30 November 2016

12 RESEPI SIHAT UNTUK ANAK BERUSIA SETAHUN BY IBUZARITH.COM


12 RESEPI SIHAT UNTUK ANAK BERUSIA SETAHUN
BY IBUZARITH.COM

Assalammualaikum.. petang-petang ni macam selalu TB nak share tentang Resepi-resepi yang TB tertarik nak share di blog TB ni.. Kali ni TB nak share tentang Resepi Sihat Untuk Anak Berusia Setahun yang disediakan oleh Blogger Zarith dari blog Diari Ibu Zarith .

Sesungguhnya TB sangat-sangat suka dan kagum dengan Zarith kerana begitu mengambil berat tentang pemakanan sihat anak-anaknya.. Sampaikan travel pun still beri makanan yang sihat untuk anak-anaknya walaupun terpaksa bawa slow cooker sekalipun, kalau keluar shopping pula ada juga bekal untuk anak-anaknya, Ibu kepada dua orang anak ini yang juga seorang Jurutera tetap usaha mengelakkan dari memberi makanan yang tidak sesuai untuk anak-anaknya selagi belum tiba waktunya.. kata Zarith..

Ibu-ibu semua tahu kan, anak di bawah 2 tahun tak boleh diberi makanan yang ada gula dan garam? Baby hanya perlukan kurang dari 1 g (0.4 g sodium) sehari sehingga 2 tahun. Buah pinggang baby tak dapat menampung garam yang lagi banyak dari ni. Sebelum baby kita berusia 6 bulan, keperluan garam ditampung dalam susu ibu.


Sayuran yang kaya dengan sodium


Bila baby kita mula makan solid food, kita tak perlu nak tambah garam walau sedikit pun. Selepas berumur 1 tahun sehingga 3 tahun, anak kita memerlukan cuma 2g sehari (0.8g sodium). Ini boleh didapati dari sumber-sumber semulajadi seperti sayur-sayuran dan buah-buahan.


Buah-buahan yang kaya dengan sodium


Resepi Anak 1 tahun Yang Sihat, 
Mudah dan Sedap 



1.) Nasi goreng ikan bilis

Bahan-bahan:
Nasi yang telah masak
Ikan bilis yang telah dibuang kepala,najis dan tulangnya. Rendam dalam air.
Bawang putih
Bawang merah
Sayur yang digemari anak
Minyak zaitun

Cara memasak:
Tumbuk ikan bilis, bawang putih dan merah sehingga lumat.
Tumis dengan sedikit minyak zaitun.
Dah wangi dan keperangan, boleh masukkan nasi.
Kacau sehingga sebati. Masukkan sayur dan tutup api


2.) Jemput-jemput ikan bilis

Bahan-bahan:
Bawang merah dicincang halus
Daun sup dicincang halus
Kentang dipotong dadu
Ikan bilis dibuang kepala, najis dan tulangnya, direndam dalam air.
Tepung unbleached
Air yang telah ditapis
Minyak Zaitun

Cara memasak:
Tumbuk ikan bilis sehingga lumat
Masukkan ikan bilis, bawang, kentang dan daun sup dalam tepung.
Tambahkan air agar bancuhan tidak terlalu pekat atau cair. Gaul sehingga sebati.
Gorengkan dalam minyak zaitun sehingga keperangan.


3.) Marcaroni Goreng

Bahan-bahan:
Sedikit udang kering (pastikan anak anda tidak alah dengan udang). Basuh dan rendam dalam air.
Bawang putih
Bawang merah
Unsalted butter
Marcaroni yang telah direbus dengan air dan sedikit minyak zaitun dan ditoskan

Cara memasak:
Kisarkan udang kering, bawang merah dan putih.
Cairkan sedikit unsalted butter, tumiskan bahan yang telah dikisar sehingga wangi dan keperangan.
Masukkan marcaroni dan gaul sebati


4.) Chicken pie

Bahan-bahan:
2 biji kentang
1 cawan isi ayam
2 oz susu ibu/ formula milk
Sayur apa pun boleh (Zarith buat tomato+daun sup)
1 sudu unsalted butter
sedikit serbuk kayu manis
1 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
Minyak Zaitun untuk menumis
Sedikit cheese

Cara memasak:
Rebus kentang sampai empuk
Rebus isi ayam sampai lembut
Lenyekkan kentang dengan susu dan unsalted butter
Tumis bawang merah & putih sampai wangi
Masukkan sedikit air (jangan banyak sangat nanti pie berair)
Masukkan isi ayam yang diracik halus
Masukkan tomato, daun sup dan serbuk kayu manis
Didihkan sampai agak-agak kering
Gaul sebati hasil tumisan dengan kentang yang telah dilenyek
Masukkan ke dalam bekas aluminium kecil untuk membuat pie
Parutkan sedikit cheese dan taburkan
Bakar 130 Celcius selama 45 minit


5.) Sup Ayam Kampung

Bahan-bahan:
Bawang merah
Bawang putih
Halia
Ayam kampung
Tomato
Daun sup
Cellery
Kentang belah 4
Air yang telah ditapis

Cara memasak:
Halia dan bawang putih ditumbuk.
Bawang merah di hiris halus dan digoreng dengan minyak zaitun (bawang goreng)
Tumiskan rempah tumis (kayu manis, bunga lawang dan buah pelaga)
Masukkan halia dan bawang putih yang telah ditumbuk tadi. Masak sampai wangi
Masukkan ayam, masak sekejap sehingga tiada darah.
Masukkan air tapis. Renehkan dengan api kecil. Masukkan kentang.
Sebelum tutup api, masukkan sayur-sayuran.
Hidangkan bersama daun bawang dan daun sup


6.) Pancake Kurma

Bahan-bahan:
Tepung unbleached
Sedikit soda bikarbonat
Telur (pastikan anak anda dah lepas ujian telur)
Unsalted butter
Kurma yang telah dijadikan puree
Madu

Cara memasak:
Pukul telur sehingga kembang
Masukkan tepung dan soda bikarbonat
Masukkan sedikit puree kurma
Gaulkan sehingga sebati
Panaskan kuali dan cairkan unsalted butter.
Masukkan satu senduk bancuhan tadi. Masak dengan api yang kecil
Dah siap, boleh dimakan juga dengan madu


7.) Biskut melt in mouth

Bahan-bahan:
1/2 cawan unsalted butter
1/8 cawan tepung jagung
3/4 – 1 cawan tepung unbleached

Cara memasak:
Pre-heat Oven 190 Celcius
Pukul unsalted butter sampai kembang
Masukkan tepung, gaul sebati.
Cara tambah perisa, sama ada:
1/3 adunan ditambah dengan 1 sudu besar puree kurma
1/3 adunan ditambah dengan susu ibu
1/3 adunan ditambah 1 sudu kecil cream cheese dan 2 sudu kecil puree kurma


8.) Ikan tenggiri panggang butter

Bahan-bahan:
Ikan tenggiri potong dibasuh dengan air asam jawa
Bawang putih dan kunyit yang telah ditumbuk
Unsalted butter

Cara memasak:
Lumurkan potongan ikan tenggiri tu dengan bawang putih dan kunyit.
Perapkan.
Panaskan kuali dengan butter, masak ikan sehingga keperangan.


9.) Nugget Ayam

Bahan-bahan:
Isi ayam
Oat
Tepung unbleached
Telur (pastikan anak dah lepas ujian alahan telur)
Minyak Zaitun

Cara memasak:
Kisarkan ayam dengan sedikit air masak (jangan banyak nanti susah nak kepal)
Campurkan sedikit tepung sampai boleh kepal, jangan banyak sangat nanti rasa tepung tu lebih dominan
Celup dalam telur
Golekkan dalam mangkuk berisi oat
Goreng dengan minyak zaitun


10.) Creamy Cheezy Chicken pasta

Bahan-bahan:
Bawang merah, bawang putih
Marcaroni/ pasta lain
Isi Ayam
Stok ayam homemade
Lobak merah/cendawan/brokoli
Cheddar cheese (grated)
Pepper/ black pepper (letak sedikit je takut perut anak tak tahan)
Pelbagai herba itali
Unsalted butter/ minyak zaitun
tepung unbleached

Cara memasak:
Rebus marcaroni dengan air dan sedikit minyak zaitun
Tumis semua bawang dengan unsalted butter.
Masukkan isi ayam
Masukkan air/stok ayam
Tambah tepung dan kacau sehingga tidak berketul
Masukkan sayur
Bila dah mendidih, masukkan cheese, pepper dan mixed herbs tadi
Tutup api bila cheese dah cair


11.) Kentang bakar

Bahan-bahan:
Kentang
Unsalted butter
Pepper
Chopped garlic

Cara memasak:
Bersihkan kentang
potong ikut suka
Gaul dengan sedikit pepper, chopped garlic dan unsalted butter
Bakar dalam oven. Sekiranya tiada oven, boleh bakar atas kuali tapi kena steamkan dulu, 
biar kentang menjadi lembut



12.) Biskut kering

Bahan-bahan:
Roti Gardenia
Pencetak kuih raya

Cara memasak:
Terap roti gardenia mengikut bentuk yang anda suka
Bakar pada suhu 110 celcius selama 10 minit
Bakar sehingga keperangan (semua air dah keluar dari roti)
Sejukkan


ENTRI LAIN YANG MENARIK 
UNTUK DIBACA :



04 Julai 2016

PELBAGAI RESEPI | MENU BERBUKA PUASA

PELBAGAI RESEPI | MENU BERBUKA PUASA 

Hai.. ini dia pelbagai resepi yang teman dah buat semasa berbuka puasa tahun lepas.. dan tahun ni pun ada gak try Resepi baru.. tapi lum lagi nak buat entri nya.. tengoklah kalau ada masa teman update yea.. macam semalam teman try buat Ayam Goreng Berempah.. Hubby kata sedap dan menjadi.. cuma kalau menu tu ditambah dengan kari baru lagi best.. InsyaAllah.. akan buat lagi pasni.. hehehe.. dah tak payah beli kat luar dah.. hari tu beli kat luar, nasinya mantah pulak.. alahai.. sedih.. berbuka dengan nasi mantah.. terus hubby suruh belajar buat .. hehehe.. pinjam resepi Blogger Mimi.. Nantilah.. teman up entri ye.. apa-apa pun.. jom terjah..

PELBAGAI RESEPI | MENU BERBUKA PUASA YANG SIMPLE TAPI SEDAP!

Chicken Grill --> RESEPI
Nasi Ayam Simple Tapi Sedap --> RESEPI
Masak Lemak Ayam Cili Api--> RESEPI (gambo ayam takdek)
Nasi Minyak  Sedap dan Mudah!! ---> RESEPI

Pajeri Terung---> RESEPI
Daging Masak Kunyit ---> kena tanya hubby.. hubby yang masak.. heee..
Daging Goreng Kunyit Sedap dan Mudah! ---> RESEPI
Kebab Daging Sedap dan Mudah!--> RESEPI

Kailan Ikan Masin Sedap!----> RESEPI
Peria Goreng Tepung----> RESEPI
Puding Roti ---> RESEPI
Skewer Daging bersama Ayam dan Lada Benggala---> RESEPI
Daging Merah Ala-Thai ---> RESEPI
Lasagnia Simple dan Mudah! ---> RESEPI
Nasi Kerabu Tengkubutang ---> RESEPI
Kueteow Kungfu --> RESEPI
Cheese Sosej Roll ---> RESEPI
Ayam Masak merah Sedap dan Lazat!! ---> RESEPI
Puding Tembikai Susu ---> RESEPI
Ikan Goreng berempah ---> RESEPI
Ice Box Cake ---> RESEPI
(teringin nak cubaaaa.. nyum2..)
Mee Kari Sedap!! ---> RESEPI
Roti Jala Sedap!! ---> RESEPI

Haa.. kalau dah buntu jugak nak masak apa.. jom kita beli buku Resepi ni ha.. ada 230 Resepi Warisan  yang boleh kita cuba masak untuk memenuhi menu-menu di bulan Ramadhan nanti.. Nak tahu beli kat mana? hemm.. klik aje LINK kat bawah ni yea.. teman pun nak tangkap satu.. manalah tahu kot lepas ni jadi masterchef macam hubby ke.. kikikikiki...
Klik SINI yea.. tengok-tengok dulu.. ada banyak giler buku resepi tau!! Ha.. kalau dah minat tu.. pastu boleh Klik butang untuk order tu.. Teman pun terliur tengok wehh.. tu yang tepek sini dalam blog teman dulu.. memang dah bookmark nak beli.. terliur!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

30 Jun 2016

RESEPI SUP TULANG LEMBU SEDAP DAN MUDAH!

RESEPI SUP TULANG LEMBU SEDAP DAN MUDAH!

Hai.. ini cerita sup tulang lembu yang teman masak hari Isnin hari tu.. heee.. saja nak tepek kat sini resepi ni.. teman share dari blogger Lyana .. dan hasil dari resepi tersebut.. teman suka sangat rasa sup tu.. yang palign penting hubby pun suka, Alhamdulillah.. itu yang paling teman harapkan.. (almaklumlah.. hubby teman ni masterchef dalam rumah kami.. so, nak masak apa-apa kena ikut selera dan menepati citarasa dia kan.. )

Ok lah.. sebenarnya teman belum pernah masak sup tulang.. sebab memang tak terasa pun nak memasak sup tulang.. hehehehe.. kebetulan selepas kahwin pun memang tak buat sup kat rumah kami ni sebab hubby teman memang tak suka sup sebelum ni, Cuma.. sejak akhir-akhir ni je lah, entah kenapa dia suka sangat dengan sup.. hahahaha..

Teman dari suka, dah jadi kurang suka sangat pulak.. dah terbalik pulak.. hahahaha.. Hubby tiap-tiap kali asik sebut sup sedap.. teman pulak naik pelik.. asik sup.. sup sup.. start dari last bulan Mei 2016 ni lah sampailah ke hari ni.. dok cakap suka sup..

So, bermula lah kat rumah kami ada bau-bau sup, hahaha.. siap ada spare sup bunjut lagi tu.. standby untuk buat sup lagi.. hehehe..

Maybe lepas ni akan buat lagi sup tulang ni.. dah hubby suka.. Alhamdulillah.. leh buat lagi.. walaupun nak masak tulang tu macam lama giler.nak tunggu empuk. nak dekat 2 jam kottt.. liat beno.. hahaha.. baru teman tauuu.. tu tengah fikir kalau ada rezeki nanti nak beli pressure cooker lah.. senang nak rebus daging kan.. cepat empuk.. leh buat sup hari-hari.. haha

Oh ya.. termembebel ke lain la pulak yea.. entri asal nak share pasal RESEPI SUP TULANG LEMBU SEDAP DAN MUDAH!

haa.. apa lagi.. jom terjah !!! thank You buat blogger Lyana sebab resepi awak memang best!


RESEPI SUP TULANG LEMBU SEDAP DAN MUDAH!

Bahan-Bahan:
1 kilo tulang lembu
2 biji bawang besar (dihiris)
5 ulas bawang putih (diketuk)
2cm halia (dihiris)
Cili api (diketuk sikit supaya lebih pedas)
1 batang kulit kayu manis
2 kuntum bunga lawang
3 biji buah pelaga
1 paket sup bunjut Adabi (khas untuk sup tulang)
Sebiji ubi kentang (dibelah empat)
Carrot (potong memanjang)
Tomato (potong dadu)
Daun sup + Daun bawang
dan.. tak lupa.. nin diaaaaa...

Ok.. dua benda ni MESTI ada tau!!

Perencah Sup Siam Adabi.. Yang ni memang khas untuk sup tulang..
Sedap tau.. Rasa macam makan sup versi Thailand.. Cubalah..


Cara-Cara Memasak :

1.) Tumiskan sebiji bawang besar, bawang putih, halia, bunga lawang, buah pelaga dan kulit kayu manis sehingga wangi. 

2.) Masukkan tulang lembu yang telah dibasuh bersih bersama air 

3.) Bila kuah telah mendidih, boleh masukkan ubi kentang dan carrot (yang ni kena masuk awal sebab lambat nak empuk) 

4.) Masukkan juga Perencah Sup Siam dan Sup Bunjut (Sup Tulang) Adabi 

5.) Masak sehingga daging empuk. Sebaiknya, masak hingga daging terlerai sedikit dari tulangnya. 

6.) Setelah daging empuk, bolehlah masukkan tomato, cili api, daun sup + daun bawang 

7.) Di kuali lain, tumiskan sebiji bawang besar yang telah dihiris. Setelah garing, masukkan ke dalam sup. Jangan lupa perasakan dengan garam + gula 

Ok, dah siap... Kalau sape yang suka masam-masam sikit, boleh perahkan air limau ke dalamnya. 

Sup tulang sedap dihidangkan dengan nasi panas-panas dan juga sambal kicap.. dibawah ni boleh tengok Resepi Sambal Kicap pedas dan Sedap!


Bahan-bahan utnuk sambal kicap

Bahan-Bahan Untuk Sambal Kicap
6 ulas cili api (kalau nak lagi pedas, boleh tambahkan)
1 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
Sedikit belacan
Kicap manis
Gula

Cara-caranya:
1. Tumbuk cili api, bawang merah, bwang putih dan belacan
2. Masukkan kicap ke dalam bahan yang ditumbuk tadi
3. Masukkan gula dan gaul rata
4. SIAP!!
Ni ha dia rupa sambal kicap teman.. hehehehe.. sedap gak!

Lupa pulak.. bagi sesiapa yang nak tambah meatball or kentang ke.. boleh je.. lagi sedap woo.. Tapi teman rebus asing2, tak campur dengan tulang tu, sebab taknak kacau tulang tu .. sebab nanti lambat empuk lak.. hehehehe... 

Teman makan dengan Kuehteow Sup yang benonya.. hehehe... Hubby yang request!


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

29 Jun 2016

RESEPI SIZZLING MEE YANG SEDAP DAN LAZAT!

RESEPI SIZZLING MEE YANG SEDAP DAN LAZAT!

huhu.. semalam hubby post Resepi Sizzling Mee / Yi Mee ni kat ni kat wall Facebook teman, katanya mudah je nak buat.. kalau takde hot plate boleh guna Pemanggang Ajaib je.. nama pun pemanggang ajaib kan.. Macam-macam leh masak guna Pemanggang Ajaib.. Ajaib betui ye.. ngeeeee.... haha.. 

Bila hubby dah share Resepi ni maknanya memang akan buat la kot.. lagi berapa hari je nak abeskan puasa kan.. mungkin dalam satu hari tu akan buat Sizzling Mee ikut resepi yang mudah ni.. 

Teman tak tahu nak kredit kan ke siapa resepi ni.. sebab hanya nampak di share dari Page Aneka Resepi Masakan ,

So kalau sape tahu tuan empunya resepi ni, boleh lah komen kat kat bawah ni yea.. nanti teman edit dan letak nama tuanpunya resepi ni.. Sementara teman tepek dulu Resepi nya dekat sini yea.. InsyaAllah versi teman dan hubby akan menyusul nanti.. InsyaAllah.. nak kena cari bahan dulu.. terutamanya Hot Plate dan Cendawa Chitake tu.. hehehehe.. mana nak cari wehh.. 

Apa-apa pun.. jom lihat RESEPI SIZZLING MEE MUDAH ni.. 
  


BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN :

 4 keping halia (dihiris nipis dan tumbuk sedikit)

 8 ulas bawang putih (di hiris halus)

 5 ketul ayam (dipotong kecil)

 8 tangkai cili.kering dipotong kasar(1 tangkai potong 3 bahagian)

 Dry mushrooms dalam 10 biji, potong kasar(1 biji potong dalam 4 or 5 slice bergantung pada saiz)
(direndam dalam air panas selama 1 jam)

5 sudu besar Sos Tiram,

6 sudu besar Kicap Lemak Manis,

3 sudu besar Kicap Manis,

setengah sudu besar Kicap Pekat,

1 sudu kecil Minyak Bijan

4 sudu besar Tepung Jagung bancuh dengan air biasa (jangan panas)

 Yee Mee,

Sayur Sawi 

Telur

Hot Plate

Masukan 3 sudu besar minyak masak, dah panas masukan halia dan bawang putih, 
guna api perlahan dan kacau sampai kekuningan

Kemudian masukan cili kering dan kacau lagi

Apabila dah garing masukan ayam dan satu mug air, letakan sedikit garam dan didihkan 
dalam 5 minit kemudian masukan cendawan kering (cendawan direndam dengan air panas 
selama sejam, so sebelum nak masak 2 plan yang mana nak kan prepare dulu ek)

kemudian masukan semua jenis kicap mengikut resepi diatas 
then tambah lagi 3 mug air,didihkan

Apabila kuah dah mendidih dan ayam telah empuk, masukan bancuhan tepung jagung.
Tip: buka api pada tahap kepanasan maksimum masukan sedikit demi sedikit bancuhan tepung jagung. sambil kacau, ini untuk mengelakan tepung tak berketul dan apabila dah sejuk kuah tersebut tak jadi beku, harap jelas yer, he3.. kacau sampai sesuai kepekatannya..

then sediakan hot plate,letakan sedikit kuah baru diletak yee mee, sayur dan telur

buka api tahap maksimum,senang citer sampai jadi macam kat dlm gambar, 
hati-hati jaga tangan, panas tau

tadaaa... siappp...makan panas-panas masa time berasap-berasap tu sedapp.. 

Haa.. dah tengok resepi dan cara membuatnya? senang sangat-sangat kan? memang lepas ni nak try buat.. kot la boleh beli hot plate teruih.. hehehehehe.. memang suka makan ni dari dulu lagi.. hehehehe.. kalau kat Ipoh temapat yang teman selalu pergi ialah Greentown Mall.. ada food court bawah tu kan.. selalu makan kat situ la.. sekarang ni.. kat KL, teman makan kat Giant aje.. Ok lah.. rasa tak lari.. semua sama je.. hehehehe.. lepas ni nak tengok, buat sendiri rasa macam mana lak.. hehehehe... alamak.. terlupa nak share Resepi Ayam Goreng Berempah.. huhuhu.. nantilah teman share yea.. nak rushing gi koje dah ni.. K bye.. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!