Innity 1

Nuff

07 Februari 2018

TERUJA DENGAN SET PRODUK AR BEAUTY BY DIVINE


TERUJA DENGAN SET PRODUK AR BEAUTY BY DIVINE 

Produk Penjagaan Kulit / Skincare dari AR Beauty By Divine adalah satu produk yang telah berada di pasaran Indonesia dan menjadi pilihan wanita-wanita disana.. Kini di Malaysia juga telah mula dipasarkan dan semakin mendapat tempat dikalangan mereka yang memitikberatkan soal kecantikan dan kesihatan kulit wajah tidak kira lelaki atau wanita .

Produk AR Beauty By Divine ni TB suka sangat sebab ia Kaya dengan Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E, Peptide, Amino Asid, Royal Jelly Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract dan banyak lagi bahan yang selamat digunakan.. So takde bahan-bahan kimia yang berbahaya dalam produk ni..


Jangan khuatir yea... bahan kimia seperti Steroid, Mercury, Mineral Oil, Paraben, Hydroquinon atau bahan-bahan lain yang merbahaya tiada dalam produk ni.. So gunakan tanpa was-was .. hehe..

Fungsi Produk ini :

1.) Merawat dan membantu menghilangkan bintik hitam,
2.) Mencerahkan kulit muka,
3.) Mengurangkan bekas jerawat dan parut,
4.) Menjadikan warna kulit lebih sekata,
5.) Mengurangkan kegatalan serta keradangan,
6.) Menegangkan kulit dan menghaluskan kulit muka

4 Produk yang terdapat dalam set ini ialah :

1.) Facial Gentle Cleanser
Produk ini sesuai digunakan oleh semua jenis kulit dan ia dikatakan boleh membantu kulit menjadi lebih lembap, licin dan juga lembut. TB dah guna dan rasa best sebab tak pedihkan muka, tak mengeringkan muka dan tak jugak meninggalkan kesan minyak di muka.. bau sedap macam bau natural, tiada bau bahan kimia yang kuat, buih pun tak banyak tandanya ia produk yang tidak menggunakan bahan kimia yang berlebihan dan berbahaya .

Cara guna :
TB cuci wajah dengan tisu basah dulu, pastu baru basuh muka dengan Facial Gentle Cleanser ni, then keringkan wajah dengan tual lembut. Rasa segar je wajah lepas tu, muka terasa lembut dan lembap je.. 


2.) Facial Gentle Activator
Gentle Facial Activator ini digunakan untuk mengembalikan Ph kulit, mengecilkan pori pori pada wajah, mengurangkan kegatalan serta memperbaharui kulit wajah supaya kulit menjadi lembut, segar dan juga berseri.

Cara guna : 
Semburkan dengan sekata di wajah. Biarkan selama 1 hingga 2 minit. Selepas itu tekap muka dengan tisu untuk membuang lebihan air di muka . Macam TB, TB suka dap-dap je muka bagi air lebihan tu meresap dalam kulit.. hehehehe.. tak letak tisu pun.. biar kering sendiri.. ikut suka korang nak macam mana ..

3.) Day Cream 
Nourishing Day Cream diformulasikan khas dengan SPF15. Ia dapat membantu mengekalkan hidrasi wajah, mengekalkan kelembapan semulajadi kulit, menghalang kulit daripada sinaran UVA dan UVB serta mencerahkan kulit dan mejadikan tona kulit lebih sekata.


Cara guna :
Sapu rata pada wajah dan leher selepas menggunakan Revetilizing Serum . Tang mata TB lebihkan sikti krim ni sebab TB ni mata lebam.. haha.. ada krim ni leh cover sikti lebam tu.. haha..

4.) Night Cream
Disebelah malam pula, korang gunakan Replenishing Night Cream. Krim ini mengandungi bahan anti penuaian dan pengelupasan yang maju, kaya dengan Emolien, kolagen laut dan rantai amino asid. Krim malam ini dapat membantu melindungi kulit daripada kerosakan UV dan memperbaiki tisu yang rosak.

Cara guna :
Sapu rata pada wajah dan leher  1/2 jam (30minit)  sebelum tidur .. Jangan time nak tidur baru pakai nanti sayang je krim melekat kat bantal.. Ni muka ke bantal yang pakai? hahaha..

Satu lagi item perlu ada untuk melengkapkan rejim kecantikan harian korang.. jeng jeng jengg.. ini dia.. Revitilizing Serum yang sangat diperlukan untuk menjadikan wajah lebih mantop.. =)

Revitilizing Serum (dijual berasingan) 
Revitalizing Serum dari AR Beauty mengandungi peptide yang berfungsi sebagai tahap Neurokimia untuk membantu stimulasi untuk menghasilkan lapisan kulit tegang seperti kolagen dan elastin. Ia dikatakan mampu untuk menenangkan kedutan dan membaikpulih tekstur kulit, mengurangkan garis halus, memperbaharui tona kulit dan lain lain lagi .

Cara guna : 
TB guna serum ni selepas sembur Facial Gentle Activator tu.. TB drop dalam 2-3 titik di bahagian dahi, pipi hidung dan dagu.. then ratakan seluruh muka.. kalau rajin.. buat urutan secara membulat diwajah bagi serum tu serap sepenuhnya .

Oh ya.. Harga pengenalan untuk produk ini ialah RM120 sahaja (tidak termasuk pos) . Better ambil sekali serum dia tau.. barulah dapat kesan yang maksimum.. tambah lagi RM70 untuk Serum tu..



Packaging dia menarik.. TB bagi 5 bintang sebab Design pada kotaknya cantik.. pastu tema kaler putih dan Gold kecoklatan tu menampakkan produk ni begitu awesome.. nampak mahal ..


Kotak kecil yang TB pegang tu Serum tau.. Dijual berasingan.. harga RM70 


Tengok isi dalam kotak .. cantik kan susunan dan kaler tema dia.. TB suka set ni.. ehem-ehem.. Serum tu.. Wajib ada tauu.. baru complete!! haha


Haa.. Botol bewarna biru ni lah rupa Serum tu yea.. Serum ni dijual berasingan, harga pun tak lah mahal mana pun .. hanya RM70 SAHAJA (tak termasuk postage yea) . Bagi TB kalau beli apa-apa produk skincare, Serum ni perlu ada yea sebagai pelengkap rejim kecantikan kita.. sebab serum ni memulihara dan memelihara struktur kulit kita agar sentiasa segar bermaya .


Beli satu set utnuk hasil yang maksimum.. 




Yang ni pulak Nourishing Day Cream with SPF15 namanya.. dipakai selepas pakai Serum, Nourishing Day Cream with SPF15 ni kita pakai pada waktu siang yea.. Sebab dah namanya pun Day Cream kan.. hehehe.. untuk melindungi kulti wajah kita di siang hari..


Macam ni rupa didalamnya .. TB suka bila sapu rasa rata dan licin je .. tak bercapuk.. bau pun ok tak macam sesetengah day cream yang bau chemical kuat.. 


Krim malam dan krim siang diadatangkan dalam bekas yang bersaiz sama iaitu Saiz 10g, boleh pakai sebulan atau lebih.. ikut pada penggunaan.. tak perlu sapu banyak.. nipis-nipis cukup.. hasilnya tetap tip top.. hehe


Yang ni rupa krim malam nya.. 

  

Testimoni Dari TB sendiri :
Ok lah.. Sepanjang TB guna satu set termasuk serum ni selama seminggu lebih, TB boleh katakan yang TB happy jumpa produk ni sebab masalah kulit TB yang TB risaukan selama ni dah ada penyelesaian, JERAGAT yang TB risaukan selama ni dah makin pudar dan nipis sejak TB pakai set AR Beauty By Divine ni.. Alhamdulillah.. lega rasanya.. Mula-mula pakai dalam 2-3 hari macam tak nampak kesan.. mungkin sebab jeragat tebal sangat kot kan.. lambat kesan dia.. tapi lepas sehari demi sehari.. nampak macam dah makin nipis jeragat tu.. hehehehe.. mula la muka macam nak senyum panjang.. kih3..

Meh tengok gambar bawah ni.. ni gambar wajah TB sebelum menggunakan set  AR Beauty By Divine ni, cuba tengok tang pipi TB tu, ada nampak macam gelap tu kan.. haa.. tu la jeragat yang TB risaukan tu.. Orang kata kalau dibiarkan boleh jadi membesar tau.. Tapi mujurlah TB jumpa gak produk yangs esuai utnuk mengatasi masalah ni..


JERAGAT HILANG, KULIT LEMBAB DAN TIDAK KERING, KULIT MUKA TIDAK GATAL MACAM SELALU .. 

haaa.. itu testimoni dari TB sendiri yea.. kalau orang lain TB tak tahu lah apa pulak feedback korang sebab lain orang lain kondisi kulitnya kan.. so hasil pun lain-lain.. mungkin lebih cepat atau lambat sikit nak dapat hasil yang diingini.. yang penting.. istiqomah aje yea.. hehehe..

Selain tu.. meh tengok testimoni bergambar yang lain..  



TESTIMONI BERGAMBAR PENGGUNA-PENGGUNA LAIN :




Ha.. Nampak tak beza sebelum dan selepas? ada yang masalah jerawat, parut jerawat, semua makin pudar dan perlahan-perlahan hilang.. Ada juga yang bermasalah kulit didatangi faktor penuaan macam kedutan-kedutan pun dapat hasil yang menggembirakan selepas 1-2  minggu guna.. haa.. ada sesiapa yang dah mula berminat tak?

Bagi Sesiapa yang berminat tu nak order boleh lah terjah link-link dibawah ni yea.. dan bagi sesiapa yang berminat nak tambah pendapatan, boleh lah daftar jadi agent sebab AR Beauty memang sedang mencari Agent untuk produk mereka ni.. apa kata jenguk-jenguk dulu link dibawah ni ye!


Facebook : 

Instagram : 

WhatsApp : 
+60124774874 / +60126012190



Seorang yang sukakan kucing, seoarang yang cerewet tetapi akan bersyukur dengan apa yang dimiliki.. seorang yang akan berusaha mendapatkan apa yang diidamkan. dengan titik peluh sendiri..seorang yang tak suka dicabar.. pantang dicabar

Related Posts

19 ulasan:

  1. Kalau set ni,kesan dia boleh nampak berapa lama?serum tu macam menarik je. Onie sekarang suka serum..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi semua.
      Alhamdulillah Produk Ar Beauty telah mendapat kelulusan dari KKM & dalam proses untuk dapatkan Sijil Halal. Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah jeragat & jerawat tak kira jantina (mahupun bangsa馃檲) . 馃挴 Plant based etc..Produk dari Malaysia...Dijamin berkualiti dan puas hati..Siapa Cepat dia dapat..selagi stok masih ada...馃槏馃槏馃槏馃槏

      Untuk join team AR Beauty By Divine, whatsapp 0124774874/ 0126012190..Nanti saya akan masukan dalam group

      Whatsapp dengan format

      Join team ARbeautyHQ “id fb”

      Padam
  2. sekarang ramai yg pakai serum boleh tgk hasil positif. boleh cuba nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi semua.
      Alhamdulillah Produk Ar Beauty telah mendapat kelulusan dari KKM & dalam proses untuk dapatkan Sijil Halal. Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah jeragat & jerawat tak kira jantina (mahupun bangsa馃檲) . 馃挴 Plant based etc..Produk dari Malaysia...Dijamin berkualiti dan puas hati..Siapa Cepat dia dapat..selagi stok masih ada...馃槏馃槏馃槏馃槏

      Untuk join team AR Beauty By Divine, whatsapp 0124774874/ 0126012190..Nanti saya akan masukan dalam group

      Whatsapp dengan format

      Join team ARbeautyHQ “id fb”

      Padam
  3. suka tengok warna day cream dia..mcm warna fb jer..packaging dia pun menarik..aah memang npk mahal dan branded

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi semua.
      Alhamdulillah Produk Ar Beauty telah mendapat kelulusan dari KKM & dalam proses untuk dapatkan Sijil Halal. Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah jeragat & jerawat tak kira jantina (mahupun bangsa馃檲) . 馃挴 Plant based etc..Produk dari Malaysia...Dijamin berkualiti dan puas hati..Siapa Cepat dia dapat..selagi stok masih ada...馃槏馃槏馃槏馃槏

      Untuk join team AR Beauty By Divine, whatsapp 0124774874/ 0126012190..Nanti saya akan masukan dalam group

      Whatsapp dengan format

      Join team ARbeautyHQ “id fb”

      Padam
  4. Macam-macam produk sekarang ni 1st time dengar produk Ar beauty. Suka tengok packaging nya. Cantik. Gambar-gambar pon cantik ☺

    BalasPadam
  5. packaging dia nampak presentable and first time dengar this product. And the price is affordable. Thanks ya TB give this info for us, it is really informative. :)

    BalasPadam
  6. Nampak esklusif packaging dia. Kira set ni mmg cukup untuk penjagaan muka setiap hari. Mmg menarik ni

    BalasPadam
  7. Packaging AR by Divine nih memang nampak ekslusif dan menarik packagingnya. Saya pun first time dengar lasal produk ni. Yelah sekarang nih banyak lambakan produk kan.sampai jadi konpius nak ingat nama nama produk nih

    BalasPadam
  8. Macam best je produk ni TB馃槏 tengok packaging mcm mahal, sekali tengok harga dia馃馃槺 biasanya skincare semua Rm200++ . Ni kira murah dah lah ni馃槏

    BalasPadam
  9. Packaging menarik jugak..boleh buat hadiah kan. Makin gojes la Tb nanti. AR pun suka serum next time boleh la cuba2 yg ni pulak.

    BalasPadam
  10. Semakin banyak produk skincare sekarang ni ye. AR Divine ni first time dengar. Nampak eksklusif packaging dia. Harga pun not bad.

    BalasPadam
  11. Serum tu macam bestlah.. ok tak pakai setakat ni?

    BalasPadam
  12. Asalkan takde bahan yang berbahaya dan disahkan oleh KKM, it's ok to try kan. Satu lagi, pensijilan HALAL. Mujurlah tak banyak produk yang dikeluarkan utk lelaki. Kala tak, pening gak nak pilih mana satu yg terbaik kan

    BalasPadam
  13. Oh produk ni berasal dari indonesia ke? Kiranya baru nak masuk pasaran malaysia la ni kan..patut la macam first time dengar.

    BalasPadam
  14. wahh.. nampak berbeza muka TB.. Berapa lama TB guna produk ni?? nak jugak la try seebab y pun ada jeragat ni.. huwaaa

    BalasPadam
  15. Eh cantiknya pakejing dia. Rasa sangat eksklusif dan berkualiti.

    BalasPadam
  16. Hi semua.
    Alhamdulillah Produk Ar Beauty telah mendapat kelulusan dari KKM & dalam proses untuk dapatkan Sijil Halal. Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah jeragat & jerawat tak kira jantina (mahupun bangsa馃檲) . 馃挴 Plant based etc..Produk dari Malaysia...Dijamin berkualiti dan puas hati..Siapa Cepat dia dapat..selagi stok masih ada...馃槏馃槏馃槏馃槏

    Untuk join team AR Beauty By Divine, whatsapp 0124774874/ 0126012190..Nanti saya akan masukan dalam group

    Whatsapp dengan format

    Join team ARbeautyHQ “id fb”

    BalasPadam

贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙ 贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥

Innity Mobile