Nuff

21 September 2017

KULIT LEMBUT, LICIN DAN GEBU MACAM BAYI, JOM DAPATKAN BOX EKSKLUSIF ALTHEA | BBO SONG SKIN

KULIT LEMBUT, LICIN DAN GEBU MACAM BABY,
JOM DAPATKAN BOX EKSKLUSIF ALTHEA | BBO SONG SKIN 

Haaa.. nampaknya lepas ni TB merasa lah kulit halus lembut dan gebu macam baby.. hehehehe.. sebab TB baru nak try rangkaian produk dan kosmetik yang terdapat dalam Ekslusif Box dari Althea ni iaitu BBO SONG SKIN.. Menurut Althea Korea, maksud Bbo Song dalam bahasa Korean adalah smooth skin.  So.. bila pakai nanti kulit akan lembut seperti bayi.. yeayy .. Oh ya.. untuk sesiapa yang baru dengar tentang Althea ni.. Meh TB terangkan sikit apa itu Althea, Haa.. Atlhea ialah website yang menjual barang-barang makeup dan kosmetik, makeup tools serta skincare daripada Korea.. So, Peminat-peminat produk KBeauty pastinya sangat-sangat mengenali Althea Korea ini.. Kalau nak kulit macam artis Korea.. jom terjah website Althea ni jom!


TB dah dapat box ni, sangat-sangat berpuas hati dengan 6 produk yang ada dalam box ni.. Haa.. Nak tahu macam mana nak dapatkan Box yang Limited ni? Boleh terjah dan cuci mata dulu di website http://my.althea.kr/  atau boleh terus direct klik link ini untuk order --> BBO SONG SKIN

Jom Dapatkan kulit bbo-song (licin) seperti 👶 kulit bayi 🍑 dengan Song Box Bbo Althea! 🎁

Haaa.. dalam Box ni mengandungi produk bersaiz penuh Cult Faves seperti Skinfood, Innisfree dan W.Lab,  hehehe.. semestinya kotak ini menjanjikan untuk menutupi kecacatan, liang roma, parut, bintik merah, dan kedutan dengan hanya  satu sentuhan 🌸
di Channel Youtube TB menggunakan produk dari Limited Edition Box ini BBO SONG SKIN.. TB sangat berpuas hati dengan semua produk yang terdapat dalam box ini kerana ia betul-betul boleh cover redness dan parut-parut di wajah TB.. Awesome giler!


Nak tahu item-item yang terdapat dalam Box ini? haa.. meh kita terjah!!


Tadaaa.. ini dia 6 item yang terdapat dalam BBO Song Skin ni..

First sekali.. Nakeup Face Coverkintg Powder Cushion ni.. TB suka giler.. tak berminyak.. dan sangat-sangat menutupi cela diwajah.. Redness dan kesan parut jerawat pun boleh disorokkan kalau pakai cushion ni tau!





Kedua, Cream yang best ni namanya No Sebum Powder Cream.. Haaa.. TB pakai ia sebagai Primer.. iaitu selepas pakai spray mist, TB akan sapu dan ratakan satu wajah.. Hasilnya.. muka nampak smooth dan licin je bila pakai cushion nanti.. testurnya tak melekit, bau wangi, dan serap cantik je ke kulit wajah.. 



Ketiga, Saemmul Single Blusher ni pun TB suka sangat-sangat tau! sebab ia lembut je.. rasa ringan je bila di oles ke Pipi.. baunya wangi.. cepat blend walaupun tersapu tebal.. dan yang penting warna cantik.. kalau guna berus lagi lawaaa.. TB takde berus.. so guna jari je.. itu pun dah ok je tengok.. !



Keempat, Haaa.. yang ni paling best tau sebab TB berjaya cover hitam-hitam atau blackspot dan redspot di wajah TB dengan Petifee Hate U, Red Spot Sulfur Powder ni.. huhu.. gembiranya hati beta! best sangat benda ni,, selain tu boleh gak guna untuk dark circle.. hehehe



Kelima.. hehehe,, Choco Eyebrow Powder Cake, opss.. sejujurnya yang ni TB tak pandai guna la korang.. TB memang failed bab kening.. kening TB pun semulajadi tebal dan berteraboq.. kah kah kah.. mungkin kena jumpa pakar kecantikan untuk ajar betulkan kening.. k bye.. haha




Last sekali.. Produk Keenam.. SEBUM-OUT Oil Control Mist.. yeayy!! yang ni TB baru 1st time guna tauuu.. sangat-sangat best! TB guna sebelum pakai makeup dan kadang selepas pakai makeup.. makeup tahan lama dan nampak lebih cantik .. wah.. terjatuh cinta pulak rasanya.. 



Haa.. kalau korang nak dapatkan box macam ni gak.. bolehlah search dekat laman web my.althea.kr yea.. cepat tauuu.. sebab Box ni Limited Edition tau! cepat habis.. so, kalau nak segera.. cepat terjah sekarang dan tekan checkout.. hehehe.. search aje BBO SONG SKIN .. korang akan nampak nanti berapa nak kena bayar dan checkout.. RM123 kalau tak silap TB.. tapi rasanya boleh pakai berbulan-bulan 6 produk ni tau.. apa lagi.. terjah cepat!!




Untuk maklumat lanjut, bolehlah layari ke laman web / aplikasi Althea Korea .

Instagram :

Website:

Facebook page:

#altheakorea


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

17 ulasan:

  1. Macam best je. Memang tengah cari compact powder sekarang ni,

    BalasPadam
  2. Alaaa jelesnyaaa.. nak box cenggini jugak.. huhuhuk

    BalasPadam
  3. wahhh menarik tengok produk ni.. boleh cuba ni nanti

    BalasPadam
  4. Seronoknya TB, macam- macam ada ha...best betul la dapat althea box ni

    BalasPadam
  5. Saya bukan kaki make up pun tapi bile sebut pasal Althea memang best barang-barang dia. Dah lah murah pulak tu. Ade jugak few collection daripada Althea cuma yang dalam box ni tak pernah pakai lagi

    BalasPadam
  6. Banyak ya macam produknya. Jadi bingung kalo disuruh milih. Produk Althea emang pas buat sang kekasih

    BalasPadam
  7. chop..kenapa Sally tak perasan box yg ni..hahaha..ini kalau kulit berminyak pun sesuai sbb ade no-sebum mist tuu...sally ada jugak tp yg compact je..hahahaha

    BalasPadam
  8. kotak althea yang ni pun best jugak barangan dia ye.. banyak kotak dia boleh pilih.. zaza tgk web dia macam-macam rasa nak beli je hehe

    BalasPadam
  9. Belum pernah beli produk Althelea lagi, tapi produk ini nampak menarik pula

    BalasPadam
  10. Bestnya.. macam-macam ada. Kak Sue belum pernah cuba produk dari Althelea nie..

    BalasPadam
  11. cantiknya packaging dari althea korea ni.. lengkap semua ada untuk penjagaan kulit wajah.. best ni.. macam2 ada.. innifree pun ada.. wah kena shopping nampaknya dekat althea korea.. tak boleh betul mata ni tengok barang kecantikan, haha

    BalasPadam
  12. banyak dah baca pasal althea ni, tapi tak pernah cuba lagi, rasa2nya kali ni kena try kot sebarang dua barang dari althea ni tengok berkesan ke tk dengan akak :)

    fobia guna produk local hahah

    yanmieonline.com

    BalasPadam
  13. untung wanita sekarang ni kulit boleh gebus cantik semuljadi banyak produk boleh guna ni...

    BalasPadam
  14. blusher dan sebum out tu nampak menarik sangat.. nanti nak beli lah dalam althea kalau ada stock

    BalasPadam
  15. waaah box ni limited! Dah sold out kan? Murah plak tu box dia

    BalasPadam
  16. Seronok dapat beauty box kan. Hehehe. Nanti cuba semua produk tu. Sebab mahal tau kalau ikutkan harga pasaran.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New