04 Mac 2017

CARA LIPAT BAJU BABY MUDAH,KEMAS DAN TERSUSUN!


CARA LIPAT BAJU BABY MUDAH,
KEMAS DAN TERSUSUN!

Konsep Lipat dan "TUCK IN" ni dah biasa sangat ibu-ibu buat.. TB je baru kali ni nak mencuba pula selepas runsing tengok baju baby berselerak walaupun dah berlipat.. dan kadang bila nak ambil, tertarik sampai terkeluar baju-baju lain.. 

Pernah juga masa nak mencari padanan baju dan seluar baby pun ambil masa sebab dah bercampur-campur baju dan seluarkan. Nak lipat pun jadi malas betul jadinya.. 

Akhirnya TB teringat pernah tengok cara lipat baju gaya tuck in ni. TB pun Google dan jumpa entri di website siraplimau.com.. terus semangat nak lipat baju baby.. hari tu sekejap je dah siap lipat.. punya bersemangat nak guna teknik atau konsep "tuck in" ni.. Teruja sangat bila tengok laci baju baby nampak kemas giler dari sebelum nya..

Nak ambil baju gerenti tak berserabut atau tertarik-tarik lagi dah.. Kalau encik suami nak tolong ambilkan baju baby pun senang.. dah asing siap-siap baju lengan pendek, baju lubang-lubang, baju lengan panjang, baju romper dan sleepsuit.. makanya tiada lagi masalah laci baju berselerak kerana diselongkar kannn... 

Ok lah.. bagi yang dah tahu dan dah praktikkan tu, TB ucapkan syabas.. hihihi.. bagi yang belum tahu cara "tuck in" ni.. meh tengok tutorial cara lipat baju nya macam mana .. ikut je macam dalam gambar ye .. mudah je ..

CARA LIPAT BAJU BABY MUDAH,
KEMAS DAN TERSUSUN!

1. Butang baju bayi bahagian atas & bawah.. kalau nak butang semua pun boleh.. 
itu pun kalau korang rajin la kan.. 

 2. Terbalikkan baju belakang ke depan
3. Letak seluar di atas belakang baju. hujung kaki seluar tu lipat macam dalam gambar ni ye..
4. Lipat bahagian lengan baju ke tengah
5. Pastu yang lengan lagi satu pun lipat jadi macam dalam gambar ni.. 
6. Lipat 1/3 baju macam dalam gambar ni
7. Selak bahagian tengah yang belakang kolar tu.. 
8. Masukkan lipatan hujung baju ke dalam 
9. Siap.. kemas tak? hehe
 Bila nak ambil senang aje, tak perlu nak selongkar cari seluar dan baju.. 
Cara ni dah siap lengkap sepasang dengan seluar dah.. 
 dari tepi pemandangannya begini ye puan-puan.. hehe
beginilah rupanya laci baju baby TB, yang ni TB lipat dalam 30 minit aje, sebab memang mudah sangat nak lipat guna gaya "tuck in" ni. TB semakin excited dan dah tak malas nak lipat baju baby dah sebab excited tengok laci baby kemas dan tersusun. So, korang boleh lah mencuba.. lepas ni mesti jemur baju tak sabar nak tunggu kering sebab tak sabar nak lipat baju baby korang yang comel tu.. hehehe.. Selamat mencuba dan merajinka diri ye! Assalammualaikumm... 

#caralipatbajubaby #caralipatbajubabytuckin # caralipatbaju #caralipatbajubaby #caralipatbajubabykemas

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Reactions:

3 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥