adseng

Nuff

13 Januari 2019

F-BURN BANTU TURUNKAN BERAT BADAN?


F-BURN BANTU TURUNKAN BERAT BADAN?


Amboih.. Mentang-mentang nak penghujung tahun ritu.. makan pun konon-konon tak nak bajet-bajet dah.. sumbat je selagi ada sebab konon nak insaf dan diet tahun baru lak.. hehehe.. 

Set konon penghujung 2018 last makan sedap-sedap.. tiba 2019 start diet.. tapi susah benar nak turun beratnya ni.. apasal ye? hahaha.. tu lah, time makan macam-macam tak beringat-ingat.. makan takde limit lansung..

Tapi zaman sekarang.. Untunglah.. tak susah dah nak kurus.. Suplemen kurus macam-macam sekarang ni.. Tapi sebelum nak consume apa-apa tu baca dulu isi kandungannya yea..


Oh ya.. TB nak share sikit te tentang satu produk yang boleh membantu turunkan berat badan selain dengan cara bersenam. 

Haa.. produk yang boleh membantu turunkan berat badan ni namanya F-Burn dari BCS Empire Sdn Bhd.

Haa.. sebelum TB sentuh lebih lanjut tentang F-Burn ni.. moh la kiter baca dulu info tentang Syarikat yang mengeluarkan F-Burn ni yea..





Syarikat Sejagat Global Sdn Bhd

BCS Empire Sdn Bhd  (1210816-A) ni adalah sebuah syarikat milik Bumiputera yang 
memasarkan  produk kesihatan dan juga kecantikan dari Syarikat Sejagat Global Sdn Bhd yang beroperasi semenjak 2017. Syarikat ini adalah salah sebuah anak Syarikat Sejagat Global Sdn Bhd (002414206K) dimana syarikat ini diterajui oleh pemilik Tuan Abdullah Saleh Bin Zubir

Antara produk yang dipasarkan oleh syarikat adalah untuk membantu mengatasi masalah kulit (skincare) , produk perlangsingan badan, dan juga supliment kesihatan. Kesemua produk keluaran ini berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan juga mempunyai status Halal.

Dengan lebih 20 agen seluruh Malaysia, BCS Empire Sdn Bhd yang juga dibawah naungan Sejagat Global Sdn Bhd telah berkembang maju dengan lebih 50 jenis produk dan menawarkan konsep 3P iaitu Pemborong, Pengedar dan Peruncit. Konsep ini menawarkan harga yang berbeza untuk setiap kategori pembelian seperti Pemborong dan Pengedar manakala pengguna pula diberi potongan harga yang istimewa.

BCS Empire Sdn Bhd juga menyediakan ruang kepada usahawan untuk berniaga produk dengan modal yang sangat rendah serta mudah dijual. Antara produk yang mendapat sambutan hangat termasuklah Glutacaps Blister, Glutab, Dz Garcinia, Eye Care Candy, Moleek Jeragat dan sebagainya.

Kesemua produk tersebut adalah merupakan produk yang berasaskan minuman dan makanan kesihatan untuk kaum hawa dan adam yang mementingkan kesihatan selain untuk mereka yang menghadapi masalah dalaman dan luaran. Sehingga kini sambutan yang diterima dari dalam negara adalah sangat menggalakkan malah terdapat juga permintaan dari luar negara seperti Singapura dan Brunei yang menunjukkan minat terhadap produk Sejagat Global.



Haa.. Jom kita tengok Bahan-Bahan Utama / Manfaat F-Burn ni untuk mereka yang mengamalkannya:

1) Trigonella Foenumgraecum (Ekstrak Fenugreek)
  • Rendah karbohidrat
  • Membantu mengawal selera makan
  • Meningkatkan kadar metabolisma
  • Membantu pembakaran lemak
  • Mengurangkan kandungan gula dalam darah
2) Gymnema Sylvestre Extract
  • Menggalakkan paras normal gula dalam darah
  • Membantu menahan selera makan
  • Mengimbangi gula dalam darah
  • Bertindak sebagai perencat manisan

3) Leaves Cassia Angustifolia (Ekstrak Senna)
  • Membuang toksin dalam badan
  • Membantu penyerapan nutrien
  • Membantu menyokong sistem metabolisma

4) Paullinia Cupana (Ekstrak Guarana)
  • Membantu mengurangkan berat badan
  • Mengurangkan keletihan mental dan fizikal
  • Menahan rasa lapar
  • Memberi tenaga kepada tubuh badan
  • Membantu membuang toksin
  • Menjaga kesihatan pencernaan
  • Mengurangkan tumpukan kolesterol jahat
  • Membantu masalah pencernaan

5) Royal Jelly
  • Menyokong kesihatan saluran pencernaan
  • Membantu dalam penurunan paras kolesterol
  • Membantu mencegah masalah serangan jantung dan stroke
  • Menggalakkan pencernaan sihat
  • Meningkatkan metabolisma
  • Menurunkan berat badan
  • Meningkatkan kekuatan tulang

Bahan-Bahan Utama F-Burn:
  1. Trigonella Foenumgraecum (Ekstrak Fenugreek)
  2. Gymnema Sylvestre Extract
  3. Leaves Cassia Angustifolia (Ekstrak Senna)
  4. Paullinia Cupana (Ekstrak Guarana)
  5. Royal Jelly

Kebaikan/Kelebihan F-Burn:
  1. Membantu menurunkan berat badan
  2. Membantu masalah pencernaan
  3. Meningkatkan metabolisma badan
  4. Membantu mengurangkan kolesterol
  5. Membantu membakar lemak
  6. Mengawal selera makan

Pantang-Larang F-Burn:
  1. Banyakkan minum air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari.
  2. Kurangkan pengambilan makanan yang berminyak dan berlemak.
  3. Elakkan mengambil makanan dan minuman berkafein.
  4. Digalakkan untuk bersenam dengan kerap.
  5. Pengidap asthma dan alahan tidak digalakkan.
  6. Ibu mengandung dan menyusu tidak digalakkan mengambil produk ini.
  7. Jarakkan pengambilan ubat/supplemen yang lain sekurang-kurangnya 3 jam ke atas.



Cara makan F-Burn:
2 kapsul sehari sebelum makan.
1 biji di ambil waktu pagi sebelum sarapan
1 biji di ambil waktu malam sebelum makan malam



1 kapsul pagi sebelum makan


 Satu kapsul malam sebelum makan


Pastikan  minum air putih 3 liter sehari

Haa.. dari apa yang korang baca diatas ni, korang boleh nampak kan.. walau makan apa-apa suplemen atau ubat kurus pun, korang tetap kena minum air banyak dan bersenam jugak tau.. makanan-makanan berminyak pun kena tinggalkan.. Suplemen kurus ni hanya membantu korang untuk capai berat ideal disamping usaha korang sendiri dalam memastikan target untuk kurus tu berjaya.. Selamat mencuba F-Burn untuk bantu turunkan berat badna korang ye!

Untuk maklumat lanjut boleh tengok FB Page atau IG dibawah.. kalau nak order boleh lah klik link wasap di bawah ni .. 

INSTAGRAM : 

FB Page : 

Contact: 011-3554 7769

Klik








Seorang yang sukakan kucing, seoarang yang cerewet tetapi akan bersyukur dengan apa yang dimiliki.. seorang yang akan berusaha mendapatkan apa yang diidamkan. dengan titik peluh sendiri..seorang yang tak suka dicabar.. pantang dicabar

Related Posts

9 ulasan:

  1. Banyaknya khasiat dia..kandungan pun nampak macam bagus kan...betul kata TB kalau consume apa2 supplement pun perlu minum air yang banyak..akak dh x yah kurus lagi dh..sejak sakit ni nmg berat senabg turun senang naik..haha

    BalasPadam
  2. Nak cuba lah... sbb dlm proses nak lose weight ni... eatclean jugak penting

    BalasPadam
  3. harap ia dapat membantu mereka yang idam nak turunkan berat badan. kandungannnya pula semua yg baik utk bdan

    BalasPadam
  4. Cam best jer formulasi F Burn ni. bagus ni alternatif nak kuruskan badan. Yang penting selamat sebab ada pengesahan dari KKM

    BalasPadam
  5. Banyak jugak khasiat F Burn ni ya .Tapi tuhlah apa pun supplimen kita amalkan memang kena banyak minum air suam .Kalau tak ,mana nak nampak kesannya betul tak .Tak kisah lah nak turunkan berta badan macam mana pun tapi pastikan suplimen diambil selamat dan ada kelulusan.

    BalasPadam
  6. Looks like this product very helpful for those who want to reduce weight faster and effortlessly. Good luck for those on the journey to reduce weight.

    BalasPadam
  7. Wahhh.... Baca khasiat dia terus teruja! Banyak nya manfaat dalam sebotol FBurn ni. Boleh laaa rekemen kat kengkawan yang ber a am baru tahun ni nak Turunkan berat badan tu. Manalah tahu berkesan kannnn

    BalasPadam
  8. Ni siapa nak kurus bolehlah cuba produk ni kan..telan je..menarik ni..boleh rekemen dekat kawan-kawan atau sedara. Yup betul kalau ambik ubat, pemakanan, minum air masak, bersenam semua kena jaga

    BalasPadam
  9. Wahh.. kalau Qiss memang nak sangat kurus, tengah cari produk yang sesuai dengan badan dan bagi efek kurus cepat. Tak tahu macam mana naik berat mendadak ni. Boleh Cuba produk ni nanti

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile