik)


Website Rasmi AJL 31 : SINI   | Fanpage : AJL 31 | Instagram : AJL 31 | Hot FM

Live Streaming AJL 31 Anugerah Juara Lagu 2017. Kemuncak Anugerah Juara Lagu 31 (Final AJL31) bakal berlangsung pada Ahad, 22 Januari 2017 secara langsung jam 9 malam dari PWTC. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

12 Disember 2016

WANGIAN SYAHIRAH VITALIS HARUM MEMPERSONA


WANGIAN SYAHIRAH VITALIS HARUM MEMPERSONA


Hai.. Hari ni TB nak berkongsi cerita tentang haruman yang mempesonakan dari Syahirah Vitalis ni.. Haruman ini sangat memikat hati TB kerana baunya yang variasi dan aroma harumannya yang lembut dan tidak menyakitkan hidung membuatkan TB berasa selesa dan tenang apabila menyemburkan wangian ini ke badan.. 

Hanya semburkan sedikit haruman Syahirah Vitalis Eau De Cologne pilihan anda daripada botolnya yang elegan bagi meraih keyakinan dan daya penarik untuk kekal menyerlah. Syahirah Vitalis Eau De Cologne juga diperakui Halal oleh Majelis Ulama Indonesia (MUI), menjadikan ia selamat untuk digunakan pengguna beragama Islam. 

Rangkaian Syahirah Vitalis Eau De Cologne diolah dengan warna-warna berani dan terang bagi membezakannya mengikut karakter tersendiri. Setiap semburan pasti membuatkan anda mampu untuk “serlahkan pesona mu raih bintangmu”. Koleksi wangian terbaru ini hadir dalam empat haruman yang tersendiri serta mengikut karakternya iaitu:
1. Haute Couture

Percaya pada diri bersandarkan keyakinan tinggi merupakan asas pertama dalam mendepani cabaran harian bagi meraih kejayaan.
Kombinasi haruman bunga-bungaan, kayuan dan dedaunan kehijauan di dalam Haute Couture menyerlahkan kesegaran dan kecantikan dalaman yang membantu menggandakan keyakinan diri bagi mencapai kejayaan dalam hidup.
2. Femme Chic

Kombinasi haruman buah-buahan dan bunga-bungaan eksotik meliputi kemanisan nektar, mangga dan strawberi bersama jambangan bunga menawan serta adunan kesturi vanila yang sensual pasti meninggalkan haruman yang berpanjangan. Ia melambangkan nilai elegan, tidak hanya dinilai berdasarkan busana mewah yang disarungkan, malah turut diserlahkan menerusi kecantikan aura dalaman diri anda.
3.Celebrite

Haruman dengan esen bunga-bungaan dan buah-buahan ini akan membuatkan anda menjadi tumpuan orang di sekeliling dengan aromanya yang unik sekaligus membolehkan anda mengejar impian dalam menjadi persona hebat ketika melangkah di karpet merah dan menjadi bintang popular. Karakter anda sebagai wanita popular akan menyerlah dalam setiap semburan, membebaskan sisi dalaman anda sebagai seorang bintang kepada dunia.
4.Glam Star

Haruman yang melambangkan nilai glamor, ceria dan pesona yang menyenangkan apabila menjadi tumpuan ramai atau individu yang menghidupkan kerancakan sesebuah parti.
Terdiri daripada esen-esen bunga-bungaan dan buah-buahan hijau segar, wangian ini akan menjadikan anda tumpuan ramai dan kelihatan glamor di mana-mana acara social ataupun ke mana sahaja anda melangkah dalam kehidupan seharian.

Syahirah Vitalis Eau De Cologne dijual pada harga RM19.90 untuk botol bersaiz 100ml dan boleh didapati di semua pasar raya besar, pasar raya dan farmasi utama. Dapatkan segera untuk “serlahkan pesonamu, raih bintangmu”.

Disebabkan wangian ini sangat wangi.. Dan botol nya yang cantik.  Emak TB sudah menyatakan ingin memiliki salah satu daripada wangian yang TB ada ni.. Hehe.. Tak sempat nak guna dah ada orang berkenan nak sebotol.. Tak mengapa.. Mak punya pasal.. Itu tandanya wangian Syahirah Vitalus ni memang wangi sangat-sangat sampaikan emak TB pun tersenyum mahukan sebotol.. Hehe..

Ok lah.  Kalau korang nak membeli jugak.. Boleh la dapatkan di Pasaraya terdekat.. Wangi sangat tau..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page