adseng

Innity 1

Nuff

12 November 2018

Althea's Petal Velvet Sunaway Produk Baru Dari Rangkaian Produk Althea Velvet!


Althea's Petal Velvet Sunaway Produk Baru
Dari Rangkaian Produk Althea Velvet! 


Haiiii.. Hari Ni TB nak share tentang the new baby Althea!! iaitu adik beradik juga dengan rangkaian Petal Velvet Powder yang baru release beberapa bulan lalu... Haaa.. bermula dari produk pertama Althea brand iaitu Althea Bare Essentials, kemudian keluar pula Althea Real Fresh Skin Detoxers 10 Seconds Daily Wash Off Mask, Lepas tu..  Althea Petal Velvet Powders dan kini yang terbaru Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ dan PA++++ pulaaaaa.. wahhhh.. Bestnya.. 




Woweeee Althea Keluarkan satu lagi produk terbaruuu.. Petal Velvet Sunaway SPF50 + PA ++dengan wangian aroma damask rose yang dapat membantu melindungi kulit kita dari sinaran UV merbahaya serta ia juga bertindak sebagai agen melembapkan kulit dan mengawal sebum yang berlebihan. . . Haaa.. macam menarik je kan! memang menarik pun .. Jom dapatkan Petal Velvet Sunaway bersama satu lagi produk Althea .. Petal Velvet Powders dengan 3 variasi code warna iaitu : 💟Translucent 🧡Warm Beige dan .. 💜Special Edition Pink Lavendar . . Boleh layari website my.Althea.kr yea untuk order. Oh ya.. Ada Diskaun 10% untuk pembelian PV Sunaway .. link disini -->> http://my.althea.kr/petal-velvet-sunaway dan Diskaun 20% untuk Set Petal Velvet ( PV Powders + PV Sunaway ) Link disini --->> http://my.althea.kr/petal-velvet-set #Altheakorea #AltheaPetalVelvetSunaway #AltheaPetalVelvetSet #AltheaPetal #AltheaSunaway #AltheaAngels #tengkubutangdotcom #Altheahauls #AltheaAngel #kbeauty
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on



Anyway, Sebelum tu TB nak ucap terima kasih kepada Althea Korea Angels kerana menghantar Petal Velvet Sunaway Kit yang juga mengandungi  :

x1  Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
x3  Petal Velvet Powders 
Code #0 Translucent, 
Code #23 Warm Beige &
Code #Pink Lavender
x1  Beg Hologram Althea Yang Sangat Comel!

Haaa.. Untuk pengetahuan korang semua, baru-baru ni Althea telah melancarkan produk baru mereka iaitu pelindung matahari yang dikenali sebagai 'Petal Velvet Sunaway' yang mempunyai kemasan yang licin dan ringan semasa sapuan.



Perlindungan matahari adalah penting dan perlindungan matahari yang berkuasa sehingga SPF 50+ PA ++++ melindungi kulit daripada sinaran UVA dan UVB.

Bahan-bahan utama dalam produk ini ialah Damask Rose yang merupakan pelembap yang baik yang melancarkan kulit pada masa yang sama. Saya mendapati bahawa ia hanya mempunyai wangian lembut dan aroma itu tidak terlalu kuat.

PENTING KE PAKAI PELINDUNG MATAHARI / SUNSCREEN?

Haaaa.. bagi yang menjaga kecantikan tu... Mesti tahu betapa pentingnya Sunscreen untuk wajah kita kerana sunscreen berfungsi untuk mengelakkan pigmentation atau jeragat, hemm.. cerita pasal jeragat, TB sendiri pun dah ada jeragat tau.. semua gara-gara tak jaga muka.. tak pakai sunscreen bila keluar rumah.. dan terkini baru TB tahu.. even kita tak keluar rumah pun.. Kita still kena pakai sunscreen sebab kita tak perasan cahaya matahari atau cahaya UVA/UVB yang masuk melalui tingkap rumah kita.. dan kalau keluar sekejap pun kita tetap terdedah dengan sinaran UVA/UVB yang tak elok untuk kulit kita.. 

Selain tu, penggunaan Sunscreen ni elok bagi mencegah kanser kulit, yelah.. kalau tak jaga kulit muka dan biar aje.. memang boleh terdedah dengan kanser kulti tau.. TB pun dah mula pakai sunscreen untuk engelakkan sunburn atau kulit terbakar


Disamping itu juga TB sedang usaha mengurangkan kedutan kulit dengan cara disiplinkan diri guna sunscreen setiap hari .. Almakulumlah.. bila umur semakin tak remaja dah, kulit muka pun ikut sekali lah tak remaja dah.. miahahaha.. kena jaga tuuu.. 

So.. Mujur lah TB jumpa produk yang sesuai dengan kulit TB yang sensitif ni.. Produk Sunscreen yang TB maksudkan tu ialah  PETAL VELVET SUNAWAY 


KENAPA TB SUKA PETAL VELVET SUNAWAY?

Sebab ia dihasilkan dari bahan semulajadi dan bebas dari bahan kimia berbahaya, dan paling best bahan utamanya adalah DAMASK ROSE! Petal Velvet Sunaway mengandungi Damask rose ekstrak untuk melembapkan dan melicinkan kulit.


Damask rose mempunyai nanomolecular semulajadi komposisi yang kaya dengan vitamin untuk menembusi jauh ke dalam kulit, mempunyai sensitiviti menenangkan dan membuatkan kulit lebih berseri-seri .

Selain tu TB suka sebab teksturnya yang sangat ringan dan tak tebal bila disapu ke wajah/kulit! so.. takdelah nampak macam topeng aje bila sapu ke muka kan.. dan tekstur dia tidak meninggalkan kesan berminyak pada wajah kita.. sebab dia mudah serap ke dalam kulit.. bau pun TB suka.. wangi.. 

Dan apa yang TB boleh katakan, selepas penggunaan, selain dapat melindungi kulit dari matahari, PETAL VELVET SUNAWAY bantu TB melembabkan kulit muka dan pastinya  SPF 50+ PA ++++ yang ada dalamnya juga menjalankan peranan.. oh wowww.. huhu


HYDRATING, FRESH FORMULA


Selain tu antara ciri-ciri lain yang TB suka tentang PETAL VELVET SUNAWAY ni ialah ia tiada white cast sebab tu TB kata tadi bila pakai kat muka memang tak perasan pun kita pakai sunscreen tu.. hehe.. selamat lah kan.. so, nak tepek Petal Velvet Powder lepas tu pun takpe.. tak nampak tebal bedak kita pakai kan.. 


Haaa.. lagi satu TB suka tentang PETAL VELVET SUNAWAY ni ialah ia juga punya fungsi Sebum Control ( sangat sesuai dengan kulit wajah TB.. best guna!). Dengan VELVETY FINISH, FORMULA HYDRATING ia dapat mengendalikan sebum yang berlebihan pada kulit dengan sistem serbuk mikro sementara Asid hyaluronik pula memastikan kulit disimpan terhidrasi sepanjang hari. Haa.. bukan kata sesuai untuk kulit TB je.. sesiapa pun boleh guna sebab PETAL VELVET SUNAWAY  ni  sesuai untuk semua jenis kulit!


CARA GUNA PETAL VELVET SUNAWAY :

Cara nak guna mudah je, goncang-goncang dulu botol tu sebelum apply ke kulit, sebab nak bagi kandungan tu sekata dalam botol tu sebab tu kena goncang-goncang dulu tau..then lepas tu terus boleh apply kat muka! kita.. 

MUDAH DIBAWA KEMANA-MANA

Sejak ada beg tambahan sekarang ni (beg harraz maksud TB) huhu..  kalau boleh TB nak bawak pek travel je semua, sebab beg harraz pun dah penuh barang dia kan.. botol susu, pampers bagai.. hahaha.. so kalau boleh barang-barang TB tu TB nak minima kan.. saiz barang tu biar kecil .. hahaha.. dan PETAL VELVET SUNAWAY ni menepati apa yang TB mahukan.. saiz yang comel yang mudah nak bawak pi mana-mana.. jimat ruang beg dah.. hehehe..




CIRI-CIRI LAIN YANG ADA PADA PETAL VELVET SUNAWAY :
Power Micro
Barriertm
Advanced
Non-Kimia
Filter-UV

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


PETAL VELVET POWDER


Haaa.. Satu Lagi produk dari range Petal Velvet yang TB suka ialah Petal Velvet Powder, Suka sangat-sangat tau! Petal Velvet Powder ni adalah sejenis Loose Powder yang sangat ringan teksturnya.. So, bila apply kat muka ia tak buat muka nampak fake.. maksud TB muka taklah penuh bedak macam pakai bedak satu tong orang kata.. hahahaha.. Nampak Natural je bila pakai bedak ni sebab tu ia dipanggil translucent powder.. 

Althea Petal Velvet Powder adalah diperbuat daripada bahan-bahan murni dan semulajadi yang seakan-akan memberikan kemasan sutera pada kulit wajah. Salah satu ramuan utamanya adalah flower seed extract, yang dikenali sebagai antioksidannya yang melindungi kulit dari dehidrasi dan membantu kulit untuk kulit yang lebih cantik. Ia dihasilkan dengan zarah mikro halus yang membantu meminimumkan penampilan liang roma dan garis halus untuk sempurna .




Petal Velvet Powder ni ada 3 jenis code iaitu :-

-  Code  0 Translucent
-  Code 23 Warm Beige
-  Code Pink Lavender

DARI PENGALAMAN TB SENDIRI :
TB mempunyai kulit yang ada masalah dehidrasi yang tak berapa teruk dan pastinya TB masih usaha mencari penyelesaian masalah ni.. Tapi sekarang TB macam rasa Petal Velvet Powder ni sedang membantu kulit TB agar lebih terhidrasi kerana ia diperbuat dari ekstrak biji bunga yang diketahui mengekalkan kulit daripada dehidrasi.

TB juga memang ada masalah zon T-berminyak dan Petal Velvet Powder membantu mengawal lebihan minyak di minyak wajah TB terutama sekali di kawasan Zon T .


Bila pakai Petal Velvet Powder ni muka TB rasa macam kelihatan natural je.. Sebak ia ringan. Terasa muka boleh bernafas kalau pakai bedak ringan ni.. Bila sapu pada muka ia elok je menyerap dengan pantas. Bau pulak.. sedap je.. Bau kelopak bunga ros.. hehehe..

Paling Best.. saiz dia tu.. alahai.. kan TB kata tadi.. TB suka saiz yang comel-comel ni.. senang nak bawak pi mana-mana.. so.. sesuai sangat la bila ada set Petal Velvet Powder dengan Petal Velvet Sunaway .. kelasss..!



TB SUKA PETAL VELVET POWDER SEBAB :
Bahan-bahan yang digunakan untuk hasilkan produk ni menggunakan natural ingredients dimana ia juga sesuai untuk semua jenis kulit. 

Selain tu TB suka sangat pakackging dia yang bulat dan comel tu.. kaler packaging pun alahai.. soft dan lembut je sama lembut dengan tekstur powdernya yang ringan dan berbau harum.. Satu lagi sebab yang buat TB suka Petal Velvet Powder ni ialah ia ada fungsi Sebum Control, so muka akan terjaga dari 

Jom terjah laman web Althea sekarang untuk mendapatkan sendiri Petal Velvet Sunaway dan Petal Velvet Powder korang.. TB dengar ada diskaun yang berterusan, jadi lepaskan peluang ni!


Untuk Belian :

Althea Petal Velvet Set 
RM 47.20 
KLIK (SINI)

Althea Petal Velvet Sunaway 
RM 38.70 
KLIK  (SINI

Althea Petal Velvet Powder 
RM 16.00
KLIK  (SINI

Althea Petal Velvet Powder 
#Pink Lavender
RM 17.00
KLIK  (SINI)


Jumlah Singgah / Follow / LIKE : 



16 Ogos 2018

WELCOME GIFT BOX ANGELS DARI ALTHEA!! NOW ALTHEA TURN 3!!

 


WELCOME GIFT BOX ANGELS DARI ALTHEA!! NOW ALTHEA TURN 3!!


Althea telah berumur 3 tahun! wah.. tak sangka TB masih berpeluang menyambut birthday Althea kali yang ke 3! Semoga Althea akan terus sukses dan menjadi pilihan pengguna produk KBeauty di Malaysia .

Oh ya, sempena Althea turn 3 ni, kebetulan rezeki TB terpilih untuk menjadi Althea Angels iaitu merangkap Althea's Beauty Ambassador Community! Terharu sungguh TB bila dapat email mengatakan TB terpilih untuk menjadi sebahagian dari Althea Angel .




Althea Angel terdiri daripada vloggers / beauty bloggers / youtubers dan influencers. Kelebihan dan Benefit yang kami dapat sebagai Althea Angels (Althea's Beauty Ambassador Community) ialah kami dapat mendapat barangan Kbeauty, berpeluang mencuba dan memberikan review sendiri tentang produk tersebut .

Dan paling best ialah dapat semuanya dibawah ni :

  • Welcome Gift
  • Monthly K-Beauty Giveaways
  • Seasonal Annual Shopping Credits
  • Exclusive Discount Code
  • Birthday Credits
  • Exclusive Althea Reviews
  • Althea Studio Access

Selepas TB dipilih menjadi Althea Angels, TB pun didatangi surprise dari Althea sempena Althea Turn 3, Wah.. bestnya dapat box warna pink yang comel yang tertulis Althea Angels.. TB terus unboxing dan lihat apa isi dalamnya.. wah.. bestnya.. TB rasa macam dapat hadiah birthday pulak, walhal sepatutnya Althea yang dapat hadiah birthday tapi TB dan Angels lain pulak yang dapat hadiah.. macam kami pulak yang sambut birthday kan! haha..

Ok lah, Box yang TB terima ni sebenarnya Welcome Gift Box from Althea untuk para angels.. 



TB buka dan tengok satu-satu isi dalam box tu.. dan dah siap buat video unboxing lagi tu.. hahaha.. Nak tahu apa isi dalam kotak tu? dalam tu ada :-

  1. Kad Welcome Gift
  2. Kad diskaun 10% sempena Althea Birthday
  3. Althea Mirror 'Spread Your Wings'
  4. Althea DIY Miniature Birthday Book in 3 mini sizes
  5. Tote Bag Althea Birthday
  6. Makeup Bag Travel 'Spread Your Wings'
  7. New baby Althea - Real Fresh Skin Detoxer (Green Tea dan Rose Petal)
  8. Althea Mirror
  9. Tote Bag Althea Birthday
Oh.. Lupa nak gitau korang, dalam box ni juga ada Kad Discount Code 10% Althea Birthday dan yang paling TB geram.. Althea memang suka buat something yang sangat2 cute dan comel.. sebelum ni Althea bagi stuff for Celebrate Birthday Althea Turn 1 (cone dan baloon), Althea Turn 2 Kotaknya bertemakan Kek dan kami diberikan barang untuk hiaskan kotak tu menjadi seperti kek birthday yang real.. huhu.. siap ada contest lagi siapa punya paling cantik..



Haaaa.. untuk tahun ke-3 ni Althea bagi DIY Miniature Birthday Book in 3 mini sizes yang menggambarkan 3 chapter bermaksud 3 tahun Althea di mata TB.. eh eh.. haha..

Haaa.. seterusnya item yang ada dalam box special ni ialah The New Baby Althea - Real Fresh Skin Detoxer yang TB sangkakan mula-mula ingatkan gel apa.. bila baca baru tahu ianya bukan calang-calang mask.. baca seterusnya ye.. hehe..




Real Fresh Skin Detoxer ini diperbuat daripada bahan-bahan premium yang didatangkan khas dari alam semulajadi, mask 10 saat ini telah dipenuhi dengan tenaga dan kesegaran alam semulajadi untuk memastikan kulit kita tetap sihat dan bersih setiap hari. Keluaran baru skincare Althea ini mempunyai 2 jenis iaitu :

1. Real Fresh Skin Detoxer - ROSE
2. Real Fresh Skn Detoxer - GREEN TEA


Real Fresh Skin Detoxer (Rose)
Real Fresh Skin Detoxer (Rose) mengandungi 100% kelopak bunga Ros May, dimana ia dipetik tangan setahun sekali sepanjang bulan Mei di Grasse, selatan Perancis. Kelopak bunga ini membantu melicinkan permukaan kulit yang kasar dan membuat kulit kelihatan berseri dalam masa 10 saat. Untuk bahan membersih yang mengeluarkan buih tulen dari alam semulajadi ini diperolehi dari ekstrak kelapa tanpa kerengsaan kulit dengan cebisan kelopak bunga tersebut.



Rose (Refining) - Bertindak untuk menapis. Di pakai pada waktu pagi selepas bangun tidur, Detoxer Rose berfungsi untuk membantu melindungi dan mengawal keseimbangan tahap pH pada kulit dan melembapkan kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan memudahkan untuk memakai makeup selepas itu.




Real Fresh Skin Detoxer (Green Tea)
Real Fresh Skin Detoxer (Green Tea) mengandungi daun Teh Hijau muda dari ladang Pulau Jeju bagi melegakan dan membersihkan kulit yang sensitif dalam masa 10 saat. Ianya juga mempunyai ekstrak kelapa supaya dapat melembutkan kulit tanpa memberi kerengsaan kulit dengan cebisan daun teh hijau tersebut.



Green Tea (Purifying) sesuai dipakai pada waktu malam kerana ia bertindak untuk membersihkan kulit dengan bahan semulajadi daun teh hijau muda kerana ia mempunyai 5 kali lebih Vitamin C dari lemon, dan memberi perlindungan kulit dari sinar UV yang merbahaya. Daun ini juga dapat mengawal kehadiran minyak dan membersihkan kekotoran dari kulit.

Cara penggunaan : 
Picit sedikit di tangan dan apply secara rata di seluruh wajah. Biarkan ia selama 10 saat, kemudian letak sedikit air di tapak tangan dan urut seluruh muka sehingga keluar buih dari wash off mask detoxer ini, kemudian bilas hingga bersih.

Selepas muka dibilas kita akan rasa kulit muka lebih segar dan dan bersih je.. Muka nampak lah sedikit cerah dari sebelum guna mask ni.. Kulit tampak lebih berseri gitu.. TB suka baunya walaupun dah selesai cuci muka, baunya alahai.. segarrr.. rasa fresh je muka tau! 

Untuk mendapatkan 2 item best ni korang bolehlah layari website Althea dibawah ni yea..

Website : 
www.althea.kr/




05 April 2018

Althea's Bare Essentials - Rejim Kecantikan Kulit Harian Hanya Dalam 3 Langkah

 

Althea's Bare Essentials  -
Rejim Kecantikan Kulit Harian Hanya Dalam 3 Langkah 


Althea's Bare Assentials? Apa tu? sebelum TB bercerita selanjutnya tentang set rejim kecantikan dari Althea ni.. Jom baca dulu mukadimah TB.. hahaha.. Nasib la korang.. 

Apa yang korang fikirkan mengenai rutin penjagaan kulit yang mudah? Produk mana antara yang korang paling teruja nak cuba? Haaa.. Kalau tanya soalan tu pada TB sudah tentulah TB akan menjawap TB paling suka rutin penjagaan kulit yang simple dan mudah, tak perlu banyak sangat produk nak guna kat wajah, yang paling penting asalkan produk yang simple tu boleh menjadikan kulit TB sentiasa terjaga dan nampak sihat selalu..

Sebenarnya TB memang malas bab penjagaan kulit ni, apatah lagi kalau TB ni sekarang banyak duduk di rumah je jaga si kecik yang makin lasak tu, hahaha.. nak berhias dan bermakeup pun takde masa, haha.. Tapi please aaa.. jangan pulak ada yang kata, "eh.. aku boleh je melawa walau anak baru sebulan" itu hang.. bukan teman.. stop it.. jangan nak banding-banding.. haha.. yang yea nya teman memang malas bab-bab nak jaga kulit wajah ni sejak teman mengandung ritu.. 

Sebab takut nak guna apa-apa skincare atau produk time tengah pregnant coz ada yang kata bahan dalam kosmetik atau skincare tu boleh menyerap dalam kulit dan takut masuk dalam darah dan tak elok untuk anak dalam kandung.. aishhhhh.. betul ke tidak tak tahulah.. tapi TB memang serabai time mengandung.. sebab takut nak cuba apa-apa produk atau skincare.. thats why la jeragat pun muncul selepas mengandung.. sebab kulit takde pelindungan ..

So sekarang la waktunya nak mengembalikan keremajaan kulit TB sebab terasa macam down bila tengok cermin muka tanpa makeup.. betapa kulit dah tak bermaya.. Nak pakai produk pun tak tahu brand apa yang sesuai dengan kulit, kalau boleh nak yang simple-simple aje, tak nak banyak sangat produk nak letak kat muka, tiba-tiba keluar pulak new baby dari Althea Korea, haa.. memang terasa nak cuba jeee.. sebab mudah dan simple je produk nya!

Haaa.. Untuk korang yang macam TB ni kan.. ada satu set penjagaan kulit yang sangat mudah dan simple aje tau.. hanya dengan 3 produk dan 3 langkah mudah je korang dah boleh dapat hasil kulit yang gebu dan sihat.. Nak tahu produk skincare apa tu? 

Haaa.. Sebelum ni baby pertama Althea iaitu Powder Velvet Petal dah berjaya dikeluarkan dan sangat mendapat permintaan ramai peminat K-Beauty! Terkini The New Baby dari Althea iaitu Althea's Bare Essential range was born!

Oh ya.. Sebelum tu, bagi sesiapa yang belum tahu Althea tu apa, Althea ialah sebuah gedung online untuk semua peminat K-Beauty, di Website Althea ini korang boleh dapati macam-macam produk, kosmetik, makeup tools dan skincare serta bermacam-macam lagi barangan K-Beauty dengan harga yang amat murah berbanding website online lain dan diakui authentic. 

Althea Korea yang memang sudah terkenal dengan packaging kotak yang berwarna pink / pink box sudah semestinya menepati permintaan dan keinginan peminat trend kecantikan Korea terkini . nak tengok macam mana kotak pink tu? hehehe.. ni TB tepek gambar parcel TB terima dari Althea setiap kali shopping di www.Althea.kr .. huhu.. teruja tak..


Haha.. Teruja tak kalau dapat shopping sekali dengan box cantik ni?? Mestilah teruja kan! Sedang harraz yang cenonit ni pun teruja sangat dapat box ni.. hehehe.. Siap nak tolong unboxing lagi tuuu..



Haa.. Korang nak kotak macam atas ni jugak tak? jom shopping kat Althea.. jom!

Ok lah.. sambung balik cerita kita tentang rejim kecantikan kulit tadi, haaa.. kalau korang baru sahaja menjadi salah seorang peminat K-Beauty, atau pun korang adalah seorang peminat kecantikan yang berpengalaman yang sedang mencari rejim penjagaan kulit yang betul-betul mudah dan berkesan untuk kulit yang cantik dan sihat, Cubalah Bare Essential ni yea.. 

Bare Essentials mempunyai sesuatu yang sesuai dengan keperluan semua orang. Bare Essentials Althea bukan saja mudah denagn 3 langkah rutin penjagaan kulit harian tetapi ia juga hypoallergenic, menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit kerana bahan-bahannya tidak menyebabkan iritasi dan sesuai untuk kulit sensitif juga.


Althea's Bare Essentials 

Untuk pengetahuan korang, rutin penjagaan kulit yang terlalu rumit boleh menyumbat liang-liang dan meninggalkan kulit yang kelihatan layu. So, tak semestinya pakai banyak produk kulitmakin cantik tau.. hati-hati lah memilih produk.. jangan disapu banyak sangat benda kat muka tu yea.. 

Kalau macam TB, TB sukakan produk penjagaan kulit yang bukan sekadar buat kulit berkhasiat, tetapi juga yang boleh meninggalkan kulit yang kelihatan hebat. Kalau boleh nak kulit cantik tanpa perlu bersolek lebih-lebih.. Biar simple dengan secalit lipstick dan eyeliner pun cukuplah.. Janji muka nampak fresh.. kalau makeup selambak tapi muka nampak layu pun tak syok gak kan!  

Haa.. disinilah set Bare Essentials Althea diperlukan untuk memberikan kulit dengan keperluan tanpa sebarang kos atau langkah tambahan kepada rejim, menjadikannya sesuai untuk urbanite yang sentiasa sibuk hari ini . 


Althea's Bare Essentials mempunyai 3 produk yang boleh digunakan untuk mana-mana jenis kulit iaitu :

1. Contour Cleanser
2. Primer Water dan 
3. Fixer Cream 

- 3 produk dalam set Bare Essentials Althea -

Contour Cleanser
Pembersihan wajah adalah sangat penting kerana ini adalah langkah untuk memastikan kulit kita bersedia untuk menyerap vitamin atau khasiat dari produk yang akan kita sapu selepas itu. Haa.. TB suka Contour Cleanser ni sebab buihnya tidak memedihkan muka. Bila selepas cuci muka je rasa macam bersih sangat.

Kalau korang nak tahu Contour Cleanser ni dibuat dengan kapsul mikro yang perlahan-lahan akan mencairkan ke dalam kulit, dan perlahan-lahan menghilangkan sel-sel kulit mati dan kotoran dari kulit. 

Diadun dengan ice plant (sea marigold) dan ekstrak lemon myrtle, pembersih ini bukan sahaja memastikan kulit kita bersih tetapi juga menguatkan dan menyegarkan untuk kulit yang sihat. Ia juga membantu menggalakkan peredaran darah, dengan berkesan mengurangkan bengkak untuk bentuk muka sempurna .


Bagaimana cara menggunakan: 
Basahkan muka dan bagi lembap-lembap sikit, kemudian picit sedikit Contour Cleanser ditangan dan gosok tangan sampai keluar buih, kemudian sapu buih itu ke wajah korang.. urut-urut sikit wajah korang dengan gerakan membulat. Lepas tu bilas lah dengan air yang bersih. Haaa.. kalau korang ada berus wajah yang lembut tu, pakai tu pun bagus gak.. lagi syokkk.. Boleh dapatkan di Althea jugak tau berus tu! sila search ok! haha..


Primer Water
Haa.. ini dia Primer Water yang sama tugas dengan toner, Tapi Primer Water dari Bare Essential ni 2 in 1 tau, kenapa TB kata 2 in 1? sebab dalam satu botol ni tugas dia adalah sebagai Primer dan sebagai  toner penghidratan, didatangkan dalam botol berbentuk comel dan licin, dihasilkan dengan ekstrak Snow Lotus, Primer Water mengandungi teknologi 'dewdrop'yang dipatenkan yang membolehkan penghidratan untuk menembusi lapisan kulit, seterusnya memancarkannya untuk kulit lebih muda. kulit akan mendapat kelembapan serta-merta dan membolehkan ia meresap ke dalam untuk hasil yang terbaik dari dalam ..


Bagaimana cara menggunakan: 
Tuangkan sedikit di tapak tangan dan sapukan secara merata ke muka, perlahan-lahan tepuk-tepuk manja sikit wajah tu untuk bagi penyerapan yang lebih baik ke dalam kulit wajah



Fixer Cream
Haaa.. Selapas wajah dah segar dan semua nutrien dari Primer water tadi dah meresap sepenuhnya dalam kulit wajah, bolehlah korang sapu dengan Fixer Cream ni pulak iaitu step terakhir rejim kecantikan skincare korang.. mudah giler kan! 

TB suka sangat Fixer Cream ni sebab krim ni sejuk, dan tidak berminyak . Selain tu ia meresap dengan cepat. Yang paling TB suka ialah bila dapat tahu yang ia juga dirumus dengan ramuan  yang berkhasiat. 

Fixer Cream ni buat kulit TB segar je sebab dapat penghidratan sehingga 24 jam. Ia kaya dengan antioksida dari wild green tea extracts, dan membantu menggalakkan kolagen bekerja dalam kulit menggunakan baobab tree extract, haa.. dengan semua inilah yang membuatkan kulit kelihatan hebat dan anjal .


Bagaimana cara menggunakan: 
Sapukan secara merata ke muka dan macam TB buat tadi, tepuk-tepuk manja wajah tu perlahan -lahan untuk bagi nutrien dalam Fixer Cream ni meresap sepenuhnya.. Haaa.. dah siap! Senangnya rejim kecantikan harian TB sekarang ni! Yang penting lepas ni nak keluar tak pelru makeup pun dah nampak muka fresh! 

Bagi sesiapa yang nak dapatkan set Bare Essentials ni.. Korang boleh dapatkan terus secara eksklusif  di Website Althea yea.. boleh tengok link dibawah ni TB ada sertakan!  Pastikan klik sampai check out yea.. heee.. 

Selamat mencuba! jom transform kulit wajah kita jadi segar dan cantik hanya dengan 3 langkah sahaja dengan Bare Essential Althea! 


Oh ya.. kalau korang beli set Althea's Bare Essential ni, korang akan dapat free 5 set rejim kecantikan harian dalam bentuk sachet.. haaa.. yang ni sesuai sangat kalau nak bawak pi travel.. tak perlu nak bawak botol besar-besar tu kan.. beg pun ringan.. hehehe.. 


Lagi satu yang korang akan dapat dapat set ini ialah cermin muka yang... yang.. sangat TB suka ni.. hehe.. senang nak tengok makeup kat muka.. senang nak picit jerawat.. opss.. no no no.. hahaha..

#AltheaKorea #AltheaBE #AltheaBareEssentials #BareEssentials


So, buat sesiapa yang nak shopping barangan K-Beauty, bolehlah jenguk link-link dibawah :

Instagram :

Website:

Facebook page:

#altheakorea



Innity Mobile