14 November 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017

TB nak bercerita pasal shopping online plak lah.. hehehe.. TB sejak ada baby ni banyak giler survey barang mainan Harraz dekat website-website.. Haa.. antara website yang selalu TB terjah ialah lazada.. sebab dah pernah shopping dengan lazada dan belum pernah ada pengalaman tak OK semasa shopping online di Lazada (kecuali masalah kelewatan, itupun disebabkan curier yang slow bukan pihak Lazada.. haa.. so boleh dimaafkan lah kan..)

Oh ya.. barang yang TB beli hari tu ialah barang mainan yang harraz boleh guna untuk mengembangkan motorskill nya.. cewah.. haha.. barang mainan yang meransang deria sentuhannya gitu.. hehe..

Oh ya.. sebelum ni TB pernah beli barang dekat Lazada juga tau.. banyak sangat-sangat dah tak ingat barang apa dah.. tapi salah satunya ialah :

Barang Pertama Beli dengan Lazada dan Pengalaman Membelinya 
TB beli Powerband yang 20000 mhz . Masa ni TB baru 1st time shopping di Lazada.. dan bagi TB memang mudah snagat nak shopping online di lazada ni, sebab tak susah mana pun step-stepnya.. order barang, bayar melalui maybank2u dan tunggu barang terima.. Barang pun diterima dengan selamat dan elok pakackgingnya.. Alhamdulillah.. sampai kini masih sihat lagi powerbank tu.. hehehe

Jenis Barang Yang Bagaimana Dibeli Secara Online
Dulu shopping barang sendiri, tapi sekarang banyak yang TB beli online ialah barang-barang kegunaan baby harraz, antaranya pampers, botol susu, mainan harraz, toys atauapun pencuci botol susu harraz dan macam-macam lagilah.. Dan macam biasa sebelum membeli TB akan baca review dulu sebelum buat sebarang pembelian sebab melalui review-review pembeli sebelum itulah Tb jadikan panduan dan buat TB berasa yakin nak beli barang tersebut dari selller tu.. 

Perkara Yang TB Suka Tentang Online Shopping
Bagi TB lah kan, kelebihan online shopping ni ialah ia memudahkan untuk membeli belah di talian, disamping dapat jimatkan masa, tenaga dan minyak kenderaan kita, betul tak? Nak membeli pun mudah, boleh tengok review, tengok list barang yang patut kita dapat dari apa yang kita order tu,  Pilih barang, buat bayaran dan tunggu barang sampai.. Mudah giler kan! Nak pulak part paling best bila seller di Lazada ada tawarkan baucer, promosi dan free shipping .. lagi lah.. syok sangat2! haha


Barang atau Produk daripada Lazada yang rancang untuk dibeli Semasa Lazada Online Revolution

hemm.. kalau nak suruh senaraikan barang apa yang TB mengidam nak beli di Lazada.. semestinya banyak sangat-sangat korang weh.. hahaha.. rasa nak beli semua barang di Lazada tau! hehe.. Tapi TB senarai 2 je lah yea..


TB teringin nak belikan harraz benda ni.. tapi tak beli-beli pun lagi.. rasanya harraz dah sesuai naik benda ni.. bagi di merasa kan.. alahai.. tunggu yea harraz.. kot-kot ada sale, mama belikan utnuk harraz je.. sabar tau.. TB tengok melalui review diatas banyak yang kata seller ni ok.. so, InsyaAllah akan beli kat sini je nanti.. Doakan TB murah rezeki yea..

Ke yang ni ek.. 

yang ni pun cantik gop.. hahaha.. mamanya.. ish3..

Hahahaha.. kan.. dah meroyan mamanya kalau buka Lazada punya website.. huhu.. alahai.. kalau ada duit.. mau mama beli semua diatas.. kui3.. tapi mama kena pilih satu je kalau tak nanti papa bising.. rumah dh la penuh barang.. nanti mana nak letak mainan-mainan ni semua yea? Eh! tapi kalau memang Contest Lazada, Mama beli je tiga-tiga ni haaa... heee.. 

Atas ni kira satu barang je.. sebab kategori yang sama kan.. TB saja tepek gambar-gambar atas ni sebab TB memang nak shopping annti.. takut terlupa.. kalau korang nak membeli.. atas tu TB dah letak backlinknya.. kornag klik je gambo tu yea..

Oh ya.. satu lagi barang yang Tb sedang fikri nak beli ialah camera.. huhu.. Camera hubby dha rosak, so nak ambil gambar produk untuk review blog terpaksalah guna camera henfon.. kalau cukup pencahayaan lawa la gambar.. kalau tak.. hemm..



Haa.. inilah kamera idaman TB.. termasuk dalam list yang TB teringin nak memilikinya.. haha.. sebab dia mirrorless.. ada camera untuk selfie lak tu, ada wifi, leh transfer gambar atau video dari kamera ke henfon.. canggih tak canggih.. haha.. hope Allah murahkan rezeki TB utnuk kumpul duit beli ni.. (eh.. tengok-tengok ada duit beli barang harraz.. ye! haha.. mak2 punya simptom..)

Fuh.. Cukuplah setakat dua barang ni TB nyatakan teringin nak beli nanti kan.. Kalau nak diikutkan banyak lagi sebenarnya. Apa-apa pun TB nak gitau.. sekarang iaitu bermula dari 11 November baru-baru ni sehingga 14 Diember sedang berlansung Online Revolution Sales di Lazada tauuu.. So, jangan lupa yea.. jenguk-jenguk sikit.. kot barang idaman korang tengah mood on sale.. haha.. jom shopping di Lazada! yeay! 

Lazada Online Revolution Blogger Contest dari dari 11 November hingga 14 Disember 2017, So apa tunggu lagi wahai blogger-blogger sekalian.. jom join ramei2!



Seorang yang sukakan kucing, seoarang yang cerewet tetapi akan bersyukur dengan apa yang dimiliki.. seorang yang akan berusaha mendapatkan apa yang diidamkan. dengan titik peluh sendiri..seorang yang tak suka dicabar.. pantang dicabar

Related Posts

0 comments:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥