03 Julai 2018

HARRAZ PUNYA CERITA


HARRAZ PUNYA CERITA 

Hari tu Kami buang Alphabet foam kegemaran Harraz tu sebab habis jadi tempat cakar kucing.. dah berhabuk rumah dengan kesan-kesan cakar tu.. So, kami buang.. Tapi kesian.. Harraz dok cari benda tu.. Last2 papa beli yang lain.. Harraz suka buka huruf Alphabet tu dari lantai kemudian bawa dan tunjuk pada kami.. kami pun sebut huruf tu.. dan tak sangka pulak.. rupa-rupanya dari situ harraz mula hafal dan kenal huruf.. Alhamdulillah.. hikmah dia buli papa dan mamanya untuk layan dia sebut huruf yang dia tunjuk ke kami.. huhu.. Tapi bab nombor tu dia belum kenal banyak lagi.. 


Huruf & Nombor Yang Harraz Dah Kenal
Umur ketika ini : 1y 6m ( Jun 2018)

HURUF

B - belum pernah nampak atau dengar dia sebut depan2
C
D - belum pernah nampak atau dengar dia sebut depan2
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
Q - belum pernah nampak atau dengar dia sebut depan2
R
S
T
U
V
W - belum pernah nampak atau dengar dia sebut depan2
X
Y
Z


NOMBOR 


1 - kenal
2
3 - kenal
5
6 - kenal
7
8 - kenal
9 - kenal
10 


PERKEMBANGAN LAIN

- Harraz Pandai Sebut Papa .. tunjuk Papa bila Mama tanya Papa mana.. Tapi bila Papa tanya Mama mana.. dia taknak pun tunjuk mama.. grrrr.. ni yang jeles ni.. huwaaaa.. 

- Kalau Dengar Azan, Dia pun buat ikut azan.. Tapi cara dia la .. 

- Harraz kenal Shoes dah.. nampak shoes sebut shoes.. 


- Harraz sebut bye-bye , beyak , car (tahu bila sebut car dia akan amik car) 


- Nampak sudu dia ambil dan letak dalam cawan/pinggan sambil sebut nyum2 / nom2 .. hahaha


- Harraz tahu Panas tu tak best.. bila dia dekat dengan Iron / atau air panas, kita kata PANASSS dia takut dan jauhkan diri.. 


- Tak Takut Gelap.. Adoii.. Tutup lampu pun masih mengelewor ke tengah ke dapur.. 


- Suka Membebel .. Suka Menyanyi.. Suka Jerit Sirah Comel


- Suka buli Butang n Nyiau.. dah kena cakar, menangis tapi still tak serik lagi..


- Tak boleh tengok mama pakai tudung.. mesti tahu mamanya nak keluar.. dia nak ikottt.. 


- Suka Baling barang mainan kat dapur.. aiyoooo.. yang ni mama tak paham nape.. 


- Pandai Aamiin kan lepas baca bismillah sebeblum minum susu/makan


- Pandai buat gaya bacaan doa tido (tapi belum pandai tadah tangan lagi).. tang hujung tu macam serupa je sebut.. wakakaka


- Suka penyet.. hempap mama dan papa dengan badan dia..


- Suka berdiri atas perut mama or papa


- Suka duduk dan lompat atas perut mama dan papa.. tapi mama seriauu sebab mama kan czer syg uii.. 

Seorang yang sukakan kucing, seoarang yang cerewet tetapi akan bersyukur dengan apa yang dimiliki.. seorang yang akan berusaha mendapatkan apa yang diidamkan. dengan titik peluh sendiri..seorang yang tak suka dicabar.. pantang dicabar

Related Posts

1 ulasan:

  1. comel :)

    Jemput join segmen ejulz jika sudi :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥