adseng

Innity 1

Nuff

02 Mac 2018

BABYBALU.COM - PARENTING MADE EASY


BABYBALU.COM - PARENTING MADE EASY 


Hai semua.. TB nak cerita tentang satu website yang TB baru jumpa baru-baru ni.. Website tersebut mempunyai bermacam-macam info dan tips berkaitan dengan Pregnancy / Ibu Hamil, dan juga perkongsian tentang bayi dan juga tips cara memilih barangan atau keperluan bayi korang.. malah.. banyak lagi lah yang korang boleh lihat dan baca di website tersebut. 

TB baru je singgah website tersebut dalam beberapa jam tadi.. Yang bestnya.. ada macam-macam topik yang TB sempat baca, antaranya ialah topik yang TB suka tajuk dalam inggerisnya --> How To Bed Share Safely With A Newborn (Co-Sleeping With Your Baby) atau dalam Bahasa Melayunya Bagaimana Cara Selamat Berkongsi Katil Dengan Bayi yang baru lahir (Tidur bersama Bayi korang).. Haaa.. Ibu-ibu.. best kan topik tu? Nak baca? silalah klik link yang TB dah sertakan sekali tu.. tapi dalam bahasa inggeris tau, tapi boleh je korang translate sendiri kan.. 

Selain tu.. Apa yang TB suka lagi ialah, ada juga tips-tips bagi ibubapa yang baru 1st time jadi mama and papa macam TB and hubby ni laaa.. haha.. Tips-tips tersebut amat berguna buat TB, menyesal TB tak tengok awal-awal website ni.. 

Antara Topik yang TB suka ialah Tips bagaimana nak pilih Baby Carier untuk memudahkan cik abang kita mendukung anak? heee... awat for dad aje ye? for mummy takde ke? huhuhu.. Nak baca? klik Tajuknya sini --> Which Is The Best Baby Carrier For Dad In 2018? (Guide And Reviews)

Selain tu ada banyak lagi 
Topik-Topik yang TB suka.. antaranya :


-- 12 Fantastic Baby Products For Overwhelming Mums

-- Which Is The Best Diaper Pails For Baby In 2018?
   (Guide And Review)

-- Which Is The Best Baby Walkers For 2018?     (Guide And Review)

-- Which Is The Best Baby Bath Tubs For 2018?
   (Guide And Review)



Yang tu untuk Baby.. yang untuk Mommy-Mommy pulak.. TB suka Topik-topik seperti dibawah ni.. 

10 Pregnancy Foods To Eat For Healthy Mum And Strong Baby

How To Enjoy The Process Of Breast Pumping 
(Instructions & Tips)

When Does Cluster Feeding Start? Is Fourth Month That Hard?

10 Tips To Hold A Baby Shower Without Breaking The Bank

21 Inspiring Nursery Wall Decor Ideas

Baby Gags When Eating: 5 Tips For Baby’s Mealtime

How Do Cloth Diapers Work? 
(A Short How-To Guide)

Tak kiralah korang sedang hamil atau korang seorang suami kepada isteri yang hamil ke, atau seorang ibu/bapa kepada baby yang baru lahir atau pun ibu/bapa kepada anak-anak yang semakin membesar ke.. TB rasa website ni boleh je dilawati oleh sesiapa sahaja.. sebab banyak info dan Tips yang korang boleh dapatkan di website ini.. 
Haa.. website yang TB cerita kan panjang-panjang tadi ialah website BabyBalu.com . Kalau rasa nak tau macam-macam tentang baby, pregnancy dan tips-tips lain, boleh lah terjah website ni yea! selamat menambahkan ilmu tentang baby dan macam-macam lagi.. =)

Nanti nak baca yang ni pula.. hehehe.. 




Seorang yang sukakan kucing, seoarang yang cerewet tetapi akan bersyukur dengan apa yang dimiliki.. seorang yang akan berusaha mendapatkan apa yang diidamkan. dengan titik peluh sendiri..seorang yang tak suka dicabar.. pantang dicabar

Related Posts

28 ulasan:

  1. Menarik jgk butang ada website untuk info2 mcm ni..blh jadikan rujukan sbb ada byk tips dan panduan2 utk ibubapa.

    BalasPadam
  2. wahhh best ni kalau yang ada anak harus guna website ni

    BalasPadam
  3. Nak baca gak bleh? Hehe. Boleh dijadikan panduan kelak kan, tak gitu TB? Nanti nak share dengan adik2 Rawlins la.

    BalasPadam
  4. Banyak gila info pasal parenting kan...Sally share dengan kakak pun dia baca jugak..huhuhu..

    BalasPadam
  5. Lama dh x tgok website2 parenting ni..sebab anak dara dh ada kan..so xde anak kecik..haha...tp xpe leh share ngan adik2 akak

    BalasPadam
  6. Menarik ada website macam ni. Macam-macam ilmu kita boleh dapat dari situ. Lagi-lagi yang jenis suka membaca info dari website tentang pengalaman pertama untuk menjadi ibu dan ayah ni.

    BalasPadam
  7. macam-macam ilmu dan info menarik khas untuk ibu bapa ada di sini. salah satu website yang boleh dijadikan panduan dalam kehidupan seharian.

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  8. Menarik juga dalam website tersebut. Boleh la para ibu atau bakal pengantin risik info dari web tu

    BalasPadam
  9. Bestnya website ni. Banyak info yang boleh dibaca, memang bagus untuk ibu dan ayah ni . Nak try bukalah.

    BalasPadam
  10. Menarik juga ada website camni. Boleh juga menjadi panduan buat bakal-bakal ibu dan bapa. Ehhh bukan diorang ajelah sape-sape pun boleh kan

    BalasPadam
  11. ibu yang hamil pertama kali mesti dpt banyak manfaat

    BalasPadam
  12. Good sharing TB..nnti free2, kak fiezz cuba terjah...

    BalasPadam
  13. Good sharing TB, sekarang senang dah kan. Nak tau info-info apa google je..

    BalasPadam
  14. Wahhh banyaknya info2 keibuan dan kebabyan dikongsi di website babybalu.com . Boleh suruh cousin refer sni utk dptkan info dn tips2 ini

    BalasPadam
  15. This is a good website to be pin on my taskbar. I start explore some tips for parenting.

    BalasPadam
  16. Bagusnya website ni TB. Banyak sgt info yg berguna utk ibu bapa dan bakal ibu bapa. Nak bookmark siap2.

    BalasPadam
  17. Website ni sesuai dengan pasangan yang baru berkahwin dan baru mendapat cahaya mata. Terjawab segala persoalan. Kalau x faham mengenai bayi ke boleh refer website ni jugak kan.


    www.liahasty.com

    BalasPadam
  18. Kena save jugak info mcm nie.nice website yang kena share. Walau pun masih awal lagi.share untuk kakak abam..

    BalasPadam
  19. Next baby, boleh la rujuk website nie... Semua maklumat membantu ibubapa buat persediaan... lagi2 househusband macam bro nie

    BalasPadam
  20. Memang bagus dan banyak info yang dikongsikan. Sangat bagus utk parents yang ada anak anak.

    BalasPadam
  21. the URL is so cute. thanks for sharing this.

    BalasPadam
  22. Wah! Ilmu parenting nih. Kita sebagai ibu bapa ni tak kiralah yang baru jadi mommy daddy or yang dah ada anak 2,3 orang tetap always kena topup ilmu parenting. Jangan jemu topup ilmu parenting walau anak dah berderet 10 orang. Btw, thanks TB for sharing. Save siap2 link ni. Senang nak refer balik. Hehehe..

    BalasPadam
  23. Thanks for the info TB. Banyak website mengenai keibubapaan dan penjagaan anak-anak ni.

    BalasPadam
  24. menarik nanti Bonde nak share dengan adik ipar dia tengah preggy anak kedua, mesti dia suka ada sumber rujukakan mcm ni

    BalasPadam
  25. Waaa nice sharing TB , banyak juga info

    BalasPadam
  26. Waaa nice sharing TB , banyak juga info

    BalasPadam
  27. nice info
    boleh lah tambah2 ilmu baca :)

    BalasPadam
  28. Menarik..banyak info kita boleh dpt kan kat sini... Bolehlah wawa saved entri ni..mne tau suatu hari wawa pregnant boleh tgok sini..tq share TB :)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile