30 April 2017

Mother's Day Mug by BestSub Malaysia | Hadiah Peribadi Untuk Emak Tersayang

Mother's Day Mug by BestSub Malaysia |
Hadiah Peribadi Untuk Emak Tersayang 

Wah.. sangat-sangat sweet gitu apabila Motto Mug yang TB tempah ni didalamnya ada tulisan ayat kreatif HAPPY MOTHERS DAY., diulangi.. didalam tau bukan diluar.. sangat-sangat cute.. hehe.. Ayat tu ikut tema apa yang korang nak..

Haaa.. itulah keistimewaan mug dari BestSub Malaysia ni yea.. dengan slogan - Best Sublimation Expert BestSub Malaysia telah mengeluarkan Mug yang sangat special yang didatangkan dengan  sublimation coating outside.

Mug seperti ini jarang dmana-mana dan ia sangat sesuai untuk dijadikan hadiah buat orang yang tersayang atau rakan-rakan.


Korang boleh juga letak ayat lain seperti "I LOVE YOU", "HAPPY BIRTHDAY", atau "SELAMAT HARI IBU" di dalamnya, selain tu hadiahkan untuk suami atau isteri atau ayah korang pun sesuai ni tau..meh tengok design mug TB pula..

A post shared by πŸ‡ΉπŸ‡ͺπŸ‡³πŸ‡¬πŸ‡°πŸ‡ΊπŸ‡§πŸ‡ΊπŸ‡ΉπŸ‡¦πŸ‡³πŸ‡¬ (ღ˘⌣˘αƒ¦) (@tengkubutang) on

Haa.. cantik kan design pada mug TB tu? TB suka sangat sebab TB mintak diorang letakkan gambar TB dan emak sebagai kenangan di mug tersebut.. Bila emak TB minum guna mug itu pastinya emak teringat kat TB yang jauh dimata ni.. haa.. korang nampak tak? ini juga salah satu cara untuk mengeratkan hubungan kasih sayang antara anak dengan emak.. setuju tak??

Terdapat 3 design untuk mug ini iaitu design untuk : 

1) Happy Day 
2) Happy Birthday 
3) I Love You 

Yang TB punya ada corak yang cantik macam dalam gambar ni.. sangat-sangat sweet kann.. geram pulak TB tengok. Rasa macam nak buat untuk diri sendiri pulak.. hehehehe.. Tapi takpelah, bagi ni kat emak tanda menghargai penat lelah emak membesarkan TB dari kecik sampailah dewasa dan dah jadi mak orang dah ni.. =)

Oh ya.. selain itu ada juga design lain didalamnya iaitu  design tulisan I LOVE U tadi... seperti gambar diatas ni. Cantik kan?? warna nya sweet sweet gitu.. buat yang berpasangan dan bercinta tu boleh lah jadikan mug yang ada printed macam ni buat tanda kasih sayang korang untuk pasangan korang ye! mesti awek/pakwe korang suka punya.. eh.. Suami isteri pun bercinta gak kan! boleh jugak hadiahkan untuk pasangan masing2.. kannn..

Haa.. yang ni pulak yang ada tulisan Happy Birthday.. alahai.. cute nya kan.. kalaulah ada sesiapa yang beri TB mug yang ada printed macam ni luar dan dalam.. perghh.. TB akan guna sentiasa tauu.. TB memang suka je benda-benda ada memory value macam ni.. hehehehe..  So, bagi sesiapa yang takde idea nak beri hadiah apa kepada kawan/saudara/adik-beradik atau sape-sape yang nak sambut birthday diorang tu, apa kata tempah aje mug macam ni dan post kepada diorang.. mesti surprised giler dan suka giler diorang dapat mug ni..

Haa.. kalau korang nak tempah jugak. Silalah ke libertyprinting.com.my . Mungkin ini akan menjadi salah satu hadiah peribadi yang menggembirakan sesiapa sahaja yang menerimanya.. Korang juga boleh selitkan kata-kata di mug itu. sangat-sangat sweet kan.. inilah dia unik gift dari - BestSub Malaysia .

Oh ya.. untuk Motto Mug ini harganya ialah RM30 termasuk cetakan gambar atau apa-apa di mug korang tu. Termasuk banner sekali untuk Motto Mug .

🎁 Personalized 11oz Motto Mugs

Setiap cawan didatangkan dengan sublimation coating outside (salutan pemejalwapan luar ) .

Reka bentuk lain juga boleh disesuaikan. Pastinya Mug ini adalah saiz yang sempurna untuk menikmati minuman kegemaran korang. 

Jom buat imej kegemaran korang dengan mencetak pada cawan dengan  sublimation coating.

Creative Sublimation Motto Mugs ini adalah dari BestSub yang juga ada menyediakan :-

- Personalization gift ideas
- Mother's Day Gift 
- Valentine's Day Gift
- Birthday Gift

Motto Mug adalah hadiah peribadi yang menarik untuk orang-orang tercinta korang dan semua orang yang korang hargai pada hari-hari penting!

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi ;
πŸ“ž 019-9858151 (Cik Elaine) atau πŸ“ž 019-3.231.515 (En Steven)
Email: enquiry@libertyprinting.com.my

For business enquiries, contact:
BestSub Malaysia, Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T), Sublimation Blank Supplier:
Address: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.
Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


SEDAPNYA JUS EKSTRAK MANGGIS | OSTANIA MANGOSTEEN AMRITA


SEDAPNYA JUS EKSTRAK MANGGIS | 
OSTANIA MANGOSTEEN AMRITA 

TB suka sangat manggis.. teringat masa mengandung tetiba rasa nak makan manggis je.. tak tahu lah mengidam ke apa, ke sebab hari-hari lalu asik nampak orang jual manggis tepi jalan yang membuatkan TB terasa teringin dan buat-buat mengidam? hahaha.. Mengidam boleh buat-buat ekkk.. hahaha.. lupakan..


TB suka manggis dan siap belajar lagi cara nak tahu isi manggis didalam tu rupa mana.. banyak biji ke tidak? atau yang isi kecil-kecil tapi takde biji sangat.. TB tak suka biji yang besar-besar tu.. huhuhuhu.. Kalau kecil boleh terus telan.. haha..

Eh.. ni TB bukan nak cerita pasal Manggis buah tu.. tapi ni nak citer pasal Jus Manggis tau.. Sedap sangat rasa dia.. nama jus tu Ostania Mangosteen Amrita iaitu Jus yang di Ekstrak dari buah Manggis.

OSTANIA Mangosteen Amrita Jus Ekstrak Manggis, TB baru tahu je tau. Sebelum ni TB tak pernah dengar lagi jenama ni.. Tapi bila tengok botolnya yang super awesome.. rasa tertarik la masa 1st impression.. hehehehe.. botol dia botol aluminium tau.. bol;eh dibasuh dan diguna semula.. tu yang bestnya.. heee.. kaler pun omeyy.. i likee.. 

Haaa.. TB yang baru mengenali minuman dari rumusan manggis ni, ada la baca sikit-sikit tentang Ostania® Mangosteen Amrita ni dimana ia adalah minuman yang lazat dan dirumuskan menggunakan keseluruhan buah manggis termasuk puri dan kulit yang merupakan sumber yang sangat baik serta kaya dengan Xanthones, yang boleh menyumbang kepada banyak kesan yang baik kepada kesihatan kita. 

Menurut kajian, Xanthones mempunyai kesan yang sangat baik untuk organ dalaman manusia kerana kadar antioksidan-nya yang tinggi. 

Minuman ini telah didatangkan dengan pakej yang tinggi antioksidan yang menggabungkan kebaikan buah manggis keseluruhan, epal, roselle, acai berry, anggur dan delima.

Mangosteen Amrita yang semakin terkenal ini, sekarang didatangkan dalam botol aluminium yang boleh digunakan semula sepanjang masa dan boleh didapati pada harga yang menarik! (Sebelumnya dikenali sebagai Ostania® Mangosteen Concentrate)

Mengapa Perlu Minum OSTANIA?
Ostania Mangosteen Amrita mempunyai kelebihan seperti berikut :
  • Ia bertindak sebagai anti-bakteria dan anti-fungi dimana ia melawan jangkitan kuman, fungus dan yis
  • Tinggi dengan antioksidan dan membantu dalam peneutrak radikal - radikal bebas dalam badan (anti-kanser)
  • Nilai ORAC antioksidan 14186.9
  • Tiada tambahan gula (pemanis semulajadi buah)
  • Tiada pewarna tambahan
  • Fungsi terapeutik
  • Anti penuaan
  • Anti kanser
  • Anti inflamasi

Siapa Yang Patut Mengambil OSTANIA?

  • Sesuai untuk semua peringkat umur
  • Mereka yang aktif olahraga 
  • Mereka yang selalu berasa letih 
  • Orang yang mahu mempunyai penghadaman yang lebih baik 
  • Orang yang mahu kekal sihat
Cara Minum Jus Ostania® Manggis Amrita

  • Minum 30ml Jus Ostania® Manggis Amrita atau boleh juga campurkannya dengan air sejuk (Ratio 1:1). 
  • Rasa Ostania Mangosteen Amrita Jus Ekstrak Manggis ini sedap..masam-masam manis buah gitu. Tak kisahlah rasa macamana kan. Yang penting ianya berkhasiat. Minum sejuk-sejuk memng sedap.
  • Harga pun tak mahal. Hanya RM49.90 sahaja sebotol.
  • Untuk maklumat lanjut mengenai Furley Bioextract, boleh layari laman berikut:




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


29 April 2017

Starter Pack Excited dari Asma-Felt Box Buat Tengkubutang Teruja!

Starter Pack Excited dari Asma-Felt Box
Buat Tengkubutang Sangat Teruja!

Bestnyaa.. Ada semua ni dah boleh buat apa yang di idamkan.. Hehe.. Dalam fikiran ni dah set nak DIY something for my little boy.. Heee.. Nanti TB kongsikan dalam blog www.tengkubutang.com ni yea.. 

Oh ya.. Kalau korang nak beli bahan-bahan untuk DIY feltcraft ke, nak buat toys guna kain felt ke. Nak buat plushies ke. Semua adaaaa.. Korang terjah je http://asma-felt-box.com/ ni yea.. Haa.. 

Oh ya.. Lupa plak nak bagi tahu.. Starter Pack Excited ni khas untuk kawan2 beginner yang minat buat diy, atau kraf menggunakan kain felt ni.. Tak perlu pening2 dah nak standby apa yang perlu untuk start diy feltcraft korang.. Dengan Starter Pack Excited semua dah ada.. Cuma tinggal idea nak hasilkan apa je. Heee.. TB dah berangan nak buat OWL dannnn.. Hahaha.. Ada laaaa...

Jom tengok apa isi didalam pek Starter Pack Excited ni.. 


Haa.. ni dia isi dalamnya.. Seperti yang TB katakan tadi,  Excited pek ni khas untuk korang yang baru nak start berkecimpung dalam bidang craft dan nak buat macam-macam items. So, barang-barang ni untuk korang berkenal kenalan dulu lah kiranya yea.. hee.. idaklah nanti terus nak buat dah blur tak kenal bahan-bahannya.. heee.. 

Dalam ni semua warna basic ada, dan bahan-bahan craft pun ada pelbagai jenis.

Pek ini mengandungi:

10pcs felt saiz 23x25cm (warna seperti dalam gambar)

5pcs keychain

5pcs split ring

5pcs HP straps (mixed kaler)

5pcs brooch panjang

5pcs brooch pendek

Pek benang

5pcs brads (mixed kaler)

38pcs Butang (mixed design dan kaler)

10pcs hiasan tampalan (mixed design dan kaler)

30pcs Eyes (mixed size)

4pcs Hair clips (mixed design and size)

3pcs Ribbons (50cm each. mixed design)

1 pack fiber

Tali halus

2pcs Bell

1 Template Book

1 Modul Jahitan Ebook (diberi melalui email)

HARGA : RM29.00
(nilai sebenar barang dalam pek ni: RM33.43)










Starter Pack Excited By Asma-Felt Box @asmafeltbox Bestnyaa.. Ada semua ni dah boleh buat apa yang di idamkan.. Hehe.. Dalam fikiran ni dah set nak DIY something for my little boy.. Heee.. Nanti TB kongsikan dekat blog www.tengkubutang.com yea.. Oh ya.. Kalau korang nak beli bahan-bahan untuk DIY feltcraft ke, nak buat toys guna kain felt ke. Nak buat plushies ke. Semua adaaaa.. Korang terjah je http://asma-felt-box.com/ oh ya.. Lupa plak nak bagi tahu.. Starter Pack Excited ni khas untuk kawan2/beginner yang minat buat diy, atau kraf menggunakan kain felt ni.. Tak perlu pening2 dah nak standby apa yang perlu untuk start diy feltcraft korang.. Dengan Starter Pack Excited semua dah ada.. Cuma tinggal idea nak hasilkan apa je. Heee.. TB dah berangan nak buat OWL dannnn.. Hahaha.. Ada laaaa... Link website : http://www.asma-felt-box.com http://asma-felt-box.blogspot.my/ facebook : facebook.com/asmafeltbox Instagram : https://www.instagram.com/asmafeltbox/ email: asema84@gmail.com Oh.. Ya. Kalau korang selalu shopping kat LAZADA @lazada_my, korang boleh juga shopping bahan2 dari Asma Felt Box ni di Lazada tau.. Mana lah tau kot ada nak kumpul point shopback ke kan.. Beli kat lazada korang dapat cashback balik kan.. Heee.. So.. Kalau sape2 nak beli kat Lazada, boleh gi kat link ni ye! >>http://www.lazada.com.my/asma-feltbox/ Selamat ber kraf yeaaa..!!
A post shared by πŸ‡ΉπŸ‡ͺπŸ‡³πŸ‡¬πŸ‡°πŸ‡ΊπŸ‡§πŸ‡ΊπŸ‡ΉπŸ‡¦πŸ‡³πŸ‡¬ (ღ˘⌣˘αƒ¦) (@tengkubutang) on

Starter Pack Excited By Asma-Felt Box @asmafeltbox Bestnyaa.. Ada semua ni dah boleh buat apa yang di idamkan.. Hehe.. Dalam fikiran ni dah set nak DIY something for my little boy.. Heee.. Nanti TB kongsikan dekat blog www.tengkubutang.com yea.. Oh ya.. Kalau korang nak beli bahan-bahan untuk DIY feltcraft ke, nak buat toys guna kain felt ke. Nak buat plushies ke. Semua adaaaa.. Korang terjah je http://asma-felt-box.com/ oh ya.. Lupa plak nak bagi tahu.. Starter Pack Excited ni khas untuk kawan2/beginner yang minat buat diy, atau kraf menggunakan kain felt ni.. Tak perlu pening2 dah nak standby apa yang perlu untuk start diy feltcraft korang.. Dengan Starter Pack Excited semua dah ada.. Cuma tinggal idea nak hasilkan apa je. Heee.. TB dah berangan nak buat OWL dannnn.. Hahaha.. Ada laaaa... Link website :  http://www.asma-felt-box.com http://asma-felt-box.blogspot.my/ facebook :  facebook.com/asmafeltbox Instagram :  https://www.instagram.com/asmafeltbox/ email:  asema84@gmail.com Oh.. Ya. Kalau korang selalu shopping kat LAZADA @lazada_my, korang boleh juga shopping bahan2 dari Asma Felt Box ni di Lazada tau.. Mana lah tau kot ada nak kumpul point shopback ke kan.. Beli kat lazada korang dapat cashback balik kan.. Heee.. So.. Kalau sape2 nak beli kat Lazada, boleh gi kat link ni ye! >>http://www.lazada.com.my/asma-feltbox/ Selamat ber kraf yeaaa..!!
A post shared by πŸ‡ΉπŸ‡ͺπŸ‡³πŸ‡¬πŸ‡°πŸ‡ΊπŸ‡§πŸ‡ΊπŸ‡ΉπŸ‡¦πŸ‡³πŸ‡¬ (ღ˘⌣˘αƒ¦) (@tengkubutang) on

Link website : 

http://www.asma-felt-box.com
http://asma-felt-box.blogspot.my/

facebook : 
facebook.com/asmafeltbox

Instagram : 
https://www.instagram.com/asmafeltbox/
( @asmafeltbox )

email: 
asema84@gmail.com

Oh.. Ya. Kalau korang selalu shopping kat LAZADA @lazada_my, korang boleh juga shopping bahan2 dari Asma Felt Box ni di Lazada tau.. Mana lah tau kot ada nak kumpul point shopback ke kan.. Beli kat lazada korang dapat cashback balik kan.. Heee.. So.. Kalau sape2 nak beli kat Lazada, boleh gi kat link ni ye! >>http://www.lazada.com.my/asma-feltbox/

Selamat ber kraf yeaaa..!!


Note : Sila pilih jenis felt yea.. sebab ada dua jenis felt.. felt biasa dengan felt acrylic.. yang untuk buat plushies tu selalu orang guna acrylic..

Tak tahu nak bayangkan nak buat apa dengan semua ni?
meh tengok SINI.. jadi sumber inspirasi kita.. hee...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


27 April 2017

Resepi Ikan Masak Tauchu Mudah dan Sedap!


Resepi Ikan Masak Tauchu
Mudah dan Sedap!

Assalammualaikum.. Tetiba lak nak up entri resepi lak time malam-malam gini yea.. Alkisahnya cadang hari ni Teman dan hubby kononnya taknak makan nasik, nak makan roti cicah bubur kacang hijau je konon.. Kurasakan kenyang tapi tak tahu plak lapor lagi.. Hahaha   then kami pun fikir nak makan apa.. 

Hubby suruh masak Ikan Masak Tauchu.. TB taknak sebab nanti masak hubby bukan nak makan pun sebab itu bukan menu favourite dia.. Tapi hubby kata masak je dia makan.. 

Hemm.. Bila dia dah kata macam tu TB pun masaklah Ikan Masak Tauchu tu.. Jujur TB cakap, kat rumah TB selama 4 tahun  tak pernah sekalipun masak Tauchu, sebab? Sebab TB sorang je makan tu yang TB malas sangat nak masak.. So, TB harapkan balik ipoh je la kalau nak makan masak Tauchu ni..  Tu yang macam dah ingat-ingat lupa cara mak masak gulai tauchu ni..

Tapi kan.. hari ni tengok hubby dah mula makan masak tauchu.. wah.  Alhamdulillah.  Dah tau dah menu simple yang boleh masak untuk sama-sama makan dengan hubby nanti.. Kalau tak kena masak menu lain-lain. Huhuhu.. Kadang tak habis sebab makan berdua. Hubby lak tak suka makan lauk yang hari ni masak dipanaskan esok.. 

Eh.. Termelalut la pulak.. Jom tengok Resepi Ikan Masak Tauchu Mudah dan Sedap! Eh lupa lak.. Resepi ni TB dapat dari rakan whatsapp Nanie dan Blogger syamimi.. Thank you semua..  heee.. Segan plak tanya resepi masakan yang simple ni.. Huhuhu
Resepi Ikan Masak Tauchu 
Mudah dan Sedap!

BAHAN A (DI TUMBUK)
Bawang Besar Sebiji
Bawang Putih 3 ulas
Halia 1/2 inci
Cili Api Merah 3 biji

BAHAN B 
Tauchu (Cap Tamin) / Tauchu Opah Nor x 3 sudu
Timun (potong2) - TB tak letak sebab takde timun
Tomato (potong2) - TB tak letak sebab takde tomato
Bawang Besar 1 biji (hiris bulat)
Cili Muda (belah tengah) -TB guna Cili Masak sebab takde Cili Muda.. TB potong besar2.. Tak belah tengah. Ikut korang nak macam mana.. Sama je rasanya...

CARA-CARA MEMASAK:
Mula-mula yang penting sekali goreng ikan dulu yea.. TB suka goreng garing-garing..  TB guna ikan selar sebab ikan Selar ni je yang TB selera nak makan.. Ikan-ikan lain TB 'kureng' sikit  huhuhu.. Tapi kalau nak guna ikan merah pun boleh atau ikan lain pun boleh.   Ikut suka korang yea.. 

Ok.. Lepas dah goreng ikan tu, ketepikan dulu..  

1. Panaskan sedikit minyak (TB guna minyak goreng ikan tadi)

2. Tumis Bahan Kisar tadi..  Sampai naik bau.. 

3. Masukkan air (ikut korang nak kuah banyak mana)

4. Masukkan 3 sudu Tauchu tadi.. Kacau dan biar masak sekejap.. 

5. Masukkan tomato dan timun. Biar masak hingga lembut.. 

6. Bila tomato dan timun dah lembut sikit masukkan ikan, cili masak dan bawang besar yang dihiris bulat tadi.. 

Dah siap.. 

Note :
TB letak 3 sudu konon hubby nak kacang tu banyak tapi apakan daya kacangnya macam hancur aje.. TB tak tambah tauchu lagi sebab nanti masin plak kuah tu.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


26 April 2017

REDEEM/TEBUS IKEA FOOD CONTAINER (Set of 17) DI REWARDS STORE 8SHARE.COM.MY


REDEEM/TEBUS IKEA FOOD CONTAINER (Set of 17)
DI REWARDS STORE 8SHARE.COM.MY

Haii.. punyalah lama TB tunggu peluang macam ni.. Peluang apa? haaa. peluang nak tebus barangan berguna dari Rewards Store 8share .com.my ni haaa.. Akhirnya dapat gak tebus.. Sebelum ni asyik la nampak t.shirt, pelapik gelas, sticker 8share.. yang tu je available untuk di tebus, yang lain-lain seperti baucer Petronas ke, baucer KFC ke.. semuanya out of stock.. kecewa sesaja apabila login ke rewards store 8share tu.. huhu.. 

Sampai BP (bonus point) teman dari 0 jadi 2022 BP .. Banyak kannn.. semua sebab malas nak guna untuk tebus yang bukan-bukan.. kalau boleh biarlah tebus yang berguna untuk jangkamasa panjang ke atau baucer-baucer pun ok la jugak kan.. 

Tapi kali ni.. haaa.. dapat Food Container dari IKEA plak tu.. mau tak sukaaaa.. Tiba-tiba je buka Rewards Store 8share TB nampak bekas makanan ni.. apalagi.. terus guna BP tu untuk tebus 2 set.. heeee.. 2 set tau! 

Yang bestnya ada color kegemaran TB iaitu Red Orange dan Green .. Tak tau lah dapat yang mana satu tapi TB tak kisah pun.. dua2 kaler kegemaran TB pun.. Yang best lagi tau apa.. satu set ada 17 pcs tauuu.. beso kecik beso kecik TB tengok bekas makanan tu.. hahahaha.. apa lagi.. terus tebus semalam.. tak tahu la bila TB akan dapat barang tu.. dapat email dari 8share katanya ambil masa dalam 30 hari utnuk pengeposan.. 


Haa.. bagi sapa-sapa yang tak tahu pasal 8share ni.. kalau nak tahu meh TB terangkan 8share ni ialah 

8Share adalah kelab ganjaran peribadi untuk pengguna media sosial yang suka mendapat barangan percuma, wang tambahan setiap bulan, dan menjadi yang pertama untuk memperkenalkan sesuatu yang baru.

Maksudnya, kita share iklan yang pihak 8share post dilaman web mereka dan kita akan mendapat ganjaran dalam bentuk :
1.wang tunai.
2.Mata Perolehan (BP) 
3.Hadiah dan Saguhati

Kita hanya boleh share iklan yang masih aktif sahaja, dan boleh share berapa banyak kali yang kita mahu selagi iklan tersebut masih aktif.

Kita boleh share dengan cara :
1. Share iklan tersebut melalui Facebook, Twitter, SMS, dan lain-lain
2. Copy URL iklan dan share ke mana mana aplikasi dan kongi (contohnya, Whatsapp)

di 8share dua benda kita boleh tebus, iaitu Wang Tunai dan BP . Wang Tunai tu kita tebus kalau dah cukup RM50 dan keatas, kalau kurang dari tu tak boleh tebus tau.. earning tu kita dapat dari hasil kita share iklan-iklan yang 8share pamirkan di website diorang.

Haaa.. lagi satu BP atau Bonus Point.. haaa.. Apa itu BP/Bonus Point? meh baca lkat bawha ni yea.. 

Apa itu BP?
BP ialah Bonus Points (Mata Perolehan) bukan wang tunai. Ia menunjukkan berapa banyak kita telah kongsikan iklan-iklan.

Bagaimana cara kita nak dapatkan BP tu?
Kita akan dapat BP melalui :

  • 1 BP untuk setiap Iklan Special yang kita  siarkan.
  • 1 BP untuk setiap lawatan unik (U.V.) yang kita dapat apabila menyiarkan Kempen Causes/Social Good dan 
  • 10 BP untuk setiap perubahan profil yang dibuat (URL profil, gambar profil, tentang saya, dan lain-lain lagi.)
Adakah BP mempunyai nilai kewangan?
BP tidak mempunyai nilai kewangan. BP tidak boleh ditukar ke mata wang. Apakah yang boleh kita lakukan dengan BP kita?

Haaa.. yang ni lah yang TB sedang tunggu sekarang ni.. heee.. BP kita ni walau tak boleh tebus duit, kita boleh gunakan untuk menuntut barangan 8Share apabila ia disediakan. Maksud disediakan, kalau barang tu available.. kena rajin terjah la yea.. sebab TB pun macam tu jugak.. jenuh banyak kali skodeng Rewards Store tu.. ni baru terserempak reward yang best jugakla bagi TB kan.. heheheh..

Contohnya barangan seperti gambar di bawah, Nampak tak barang apa lagi TB leh tebus dengan BP yang TB ada? Walaupun pada awalnya nak tebus Baucer Petronas RM50 tu, Tapi bila ternampak yang lain, TB cadang nak tebus Food Container dari IKEA tu  pulak lah.... hee..
Cara nak tebus macam dalam gambar bawah ni yea.. jmeput tengok.. pastu jemput 

Buka reward store 8share.com.my .. Login dulu tau!
Pilih lah mana korang nak tebus.. 

TB berkenan dua barang iaitu Petronas Gift Card RM50 dan Food Container dari IKEA

So, TB klik REDEEM kat gambar Food Container dari IKEA tu dan akan keluar macam gambar atas ni..  korang isi je nak berapa set, ikutlah banyak mana BP korang, kalau cukup 3 nak redeem / tebus 3 set pun boleh je.. Tapi kalau tak cukup, amik satu set je.. kalau tak cukup lansung nak tebus yang ni.. boleh tengok lain-lain barang yang ada kat situ.. Haa.. kalau dah confirm nak yang tu, klik jeRedeem This Reward ..

Akan keluar macam dalam gambar ni.. haa.. dia akan keluar alamat untuk diorang post barang kita (seperti alamat yang kita daftar di akaun 8share kita tu la.. kalau nak tukar lain, sila tukar dulu yea baru redeem) . Dah sonfirm semua betul? so, klik Redeem this reward tu lagi sekali.. pastu dia akan hantar email kat kita macam dalam gambar bawah ni..



Yeayy.. tak sabo nak tunggu barang ni sampai.. Hijau pun lawa..


Oren? lagi laa.. kaler feberet TB.. hahaha..

Rewards store

Welcome to the Rewards Store, the only place where you can redeem cool rewards using your Bonus Points.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page