19 Mei 2017

OMAR DAN HANA SIRI ANIMASI TERBARU DARI DIGITAL DURIAN

OMAR DAN HANA SIRI ANIMASI
TERBARU DARI DIGITAL DURIAN

Wahhh.. patutlah baru-baru ni masa TB pasang lagu Didi and Friends dekat Youtube, tiba-tiba je keluar lagu Alhamdulillah.. Macam tak pernah dengar je yang tu, siap ada suara Papa dan mama pulak, So, TB pun intai la tengok TV, eh.. ada kartun animasi baru.. cantik dan comel lak tu.. Tang hujung-hujung penghabisan tu baru tahu dari Digital Durian gak, yang terbitkan Siri animasi popular Didi and Friends tu..
Haa.. apa lagi.. suka giler la baby harraz bila tengok tu, tersengih-sengih dia.. hihihi.. Rupa-rupanya selepas kejayaan besar animasi pra-sekolah mereka iaitu Didi & Friends, Digital Durian Animation Studio memperkenalkan siri animasi terbaru pula, iaitu Omar & Hana, yang memberi tumpuan kepada kandungan dan nurseri bertemakan unsur islamik..


Jom Kenali Watak Dalam 
Siri Animasi 3D Tersebut :

ini Omar ...

Omar , 
seorang budak 6 tahun yang merupakan seorang kekok, 
tetapi penyayang saudara bersama-sama 
dengan adiknya Hana.

Ini adik Omar, Hana

Hana
Seorang gadis berumur 4 tahun yang suka bercakap dan aktif. Adik-beradik ini juga disertai oleh ibu bapa mereka dan juga rakan-rakan mereka, Faris dan Sara.

Yang ni Faris, kawan baik Omar

Faris , 
kawan baik Omar. Seorang yang aktif walaupun berbadan besar. Suka mencuba sesuatu yang baru.

Ini Sara, kawan baik Hana

Sara, 
Sara ialah kawan baik Hana. Seorang yang lemah lembut 
dan sukakan bunga. Siapa dah tengok 
Sara dalam lagu 'Alhamdulillah' di YouTube?

yang ni mama Omar dan Hana

Jom kenali Mama :D Mama seorang yang penyayang dan lemah lembut. Mama suka memasak dan mengumpul resepi.

Ini Papa Omar dan Hana

Jom kenali Papa :D, Papa seorang yang sentiasa aktif dan ceria. Papa suka bermain dengan Omar dan Hana.

Video pertama Omar & Hana bertajuk, Alhamdulillah boleh ditonton di YouTube hari ini..


Waaahh.. baru je keluar Lagu Alhamdulillah sudah mencecah 1 juta views di You Tube! Cayalah.. dan dengar cerita InsyaAllah akan keluar lagi lagu baru dalam masa terdekat ini. dan antara yang baru keluar ialah lagu yang ditujukan khas untuk cikgu-cikgu sempena hari guru.

Oh ya.. kepada siapa yang belum dengar lagu Alhamdulillah atau nak dengar lagi, jom dengar di sini 


Wah! Terujanya! Omar & Hana akan keluar di Astro 7 hari lagi! Siapa yang nak tengok lagi lagu Omar & Hana ? Yeayyy.. Omar & Hana akan bersiaran di Astro Ceria, Astro Oasis, Astro Prima dan Astro Maya HD tak lama lagi!.. Jom kita sama-sama nantikan..Adik-adik dan mak-mak serta abah-abah dah sedia ke? hihihi.. Ada banyak lagu yang best untuk kita tengok nanti.. tak sabarnya TB dan baby.. hahahaha.. . Nantikan, akan datang di Astro! Sempena nak Ramadhan ni memang sesuai pun tengok Omar dan hana ni kan.. yezzzaaa..

Jom Like page Omar & Hana 

Hora Horey!

#OmarDanHana

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Seorang yang sukakan kucing, seoarang yang cerewet tetapi akan bersyukur dengan apa yang dimiliki.. seorang yang akan berusaha mendapatkan apa yang diidamkan. dengan titik peluh sendiri..seorang yang tak suka dicabar.. pantang dicabar

Related Posts

14 ulasan:

  1. Omar, Hana, Faris all looking cute! I wish I have astro so that I can watch it!

    BalasPadam
    Balasan
    1. dont worry, u can watch it in Youtube.. hehe

      Padam
  2. tngok teaser tak sabar nak tengok Omar & Hana ni !

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. best giler.. dah keluar banyak video dah sekarang

      Padam
  3. Balasan
    1. macam baby2 n boys and gurl cute nyaa

      Padam
  4. The characters are cute. Sure the kids love it

    BalasPadam
  5. Best juga animasi ini, i like all the characters.

    BalasPadam
    Balasan
    1. me also.. heee and my baby boy loves the terima kasih cikgu songs..

      Padam
  6. Wahh. Kan bagus ada cerita macam ni untuk kanak-kanak terutama budak Muslim belajar. Lagi pun kalau budak-budak hafal dah elok sangat, Alhamdullilah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu.. gambar dan warna yang menarik pun main perana diorang tertarik nak melihat cvideo ni sambil belajar

      Padam
  7. Oh my, the characters look sooo cute! Kids will enjoy their show, all the best to their launch! Cheers, www.joysofyz.com

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥