07 Julai 2017

RESEPI ROTI PURI MUDAH DAN SANGAT SEDAP!


RESEPI ROTI PURI MUDAH DAN SANGAT SEDAP!

hehehehe.. ni saja nak share kat sini resepi untuk buat Roti Puri yang sangat mudah dan sedap.. Nampak encik hubby share kat FB resepi ni, aik.. macam nak buat je.. heee.. so TB buat entri ni siap-siap.. Sebenarnya hubby TB pandai je buat sendiri Roti Puri ni, tapi kot la dia lupa dah cara buat sebab dah 5 tahun berlalu.. hahaha.. tu teman tepek dulu resepi kat sini.. nanti nak sediakna bahan ke apa, leh gak teman standby siap-siap sebab teman assistant aje.. yang pandai buat ni semua hubby teman.. tambah bab menguli tu.. adoi.. teman failed.. hahahaha.. ok lah.. jom baca macam mana bahan dan resepi yang nak kena ada untuk buat Roti Puri ni ha..

BAHAN-BAHAN DAN CARA MEMASAK  ROTI PURI

BAHAN-BAHAN
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh yis
3 sudu besar minyak masak
1 sudu teh gula
1/2 sudu teh garam
3/4 air panas

CARA-CARA
- tepung gandum, yis, garam, gula, minyak masak gaulkan kesemua bahan tersebut.

- masukkan air panas..gaul rata..uli sampai adunan tidak lekat ditangan..kemudian bulat2kan..perap selama 15minit..

- setelah adunan kembang..lenyekkan dengan penggelek..

- panaskan minyak..goreng sampai agak kekuningan..

Makan cicah dengan kari sedap woooo.. nak pulak kari ikan.. nyum-nyumm.. Teringat-ingat dulu hubby selalu buat, sedap dan mengenyangkan.. siap pi umah kak ipar masak sendiri kat dapur kak ipar.. huhuhuhu.. Tapi dah lama tak buat tak tau la hubby masih hasilkan sedap macam dulu.. hehehe.. pasti boleh punyaa.. masterchef la katakan.. 




---------------------------------------------------------------------------------



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Reactions:

5 ulasan:

  1. Nampak sedap macam senang je nak buat

    BalasPadam
  2. Fav ena! Kalau cicah dengan sardin, fuhhh! Layan sampai 3-5 ketul

    BalasPadam
  3. Nampak mudah, cuma leceh bila kena menunggu sambil menggoreng tu.

    http://panphila.blogspot.my

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥