19 Julai 2017

REVIEW SAMSUNG GALAXY J3 PRO 2017



REVIEW SAMSUNG GALAXY J3 PRO 2017 

Hai.. saja nak simpan sini story pasal hubby belanja henfon Samsung Galaxy J3 Pro ni, hubby belikan pada 17/7/2017 (Isnin) kerana henfon TB yang Sony C3 tu dah jammed.. Hanggg.. tek boleh nak on dah.. huwaaa.. sedih kotttt.. Banyak sangat gambar dan video dalam tu.. lagipun emmory tu.. hadiah dari hubby miaw.. agak terkilan sikit sebab tak save kan semua file2 bergambar dalam tu masuk ke pc.. tangguh punya tangguh.. jahanam terus henfon TB tu.. Lepas tu mati kutu bila henfon tak ada.. yelah.. bila jadi Blogger ni, macama-macam nak buat menggunakan henfon tu.. nak shoutout instagram salah satunya.. sebab instagram tak boleh buka melalui pc.. hemm.. boleh kot tapi TB buat tak boleh ponnn.. huhuhu.. apa-apa pun jom cuci mata tengok gambar dulu.. nanti TB update spesifikasi Samsung Galaxy J3 Pro ni.. 


















Samsung Galaxy J3 2017 paparan skrinnya Super AMOLED bersaiz 5.0 inci resolusi p20 x 1280 piksel. Tanpa Screen Protector.. TB pun takut nak guna lagi sebab risau calar atau terjatuh ke retak ke.. nak beli screen protectornya tak ada jual lagi sebab henfon ni baru sangat-sangat, so.. susah nak cari accessories dia.. kena tunggu la nampaknya.. TB nak beli screen protector dengan casing dia.. kali ni nak jaga betul-betul.. hehehehe.. Ok jom tengok spec lain lak .. 

- Samsung Galaxy J3 2017 -  
CPU Exynos 7570 Quad Core 1.4 GHz, 
RAM - 2GB 
Internal Memori -  16GB. 
Kamera Utama Samsung Galaxy J3 2017 beresolusi 13 MP, 
lengkap dengan Autofous dan LED Flash 
dan kamera depan beresolusi 5 MP + LED Flash. 
Kapasiti bateri mempunyai kapasiti 2400 mAh.


HargaRM 699
SPESIFIKASI
Jaringan3G, HSPA, EDGE, 4G LTE
4G LTE Cat 4
SIMDual SIM, Nano SIM
Dimensi143.2 x 70.3 x 7.9 mm
Berat148 gram
LED NotifikasiTidak Ada
LayarLayar 5.0 Super AMOLED capacitive
Resolusi 720 x 1280 pixels
Kerapatan ~294 ppi
2.5 D Curved Glass
Sistem OperasiOS Android v 7.0 Nougat
ChipsetChipset Exynos 7570 Quad
CPU Quad-core 1.4 GHz Cortex-A53
GPU Mali 400
MemoriRAM 2 GB
Memori Internal 16 GB
Memori Eksternal up to 256 GB ( Hybrid )
KameraKamera Utama 13 MP, f/1.9, Autofocus, LED flash
Video : 1080p@30fps
Kamera Depan 5 MP, LED Flash
KonektifitasWIFI, 802 .11 a/ b/g/nt
WI-FI hotspot
Bluetooth v4.0 ,A2DP
GPS – A GPS
Micro USB v 2.0
USB OTG
SensorAcelerometer
proximity
Ambient Light
Compass
BateraiLi-Ion 2400 mAh
Non-Removable
WarnaWhite, Black, Gold, Blue
Sumber : GSMArena







------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Reactions:

21 ulasan:

  1. Waaaa.. dpt dh tipon bru. Dh blh wsap2 la nti

    BalasPadam
  2. Interesting, would check it out 馃檲馃挄 thanks for the recommendation

    BalasPadam
  3. Dulu saya pakai samsung,kena curi kat ktm...sekarg dh tukar jenama xiaomi jer...

    BalasPadam
  4. My phone is also dying TT The whole screen is coming off HAHAH Love the colour you chose for this phone, it's really pretty! Didn't know Samsung has this model, will definitely go check it out soon :D

    yanrula x

    BalasPadam
  5. Cantiknya handphone baru. Kan bagus ada husband belanja hadiah.

    BalasPadam
  6. Syioknye!!! Handphone baru. The features not bad with that price.

    BalasPadam
  7. Wow! Nice phone I like the sleek design!

    BalasPadam
  8. Syok nyaa hubby belanjakan hp baru.
    The color & design of the hp nampak bergaya pun.

    xx
    Puiyeesss

    BalasPadam
  9. I love the colour - Rose Gold! Always a great colour to me! Tahniah dapat enpon!

    BalasPadam
  10. Nice phone with good specs. How much is it retailing for? :D

    BalasPadam
  11. Phew. Samsung pun dah macam iphone, tak payah bukak casing belakang dah kalau nak tukar sim card. hehe

    BalasPadam
  12. Bestnyer kalau dapat main dengan phone baru selalu kann... Hahahaha

    BalasPadam
  13. Bestnya dapaat phone baru. Tak silap iday j3 ni baru lagi kan. hehehe 13 Mp memang syok la ambil gambar nanti . hehe

    BalasPadam
  14. wa nice new phone. used to use Samsung long time ago

    BalasPadam
  15. Such a lovely phone! I never tried using Samsung before. But hopefully I will when my current dies.

    BalasPadam
  16. Ok juga spec phone ini, harga pun reasonable.

    BalasPadam
  17. Is this an old or new design? I love the pinkish color of this model!

    BalasPadam
  18. Cantik hp ni, warna dia pun cantik. Harga affordable pulak tu

    BalasPadam
  19. Nice phone you have here!! Sleek and the spec are something I can consider.

    BalasPadam
  20. Oh the design seems really interesting. Plus the price also mirrors all the factors considered nicely.

    BalasPadam
  21. The design on the J3 looks good. I am a fan of Samsung phones and have been using a Note 5 for close to 2 years now. Cheers!!

    BalasPadam

贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙ 贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥