21 April 2017

SALAH SATU CARA URUSKAN KABEL YANG BERSELIRAT

SALAH SATU CARA URUSKAN KABEL YANG BERSELIRAT

Kalau dirumah kita banyak menggunakan barang elektrik atau pun meja kerja kita tu berselirat dengan wayar PC pastinya boleh membuatkan kita berasa sangat tak selesa nak bekerja, betul tak? terasa seperti berserabut kepala otak ni sama macam bererabutnya wayar-wayar/ kabel yang berada bawah meja kerja kita tu. TB pun macam tu, boleh migrain wooo tengok wayar / kabel yang dah macam semak samun bawah meja kerja. 

Tapi mujurlah hubby TB jenis yang tak suka wayar atau kabel yang berselirat bawah meja. Dia pasti akan cuba kemaskan wayar-wayar atau kabel tu, cable tie tu tak sah kalau takde dekat rumah kami sebab hubby memang akan gunakan cable tie tu untuk ikat segala benda yang boleh membuatkan nampak kemas atau stabil.. bagi yang tak tahu, Cable Tie tu macam dalam gambar kat atas ni.. yang kaler hitam dan kaler  putih tu yea.. gambar kat bawah ni pulak yang sebelum diikat.. 
Lepas ni tentu meja korang lagi kemas kan? tak lah berselirat aje macam dalam gambar kat bawah ni.. fening fening feninggg.. tak lalu dan loya TB tengok.. hahahaha... 


Dibawah ni TB letakkan jugak antara gambar-gambar yang TB jumpa di Google, supaya nanti TB nak kemas umah guna cara ni ke mana tau kan.. kot terlupa boleh la tengok balik.. hehehehe.. 

Buat masa sekarang TB masukkan aje semua kabel-kabel yang jarang guna dalam satu kotak cantik.. so, kalau tertutup tak nampaklah sangat berselerak kabel-kabel tu sebab ia ada didalam kotak kan? macam biasa kena lah ikat dulu kabel-kabel tu.. TB ikat dengan geah je, asal tak berselirat kan.. Tak jumpa kabel tie hubby letak mana. hahaha.. Tapi cara diatas ni macam OK gak kan.. senang nak ambil.. tak payah nak gerodok-gerodok kotak tu dah..
  
selain tu guna batang paip PVC pun ok 

hemm.. mana nak cari benda ni yea.. 

yang ni pun nampak kemas gak

serupa macam kat atas gak..

 Yang ni hubby teman punya cara uruskan kabel.. 
kemas kan.. hehe

 nasib baik la tak berselirat.. kalau takkk.. 

sedap mata memandang sudah.. 

yang ni paling winn

eh.. ini lari dari tajuk ni.. hahahaha.. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Reactions:

27 ulasan:

  1. xsuka jugak tgk wayar berselirat...

    BalasPadam
  2. Thanks for the tips, hujung minggu nak cuba

    BalasPadam
  3. Thanks for your tips! My favorite is this shoe organizer :)

    BalasPadam
  4. great tips! would love to have it!

    BalasPadam
  5. Thanks for sharing the tips. I hate my messy desk as well. Will try to diy and save the mess.

    BalasPadam
  6. good to know of this as my place always messing cables.
    now we know how to put them neatly

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeah! i alsao dont like if my desk messing like that

      Padam
  7. Wow I love your ideas, so impress. Thanks for sharing :)

    BalasPadam
  8. nice sharing... really useful especial for me as a student :)

    BalasPadam
  9. Wa bestnya idea ni! Thanks for the sharing ya! I love some of the idea too =D

    BalasPadam
  10. tak pernah terfikir nak buat gini. hahaha. thanks for sharing!

    BalasPadam
    Balasan
    1. lepas ni boleh buat.. heeekemas je meja kita kan

      Padam
  11. These tips are soooo cool. My wires are all entangled as in the 'Before' photo. HAHAHA Malunya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. same like me before.. heee

      Padam
  12. The cable ties look so neat!! I've heard about the toilet paper roll one and always wanted to try it out

    BalasPadam
  13. great tips! kat rumah ni mmg byk sgt wayar berselirat ni..siap leh tersampuk..haha

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥