adseng

Innity 1

Nuff

12 Disember 2018

Tempah Baby Gift Hampers Eksklusif Dari Lovingly Signed


Tempah Baby Gift Hampers
Eksklusif Dari Lovingly Signed 


Tercari-cari hadiah apa nak diberi kepada rakan korang yang baru melahirkan bayi? haaaa.. Tak perlu pening-pening dah nak memikir sebab ada satu website ni dah sediakan macam-macam hamper baby untuk dijadikan hadiah.. Korang just pilih, klik dan bayar aje.. senang kan?

Haaa.. Website yang TB katakan tu ialah website dari Singapura yang dikenali sebagai Lovingly Signed , Haa.. Lovingly Signed ni adalah salah satu jenama yang menjual pelbagai jenis barangan baby yang sangat comel dan lain dari yang lain gitu.. Servis mereka bukan saja di Singapura tau, tetapi orang dari Malaysia pun boleh je kalau berminat nak order..
Personalised Baby Gift Hampers by Lovingly Signed

Bagi parent yang bakal menimang cahaya mata tu pastinya akan rambang mata tengok barangan baby dalam website Lovingly Signed ni sebab segalanya comel sangat! warna pastel yang lembut dan didatangkan sekali dengan box yang sangat woww.. huhu.. TB pulak excited tengok.. haha..

Haaa.. buat parent yang suka buat persiapan awal untuk beli barang baby tu, boleh la tinjau-tinjau kat website Lovingly Signed ni.. Manalah tahu terus terbekenan satu dua barang kan.. hehehe.. 

Apa yang best nya Lovingly Signed ni juga turut menyediakan keiistimewaan lain dimana pelanggan boleh je menggubah atau request untuk letak nama baby pilihan sendiri pada towel, pakaian, ataupun selimut baby tu.. syoknya mama baby yang terima kan.. haha..

Macam dalam gambar bawah ni.. yang biru untuk boy.. yang pink tu untuk girl.. comel kan!!


For Boy


For Girl


APA YANG BEST ?

Lovingly Signed ni sangat special pulak TB rasa sebab hampernya didatangkan dalam kotak yang sangat eksklusif dan lain dari yang lain.. mamanya pulak berkenan nak kumpul kotak pulak kang.. hahahaha.. 


Cerita bab Penghantaran pulak, Penghantaran di Singapura adalah percuma (3 hingga 5 hari) manakala penghantaran Antarabangsa dikenakan sebanyak SGD $25 dan percuma bagi tempahan melebihi SGD $250 (4 hingga 8 hari). 

Cara pembayaran pula adalah menggunakan Paypal atau Googlepay



ANTARA PILIHAN ?

Set Hamper Barangan Bayi

Selimut, tuala, pakaian (Romper, Pyjamas, Towelling robe dan Tutu skirt) serta aksesori dan anak patung. Boleh pilih set mengikut jantina seperti set biru (baby boy) dan pink (baby girl). Kalau nak senang pilih unisex je, nanti boleh dipakai oleh next baby.. huhuhu

Ibu bapa jangan risau yea sebab Material kain yang dipilih adalah 100% daripada cotton (kapas) iaitu material yang sejuk dan lembut yang sesuai untuk keselesaan bayi .


Haaa comel tak anak patung atas ni.. comel kan.. kalau ada anak girl dah tentu TB belikan satu untuk dia.. Tapi anaknya boy.. so TB nak tinjau barang lain yang sesuai dengan umur harraz.. hehehe.. Oh ya.. kalau korang bercadang nak belikan untuk sahabat atau mereka yang bakal menimang cahayamata mahupun nak belikan utnuk anak sendiri pun boleh... pergi je tengok kat website dan link yang TB dah nyatakan kat bawah ni.. Happy Shopping ya!


Laman web : 

Instagram : 

Facebook : 


Pinterest : 



BULU MATA LEBIH TEBAL DAN TIDAK MUDAH GUGUR DENGAN LASH BOOST GROW SERUM



BULU MATA LEBIH TEBAL
& TIDAK MUDAH GUGUR
DENGAN LASH BOOST GROW SERUM


Di entri yang lepas TB ada share tentang Serum yang berfungsi untuk memanjangkan bulu mata kan.. Haaa.. Kali ni TB share pulak pengalaman TB sendiri guna Serum tu.. Selama 14 hari lah TB dok apply serum tu pada akar bulu mata ni haaa.. hehehehe.. Alhamdulillah walaupun 14 hari dah nampak hasilnya.. walau belum panjang dan lentik macam Blogger Zaza Iman tu, tapi TB perasan la bulu mata tak senang gugur bila pakai serum ni..


Haaa.. Serum yang TB katakan tu tak lain tak bukan ialah  LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM)!! Haa.. hari ni baru ada masa nak up kat blog.. TB still pakai lagi serum ni untuk mendapatkan hasil yang TB ingini.. atleast dah tak payah nak pakai mascara ke atau nak makeup lama-lama tang mata sebab bulu mata dah panjang.. yeayy!!




SWIPE untuk Next Photo.. . . Yuhuuu.. Baru lepas unboxing satu barang besttt! Iaitu LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM)!! . . Nak Tahu Apa Fungsi LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM) Ni?? . . Haa.. Fungsinya ialah untuk: ✔ Memanjangkan dan Menguatkan Bulu Mata . ✔ Mengaktifkan Faktor Dalaman Bulu Mata . ✔ Membaiki folikel Bulu Mata yang rosak . . LASH BOOST dari MIULASH.COM ini menawarkan pelbagai nutrien, secara intensif menyuburkan akar rambut dan boleh mix dengan mudah diserap molekul kecil Buat bulu mata kita lebih tebal dan lebih lama . . CARA GUNA : Buang Kotoran dan Bersihkan Bahagian Kelopak Mata Dan Bahagian Bulu Mata Dengan Tisu Basah.. Lepas Tu Baru Apply LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM) ni ke akar bulu mata korang . . Harga : rm168 sahaja.. Boleh guna promo code ni masa checkout nanti : TB3131 . . Nantikan Review TB di blog www.tengkubutang.com selepas guna selama 14 hari. . . Untuk Order.. Jom layari : https://www.miulash.com/lashboost . . #eyelashgrowthserum #miulash #lashboostgrowserum #lashboost @miulash
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on

Nak Tahu Apa Fungsi LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM) Ni?? .


Haa.. Fungsinya ialah untuk:
Memanjangkan dan Menguatkan Bulu Mata 
Mengaktifkan Faktor Dalaman Bulu Mata
Membaiki folikel Bulu Mata yang rosak

LASH BOOST dari MIULASH.COM ini menawarkan pelbagai nutrien, secara intensif menyuburkan akar rambut dan boleh mix dengan mudah diserap molekul kecil Buat bulu mata kita lebih tebal dan lebih lama .


Kandungan Serum 




Nak Lebatkan kening pun boleh!!

Jom tengok bagaimana hasilnya selepas TB guna selama 14 hari.. TB sapu setiap hari sebelah pagi.. Sepatutnya sapu 2x sehari lagi dapat hasil yang lebih panjang dan tebal.. hehe.. Tapi saja TB try sekali sehari dulu.. memang nampak juga hasilnya.. Bulu Mata Tebal dari sebelum nya.. nampak ada anak-anak rambut baru nak tumbuh.. dan TB rasa dalam 2 minggu tu belum lagilah mata pedih sebab bulu mata gugur masuk dalam mata.. hahaha.. kira macam serum ni kuatkan akar bulu mata TB jugak la kan..


TB guna fon biasa je shoot gambar ni.. so, tak boleh nak tunjuk anak rambut (bulu mata yang baru nak tumbuh tu).. tapi memang TB rasa bulu mata seperti tebal dari biasa.. 
 

Ini kedua belah bulu mata TB yang dapat TB shoot tadi.. Nampak tebal kan?

 

Ok.. yang ni lagi.. haha.. tengok puas2.. 


Tengok gambar yang ni.. nampak tak ketebalan dan macam panjang sikit?

 


Yang ni shoot dari tepi lak..


Shoot dari tepi ni nampak bulu mata bawah pun start panjang





CARA GUNA :
Buang Kotoran dan Bersihkan Bahagian Kelopak Mata Dan Bahagian Bulu Mata Dengan Tisu Basah.. Lepas Tu Baru Apply LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM) ni ke akar bulu mata korang .

Harga : rm168 sahaja.. Boleh dapatkan dengan promo code : TB3131 ( masukkan code ketika checkout nanti )



Untuk Order.. Jom layari :

#eyelashgrowthserum #miulash #lashboostgrowserum #lashboost






11 Disember 2018

LUNAVIE PREMIUM POSTPARTUM ABDOMINAL BINDER MEMBANTU KEMBALIKAN BENTUK BADAN ASAL


LUNAVIE PREMIUM POSTPARTUM ABDOMINAL
BINDER MEMBANTU KEMBALIKAN BENTUK BADAN ASAL


Memakai Bengkung adalah perkara paling penting perlu dilakukan oleh ibu-ibu yang baru lepas bersalin untuk memastikan bahagian perut dan abdomen dapat pulih sepenuhnya selepas tempoh melahirkan.

Pastinya ibu-ibu yang selepas melahirkan anak tu tak lari dari memakai bengkung selepas bersalin kan! Sebab Bengkung memang amat perlu untuk mengembalikan bentuk badan kita ke asal. 

Tidak kiralah kita bersalin normal/semulajadi mahupun c-seksyen (czer), bengkung memang perlu untuk proses penyembuhan agar kembali kepada sediakala. So, untuk ibu-ibu tu, korang boleh lah cuba Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ni tau sebab TB dah try.. memang sedap bila dipakai, rasa macam perut tu diikat rapi, kemas, dan selesa sebab boleh adjust untuk bagi ketat atau longgar..

Heee.. sebelum baca seterusnya.. jom tengok video unboxing TB yang comel ni.. hahahaha.. perasan!






APA KELEBIHAN LUNAVIE PREMIUM POSTPARTUM ABDOMINAL BINDER ?

Hanya wanita yang telah bersalin sahaja yang tahu bagaimana rasanya bila bentuk badan berubah habis dari start mengandung hinggalah bersalin.. huhu.. Tapi demi anak, takpelah mama bolat macam bola sekalipun kan.. janji anak dalam perut sihat walafiat, betul tak ibu-ibu? haha.. Waktu mengandung memang tak fikir nak jaga badan pun sebab dalam fikiran ibu-ibu ni mesti nak bagi khasiat sepenuhnya pada anak je kan.. so, kalau lapar.. jangan tahan.. pi makan.. kalau tak lapar pun.. pi makan jugak.. nanti tak makan baby dalam perut lak lapar.. haha.. so, makan punya makan.. berat pun bertambah.. dan bentuk badan pun dah tak macam dulu.. hehe.. 

Dulu memang risau la bila fikir macam tu... Tapi sekarang tak perlu risau sangat dah.. sebab ada macam-macam cara dan alat untuk mendapatkan kembali berat ideal dan bentuk badan yang asal.. hehehehe..


Dengan Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder  ni insyaAllah dapat membantu ibu-ibu yang nak dapatkan kembali bentuk badan asal selepas melahirkan baby. 




Didatangkan dengan design 3 lapisan yang berfungsi untuk menguruskan, memberi sokongan pada bahagian perut dan pinggang seterusnya dapat kurangkan tekanan pada bahagian berkenaan




Yang best tu sebab ada pelekat velcro ni.. so, korang boleh adjust sendiri nak fit macam mana .. Nak ketat ke nak longgar atau biasa-biasa? terserah.. hehehe.. Mudah kan!

Kelebihan memakai Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder  ialah ia dapat membalut perut kita dengan mampat seterusnya dapat meningkatkan aliran darah dan mengurangkan pembengkakan, kedua-duanya adalah komponen penting dalam proses penyembuhan.



Fungsi Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ialah ia menolak rahim kita dari luar, disamping membantu mengembalikan semula bentuk rahim serta kedudukannya sebelum kehamilan. Begitu juga dengan organ perut kita yang lain, tugas bengkung juga boleh membantu perut dan usus kita kembali ke kedudukan terdahulu.

Haaaa.. Buat ibu-ibu yang bersalin C-Section (czer) tu, TB paling nak syor kat korang untuk cuba bengkung ni.. Sebab TB faham dan pernah rasa macam mana rasa selepas bersalin Czer ni.. Bila dibahagian perut dah berjahit.. dan perut pun masih belum kempis, tatkala berjalan, perut bergoyang-goyang dan bahagian jahit tu terasa... ergh.. ngeri nak cerita..



So, memakai bengkung adalah cara terbaik untuk mengurangkan rasa sakit pada jahitan tu, sebab perut pun tak bergoyang.. so tak terasa pun jahitan. Haaa.. pada masa ni lah korang patut cuba Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder dari Lunavie ni.. Sebab selain ia boleh membantu mengurangkan sakit di tempat jahitan akibat geseran atau pergerakan perut kita tu, Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder  juga membantu dalam menyokong bahagian bawah kerana otot perut kita tidak cukup kuat untuk melakukan ini. Ini akan membantu mengurangkan tekanan dan memperbaiki postur, terutamanya semasa sesi penyusuan susu ibu.

Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder adalah Bengkung yang direka untuk membantu membawa tubuh kita kembali cantik dan mempunyai bentuk asal selepas kelahiran anak.


Ciri-ciri Produk :
  1. Memberi Kesan Membentuk Tubuh
  2. Sokongan Perut selepas bersalin (terutamanya selepas C-seksyen atau kelahiran normal)
  3. Disyorkan dalam kes-kes hernia abdomen
  4. Kontur sesuai dan mudah laras ( ada pelekat velcro)
  5. Tidak ketara di bawah pakaian
SIZE
Lunavie Postpartum Binder Abdominal boleh didapati dalam 3 saiz - L hingga XXL.


Carta Saiz:
L: 26 "- 34"
XL: 30 "- 38"
XXL: 32 "- 41"

HARGA

Lunavie Postpartum Abdominal Binder boleh didapati di website online Lunavie dengan harga RM72 sahaja. Nak direct link sila klik ke sini yea ----> https://www.lunavie.com/lunavie-premium-postpartum-abdominal-binder

CARA PAKAI :



PENGALAMAN PERIBADI TB SENDIRI
TB suka cengkaman Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ni, senang dipakai dan tak kelihatan di bawah pakaian kita, jenis bahan material dia pun sangat selesa dan ada jalur-jalur regang bergetah yang buat rasa bahagian perut TB bernafas yang membolehkan TB memakainya sepanjang hari.



Disamping itu jugak, TB dapat rasa Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ni dapat memberi sokongan belakang yang TB perlukan, almaklumlah.. selepas bersalin ni pastinya ibu-ibu pun faham situasi sakit belakang tu macam mana kan.. kalau berdiri lama pun dha sakit belakang.. tambah-tambah lagi.. time bersalin tu ada cucuk kat bahagian belakang tu.. 

Ha.. ok lah.. harap korang puas hati baca review TB ni.. kalau nak tengok video tutorial cara pakai.. nanti TB akan share dengan korang kat sini yea.. pastikan korang tengok new update TB nanti yea..!

Oh ya.. buat bakal-bakal ibu yang nak bersalin tu.. apakata korang beli je standby satu ..Ni haa.. ada sale ni.. Sempena 12.12 !!! Dapatkan diskaun 12% pada sebarang Pembelian RM50 & ke atas. bermula dari 12 Disember hingga 15 Dis 2018, masa checkout Masukkan kod Promosi: 1212






haaa.. kalau dah ada bengkung lain pun.. beli je satu ni untuk gilir-gilir pakai.. bagus sangat bengkung ni tau.. Untuk bakal bapa atau suami tu.. haaa.. time ni lah korang boleh happy kan isteri korang dengan Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ni kan.. dan kelebihannya korang jugak yang untuk isteri cantik molek dan bentuk badan jadi asal balik selepas bersalin.. betul tak.. untuk jaga rahim isteri jugak tu.. sila beli ye! hehe!  





UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Lihat pautan media sosial Lunavie di bawah ni yea.. 











08 Disember 2018

Resepi Sambal Toktok / Cabai Ikan Bilis Sedap dan Mudah!


Resepi Sambal Toktok Sedap dan Mudah!

Hai.. Kalau dah hubby share resepi kat wall dia.. memang kena copy dan paste la nampaknya kat blog TB ni.. kang dia request kita dah jumpa resepinya kan.. Resepi kali ni dari Sis Yanie Cintahati ni.. TB tau resepi dan bahan-bahannya simple je.. tapi TB nak teepk gak kat sini sebab kalau hubby komen tak OK atleast TB ada bukti dah follow resepi yang betul.. wakakaka.. 

Actually TB memang dah lama tak buat sambal macam ni kat rumah.. sebab faham-faham jelah.. perut hubby sekarang ni bukan tahan sangat makan pedas-pedas ni.. selalu je memerut dan cirit birit kalau makan pedas.. So, TB memang tak pernah buat sambal pun.. Tapi ada satu sambal tu.. hubby memang suka sangat.. sambal tempoyak .. haaa.. yang tu elok pulak perut dia makan walaupun buat pedas2.. hemm.. pelik gak.. huhu.. kalau makan sambal tempoyak.. gerenti bertambah-tambah makannya.. 
   
Oh ya.. Sambal Toktok @ cabai ikan bilis kalau nak tahu, kena masak dulu tau.. sebab tu kalau makan perut tak meragam kot.. sebab kalau sambal belacan biasa.. tak masak kat atas api.. so, mungkin disebabkan tu la perut boleh meragam kalau makan tu.. So, TB nak try lah resepi ni nanti.. InsyaAllah perut hubby tak meragam.. Gu pulak dengan sayur lemak / kari / masak kicap ..  Terbaekk

Owner resepi kata boleh di makan dengan nasi panas2 / ketupat / lemang / cokodok pun okeyy..

BAHAN-BAHAN
Bawang Besar 2 Biji
Ikan Bilis 2 Genggam
Cabai Burung Hijau (TB guna Cabai Burung Merah 3 Biji)
Cabai Masak
Limau Nipis ( TB guna Limau Kasturi)
TB tambah air asam jawa sikit
Gula
Garam
Minyak



Persediaan MULA2 SEKALI :

Goreng Ikan Bilis Dulu yea.. minyak goreng ikan bilis tu simpan untuk tumis bahan2 yang ditumbuk nanti.. 

Tumbuk Asing2..
Bawang / Cabai Burung / Cabai Muda dan Ikan Bilis  (yang dah digoreng dulu) ditumbuk kasar .. 



CARA-CARA :

1. Masukkan bawang.. reneh sekejap
2. Masukkan cabai tumbuk... reneh jugak
3. Masukkan Ikan Bilis Yang Dah Digoreng dan Ditumbuk Tadi
4. Perasakan dengan garam,gula,air asam limau @ asam jawa pun boleh
5. Reneh@ tumis bagi pecah minyak...
6. Siap



Inilah rupanya .. sedapnya alahai.. nanti nak try ..


Tadaaa.. Siang Tadi up resepi.. malam terus cuba.. ni dia versi TB.. ikut resepi asal tapi di olah sikit ikut citarasa hubby.. heee..  Lega.  Hubby kata Ok.. Alhamdulillah.. Cuma Kalau Ada Cabai Burung Hijau Lagi menyerlah kaler dia kot.. heee




Innity Mobile