adseng

Innity 1

Nuff

15 Februari 2019

Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com


PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin

Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus, Puan Zamzana Mohd Arifin:

Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan.


Kini, boleh ‘booking online

Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita. Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan.


Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang. ‘Confinement lady’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai penuh servis di laman web kami.

Pelanggan dari luar negara

Atas kesedaran ramai ibu-ibu muda tentang kepentingan berpantang, tempahan bukan sahaja datang dari Malaysia. Malahan dari Singapura, United Kingdom, Australia dan UAE.

Pesanan kami, jaga badan elok-elok semasa berpantang selepas bersalin. Barulah badan sedap, hati tenang!



Giveaway ini dianjurkan oleh PantangPlus.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik banner untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2019/02/giveaway-pantangpluscom-di-mialianacom.html#ixzz5fZyI9LpO

05 Februari 2019

DELYVA - MEMUDAHKAN URUSAN PENGEPOSAN BAGI PENIAGA ONLINE



DELYVA - MEMUDAHKAN URUSAN PENGEPOSAN
BAGI PENIAGA ONLINE 


Haiii.. Hari ni TB nak share tentang satu Website yang amat sesuai untuk Seller Online gunakan dalam urusan penghantaran barang.

Haa.. nama website tu ialah www.delyva.com . Delyva ni dapat menjadikan kehidupan lebih mudah untuk Seller Online dimana ia dapat menjimatkan masa Seller Online dalam urusan pengeposan .

Delyva adalah penyelesaian penghantaran sehenti Malaysia yang membantu Seller Online / Penjual Dalam Talian menjimatkan masa dengan tidak perlu keluar dan beratur di pejabat pos.

Hanya tempah online, cetak label shipping / nota penghantaran dan tunggu untuk pickup. Mudahnya seller online sekarang nak berurusan kan..


Tiada komitmen minimum atau kontrak yang diperlukan.

Dengan Delyva, seller online juga boleh mendapatkan kadar penghantaran yang lebih murah untuk Poslaju, MatDespatch, penghantaran antarabangsa dan banyak lagi, tanpa sebarang komitmen atau kontrak minimum.

Sesuai dengan Misi Delyva iaitu untuk membantu perniagaan kecil berkembang.

Bagi TB Delyva ni juga sangat sesuai untuk suri rumah yang menjual online kerana ia menjimatkan banyak masa sehingga mereka dapat melakukan perkara lain. Tak perlu keluar rumah untuk pergi mengepos.

Jimat wang pada setiap penghantaran
Apa yang menarik, sama ada korang menghantar 1, 10, atau 100 parcel sehari, korang tetap boleh menikmati kadar penghantaran yang lebih murah yang biasanya digunakan untuk syarikat yang lebih besar.

Semua keperluan penghantaran pada satu platform
Hantar parcel, dokumen, makanan, bunga, kek, barangan rapuh atau pakej besar menggunakan satu platform.

Ada Banyak Pilihan Cara Penghantaran, korang boleh pilih pilihan penghantaran yang paling mudah untuk korang dan pelanggan.



Ok.. Buat yang mula tertarik dengan Delyva ni.. korang boleh la baca bagaimana cara untuk untuk menggunakan servis penghantaran dari Delyva ni yea.  Jom baca info dibawah ni.

CARA-CARA 

TEMPAH
Pesanan import melalui integrasi e-dagang atau fail excel. Atau mengisi butiran penghantaran menggunakan borang tempahan Delyvia.

CETAK
Cetak label penghantaran yang mengandungi nombor tracking, kod bar dan butiran penghantaran. Lampirkan label pada item yang ingin di post.

SHIP
Tunggu team Delyva datang untuk pick up dan menghantar barang kita atau hanya drop item pada pusat serahan terdekat.

Ramai dah beri feedback positif tentang Delyva ni..  dibawah ni ialah antara feedback positif dari pelanggan Delyva :

Selain membantu menjimatkan masa dan tenaga, mereka tak perlu lagi beratur panjang semasa mengepos,

Mereka juga berpuashati dengan Kadar Caj Delyva yang berpatutan tak kira berapa banyak parcel pun tanpa apa-apa kos tambahan dan topup minimum.

Delyva telah banyak memudahkan tugas seller online dan dalam masa  yang sama membantu menjimatkan masa mereka, dan masa yang ada itu mereka dapatlah memberi tumpuan kepada aspek-aspek penting lain dalam perniagaan mereka  .

Jom layari :



03 Februari 2019

Benefits of renting a house in Singapore


Benefits of renting a house in Singapore


You have reached an age where it is time for you to buy yourself a house in Singapore. There are many HDB for sale in Singapore such as HDB in Hougang.

Seeing your friends getting a HDB flat one by one makes you even more eager to own a property of your own in Singapore. Want to have a lovely home for yourself but property in Singapore is expensive and you could not afford it yet? Fret not, you could still own a home as there are many houses for rent in Singapore. Renting a home might not be so much of a bad idea after all. 


Here is to why renting a house in Singapore 

First of all, buying a property in Singapore might not necessarily be a good investment if you made the wrong decisions and choices. Many Singaporeans view properties as assets for retirement but had made the wrong decisions and choices which led them to a huge sum of debt. They end up losing more money because of a wrong and lousy investment. 

The prices for private properties have been going a downward slide since 2012. This is such a huge impact to those who have bought a property around 2012. Shoebox units and those who have not gotten the benefits of new MRT stations have it much worse and those who have bought a private property before the cooling measures have it the worst. 

In addition, it is still uncertain on the recovery period for property market in Singapore. Moreover, HDB flats, specifically old resale HDB flats with lesser than 60 years of lease left are not necessarily a good investment. Those HDB flats that do not get chosen for the SERS en bloc programme will have their HDB flats taken back by government with no cost. 

Secondly, renting a home could save you from paying a big lump sum of the down payment for a property in Singapore. The down payment for a $300,000 flat in Singapore will have a down payment of approximately $30,000 to $60,000, whereas for private property, down payment could go up as high as $100,000. The down payment itself is going to weigh you down with burden that you could not afford. 

Therefore, renting a home has its own benefits and perks. Renters do not have to think of a way to pay such a huge sum for the down payment and the money saved from the down payment can be used for other investments in Singapore.


Thirdly, you are tied with lesser financial burdens and commitments as you do not have to pay for housing loan monthly, though you have to pay for rental, which is also a form of financial burden, but it definitely is going to cost lesser than paying for a mortgage loan. That being said, not needing to pay more for a mortgage loan means you could still occasionally indulge yourself in traveling overseas or extra shopping sprees. In case of any uneventful situations such as losing your job, you could still have an option of downgrading your flat, or move in temporarily with your family until you get a job and be financially stable again. 


Next, you get to enjoy the 

when you rent a place in Singapore as compared to having a property where you are tied down to only one location. One thing about having a property in Singapore on your own is that you are tied down to the same location for the rest of your life. At least not until you are financially stable or capable of buying another new property in Singapore again. Although Singapore is a small country where it is equipped with the easy accessibility of public transportations such as MRT and buses, commuting from one place to another can be time consuming, tiring and unpleasant, especially when you are staying in the east but your workplace is located in the west. 

People who have already owned a property in Singapore do not get to enjoy the perks of moving around as compared to renters in Singapore, where they can choose to move around in Singapore depending on the location of their workplace.

Last but not least, you get to adjust your finance accordingly. Let us say you are a newlywed who have just bought a property in Singapore and spent a huge amount for your wedding, it is definitely going to take a toll on your finance as you still need to pay for month mortgage loan, which is a huge sum as compared to renting just a master room in a HDB flat in Singapore. 

However, if you are a newlywed couple who have spent a lot on your wedding already, you can opt to rent a home with 1 or 2 bedrooms, or renting a master bedroom in a shared HDB flat where rental is cheaper, until you are financially capable to upgrade to a better and bigger unit or have children. 

In conclusion, although it is every Singaporean’s dream to own a property in Singapore, renting a home in Singapore is not so of a bad idea. It actually has its own that you can enjoy from. At least you do not have to spend a big amount on renovations and maintenance costs. Most important, you get to save a lot from the down payment for a property in Singapore. 





Innity Mobile