Nuff

07 Januari 2015

TUALA | AFRENA DE BOUTIQUE SEMAKIN DIKENALI

 Klik Sini | Afrena De Boutique Meriah Dengan Tuala Cantik-Cantik!!
Klik Sini | Afrena De Boutique Diserang peminat Bola Sepak!!
Klik Sini | Towel Cantik-Cantik Serap Air
Alhamdulillah.. Syukur dapat membantu mereka meningkatkan jualan dan menjadikan Afrena De Boutique makin dikenali ramai.. pertolongan tak seberapa dari teman bukan apa-apa.. ikhlas dari hati.. dan teman happy sangat-sangat apabila Kak Ina dan Abg Ma (pemilik ~Afrena De Boutique~) berterima kasih kepada teman malam tadi.. 

Allahuakbar.,. terus terang teman cakap.. teman buat dengan ikhlas.. taknak pun pujian mahupun balasan.. sebab teman tahu.. mereka adalah orang paling dekat dengan kami dan sangat-sangat care dengan kami.. maka ini saja yang dapat tolong sikit-sikit memperkenalkan lagi bisnes tuala mereka sekarang.. 

Namun.. kalau korang nak tau.. Afrena De Boutique memang dah terkenal pun di Danau Kota sebelum ini.. tak perlu promote pun orang still serbu ~Afrena De Boutique~ tu tauu.. Ok.. kalau ada sape2 atau dah lama tercari-cari towel cantik2.. silalah ke alamat yang tertera dibawah ni yea.. 

~Afrena De Boutique~
Lot 7 &243 Danau Kota Uptown,
53300 Setapak,Kl.

Enquire/wassap/Wechat : 
0166308772 / 0162148720

 ~Afrena De Boutique~
Lot 7 &243 Danau Kota Uptown,
53300 Setapak,Kl.

Enquire/wassap/Wechat : 
0166308772 / 0162148720
 ~Afrena De Boutique~
Lot 7 &243 Danau Kota Uptown,
53300 Setapak,Kl.

Enquire/wassap/Wechat : 
0166308772 / 0162148720
 ~Afrena De Boutique~
Lot 7 &243 Danau Kota Uptown,
53300 Setapak,Kl.

Enquire/wassap/Wechat : 
0166308772 / 0162148720
 ~Afrena De Boutique~
Lot 7 &243 Danau Kota Uptown,
53300 Setapak,Kl.

Enquire/wassap/Wechat : 
0166308772 / 0162148720
 ~Afrena De Boutique~
Lot 7 &243 Danau Kota Uptown,
53300 Setapak,Kl.

Enquire/wassap/Wechat : 
0166308772 / 0162148720
~Afrena De Boutique~
Lot 7 &243 Danau Kota Uptown,
53300 Setapak,Kl.

Enquire/wassap/Wechat : 
0166308772 / 0162148720


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 



WORDLESS Wednesday - Beats Pill By Dr Dre

Beats Pill By Dr Dre sekali dengan Characternya (dude/doll) .. Apa citer nya? ho2.. nanti next entri teman citer yea.. hari ni bedung jari dulu, takleh nak menaip panjang2.. heee.. kan wordless wednesdayyy.. hihihihi,.,.





Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 






06 Januari 2015

Si Hidung Hitam Lari Lintang Pukang!

Si hidung Hitammmm!, ha2.. ini gelaran kucen teman yang bernama Adik a.k.a Shiro ni haaa.. saja suka panggil hidung hitammm..|

ALkisahnya teman selalu je nampak jiran-jiran bawak kucen kucen diorang makan angin kat bawah umah ni.. teringin gak nak bawah 3 ekor bulus kat umah teman ni jengjalan kat bawah tu.. bukan nak bawak 3 ekor sekali gus.. tapi bawa sekor2.. selang seli hari.. semua dapat merasa lah kan.. huhuhuhu.. 

Disebabkan Tali untuk bawak kucen jengjalan udah dibelikan oleh my hubby miaw2.. so.. petang semalam memang cadang nak bawak depa gi jengjalan la konon.. 


Aishh.. bila teringat waktu nak try bawa adik a.k.a Shiro gi jengjalan ke luar rumah.. dia menggeupur nak lari dari dukungan teman.. sebab? 

Sebab dia nampak uncle depan umah teman teman yang kebetulan nak keluar jugak... huhuhuhu.. kalau nak tau.. adik ni kalau jumpa orang tak kenal.. memang dia akan lari menyorok macam hape aje.. panggil pun takmau datang.. selagi tetamu tak balik, selagi tu la dia dok menyorok.. sabo jelah.. 

Haaa.. apalagi.. menggelupur lah adik sambil tendang2 teman.. sakit woo.. terpaksa le teman lepaskan dia ke dalam umah.. dengan tali pengikat yang berjela2 tu dia bawak lari masuk bawah katil.. sabo jelah.. 


Misi nak bawak Adik jengjalan bawah umah Failed.. huhuhu.. esok try kucen lain lak.. maybe Oyen ok kot.. 
Oyen..




Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 




12 Perkara Tak Disukai Ketika Memandu

12 Perkara yang paling teman tak suka ketika memandu kereta.. |

1.) ternampak orang melintas tapi tak tengok kiri kanan, main jalan jeee.. sambil picit-picit henfon.. grrrrrr.. yang ni memang rasa nak langgor aje orang tu kan.. 

2.) orang bawak keta slow sangat, walhal kita nak cepat.. rupanya tengah sembang telefon sambil memandu.. ergghhh.. henfon lagi!

3.) Memandu dalam keadaan Hujan Lebat! pergh.. kalau yang ni teman surrender sangat tau.. bukan apa.. kadang cermin keta teman tu tak bersih, berminyak dan berhabuk.. so.. bila hujan.. lagi lea tak nampak jalan.. kalau dapat cuaca yang gelap giler macam waktu malam, lagi le.. tak nampak ape.. teman udah le ada silau.. huhuhuhu.. surrender la drive waktu memalam.. kecuali kalau ada emergency..

4.) teman di jalan besar, tapi orang yang kat simpang laju je keluar ke jalan besar.. ehwah2.. kalau terlanggor adik camne?? ish3..

5.) berada di simpang yang agak sesak, nak keluar tak boleh.. just menunggu orang yang baik hati bagi laluan untuk teman belok ke kanan... 

6.) tak suka ada bas / lori atau kenderaan besar di depan.. sebab rasa macam ada dinding plak kat depan tu.. tak nampak jalan lansung.. hanya nampak seketul kotak besar dan tayarnya sahaja.. erghh.. tensionn...

7.) tak suka memandu disebelah lori balak.. aiyoo.. teman terbayang balak tu runtuh hempap keta wehhh.. ada erjadi kannn..

8.) tak suka bila kita slow, orang depan lagi slow, bila kita nak potong.. laju berdesup tak bagi potong dia.. aishhh.. apa raa..

9.) Bila ada yang tak nyabo-nyabo nak cepat tang traffic light.. siap hon hon lagi suruh cepat jalan.. mangkuk ayunn tui.. sabo la!

10.) Memandu dalam keadaan sakit perut nak ke toiletttt.. huwarghhh .. jenuh carik tandas wooo.. sape pernah kena???

11.) teman tak suka jammed.. ada sape suka jammed??

12.) Tak suka bebeno kalau orang masuk kiri/kanan tak bagi signal.. memang tak patutt..


Haaaa.. tu semua yang teman tak suka time memandu.. korang lak?? 



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 




SURAH YASSIN DAN RAHSIANYA...


Membaca Surah Yassin dapat mensucikan hati kita dari segala godaan duniawi dan seangkatan dengannya, dan bertambah afdal sekiranya kita dapat membaca yassin dengan mengetahui maksud-maksud ayat tersebut dengan jelas, maka insyaAllah kita juga dapat mengawal Nafsu dengan sebaik mungkin .


Dulu teman selalu membaca Yassin tiap-tiap malam Jumaat (sekarang dah jarang baca Yassin.. malunya mengaku).. Sebelum membaca yassin teman telah niatkan Yassin tersebut untuk orang-orang tersayang yang telah pergi mahupun yang masih hidup.. 


Tetapi rupa-rupanya selain itu, ada niat lain lagi untuk diri kita sendiri... Teman ada terbaca di blog http://www.rizalimasri.com/ yang menerangkan sedikit kelebihan dan manfaat daripada Surah Yassin ini pada Ayat 58 dan seterusnya. Jom kita sama-sama baca dan amalkan.. 


True story : my story (Seorang Hamba Allah)



My sister was staying with me some months ago. My sister was bleeding profusely akibat pendarahan dalaman. Ketika itu jam 10 malam. Panic, apa nak dibuat..? 

Mak, ayah semua nya dah arwah. Teringatkan Pak Kiai di Rawang yang sering merawat sister itu, I asked my niece to call and ask him what we should do? 

He said ' baca ayat 58 dr surah Yassin dan niat sambil meniup kearah duburnya bagi menghentikan pendarahan tersebut'. So my niece pun buatlah... 

A few seconds later darah pun berhenti. Oh god, what a miracle, alhamdullilah, leganya. From that day onwards, itulah yang saya buat apabila ada orang yang perlu bantuan menghentikan pendarahan. Yakinlah dgn ayat2 Allah.... Daripada :  Hajah Noor Aini
RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58


Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut 'SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM' diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baik mu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha Kuasa, semua hajat mu akan dikabulkan.

Jika boleh niatkan sebegini:
1) YA-ALLAH YA-RAHIM

ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku


2) YA-ALLAH YA-RAHMAN
kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh dan mencintai islam


3) YA-ALLAH YA-RAZZAK
kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.


4) YA-ALLAH YA-JABBAR
makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini


5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR
jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin


6) YA-ALLAH YA-WADUUD
kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang beriman kesihatan zahir batin


7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM
makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.....
AMINnnnn Ya Allah.




Sampaikan dakwah ini kepada sahabat anda seramai orang yang boleh atau lebih, tiada kerugian bahkan digalakkan. Ikhlaskanlah hatimu dalam menyampaikan dakwah ini kerana Allah. Dunia adalah pentas, akhirat jua lah tempatnya yang sebenar...


Credit to :
http://www.rizalimasri.com/


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 



05 Januari 2015

CARA NAK LETAK DISPLAY TIME OF LAST VISIT DI BLOGSPOT

CARA NAK LETAK DISPLAY TIME OF LAST VISIT DI BLOGSPOT |

Nak share Tutorial amacam mana nak letak Display time of last visit pada blogspot macam gambar kat blog teman atas ni yang bertanda kaler biru dan ber anak panah tu.. 

1. Pergi ke Dashboard >Layout >Add A Gadget >HTML/Javascript. 
2. Masukkan kod berikut:

<script type = "text/javascript">
//
var days = 730; // days until cookie expires = 2 years.
var lastvisit=new Object();
var firstvisitmsg="This is your first visit to this page. Welcome!";
lastvisit.subsequentvisitmsg="Welcome back visitor! Your last visit was on<b>[displaydate]</b>";

lastvisit.getCookie=function(Name){
var re=new RegExp(Name+"=[^;]+", "i");
if (document.cookie.match(re))
return document.cookie.match(re)[0].split("=")[1];
return'';
}

lastvisit.setCookie=function(name, value, days){
var expireDate = new Date();

var expstring=expireDate.setDate(expireDate.getDate()+parseInt(days));
document.cookie = name+"="+value+"; expires="+expireDate.toGMTString()+"; path=/";
}

lastvisit.showmessage = function() {
var wh = new Date();
if (lastvisit.getCookie("visitc") == "") {
lastvisit.setCookie("visitc", wh, days);
document.write(firstvisitmsg);
}

else {
var lv = lastvisit.getCookie("visitc");
var lvp = Date.parse(lv);
var now = new Date();
now.setTime(lvp);
var day = new Array("Sun", "Mon", "Tues", "Wed", "Thur", "Fri", "Sat");
var month = new Array ("Jan", "Feb", "Mar", "Apr", "May", "Jun", "Jul", "Aug", "Sep", "Oct", "Nov", "Dec");
var dd = now.getDate();
var dy = now.getDay();
dy = day[dy];
var mn = now.getMonth();
mn = month[mn];
yy = now.getFullYear();
var hh = now.getHours();
var ampm = "AM";
if (hh >= 12) {ampm = "PM"}
if (hh >12){hh = hh - 12};
if (hh == 0) {hh = 12}
if (hh < 10) {hh = "0" + hh};
var mins = now.getMinutes();
if (mins < 10) {mins = "0"+ mins}
var secs = now.getSeconds();
if (secs < 10) {secs = "0" + secs}
var dispDate = dy + ", " + mn + " " + dd + ", " + yy + " " + hh + ":" + mins + ":" + secs + " " + ampm
document.write(lastvisit.subsequentvisitmsg.replace("\[displaydate\]", dispDate))
}

lastvisit.setCookie("visitc", wh, days);

}

lastvisit.showmessage();

</script>

3. Save dan Preview


Note : nak bagi bergerak tu.. ada code nak kena tambah.. heee.. sape nak tau yang tu.. sila komen bawah ni yea..

Video Hairul Azreen & Hanis Zalikha - Hairul Azreen melamar Hanis Zalikha secara Live

Video Hairul Azreen melamar Hanis Zalikha Secara Live di  Konsert Gegar Vaganza (Astro).. | Wah wah wah.. Hanis Zalikha ke yang teman tengok malam tadi.. tak kenal dan tak cam.. masa tu ingatkan sape.. tak nampak caption yang ditulis kat video tu.. Hubby pasang.. teman tengok aje.. rupa-rupanya kek nis yea.. wah wah wah.. tahniah yea.. jom tengok video.. sumber dari Utube.. sape tak kenal keknis dan hairul azreen.. leh google ajo yea.. 

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

03 Januari 2015

Selamat Menyambut Maulidur Rasul

Selamat Menyambut Maulidur Rasul buat semua.. Semoga beroleh keberkatan sempena hari mulia ini.. 

Jom Perbanyakkan berselawat ke atas Nabi junjungan kita, Nabi Muhammad S.A.W



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

02 Januari 2015

Please.. Pergi Jauh-Jauh Wahai Hati Yang Pilu...

Hari ni, di waktu ini.. teman tak tahu kenapa hati ni tiba-tiba rasa nak menangis tetiba.. tiba-tiba rasa sebak tetiba.. tiba-tiba rasa something yang buat hati rasa nak menangis.. 

ye.. teman sedih bila apa yang teman benar-benar harapkan akan terjadi tetapi tidak disebaliknya.. berita gembira yang ditunggu, tetapi kecewa akhirnya.. sedih.. pedih sangat hati sekarang ni.. Allah je yang tahu apa yang teman rasa ketika ini.. hancur harapan teman.. 

Kali ni entah kenapa tak berdaya lagi untuk tersenyum untuk menutupi kesedihan (seperti yang teman lakukan sebelum ini..)

Perlu ambil masa untuk tenangkan diri.. perlu jauhkan diri dari keyboard laptop ni, agar tidak terluah emosi tak stabil ke papan kekunci ni plak.. 

betullah kata orang, time sedih.. sebaiknya jangan online.. kerana dikhuatiri kita akan meluahkan something yang tak sepatutnya di laman sosial.. 

Perlu cari something untuk kembalikan ceria, perlu kuis dan kick perasaan sedih tu sekarang..

Please.. Pergi Jauh-Jauh Wahai Hati Yang Pilu..


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

DAFTAR WHOHAA UNTUK REDEEM HADIAH PERCUMA!!

 
3,000,000.00 WhoHAA Point Giveaway! |

Nak Join dan Tebus Mata Ganjaran korang??
Jom Daftar! PERCUMA aje!! Boleh dapat Mata Ganjaran Serta Merta
KLIK SINI CEPAT!!!

Aisssshh.. sejak Whohaa buat pengumuman nak bagi point free setiap hari.. bermula 1 Januari sehingga 15 Febuari 2015 ni, semua pakat serbu Page Whohaa untuk tengok coupon code kat wall Page Whohaa tu.. termasuklah teman.. huhuhuhu.. giler.. banyak tau point yang kita akan dapat tau.. bukan sikit2.. heee.. teman punya point dah meningkat.. dah boleh redeem dah barang yang teman nak.. huhuhu... tapi.. macam berkenan satu barang yang lagi bestt.. huhuhu.. nak tau apa dia..? haa.. meh tengok 1st choice dan 2nd choice barang yang ingin teman redeem atau tebus ni.. 

heeee.. cadang teman nak tebus yang ni haaaa.. tengok gambo atas ni haa.. Powerbank ni.. tapi terpandang kat satu lagi barang.. adoii.. terbekenan lak yang tu.. gadget yang macam awesome gitu.. hihihi.. so, dah decide nak kumpul point lagi sampai lah cukup dan dapat redeem yang ni.. sila tengok gambo bawah ni ye..
Nak Join dan Tebus Mata Ganjaran korang??
Jom Daftar! PERCUMA aje!! Boleh dapat Mata Ganjaran Serta Merta
KLIK SINI CEPAT!!!


haa.. amacam.. ok tak pilihan teman yang ni.. heeeeee.. memang best wo.. spy camera tuu.. kalau dapat.. nyum2.. memang gadget yang best lah bagi teman.. dah tengok review kat Youtube.. wah.. lagi-lagi la teman semnagat nak kumpul point ni.. hehehehehe.. 

Nak Join dan Tebus Mata Ganjaran korang??
Jom Daftar! PERCUMA aje!! Boleh dapat Mata Ganjaran Serta Merta
KLIK SINI CEPAT!!!

Haaaaa.. ni bukti teman dapat redeem 500 point untuk hari ni.. heee.. dah semakin bertambah point teman.. yeaaayyy.. korang nak gak ke? nak merasa tak menang hadiah tanpa perlua keluarkan duit? haa.. senang ajo.. jom daftar.. tengok link KLIK SINI CEPAT!!! .. haa.. apa lagi.. klik dan daftar.. terus leh kumpul point.. bila dah banyak leh tebus/redeem macam teman ni haa.. heee.. 

Nak Join dan Tebus Mata Ganjaran korang??
Jom Daftar! PERCUMA aje!! Boleh dapat Mata Ganjaran Serta Merta
KLIK SINI CEPAT!!!


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Doa & Amalan Untuk Terangkan Penglihatan






Then, lepas dah habis baca doa2 dan selawat tu, korang ambil kedua ibu jari korang tadi, urutkan ke sekitar mata bermula dari hujung mata (dari dalam) tolak ke luar.. buat sebanyak 3 kali..

Lakukan setiap kali sesudah solat fardhu/wajib .. Opsss.. jangan tak percaya ye, ada yang mengaku melakukannya selama 6 bulan.. dari bercermin mata, kini dah tak perlu bermata empat lagi.. Subhanallah.. kuasa Allah semua ni.. tengok je cara2 diatas ni.. nanti try yea.. 

heemm.. kalau tak reti gak.. meh Klik SINI untuk tengok VIDEO / mengetahui Cara / Amalan yang sangat elok dilakukan selepas solat waktu.. Untuk mendapatkan mata yang cerah, mata yang sihat tanpa cermin mata.. Lakukan setiap hari sehingga dapat hasilnya.. InsyaAllah.. Mujarab.. Cubalah.. 

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New