adseng

Innity 1

Nuff

02 Mac 2018

BABYBALU.COM - PARENTING MADE EASY


BABYBALU.COM - PARENTING MADE EASY 


Hai semua.. TB nak cerita tentang satu website yang TB baru jumpa baru-baru ni.. Website tersebut mempunyai bermacam-macam info dan tips berkaitan dengan Pregnancy / Ibu Hamil, dan juga perkongsian tentang bayi dan juga tips cara memilih barangan atau keperluan bayi korang.. malah.. banyak lagi lah yang korang boleh lihat dan baca di website tersebut. 

TB baru je singgah website tersebut dalam beberapa jam tadi.. Yang bestnya.. ada macam-macam topik yang TB sempat baca, antaranya ialah topik yang TB suka tajuk dalam inggerisnya --> How To Bed Share Safely With A Newborn (Co-Sleeping With Your Baby) atau dalam Bahasa Melayunya Bagaimana Cara Selamat Berkongsi Katil Dengan Bayi yang baru lahir (Tidur bersama Bayi korang).. Haaa.. Ibu-ibu.. best kan topik tu? Nak baca? silalah klik link yang TB dah sertakan sekali tu.. tapi dalam bahasa inggeris tau, tapi boleh je korang translate sendiri kan.. 

Selain tu.. Apa yang TB suka lagi ialah, ada juga tips-tips bagi ibubapa yang baru 1st time jadi mama and papa macam TB and hubby ni laaa.. haha.. Tips-tips tersebut amat berguna buat TB, menyesal TB tak tengok awal-awal website ni.. 

Antara Topik yang TB suka ialah Tips bagaimana nak pilih Baby Carier untuk memudahkan cik abang kita mendukung anak? heee... awat for dad aje ye? for mummy takde ke? huhuhu.. Nak baca? klik Tajuknya sini --> Which Is The Best Baby Carrier For Dad In 2018? (Guide And Reviews)

Selain tu ada banyak lagi 
Topik-Topik yang TB suka.. antaranya :


-- 12 Fantastic Baby Products For Overwhelming Mums

-- Which Is The Best Diaper Pails For Baby In 2018?
   (Guide And Review)

-- Which Is The Best Baby Walkers For 2018?     (Guide And Review)

-- Which Is The Best Baby Bath Tubs For 2018?
   (Guide And Review)



Yang tu untuk Baby.. yang untuk Mommy-Mommy pulak.. TB suka Topik-topik seperti dibawah ni.. 

10 Pregnancy Foods To Eat For Healthy Mum And Strong Baby

How To Enjoy The Process Of Breast Pumping 
(Instructions & Tips)

When Does Cluster Feeding Start? Is Fourth Month That Hard?

10 Tips To Hold A Baby Shower Without Breaking The Bank

21 Inspiring Nursery Wall Decor Ideas

Baby Gags When Eating: 5 Tips For Baby’s Mealtime

How Do Cloth Diapers Work? 
(A Short How-To Guide)

Tak kiralah korang sedang hamil atau korang seorang suami kepada isteri yang hamil ke, atau seorang ibu/bapa kepada baby yang baru lahir atau pun ibu/bapa kepada anak-anak yang semakin membesar ke.. TB rasa website ni boleh je dilawati oleh sesiapa sahaja.. sebab banyak info dan Tips yang korang boleh dapatkan di website ini.. 
Haa.. website yang TB cerita kan panjang-panjang tadi ialah website BabyBalu.com . Kalau rasa nak tau macam-macam tentang baby, pregnancy dan tips-tips lain, boleh lah terjah website ni yea! selamat menambahkan ilmu tentang baby dan macam-macam lagi.. =)

Nanti nak baca yang ni pula.. hehehe.. 



Innity Mobile