10 Januari 2018

THE WEDDING HERITAGE | THE BEST & TRUSTED WEDDING PLANNER


THE WEDDING HERITAGE |  THE BEST & TRUSTED WEDDING PLANNER


Pernah dengar tak tentang Banglo Kahwin No.1 di Malaysia? Haa.. entri kali ni TB nak kongsikan tentang sesuatu yang SYOK didengar untuk bakal pengantin dan seluruh keluarga menjelang detik-detik bahagia mereka . 

Cuba cerita, pasangan Pengantin mana yang tidak mahu majlis perkahwinan mereka serba lengkap dan berjalan lancar dari mula hingga akhir kan? Pastinya semua pengantin mendambakan majlis yang begitu sempurna untuk meraikan hari bahagia mereka bersama keluarga, sanak saudara, juga tetamu yang hadir di majlis tersebut.

Namun begitu, pemilihan Wedding Planner yang tepat dan dipercayai perlu dititikberatkan agar tidak mudah tertipu dengan mereka yang cuba mengaut keuntungan dengan cara yang salah. Apa yang TB maksudkan ialah pernah terjadi Pasangan Pengantin yang ditipu oleh Wedding Planner yang menjanjikan servis terbaik untuk majlis mereka namun apabila tiba hari dijanjikan berlaku pelbagai masalah yang tidak dijangkakan dimana katering tidak hadir dan pelamin yang ditempah pengantin tidak seperti yang diharapkan.

Akibatnya keluarga pengantin menanggung kerugian besar dari segi perbelanjaan dan juga terpaksa menanggung malu diatas kejadian yang berlaku .

Kebetulan baru-baru ini, TB ada menonton siaran TV Al-Hijrah yang membincangkan Topik tentang Wedding Planner juga.. dan Tajuk diskusi pada hari itu ialah WEDDING PLANNER PENIPU! SALAH SIAPA?


Dibawah ni TB kongsikan video yang TB maksudkan itu.. 



Kali ini TV Al-Hijrah telah menjemput wakil dari Top Wedding Planner yang semakin terkenal ketika ini iaitu "The Wedding Heritage" bagi membincangkan tentang isu Bakal Pengantin Ditipu Wedding Planner.

Bakal pengantin dinasihatkan supaya berfikir secara realistik sebelum membuat apa-apa keputusan berkaitan perbelanjaan untuk sesuatu majlis, jangan serahkan bulat-bulat kepada wedding planner sekiranya jumlah kos yang pihak wedding planner tersebut berikan agak tidak masuk akal..

Pengantin perlu bijak dalam membuat kira-kira sebelum sebarang persetujuan dibuat untuk mengelakkan dari ditipu oleh mereka yang tidak bertanggungjawab..

Dalam pada itu, TB tertarik mendengar interview bersama The Wedding Heritage tentang Banglo Kahwin atau Bungalow Wedding yang turut dibincangkan dalam siaran TV tersebut.

Kerana sukakan konsep yang diutarakan, TB pun terus Google dan jumpa laman sosial Instagram dan Facebook  The Wedding Heritage .. 






Saja TB jenguk-jenguk Instagram dan Facebook Page The Wedding Heritage ni, terpana sebentar melihat pakej yang disediakan oleh pihak The Wedding Heritage yang sangat berbaloi-baloi ni..

Pastinya bakal pengantin amat tertarik dengan Pakej Perkahwinan dari The Wedding Heritage ini yang berkonsepkan Pakej Perkahwinan yang Lengkap di Banglo Mewah atau dengan kata lain,

Konsep Kahwin Cuci Tangan dimana semua dah tersedia untuk bakal pengantin dari A to Z baik dari segi Penginapan Homestay, Catering, Canopy, Busana Pengantin, Pelamin, Dekorasi, Photography dan lain-lain lagi, semua serba lengkap .

Untuk Pakej lengkap kahwin bagi 2018/2019 ni bakal pengantin boleh memilih untuk mengadakan majlis di rumah sendiri ataupun dewan .



TAPI .. kalau nak lagi BEST........ 


Pengantin boleh juga memilih untuk mengadakan majlis bahagia mereka di Banglo Kahwin - The Wedding Heritage sendiri dimana kini terdapat 3 cawangan Banglo Kahwin iaitu di Ampang, Kota Damansara dan Putrajaya..

Pastinya bakal pengantin akan memilih Banglo Kahwin sebagai tempat untuk mereka meraikan hari bahagia mereka kerana di dalam satu banglo telah lengkap segalanya yang diperlukan. Tak perlu lagi memeningkan kepala memikirkan keperluan dan kelengkapan lain untuk majlis tersebut.. Semuanya akan diaturkan oleh The Wedding heritage dengan jayanya!

Kan senang, wedding venue di banglo, luas, selesa dan ditambah pula pakej lengkap terbaik di KL dan Selangor ni..

TB pun dah rasa terjatuh cinta pulak tengok hasil-hasil gambar photografer official yang sangat cantik ni.. Nak tengok? sila lihat bawah ni yea..
Suka sangat gambar ni.. 
jelas tergambar wajah happy 
pasangan pengantin kan!

Set Pelamin yang nampak moden, 
simple tetapi awesome ..


Juga Disediakan 
The Wedding Welcome Sign

Wahhh.. cantik sangat gambar ni.. 
suka tema biru juga.. 


Dalam Gambar ni boleh lihat betapa tersusun dan teratur segalanya!

Ok! TB paling suka sangat-sangat! 
TB pilih tema pelamin yang ni.. 
eh! tetiba.. haha..

Sweetnya pengantin ni, ditambah pula 
dengan kepakaran photographer mengedit gambar..


Kan.. sangat cantik semua gambar-gambar yang dihasilkan, boleh dikatakan setanding photographer insternational gitu.. setuju tak? Hemm.. indahnya hari bahagia bila memori tersimpan atas gambar yang jelas dan cantik seperti diatas ni .. kan?

Oh ya.. kalau korang nak tahu Pakej yang korang ambil juga termasuklah dapat FREE Album dan Unlimited Photo Pendrive sekali.. wah.. menarik sangat kan! Banyak juga item FREE yang ditawarkan buat pasangan yang menempah di The Wedding Herritage .

Kalau Masih tak percaya dan masih tak cukup jelas lagi, jom tengok Pakej Lengkap Kahwin terbaru yang ditawarkan di bawah ni .. 

Pakej yang ditawarkan oleh The Wedding Heritage kepada pelanggan mereka mengikut kesesuaian majlis :

TWH BUNGALOW KOTA DAMANSARA


 TWH VILLA AMPANG

TWH BANGLO PUTRAJAYA


Haaa.. Nampak tak? berderet je semua keperluan dan kelengkapan yang perlu ada untuk sesuatu majlis tu, semua dah ada dalam satu banglo! Harga pun dah tertera disitu.. Haa.. harga tersebut kalau korang jemput 1000 orang la yea..kalau kurang dari tu.. jangan risau korang boleh request custom quatation mengikut budget yang korang ada.. 

Kredibiliti Wedding Planner Yang Sangat Tinggi
Team The Wedding Heritage sememangnya terkenal dengan kepakaran menyediakan majlis perkahwinan yang sempurna dan lengkap dari mula hinggalah ke akhir majlis. Pastinya kredibiliti mereka telah diakui oleh pelanggan-pelanggan mereka.. 

Kebanyakan bakal pengantin yang bekerja pastinya sangat sibuk dan tidak cukup masa untuk menguruskan hal-hal berkaitan majlis perkahwinan mereka, ada juga yang mempunyai masalah untuk menyelenggarakan hal berkaitan majlis kerana tidak mempunyai ahli keluarga dan sanak saudara yang ramai, ia akan menyulitkan bakal pengantin yang semestinya tidak begitu arif tentang hal yang mereka tiada pengalaman tentangnya.

Haaa.. dari sinilah team The Wedding Heritage menggunakan kredibilitinya membantu pasangan pengantin dengan pakej lengkap yang menawarkan perjalanan majlis yang sempurna seperti yang diimpikan semua bakal pengantin . Semestinya ia akan menjadi hari bahagia yang tidak dapat dilupakan, The Best Moment In My Life gitu.. eh.. haha.. 


Best Moment Pasangan Pengantin Yang Berpuashati 
Dengan Servis dari The Wedding Heritage


Memandangkan Banglo Kahwin telah menjadi Viral dan menjadi Top Wedding Planner, semakin ramai pelanggan menggunakan servis team The Wedding Heritage ni, dan semakin ramai memberi feedback positif setelah berpuashati dengan khidmat yang diberikan dari sekecil-kecil item sehinggalah sebesar-besar item untuk kelancaran majlis impian mereka .


Feedback Pelanggan The Wedding Heritage 

Lihat sahaja komen-komen pelanggan-pelanggan The Wedding Heritage dibawah, komen yang menggambarkan kegembiraan pasangan dan ahli keluarga yang cukup berpuas hati dengan servis yang ditawarkan oleh The Wedding Heritage. 












Haa.. Kepada bakal pengantin yang sedang mencari Wedding Venue atau Pakej Lengkap Kahwin 2018/2019 boleh lah book dekat The Wedding Heritage "No 1 Bungalow Wedding Venue In Malaysia" ni yea.. 

dan TB doakan semoga The Wedding Heritage akan senantiasa memberikan khidmat dan kualiti terbaik kepada setiap pelanggan yang menggunakan khidmat mereka. 



Untuk maklumat lanjut :

Facebook: 

Instagram: 


No Tel : 
016-562 9394


#theweddingheritage #pakejperkahwinan #pakejperkahwinanlengkap #pakejkahwin #pakejnikah #pakejsanding #pelaminnikah #pelaminsanding #pelaminkl #banglokahwinkl #banglokahwin 
#weddingplannerkl #banglosewa


Seorang yang sukakan kucing, seoarang yang cerewet tetapi akan bersyukur dengan apa yang dimiliki.. seorang yang akan berusaha mendapatkan apa yang diidamkan. dengan titik peluh sendiri..seorang yang tak suka dicabar.. pantang dicabar

Related Posts

26 ulasan:

  1. Tengok gambar tu semua terus rasa nak kawen... cantik2 kan..yang penting pakej yg ditawarkan menarik..

    BalasPadam
  2. Macam-macam ada skrg ni kan..kota damansara tu tak jauh. Tunggu anak bsr kot lg 20 tahun hehe

    BalasPadam
  3. Serius cantik cantik gambar yang ada. Tapi betullah sekarang ni lebih bagus dan berbaloi ambil pakej semua sekaligus kan. Jimat masa nka cari dan jimat duit juga.

    BalasPadam
  4. A trustworthy wedding planner is so hard to find, thanks for sharing this.

    BalasPadam
  5. Zaman skrg masing2 nk mudah dan tak nk merumitkan..janji ongkosnya ada. Majlis khawin ni sekali seumur hidup so kena pandai pilih dn tgok review terbaik supaya tak terkena dn juga menepati kehentak pengantin

    BalasPadam
  6. nasib baik dah kahwin.. hahahhaha.. tengok pakej yang ditawarkan sangat menarik mudah tak yah susah2 dah kalut cari semua ada..

    BalasPadam
  7. Memang cantik.. Ada jgk usha tgk pic kat ig diorang ni.. Pakej2 dia pun menarik dan sesuai dgn harga..

    BalasPadam
  8. Sekarang suka tengok makin banyak yang buat pakej perkahwinan sehenti sebegini - memudahkan bakal pengantin dan insyaAllah tiada penipuan.

    BalasPadam
  9. menarik betul..sekrg nak cari wedding planner kena betul..kalau tak hancur musnah pelamin ku..hehehe...bgus la ada macm ni

    BalasPadam
  10. pertama kali tahu tentang banglo kahwin ni. betul-betul menarik. lengkap, semua kemudahan untuk pengantin dan tetamu disediakan. bakal pengantin bolehlah guna servis mereka yang mana kena dengan bajet.

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  11. Menarik sangat package yang disediakan. Gambar-gambar pon semua cantik-cantik. Rasa macam nak sanding lagi sekali je 馃槉

    BalasPadam
  12. pendek kata, ak kahwin, bukan main bayar je. kena berhati-2 dan bijak memilih wedding planner ni..lagi pendek kata, kena bijak pilih semua, dari memilih pasangan, katerer, planner, photographer, mak andam dan sebagainyaaaa..

    BalasPadam
  13. Nampak mewah pakej yg ditawarkan but still reasonable dgn harga tu. Gambar semua cun2. Confirm pengantin puas hati. Banglo pun penuh dengan kemudahan yg diperlukan. Yg penting trusted wedding planner.

    BalasPadam
  14. Nampak eksklusif sangat kan buat wedding kat banglo TWH ni. Teringin sangat2 nak buat wedding kat banglo mcm ni sbb rumah parents kita rumah kampung je haha

    BalasPadam
  15. Sekarang ni nak kahwin ni kena ada duit cukup jer semua boleh dapat yang cantik mewah kalau tak ada duit tu jangan kahwin lagi kumpul duit dulu ok.

    BalasPadam
  16. Best yer pakej wedding camni, nampak eksklusif dan mewah. Nak suggest pada saudara mara yang belum kahwin lagi tu suh diorg buat kat sini.

    BalasPadam
  17. Lately banyak pulak dgr berita pasal wedding planner menipu. Seram pulak jdinya. Dengan adanya post sebegini, sedikit sebanyak membantu pasangan mempelai dlm mencari wedding planner yg benar2 ikhlas dn tulus dlm membuat kerjanya. Terima kasih ats perkongsian nya ya.

    BalasPadam
  18. Sekarang nie dah senang kalau nak adakan majlis perkahwianan kan, ada macam-macam pakej menarik yang disediakan..

    BalasPadam
  19. Menarik package yang ditawarkan. Boleh la ika start menabung. Sure exclusive kalau pilih package dari mereka ni

    BalasPadam
  20. wow the place looks good, they are quite professional. and i think can save a lot of hassle, because all in one package.


    YourFinanceDoctor

    BalasPadam
  21. Menarik pakej yg ditawarkan. Mudahkan pengantin untuk berurusan. Semua ada tak payah pening kepala nak fikir

    BalasPadam
  22. Senang betul nak khawin skrg..tak payah susah2 nak pikir nak beli apa..nak buat apa, upah aje wedding planner dan cari package yg termampu dikeluarkan. Package di atas pun best jugak tgok

    BalasPadam
  23. sekarang nak uruskan perkahwinan semuanya mudaj sebab adanya one stop centre macam ni

    BalasPadam
  24. lawanya pelamin ni. patutlah trusted. boleh usha ni. thanks info

    BalasPadam
  25. The Wedding Heritage memang boleh dipercayai ;)

    BalasPadam

贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙ 贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥