adseng

Innity 1

Nuff

30 Oktober 2017

DKNY FRESH BLOSSOM BY HM PERFUME

DKNY FRESH BLOSSOM BY HM PERFUME

hai.. TB nak citer tentang minyak wangi yang semestinya lah wangi dari HM Perfume ni.. Fuh.. wanginya tahan lama juga tau.. tak payah nak sembur berkali-kali.. TB suka sangat.. kalau tau TB nak try Escada dengan Estee Lauder .. huhu.. tapi sebab dapat random je.. TB tak kisah.. tengok-tengok dapat yang TB suka juga.. DKNY Fresh Blossem, wangi dan best giler bau.. Ok lah.. bagi korang yang baru dengar dan baru mengenali tentang HM Perfume ni.. meh teman nak citer info sikit.. HM perfume ni adalah diusahakan oleh Blogger Masturina.my tau.. wah.. tak sangka, ramai juga Blogger yang pandai berbisnes yea! cayalah! 

Minyak wangi dari HM ni punya kualiti tersendiri.. Jom baca apa kelebihan perfume ini utnuk korang miliki .. 

Apa yang best :

❤️ Kepekatan pati 60%-80% 
❤️ Tahan sehingga 8 jam 
❤️ Harga mampu milik 
❤️ Terdapat 2 saiz iaitu 20ml dan 8ml
❤️ Lebih dari 130 variasi bauan 
❤️ Ada readystock dan preorder 

Oh ya.. Perfume dari HM Perfume ni ada khas untuk lelaki dan ada juga untuk perempuan.. Korang boleh pilih mana-mana minyak wangi antarabangsa yang ada dipasaran.. InsyaAllah ada je dalam list HM Perfume sebab HM Perfume ni minyak wangi dia adalah Inspired by perfume yang popular di pasaran yea... ha.. jom kita tengok.. 

HM PERFUME FOR WOMEN

Avril Lavigne Forbidden Rose
Britney Spears Fantasy
Britney Spears Midnight Fantasy
Bvlgari Omnia Amethyste
Chanel Chance
Chanel Coco Mademoiselle
Dkny Be Delicious
Dkny Fresh Blossom
D&G Rose The One
Dior Addict 2
Dior Hypnotic Poison
Dior Jadore
Estee Lauder Pleasure
Escada Cherry In The Air
Escada Moon Sparkle
Estee Lauder Modern Muse
Gucci Bamboo
Gucci Rush
Gucci Flora
Hugo Boss Ma Vie
Jo Malone English Pear
Justin Bieber Someday
Lancome Miracle
Lancome Miracle Blossom
Lancome Lavie Est Belle
Lancome Hypnose
Lady Million
Miss Dior Cherie Blooming Bouquet
My Burberry
Marc Jacobs Daisy
Olympea
Paris Hilton 
Polo Pony No.2
Roses De Chloe
Sf Incanto Shine
Salena Gomez
Still Jo
Tommg Girl
The Bodu Shop Strawberry
The Body Shop Vanilla
The Body Shop Honeydew
The Body Shop White Musk
Vercase Bbright Crystal
Viva La Juice
Vs Bombshell
Vs Love Me Noir
Guess Pink
Ralph Lauren Romance
Burberry Brit Women
Coco Chanel
HM PERFUME FOR MEN

Armani Code
Aqua Di Gio
Bvlgari Aqva Marine
Ck One
Ck Eternity
Clinique Happy Men
Chanel Allure Homme Sport
Dunhill
Dunhill Desire Red
Dunhill Desire Blue
D&G The One Sport
Dior Sauvage
Diesel Bad Boy
David Bechkam Red
Davidoff Cool Water
Ferrari Black
Hugo Boss
Hugo Boss Orange
Hugo Boss Energise
Jean Paul Gaultier
Jaguar
Mont Blanc Legend
Mont Blanc Lagend Spirit
Mont Blanc Starwalker
Mr. Burberry
Paco Rabanne Invictus
Paco Rabanne 1 Million
Polo Red
Polo Blue
Tomford Blue
Vercase Eros

haaa.. ada banyak kan?? kalau korang nak order boleh je order dekat info yang TB sertakan dibawah ni yea.. ok byeee.. heee.. selamat berwangi-wangian yea.. besttt!!


"HM Perfume by Hanis Masturina"



No Tel: 019-3140559 / 011-1010 0559


27 Oktober 2017

Berseri, Cergas dan Bertenaga dengan Minuman Botanical DEA DELLA

Berseri, Cergas dan Bertenaga dengan
Minuman Botanical DEA DELLA


Haii.. Hari ni TB rasa nak bercerita tentang satu produk yang baru TB cuba selama 2 minggu yang lalu. Produk tersebut ialah Minuman Botanical DEA DELLA yang diformulasikan untuk semua golongan wanita bagi meningkatkan kecantikan dan penjagaan kesihatan dalaman secara semulajadi.

Minuman DEA DELLA ini telah dirumus khas dari bahan seperi Kurma Hitam, Madu Asli, Akar Serapat, Kacip Fatimah, Manjakani, Sireh, Rumput Jarum Emas, Serai, Habbatussauda, Asam Gelugur, Asam Jawa, Halia, Lengkuas, Lada Pintal,Vitamin C, Vitamin B6, Vitamin B12, Kolagen Marin dan Glutation.

Setiap bahan yang terkandung didalamnya mempunyai fungsi-fungsi tertentu yang amat baik dalam membantu merawat masalah dalaman wanita. So.. hujung bulan September hari tu TB pun try la sebab tahu kebaikan Dea Della ni.. Tapi TB ambil masa 2 minggu juga untuk habiskan minuman Dea Della ni.. itu pun bukan hari-hari TB minum, TB ter "skip" sebab ada bermacam hal terpaksa diuruskan sampai terlupa membawa sekali Dea Della ni.. huhu..


Komen TB tentang Dea Della ni.. 
Selama TB amalkan minum Dea Della ni, TB rasa badan cergas je tau.. Rasa macam kurang mengantuk, nak melayan Harraz pun takde masalah.. almaklumlah.. sikecik tu dah makin aktif sejak pandai macam-macam ni.. Jenuh TB melayan dia.. mujur lah ada Dea Della ni, memberi tenaga tambahan buat TB seharian..

Wajah pun nampak macam berseri-seri sikit.. haha.. ke teman yang perasan sendiri.. haha..

Apa Rasa Dea Della ni ye?
Dea Della ni rasa dia sangat sedap tau.. TB suka rasa dia yang nak kata manis bukan manis, nak kata pahit? lansung tak pahit pun.. Lazat lagi ada.. sampaikan TB yang patut minum 1 sudu sebelah pagi tapi rasa nak minum bersudu-sudu la pulak.. haha..

Lagi satu, TB ada terbaca info yang mengatakan Minuman DEA DELLA ni merupakan minuman istimewa sebagai minuman pengikat & pemikat suami. hemm.. nak cerita pun segan.. tapi apa yang boleh TB katakan, memang minuman ni ada menampakkan kesan-kesan Positif yang setiap pasangan berkahwin mahukan.. opss.. tuuttttt.. 

Minuman DEA DELLA ini dihasilkan dari bahan semulajadi oleh mereka yang mempunyai kepakaran melebihi 30 tahun dalam bidang botanikal . Jadi sudah semestinya produk ini amat berkualiti dan memberi kesan terbaik buat si pengguna.

Produk minuman ini juga melalui pergilangan bertaraf GMP ( Good Manufacturing Practise ) serta mempunyai Sijil HALAL

Kebaikan dan Kelebihan

Minuman DEA DELLA ni rasa seperti jus kurma, ada rasa asam jawa dia tu, ada rasa manis-manis buah yang ringan tidak likat melekat di tekak, rasa yang cukup-cukup aje, tak lebih tak kurang.. pendek kata tak perlu sampai nak tutup hidung minum benda ni.. hahaha..

Didatangkan dengan botol berkuantiti 250ml dengan packaging dan label yang sangat menarik.. merah silver gitu!


Apa yang wanita masa kini akan dapat sebaik sahaja eminum DEA DELLA ni...?

Berikut kelebihan dan kebaikkan DEA DELLA 


* Menstabilkan hormon wanita 

* Memberikan kesan penegangan dan keindahan yang istimewa pada payudara 

* Memberikan kesegaran dan kemantapan pada bahagian intim wanita 

menguatkan otot faraj dan mengecutkan rahim 

* Membantu menyelesaikan masalah keputihan ( bersifat antifungus ) 

* Mengurangkan sengugut 

* Menghilangkan masalah perut buncit 

* Memberikan sumber tenaga dan meningkatkan kecergasan tubuh 

* Mengembalikan pelincir pada wanita 
* Merawat luka dalam perut dan pembedahan ( sangat baik untuk wanita selepas bersalin - dinasihat selepas 14 hari bersalin ) 

* Menambah kolagen dalam badan 

* Mengurangkan kedutan halus pada wajah 

* Menjadikan kulit lebih halus dan licin serta menaikkan seri wajah 
* Mengurangkan gejala Pra-monopouse 
* Mengurangkan bau badan dan mulut 

* Membantu mengatasi masalah sengal tulang dan sendi terutama warga tua 

* Meningkatkan kesuburan wanita 



Cara Minum Dea Della
1.) Minum ketika perut kosong (15 minit sebelum makan atau minum)
2.) Gunakan Sudu Plastik (untuk menjaga khasiat jus tersebut)
3.) Goyangkan botol mengikut arah lawan jam (pusingan tawaf)
4.) Minum 1 sudu sehari

Haaa.. mudah kan.. tak perlu nak bancuh-bancuh.. just tuang dalam sudu, dan minum.. Haa.. kalau korang berminat nak order.. boleh la pi terjah website dan url link yang TB tepek kat bawah ni ye.. Selamat menjaga kesihatan dan kecantikan dalaman wanita ye!

facebook page Deadellabeaute
instagram @deadellabeaute



26 Oktober 2017

Tropika Face Cleansing Oil dari Tropica Beauty Sdn Bhd

Tropika Face Cleansing Oil dari Tropica Beauty Sdn Bhd

Hai.. Assalammualaikum.. hari ni TB nak buat review dan berkongsi sedikit info tentang satu produk Penjagaan Kulit iaitu Tropika Face Cleansing Oil (Pembersih wajah). Produk dari Tropica Beauty Sdn Bhd ini adalah diformulasikan dari bahan semulajadi iaitu terdiri daripada Minyak Kelapa Dara (VCO) yang berkualiti tinggi , Ekstrak Licorice Root dan Vitamin E serta Olive Oil Ester .

Untuk apa TROPIKA Face Cleansing Oil ni?
TROPIKA Face Cleansing Oil ini sangat baik untuk semua jenis kulit, ia boleh mencuci minyak sebum yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit kita. Pencuci yang dirumuskan menggunakan VCO, Vitamin E dan Olive Oil Ester ditambah pula dengan ekstrak likuoris ini adalah gabungan unik  yang sangat membantu untuk mengurangkan garis-garis halus disamping juga meratakan tona kulit. So, sebab itu ia dipanggil produk 3 in 1 kerana ia boleh digunakan untuk menanggalkan makeup, membersihkan muka & dijadikan sebagai pelembap supaya kulit tidak kering.

Apa yang pasti, Formulasi khas  ini adalah selamat untuk digunakan pada kulit sensitif juga. Produk ini juga telah diuji di bawah kawalan dermatologi.

Jom kita tengok bahan-bahan yang terkandung didalam Tropika Face Cleansing Oil ini dan ketahui apa manfaat yang kita dapat melaluinya.. 


Bahan-Bahan yang digunakan :

Minyak Kelapa Dara (VCO) - 
Pelembap semulajadi yang hebat. Mengandungi asid laurik yang popular dengan ciri-ciri antimikrob dan disinfektan yang, membantu untuk mengekalkan liang roma bersih dan mencegah jerawat. 


Vitamin E -  
Mewujudkan fungsi 3-in-1 iaitu mencerahkan kulit wajah, membersihkan dan melembapkan kulit untuk kulit yang segar dan bersih. malah ia juga sesuai untuk mengurangkan garis-garis halus dan kedutan .

Licorice Root Extract - 
Mengandungi glabridin yang membantu untuk mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata, perubahan warna dan bintik-bintik. Juga digunakan secara tradisional untuk mencerahkan kulit. 


Olive Oil Ester - 
Ejen pembersihan tambahan yang selamat untuk digunakan di sekitar mata. Ia menawarkan ciri-ciri anti-radang dan membantu untuk mengurangkan pengeluaran minyak berlebihan


 

Cara Nak Guna :
Bersih dan segarkan kulit dengan 3 langkah mudah:
1. Sapukan ke kulit kering. Urut secara membulat. 
2. Tambahkan air sedikit untuk hasilkan buih dan terus urut. 
3. Bilas bersih dengan air.

Digunakan 2 kali sehari atau 
setiap kali nak tanggalkan make up. 

Untuk Siapa Face Cleansing Oil ni ye?
* Sesiapa yang memakai make up atau tidak memakai make up.
* Sesiapa yang mengambil berat tentang kulit mereka.
* Sesiapa yang memilih produk semula jadi untuk kulit mereka.
* Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Sila berhenti serta-merta sekiranya terdapat sebarang iritasi atau kerengsaan pada
kulit selepas menggunakannya .

yang bestnya produk ni Natural tau.. NO PARABEN ok!
Ok.. bagi sesiapa yang ingin dapatkannya.. boleh order terus
di link-link atau website dibawah ni ye..







17 Oktober 2017

Personalized Mug Special korang di WePrintGift !

Personalized Mug Special korang di WePrintGift !

Haa.. bestnya dapat abadikan sesuatu kenangan dan kata-kata indah di mug kesayangan kita kan? Sama juga dengan TB.. Suka sangat bila dapat luahkan apa yang ingin disampaikan buat orang tersayang pada mug comel ini. Haa.. mug comel ni TB nak hadiahkan buat Abah TB sempena Hari Lahir Abah yang dha lepas hari tu.. 6 Oktober 2017 .. Kebetulan TB masa tu berada di kampung suami kerana arwah bapa mertua telah kembali ke Rahmatullah pada 1 Oktober 2017 ( tengahari Ahad )... So, TB tak berkesempatan nak uruskan tentang hadiah.. just dapat wish aje di group family . Alhamdulillah Abah masih seperti dulu.. sihat-sihat aje.. Moga Allah beri kesihatan yang sempurna buat abah. tak lupa juga emak, kakak2 dan adik-adik semua.. Moga semua diberi kesihatan yang terbaik.. Aaamiinn..

09 Oktober 2017

MYCYBERSALE KEMBALI LAGI!!

MYCYBERSALE KEMBALI LAGI!! 

Wahh.. MYCYBERSALE kembali lagi!!! Jualan dalam talian terbesar dan ditunggu-ditunggu di Malaysia kini datang kembali untuk tahun 2017! Kalau korang adalah seorang kaki shopping dan telah TERBIASA menjadi pembeli dalam talian selama ini, ini adalah satu jualan yang korang tidak mahu ketinggalan! betul tak??

Haaa.. telah diisytiharkan sebagai jualan terbesar di Malaysia, #MYCYBERSALE kembali sekali lagi untuk kali keempat dan akan bermula dari 9 hingga 13 Oktober 2017!

08 Oktober 2017

JOM JANA SIDE INCOME DENGAN 8SHARE!

JOM JANA SIDE INCOME DENGAN 8SHARE!

Jom join 8Share! teman dah cecah angka leh cash out dah! heee.. tapi saja kumpul lagi banyak.. baru best sikit nengok duik kann.. hu2.. korang taknak join ke? 8Share ni kalau korang belum tau.. memberi peluang untuk korang kongsi benda baru dan "dapat ganjaran" dari setiap story yang korang share tuu tauu.. haa apa lagi.. jom Dapatkan akaun PERCUMA di sini.. klik yea..>>>>> 8Share

APA ITU MYCYBERSALE?

APA ITU MYCYBERSALE? 

Wahh.. MYCYBERSALE kembali lagi!!! Jualan dalam talian terbesar dan ditunggu-ditunggu di Malaysia kini datang kembali untuk tahun 2017! Kalau korang adalah seorang kaki shopping dan telah TERBIASA menjadi pembeli dalam talian selama ini, ini adalah satu jualan yang korang tidak mahu ketinggalan! betul tak??

Lagi beberapa jam saja lagi #MYCyberSALE akan bermula iaitu dari 9 Oktober sehingga 13 Oktober 2017. Beribu-ribu syarikat yang menjual barang secara online samada menggunakan marketplace seperti Lazada, 11Street, Lelong dan banyak lagi atau syarikat yang mempunyai laman web e-commerce sendiri menyertainya tahun ini.

Pelbagai tawaran diskaun menarik bakal ditawarkan sepanjang #MYCyberSALE kali ini bagi menarik lebih ramai pembeli untuk membeli produk atau servis yang ditawarkan.

Apa itu #MYCyberSALE ?

#MYCyberSALE merupakan langkah dan inisiatif MDEC yang bertujuan untuk meningkatkan industri e-commerce di Malaysia. Bermula pada tahun 2014, #MYCyberSALE yang kali pertama diadakan mencatatkan transaksi online sehingga RM67 juta dalam masa 3 hari sahaja.

Diisytiharkan sebagai jualan terbesar di Malaysia, #MYCYBERSALE kembali sekali lagi untuk kali keempat dan akan bermula dari 9 hingga 13 Oktober 2017!

2017 akan menjadi tahun peralihan dengan #MYCYBERSALE didorong oleh industri dengan Perkongsian Strategik dengan PIKOM.

PIKOM adalah persatuan yang mewakili industri ICT di Malaysia, mempunyai lebih daripada 1,200 syarikat korporat, dan profesional individu merentasi Peruncit, Pemborong, Multinasional dan komuniti pengguna. Bab E-Commerce PIKOM telah diluluskan pada 21 Julai 2016 oleh Majlis PIKOM untuk mengembangkan penglibatan PIKOM dalam industri e-Perdagangan.

#MYCYBERSALE 2017 menawarkan pelbagai jenis produk yang terpilih untuk mendapatkan tawaran eksklusif yang korang boleh dapatkan semasa jualan ini sahaja! 

Pada tahun ini, MDEC bekerjasama dengan Persatuan ICT Kebangsaan Malaysia (PIKOM) untuk menyusun #MYCYBERSALE 2017 yang bertujuan untuk mencapai jualan RM300 Juta dengan kempen pemasaran berat untuk meningkatkan pendapatan para usahawan dalam talian .

Haaa.. untuk mereka yang baru dengar tentang #MYCYBERSALE ni.. meh teman share sikit tentang MYCYBERSALE ni..

#MYCYBERSALE bertujuan untuk meningkatkan industri e-Perdagangan di Malaysia melalui objektif berikut:
  • Untuk meningkatkan kesedaran dan menggalakkan perniagaan dan pembelian atas talian (shopping online) supaya dapat memupuk budaya membeli belah secara online dan juga menyokong industri jualan dalam talian di internet di Malaysia ini.
  • Untuk menggalakkan PKS untuk mengguna pakai eCommerce dalam perniagaan mereka; dan
  • Untuk meningkatkan domestik pendapatan eCommerce

Sempat lagi ke Nak join #MYCyberSALE Tahun Ini?

Dah terlewat pun untuk kita nak join secara rasmi dan mendapat banner khas di website rasmi mycybersale.my untuk tahun ini. tapi jangan risau korang masih boleh gunakan trend dan brand #MYCyberSALE untuk tawarkan produk atau servis korang pada harga promosi. Tiada apa-apa sekatan dari pihak penganjur terhadap syarikat yang tidak berdaftar untuk turut sama memeriahkan event #MYCyberSALE 2017 yang bakal tiba bermula hari esok (9-12 oktober 2017).

Sekiranya korang nak join secara rasmi tahun depan, korang boleh join secara percuma dan maklumat lanjut akan dikongsikan oleh penganjur nanti.

Keistimewaan Menyertai #MYCyberSALE Secara Rasmi?

Haaa.. keistimewaan yang orang lain takkan dapat kalau join MYCYBERSALE secara rasmi ialah korang akan dapat banner khas di website rasmi Mycybersale.my.

Banner ini dapat boleh menarik minat ramai pelawat berkualiti ke website kita dan sudah semestinya mereka bersedia untuk membeli. Nak pulak banner yang cun dan menyakinkan.. 

Apabila banner syarikat atau brand korang tersenarai secara rasmi, ia secara tidak langsung juga dapat meningkatkan imej syarikat atau brand korang di mata pelanggan.

Kalau join event #MYCyberSALE ini pastinya dapat memberikan peningkatan jualan ketara dari biasa.. So, jangan lupa ye daftar secara rasmi tahun depan.. dan sangat dialu-alu kan kepada mereka yang ada website online yang mempunyai payment gateway yang lengkap,

Oh ya.. lupa pulak nak share Tagline untuk mycybersale 2017 ni.,. sila lihat dibawah yea..

Tagline Untuk tahun ini ialah  'Click, Slide & Tap to Great Deals'



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Innity Mobile