26 Julai 2017

Pemakanan Sihat dari Malaysian Healthy Homemade Condiment By KRAVVE.CO

Pemakanan Sihat dari Malaysian Healthy
Homemade Condiment By KRAVVE.CO

Hai.. Assalammualaikum.. Hari ni TB nak share tentang satu website yang merupakan platform yang memudahkan mummy-mummy yang bekerja khususnya didalam menyediakan makanan dan hidangan yang berkhasiat untuk anak-anak dan keluarga mereka. Orang kata nak badan sihat kenalah melalui apa yang kita makan.. ye tak? So, korang nak tahu ke website yang TB maksudkan tu.. ? hehe.. Website yang TB nak ceritakan tu ialah https://kravve.co/

APA ITU KRAVVE?
www.kravve.co adalah sebuah kedai dalam talian untuk Malaysian Homemade Healthy Condiments dengan kata lain ia diibaratkan sebagai Onestop platform buat semua ibu-ibu dan mereka yang suka memasak dan sukakan makanan yang berasaskan dari bahan natural tanpa pengawet dan pewarna.. di Kravve ini hanya terdapat perasa buatan sendiri (homemade) yang berkualiti premium

Di pasaran sekarang macam-macam perencah ada, namun sudah pastinya mengandungi bahan pengawet, dan rasanya agak sukar nak dapatkan perasa buatan sendiri/homemade seperti rendang paste, serbuk matcha, Nutella buatan sendiri, serbuk memasak buatan sendiri dan banyak lagi.

haa.. di Kravve.co inilah membolehkan kita menjaga kesihatan orang yang kita sayangi, sementara pada masa yang sama memenuhi perut diorang juga!

TB dah jenguk-jenguk website Kravve.co ni.. Fuh.. banyak giler produk homemade yang dihasilkan.. Semuanya buat TB terliur.. huhu.. nak tahu apa antaranya ? Tengok kat bawah ni yea!

Salsa Tuna Dip
Product details
Homemade, customised, you’ll not find the same artisan salsa tuna spread 
in common grocery stores! Goes well with meals, even simple snacks.
Options: Spicy and Less-spicy!


Notella Spread
Product details
Healthier version of hazelnut spread. Low sugar, 
rich dark cocoa with a generous amount of hazelnut.
Each bottle is 200g
*ONLY AVAILABLE ACROSS KLANG VALLEY 
BECAUSE PRODUCT HAS TO BE CHILLED*


Homemade Vegetable Powders
Product details
Homemade 100% pure powders from vegetables 
to be used in cooking, baking or as a seasoning.
Weight: 50g
Options: Beetroot Powder, Pumpkin Powder, Spinach powder



Homemade Mushroom Powder
Product details
Homemade 100% pure powders from mushrooms 
 to be used in cooking, baking or as a seasoning.
Weight: 50g

Nak tengok yang lain?? boleh klik SINI

Dibawah ni TB nak tunjuk gambar 2 produk dari Kravve.co ni untuk korang lihat-lihat dulu.. hehehe.. TB dah rasa salah satunya. iaitu Homemade Salted Vanilla Peanut Butter

Haaa.. To all busy mums ini untuk khas untuk memastikan masakan kita
bertambah sedap dan sihat untuk dimakan!⠀
HOMEMADE KAMPUNG CHICKEN 
STOCK POWDER
Buatan sendiri oleh seorang ibu yang berharap dapat membantu ibu-ibu yang sibuk membuat makanan berkhasiat untuk anak-anak membesar. Juga untuk suami tercinta dan keluarga tersayang. Pastinya kita mahukan yang terbaik buat keluarga kita, betul tak? 
Haa.. ni dia... Makanan yang ber nutrisi padat, namun mudah digunakan! Homemade Kampung Chicken Stock Powder. Made with ONLY  Kampung Chicken Breast, Himalayan Salt, Cameron Leek, Saderi Australia, Bawang Putih dan Bawang Merah.
Semua kerja dilakukan dengan memelihara nutrien dari semua bahan-bahan berkualiti yang dipilih dengan teliti bermula dari step by step seperti dibawah :- ⠀

-Memotong
-Memasaknya di atas dapur sehingga ia menjadi    perencah/paste
-Meletakkannya ke dalam ketuhar atleast selama 6 jam
-Lastly bahan dikacau menjadi serbuk halus
Cara nak makan/guna? alahai senang sangat.. macam gun aserbuk perasa yang lain.. tapi yang ni tak perlu dimasak dulu sebab ia telah 100% dimasak terlebih dahulu.. dan korang hanya perlu taburkannya dalam sup panas, bubur atau nasi, ia akan memberikan rasa makanan yang luar biasa! Mudah-mudahan. Anak-anak pasti akan menyukai hidangan waktu makan mereka sekarang .
Lihat pautan ini! Untuk melihat lebih banyak demonstrasi gambar tentang cara menggunakannya dalam masakan korang --> https://kravve.co/shop/ovendried-salted-chicken-stock-powder/

HOMEMADE SALTED VANILLA 
PEANUT BUTTER

Mentega kacang krim yang dibuat dengan kacang panggang segar, minyak kelapa, kacang vanila, garam laut organik dan secara semula jadi manis dengan madu mentah yang tidak diproses. Tiada pengawet, penstabil atau pewarna.

Yang ni TB dah rasa malam tadi.. boleh tahan sedap rasa dia.. walaupun TB bukan peminat mentega kacang, tapi yang TB makan ni memang agak sedap.. boleh diterima tekak la TB cakap.. hehehe.. hubby pun kata OK rasa dia.. so, jom tengok apa bahan-bahan dia.. 

Deskripsi : 
Jangkahayat - 6 bulan dalam suhu bilik 
Sesuai untuk - pesakit kencing manis, preggies, malah sesiapa sahaja! 
Arahan - kacau sebelum makan 
(tanpa penstabil, minyak kacang asli akan terpisah selepas seketika)

Dibuat dengan hanya 4 bahan yang dicampur menjadi begitu halus. Bahan-bahannya ialah Kacang Shandong yang baru dipanggang, minyak kelapa, kacang vanila, garam laut organik dan madu mentah yang tidak diproses.

Ia adalah 100% Pure & Creamy Peanut Butter dan dibuat mengikut keseimbangan rasa manis dan rasa masin.

Ia membawa sedikit aroma vanila sebenar dari kacang vanilanya yang mengandungi (bukan sirup vanili). korang juga dapat merasai manis semulajadi dari madu mentah yang belum diproses, yang juga bertindak sebagai bahan pengawet asli makanan, sangat baik untuk dimakan sendiri!

Apa yang best adalah, ia tidak mengandungi gula dan pengawet tambahan. Ia juga 100% semulajadi, bebas dari bahan tambahan kimia, dan minyak diproses.
Malaysian Handmade Condiments For Healthy Living
✓ Bahan-bahan berkualiti semulajadi & Premium
✓ Tiada pengawet & aditif
✓ Dibuat oleh House Chef
✓ Order! Terus Sampai ke Pintu Rumah Anda

Untuk korang yang berminat nak membeli produk homemade dari Kravve ini bolehlah layari website Kravve dibawah. dan TB nak bagi tahu, bagi pembelian RM50.00 ke atas korang akan dapat penghantaran percuma ke depan pintu rumah korang. dan satu lagi.. khas untuk follower blog Tengkubutang.com, korang boleh dapat Diskaun sebanyak RM5 semasa membeli di website Kravve.co, just gunakan kod diskaun Tengkubutang semasa pembelian . 


Nak tahu lebih lanjut, boleh singgah Kravve - Discover Food Made at Home atau klik saja link-link yang tertera dibawah ni yea! #kravve #kravveco #homemade #premiumhomemade #peanutbutter#saltedpeanutbutter #saltedvanillapeanutbutter

Website : www.kravve.co



Email : hello@kravve.co


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!


klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



GIVEAWAY SKIN PS4 FIFA 2018

📣GIVEAWAY SKIN PS4 FIFA 2018 📣

Hai.. TB saja nak share je disini.. nak jempiut korang semua join Giveaway ni.. sape-sape yang ada PS$ tu, atau adik beradik yang ada skin PS$ tu boleh la join ye.. man atau rezeki korang dapat hadiah Skin percuma.. haaa.. apa lagi.. join tau! jom tengok syarat2 nya :
SYARAT - SYARAT YANG ANDA PERLU FOLLOW....
.
LIKE / LIKE / LIKE / LIKE Page FB : HYPERGRAFIX
.
SHARE / SHARE / SHARE IKLAN INI DI WALL FB ANDA : 

Kalau Nak Join Penyertaan (nama akan di masukkan dalam penyertaan cabutan)
.
INVITE DAN TAG 5 KAWAN PS4 Anda

KLIK LINK DIBAWAH INI UNTUK JOIN!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk Owner PS4 yang berminat dan sedang mencari Skin PS4 Fat / Slim / Pro .. boleh lihat dan scroll IKLAN dibawah ni yea! Skin terbaik, kualiti terbaik, komen dari customer juga terbaik! Alah membeli menang memakai! TAK PERCAYA?? sila klik link HYPERGRAFIX dibawah ni! 



CUSTOM MADE Skin PS4 Dari HYPERGRAFIX ..... 
Siap Dalam Masa dua hari termasuk Poslaju.
.
Material : 
Premium PVC Sticker Brand Oracal 
(Sticker Made in Germany)
Printing : 
Mimaki Large Format Printer 
dengan Setting paling High Kualiti 1440 dpi
.
Boleh mix design 
(Nak Design Console Lain , 
Nak design Controller lain lain pun boleh buat)

  .
Kalau Nak Tengok Design Sedia Ada..... 
Klik Link Di Bawah
.
.
PS4 Fat - PS4 FAT SKIN
.
PS4 Slim - PS4 SLIM SKIN
.
PS4 Pro - PS4 PRO
.
DS4 Controller - DS4 CONTROLLER


Harga Promosi RM60.00 siap poslaju 


Kepada yang berminat,

LIKE

FOLLOW


#PS4FAT #PS4SLIM #PS4PRO #SKINPS4 #SKINPS4FAT #SKINPS4SLIM #SKINPS4PRO
#STICKERPS4 #STICKERPS4FAT #STICKERPS4SLIM #STICKERPS4PRO

ENTRI BERKAITAN ps4 --> skin ps4 slim, fat , Pro



LATEST SKIN!!!




SKIN PS4 FIFA 2018

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



20 Julai 2017

Menang Natural / Homemade Balm dari Contest Must Love Giveaway by Auroma Scents

Menang Natural / Homemade Balm dari
Contest Must Love Giveaway by Auroma Scents

Hai.. Assalammualaikum.. TB lupa nak review tentang hadiah yang TB dapat lselepas raya hari tu.. TB ada join Giveaway dekat blog blogger ZAHIRAH guna blog contest TB iaitu BLOG OYEKE tu.. tak sangka pulak boleh jadi salah seorang pemenang daripada 5 orang yang tersenarai tu.. Alhamdulillah.. tapi TB ni join je Giveaway tu, tak tahu pulak hadiahnya balm..TB ingatkan minyak wangi.. hehehehe.. sebab nama dia Auroma Scents kan.. Bila dapat hari tu.. TB buka dan baru tahu ianya sejenis balm.. ada 5 jenis balm yang TB dapat.. bekasnya alahai comey giler.. suka TB tauu! 

Yang Tb dapat ni TRAVEL PACK #auromascents yang ade 5 mini balm (bedtime,vapour,skin soothe,itch no more & happy Tummy) dan saja TB tinjau-tinjau harga untuk Travel Pack ni berapa sebenarnya.. rupa-rupanya murah aje.. 5 balm ni boleh dapat dengan harga RM55 (FREE postage).. Eh.. Tapi harga rm55 ni masa promosi raya ritu tau.. harga sekarang ni TB tak pasti.. kalau nak tahu korang kenalah terjah link Auroma Scents dibawah ni atau nak senang whatsapp je terus no tertera dibawah tu ye!


Pastu TB bacalah kegunaan untuk semua balm tu.. wah.. bestnya.. macam-macam ada.. Tapi TB baru guna 2 aje iaitu Vapor Rub dan Happy Tummy Rub sebab hari tu kebetulan minyak telon yang TB gunakan untuk sapu perut baby tu dah kehabisan, so TB pun try la Happy Tummy Rub tu dan kebetulan juga baby TB masa tu sedang demam dan selsema sebab tumbuh gigi, dah belajar duduk dan beralih bulan ( masuk 7 bulan dah). 

TB terima barang ni pada awal bulan Julai 2017 (saja nak tepek sini) . dan 5 jenis balm yang TB terima tu ialah, sila lihat dibawah ni yea.. mungkin sticker nya telah diperbaharui .. yang TB dapat ni design sticker yang lama kot.. apa-apa pun ia tetap produk yang sama dari Auroma Scents ye!

1) Bedtime Balm
(Sesuai untuk newborn, kanak-kanak & dewasa)

Mengandungi Sheabutter,beeswax,sweet almond oil,grapeseed oil 

Gabungan Lavender essential oil, Cedarwood essential oil, Lime essential oil, Vanilla essential oil, Orange essential oil dan beberapa essential oils lagi membantu si kecil tidur lebih lena dan mendapat qualiti tidur yang baik supaya mereka kurang meragam & bau yang menenangkan membantu mengurangkan hyper & tantrum si kecil. Sesuai digunakan sebagai stress relief dan mengurangkan migrain akibat stress.

Cara Penggunaan :
Sapukan pada sekitar dahi (temple head, between kening,brain stem tengkuk) bahu dan betis setiap malam/kegunaan harian/bila perlu.

Kalau ibu-ibu atau siapa sajalah yang terasa badan seram-seram sejuk, badan sakit-sakit mungkin sebab restlest. Kepala denyut-denyut, tengkuk rasa sengal-sengal...Haa.. Bed Time Rub ni seuai untuk korang.. cara-cara nak sapu mudah je.. Lumur 1 badan dengan #bedtimerubbyauromascents pastu hidu bau balm ni memang membantu kurangkan mood swing sebab sakit2 badan.
.
Mommy yang morning sickness pon boleh gunakan bedtimerub ni utk kurangkan rasa loya dan sakit2 badan . 

2) Vapour Rub
(Sesuai untuk newborn, kanak-kanak & dewasa)

Mengandungi Sheabutter,beeswax,sweet almond oil,grapeseed oil 

Gabungan Lavender,Peppermint,Myrtle,lemon essential oil dan beberapa lagi essential oil yang effective membantu mengurangkan simptop-simptom selsema, sinus, batuk, dan membantu menurunkan suhu demam dan mengurangkan kesesakkan nafas (asthma) dan blocked nose akibat selsema.

Cara Penggunaan :
Sapukan pada dada,belakang badan dan tapak kaki. Boleh disapu pada batang hidung untuk mengurangkan blocked nose dan sinus. Untuk batuk dan selsema TB sapukan Vapor Rub ni pada dada baby dan belakang baby.. Cara TB sapu, TB sapu pada tapak tangan TB dulu pastu ratakan di belakang baby.. dan calitkan sedikit ke hidung baby.. sikit je tau.. kang baby sapu hidung plak kalau dia rasa runsing ada minyak kat hidung dia.. huhuhu..

Kenapa sapu dekat tapak kaki ? Selain dari sapu dekat sekitar badan & kepala. Boleh refer gambar Dekat tapak kaki ni ade point2 vitaflex. Semua organ kita ade dekat tapak kaki.. Auroma scents tu boleh guna hari-hari sapu dekat tapak kaki anak / korang yang tengah demam atau tak sihat setiap malam. InsyaAllah cepat sihat dengan izin Allah.

3) Happy Tummy Balm
(Sesuai untuk newborn, kanak-kanak & dewasa)

Mengandungi Sheabutter,beeswax,sweet almond oil,grapeseed oil 

Gabungan Lavender,Peppermint, lemon essential oil dan beberapa lagi essential oil yang membantu melegakan simptop-simptom stomach discomfort seperti kembung perut, sakit perut, sembelit, dan cirit-birit. Juga bantu melegakan period pain.

Cara Penggunaan :
Sapukan pada bahagian perut mengikut ARAH JAM jika kembung/sembelit & LAWAN JAM jika sakit perut/cirit birit. 

So, untuk perut TB gunakan Happy Tummy Rub ni .. sapu di perut dan dibahagian tapak kaki Baby, Sapu di betis dan paha sikit..  

4) Itch No More Balm
(Sesuai untuk newborn, kanak-kanak & dewasa)

Mengandungi Sheabutter,beeswax,sweet almond oil,grapeseed oil 

Mengandungi Lavender, Lemongrass essential oil dan beberapa lagi jenis essential oil digunakan sebagai "insect repellent" juga bantu mengurangkan bengkak dan gatal akibat gigitan serangga.

Cara Penggunaan :
Sapukan pada kulit yang terdedah (lengan,kaki,muka) sebagai insect repellent dan sapu pada gigitan nyamuk/serangga untuk kurangkan kegatalan & bengkak.

5) Skin Soothe Balm
(Sesuai untuk newborn, kanak-kanak & dewasa)

Mengandungi Sheabutter,beeswax,7 jenis carrier oil.

Mengandungi Lavender essential oil, frankincense (kemenyam arab) essential oil, Geranium, Tea tree oil membantu melembabkan kulit kering sesuai untuk ekzema,ruam lampin, PSO dan membantu mengecutkan jerawat & melembabkan bibir yang kering & tumit merekah.

Cara Penggunaan :
Sapukan pada kulit yang kering seperti tumit kaki & bibir. Sapu nipis pada kulit yang ruam,ekzema atau jerawat dengan kerap.
Setiap balm/rub diperbuat dengan bahan-bahan semulajadi,organik dengan campuran 100% natural therapeutic grade essential oils (pure oil) dan sesuai digunakan oleh setiap peringkat umur kerana tidak panas/hangat bila disapu pada kulit, insyaAllah

Review JUJUR dari TB :
TB baru guna dua balm.. iaitu Happy Tummy Rub dan Vapor Rub. TB dah try sapu ke baby selama 2 hari .. dan apa yang TB boleh katakan.. memang ianya semulajadi sebab tiada bau bahan kimia, bau lembut macam bunga segar adalah tau.. lepas tu ada bau peppermint yang fresh sangat dan TB tengok lepas sapu balm Vapor Rub tu baby TB lena je tidr dan rasanya bila sapu sikit kat batang hidung dia, berkesan untuk redakan hidung tersumbat dia.. hemm.. korang patut ada semua ni di rumah.. senang nak bawa, kecil je.. comel je.. lepas tu tak berbau chemical.. sure lah kan! sebab 100% chemical FREE.. haa.. kalau nak tengok lebih jelas boleh video video TB kat bawha ni yea! jangan lupa LIKE dan Follow link Auroma Scents kat bawha ni tau! Ok.. byeee.. 



Follow Blog dan Google + Celoteh Mamy Si Kekris 
Follow Instagram (ig) Auroma_Scents_Hq
Follow Instagram (ig) Fa_Zahirah
Like/follow Facebook Auroma Scents Hq


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



19 Julai 2017

REVIEW SAMSUNG GALAXY J3 PRO 2017



REVIEW SAMSUNG GALAXY J3 PRO 2017 

Hai.. saja nak simpan sini story pasal hubby belanja henfon Samsung Galaxy J3 Pro ni, hubby belikan pada 17/7/2017 (Isnin) kerana henfon TB yang Sony C3 tu dah jammed.. Hanggg.. tek boleh nak on dah.. huwaaa.. sedih kotttt.. Banyak sangat gambar dan video dalam tu.. lagipun emmory tu.. hadiah dari hubby miaw.. agak terkilan sikit sebab tak save kan semua file2 bergambar dalam tu masuk ke pc.. tangguh punya tangguh.. jahanam terus henfon TB tu.. Lepas tu mati kutu bila henfon tak ada.. yelah.. bila jadi Blogger ni, macama-macam nak buat menggunakan henfon tu.. nak shoutout instagram salah satunya.. sebab instagram tak boleh buka melalui pc.. hemm.. boleh kot tapi TB buat tak boleh ponnn.. huhuhu.. apa-apa pun jom cuci mata tengok gambar dulu.. nanti TB update spesifikasi Samsung Galaxy J3 Pro ni.. 


















Samsung Galaxy J3 2017 paparan skrinnya Super AMOLED bersaiz 5.0 inci resolusi p20 x 1280 piksel. Tanpa Screen Protector.. TB pun takut nak guna lagi sebab risau calar atau terjatuh ke retak ke.. nak beli screen protectornya tak ada jual lagi sebab henfon ni baru sangat-sangat, so.. susah nak cari accessories dia.. kena tunggu la nampaknya.. TB nak beli screen protector dengan casing dia.. kali ni nak jaga betul-betul.. hehehehe.. Ok jom tengok spec lain lak .. 

- Samsung Galaxy J3 2017 -  
CPU Exynos 7570 Quad Core 1.4 GHz, 
RAM - 2GB 
Internal Memori -  16GB. 
Kamera Utama Samsung Galaxy J3 2017 beresolusi 13 MP, 
lengkap dengan Autofous dan LED Flash 
dan kamera depan beresolusi 5 MP + LED Flash. 
Kapasiti bateri mempunyai kapasiti 2400 mAh.


HargaRM 699
SPESIFIKASI
Jaringan3G, HSPA, EDGE, 4G LTE
4G LTE Cat 4
SIMDual SIM, Nano SIM
Dimensi143.2 x 70.3 x 7.9 mm
Berat148 gram
LED NotifikasiTidak Ada
LayarLayar 5.0 Super AMOLED capacitive
Resolusi 720 x 1280 pixels
Kerapatan ~294 ppi
2.5 D Curved Glass
Sistem OperasiOS Android v 7.0 Nougat
ChipsetChipset Exynos 7570 Quad
CPU Quad-core 1.4 GHz Cortex-A53
GPU Mali 400
MemoriRAM 2 GB
Memori Internal 16 GB
Memori Eksternal up to 256 GB ( Hybrid )
KameraKamera Utama 13 MP, f/1.9, Autofocus, LED flash
Video : 1080p@30fps
Kamera Depan 5 MP, LED Flash
KonektifitasWIFI, 802 .11 a/ b/g/nt
WI-FI hotspot
Bluetooth v4.0 ,A2DP
GPS – A GPS
Micro USB v 2.0
USB OTG
SensorAcelerometer
proximity
Ambient Light
Compass
BateraiLi-Ion 2400 mAh
Non-Removable
WarnaWhite, Black, Gold, Blue
Sumber : GSMArena







------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page