Nuff

10 Mei 2017

Rawat Masalah Intim Wanita Dengan Spray FemMist


Rawat Masalah Intim Wanita Dengan Spray FemMist


Pastinya kita sedia maklum bahawa alat kelamin wanita merupakan kawasan anggota badan yang paling sensitif dan memerlukan penjagaan yang baik.

Namun terdapat segelintir wanita yang kurang mengambil berat tentang kebersihan alat sulit mereka lalu menyebabkan risiko terkena pelbagai penyakit.

Mungkin ramai lagi wanita yang tidak menyedari pentingnya menjaga kebersihan alat sulit kerana ianya sangat sensitif dan mudah terdedah dengan sejumlah penyakit seperti radang pelviks atau kelainan pada struktur vagina. Oleh sebab itu, kita perlu membaca dan mengetahui tips-tips menjaga dan merawat alat sulit wanita. Mungkin produk ini jawapan kepada masalahnya.

Beauté de la Botanique FemMist, dirumuskan khas dengan manggis dan manjakani telah direka untuk melegakan simptom-simptom masalah intim wanita seperti kegatalan, keradangan, keputihan, bau yang kurang menyenangkan dan rasa tidak selesa.

Didatangkan dalam botol semburan aluminium yang langsing dan sofistikated, FemMist mudah dibawa dan mudah digunakan, hanya semburkan dan alami keselesaan serta keyakinan serta-merta.

Simpan FemMist di dalam tas tangan untuk dibawa bersama anda ke mana-mana jua!

Dibangunkan oleh Furley Bioextracts, sebuah syarikat bioteknologi dan agroteknologi Malaysia, rumusan semula jadi FemMist yang mengandungi Dermaxan® (ekstrak kulit buah manggis), ekstrak manjakani dan minyak pati lavender mengekalkan keseimbangan pH optimal di bahagian intim anda, sekaligus memastikan kesihatan vagina yang optimal.

Lazim digunakan dalam perubatan tradisional selama beberapa generasi, kajian terkini telah menunjukkan bahawa ekstrak kulit buah manggis – iaitu bahan asas FemMist – juga sesuai sebagai agen anti-keradangan, anti-bakteria, anti-fungus dan anti-viral yang kuat. 

Sebuah kajian oleh Taylor’s University mendapati FemMist berupaya membunuh candida albicans – salah satu punca utama jangkitan fungus – dan pseudomonas aeruginosa dalam jangkitan saluran kencing (UTIs).

Beauté de la Botanique FemMist disyorkan kepada semua peringkat umur dari gadis muda sehinggalah mereka yang telah menopaus. Tahap hormon berubah dengan usia dan ini boleh memberi kesan kepada bahagian intim seperti kekeringan. FemMist memastikan kawasan intim kekal segar dan juga melembapkan kulit.

Antara manfaat-manfaatnya termasuklah:
  • Mengekalkan keseimbangan pH optimal vagina
  • Anti-bakteria dan anti-fungus
  • Kelegaan segera daripada simptom dan ketidakselesaan akibat jangkitan vagina
  • Melegakan kegatalan akibat rambut yang tumbuh ke dalam (ingrown hair)
  • Kesan melecet
  • Menganjalkan dan memutihkan
  • Selamat dan sesuai untuk semua jenis kulit
  • Semulajadi dan berasaskan air, tidak merengsakan
  • Pembungkusan yang tidak menonjol dan mudah dibawa bersama
  • Produk diproses dalam premis yang disahkan halal (iaitu, tiada alkohol digunakan di sebarang peringkat proses).

Harga : Beauté de la Botanique FemMist 35ml RM48.00

Cadangan penggunaan : 
Gunakan tiga kali sehari, atau selepas ke tandas agar kekal segar sepanjang hari.

Layari http://store.furleybio.com/ untuk membeli secara dalam talian, atau untuk menyemak senarai stokis.

Kelebihan FemMist :
Dirumuskan khas dengan manggis dan manjakani, Beauté de la Botanique FemMist telah direka untuk melegakan simptom-simptom masalah intim wanita seperti kegatalan, keradangan, keputihan, bau yang kurang menyenangkan dan rasa tidak selesa.



Didatangkan dalam botol semburan aluminium yang langsing dan sofistikated, FemMist mudah dibawa dan mudah digunakan. Hanya semburkan dan alami keselesaan serta keyakinan serta-merta. Simpan FemMist di dalam tas tangan untuk dibawa bersama ke mana-mana jua!


Apakah Bahan Yang Digunakan Di Dalam Fem.Mist?
Dibangunkan oleh Furley Bioextracts, sebuah syarikat bioteknologi dan agroteknologi Malaysia, rumusan semulajadi FemMist yang mengandungi Dermaxan® (ekstrak kulit buah manggis), ekstrak manjakani dan minyak pati lavender mengekalkan keseimbangan pH optimal di bahagian intim anda, sekaligus memastikan kesihatan vagina yang optimal.

Kenapa Estrak Kulit Buah Manggis Digunakan?
Lazim digunakan dalam perubatan tradisional selama beberapa generasi, kajian terkini telah menunjukkan bahawa ekstrak kulit buah manggis – iaitu bahan asas FemMist – juga sesuai sebagai agen anti-keradangan, anti-bakteria, anti-fungus dan anti-viral yang kuat. Sebuah kajian oleh Taylor’s University mendapati FemMist berupaya membunuh candida albicans – salah satu punca utama jangkitan fungus – dan pseudomonas aeruginosa dalam jangkitan saluran kencing (UTIs). 

Siapakah Yang Boleh Menggunakan Feminine Mist Ini?
Beauté de la Botanique FemMist disyorkan kepadasemua peringkat umur dari gadis muda sehingalah mereka yang telah menopouse.Tahap hormon berubah dengan usia dan ini boleh memberi kesan kepada bahagian intim seperti kekeringan. FemMist memastikan kawasan intim kekal segar dan juga melembapkan kulit.


Cadangan Penggunaan: 
Gunakan tiga kali sehari, atau selepas ke tandas agar kekal segar sepanjang hari.

Beauté de la Botanique FemMist, 35ml: RM48.00

Apa yang pasti pengeluarannya mempunyai Sijil Halal dari JAKIM, maka tak perlu ragu-ragu atau risau lagi untuk menggunakan Spray penjagaan intim wanita ni ye.. 

Pensijilan: HACCP, ISO22000, JAKIM Halal

Latar Belakang Mengenai Furley Bioextracts
Ditubuhkan pada tahun 2008, Furley Bioextractsadalah sebuah syarikat bioteknologi dan agroteknologi Malaysia yang berstatus BioNexus. Syarikat ini memfokuskan teknologi dan RnD mereka terhadap makanan berfungsi (nutraseutikal), makanan tambahan dan kosmetik (kosmeseutikal), memantau dan menguruskan proses daripada bahan mentah hingga ke produk siap, sekaligus memastikan kualiti dan keberkesanan rangkaian produknya. 

Furley Bioextracts berbangga dengan keupayaannya untuk menginovasi dan mengeluarkan produk-produk berkualiti tinggi, konsisten dan mencukupi demi kepuasan pelanggan. Pada tahun 2013, syarikat ini telah memenangi Anugerah Paling Inovatif dalam Bioteknologi dan Agroteknologi daripada SME Corporation Malaysia. 

Latar belakang BioNexus 
Dianugerahkan oleh Malaysian Biotechnology Corporation (BiotechCorp), status ini diberikan kepada syarikat-syarikat bioteknologi tempatan dan antarabangsa yang layak serta sedang menjalankan aktiviti bioteknologi dan atau sains kehidupan

Kalau berminat nak order, boleh je order direct ke Website, Twitter atau Facebook Furley Bioextracts




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


09 Mei 2017

BETA SKIN NATURAL ACTIVE CREAM BANTU MELEGAKAN MASALAH KULIT SEPERTI EKZEMA, PSORIASIS DAN LAIN-LAIN

BETA SKIN NATURAL ACTIVE CREAM 
BANTU MELEGAKAN MASALAH KULIT 
SEPERTI EKZEMA, PSORIASIS DAN LAIN-LAIN

Hai.. Assalammualaikum semua. TB baru nak up entri tentang Psoriasis tapi TB terlupa ada satu produk ni yang TB rasa amat sesuai untuk dicuba oleh mereka yang menghadapi masalah Psoriasis atau Ekzema atau masalah kulit yang lain. Krim ini telah diakui tiada STEROID, TIADA PARABENS dan TIDAK DIUJI KEATAS HAIWAN.

Bagi sesiapa yang mengetahui tentang apa yang TB alami sekarang sejak TB mengandung  dan berpantang, kulit TB mengalami pengelupasan yang begitu cepat setiap 2 hari.. Masalah atau gangguan ini dipanggil Psoriasis.. yang lebih kurang juga dengan Ekzema namun terdapat perbezaan ketara simpstom ekzema dan psoriasis.. Korang boleh google dan baca ye!

Ok lah.. bercerita tentang produk yang Tb nak kongsikan tadi, iaitu  Beta-Skin Cream Active Natural yang berasaskan dari bahan semulajadi yang membantu melegakan kegatalan dan kerngsaan kulit TB yang kering dan kemerahan. TB gunakan Beta-Skin Cream Active Natural untuk melembapkan kawasan kulit yang kering kerana kalau TB biarkan kawasan yang kering itu akan mula rasa gatal dan mula membuatkan TB rasa nak garu.. Apabila dah garu TB akan rasa pedih sebab tempat yang TB garu tu dah merah dan adakalanya berdarah.

TB agak stress dengan masalah ini, tapi TB tetap kena fikir positif, TB tak boleh stress kerana Psoriasis ini ada juga bersangklut paut dengan emosi penghidap psoriasis.. So, TB kena chill dan yakin Psoriasis ini ada ubatnya dan TB akan sembuh sepenuhnya.. InsyaAllah..

Beta-Skin Cream Active Natural yang berasaskan dari bahan semulajadi yang membantu melegakan kegatalan dan kerengsaan kulit TB yang kering dan kemerahan. TB gunakan Beta-Skin Cream Active Natural untuk melembapkan kawasan kulit yang kering kerana kalau TB biarkan kawasan yang kering itu akan mula rasa gatal dan mula membuatkan TB rasa nak garu.. Apabila dah garu TB akan rasa pedih sebab tempat yang TB garu tu dah merah dan adakalanya berdarah. TB dah try sapu pada kawasan yang mengalami masalah Psoriasis itu dan TB dapat rasakan kelembapan krim tersebut yang membuatkan TB rasa kurang nak menggaru. dan TB rasa kawasan tu tak kering dan tegang seperti selalu.. Beta-Skin Cream Active Natural ialah formula unik yang diakui selamat penggunaannya dan mampu menghapuskan gejala yang berkaitan dengan: kegatalan yang berterusan, kulit terasa terbakar, kulit kemerahan, kekeringan kulit dan scaling berlebihan. Beta-Skin Cream Active Natural digunakan sebagai rawatan tambahan untuk penyakit kulit dan juga untuk memberikan kelegaan kepada kulit yang terdedah kepadaEkzema,Psoriasis,Jerawat,Dermatitis,Alahan,Ruam,Fangus Kulit,Kudis sejuk Adakah ia selamat? Beta-Skin Cream Active Natural telah diuji secara klinikal oleh doktor di Kesatuan Eropah dan didaftarkan dan diluluskan sebagai "peranti perubatan" oleh pihak berkuasa Malaysia (BPFK). • Tiada steroid • Tiada parabens • Tidak diuji ke atas haiwan Cara Penggunaan Beta-Skin? Sapukan sedikit krim pada tangan yang kering bersih, kemudian sapu dan urut lembut supaya krim disapu sekata di kawasan yang bermasalah. Ia sesuaidigunakan setiap hari pada waktu pagi dan pada waktu malam. Harga Beta-Skin Cream Active Natural : 50ml - berharga RM52.00 dan 250ml - berharga RM185.00 You can find Beta-Skin in the following chains of  pharmacies in Malaysia: healthlane.com.my Farmasi Alpha wowcity.com Facebook : https://www.facebook.com/Beta-Skin-576905492425843/ website : http://betaskin.pl/welcome Now Beta-Skin available in selected good pharmacy outlets in Malaysia! https://www.facebook.com/usj.alpha/info #psoriasis #ekzema #skinproblem #psoriasisproblem #psoriasiscream #krimuntukpsoriasis #beauty #kimkardarshian @kimkardashian
A post shared by 🇹🇪🇳🇬🇰🇺🇧🇺🇹🇦🇳🇬 (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on

So, TB mencuba setiap ubatan tradisional dan yang 100% natural untuk mengubati masalah Psoriasis ini. TB selalu berdoa semoga apa yang TB alami ini tidak dialami oleh baby TB.. Nauzubillah minzalik.. mintak jauh semuanya.. 

Ok lah, tentang  Beta-Skin Cream Active Natural tadi, TB dah try sapu pada kawasan yang mengalami masalah Psoriasis itu dan TB dapat rasakan kelembapan krim tersebut yang membuatkan TB rasa kurang nak menggaru. dan TB rasa kawasan tu tak kering dan tegang seperti selalu.. So, TB very recommeded Beta-Skin Cream Active Natural  untuk mereka-mereka yang menghadapi masalah yang sama macam TB ni.

Dan nak tahu tak? bau dia tak busuk tau.. baunya wangi dan lembut tau.. tiada bau chemical lansung.. so, baunya tidak menggangu lubang hidungku.. haha..

Oh ya.. bagi yang nak tahu lebih lanjut tentang Beta-Skin Cream Active Natural  ni, sila baca isedikit info seperti dibawah ni ye.. Semoga bermanfaat,, 

= Beta-Skin Cream Active Natural =

APA itu Beta-Skin Natural Active Cream?
Beta-Skin Cream Active Natural ialah formula unik yang diakui selamat penggunaannya dan mampu menghapuskan gejala yang berkaitan dengan: kegatalan yang berterusan, kulit terasa terbakar, kulit kemerahan, kekeringan kulit dan scaling berlebihan. Produk bersifat regeneratif  kuat yang melegakan kulit dan diikuti dengan peningkatan seborrhea dan hyperkeratosis.

Bagaimanakah Beta-Skin Cream berfungsi?
Beta-Skin Cream Active Natural adalah sumber kepekatan komponen biologi aktif seperti:



B-glucan daripada oat: Beta-glucan yang diperolehi daripada oat, secara aktif menyokong proses pembaharuan sel, menghidrat, dan melembapkan dan meninggalkan kulit dengan rasa lembut dan anjal . fleksibiliti.menyokong proses pembaharuan sel, 

Ester asid lemak yang lebih tinggi dari biji rami: tertumpu bahagian omegas 3, 6 dan 9 asid yang amat menembusi kulit dan membantu dalam membina fungsi sel yang betul.

Minyak kelapa: Melembutkan, menyuburkan dan melindungi kulit daripada unsur-unsur luar yang berbahaya.

Colloidal silver: membunuh lebih 650 penyakit menyebabkan bakteria, virus dan kulat. Mengaktifkan sistem imun untuk memerangi patogen Mengimbangkan semula badan mengurangkan perubahan yang disebabkan oleh keradangan.

Beta-Skin Cream Active Natural digunakan bertujuan untuk?

Beta-Skin Cream Active Natural digunakan sebagai rawatan tambahan untuk penyakit kulit dan juga untuk memberikan kelegaan kepada kulit yang terdedah kepada:

  • Ekzema
  • Psoriasis
  • Jerawat
  • Dermatitis
  • Alahan
  • Ruam
  • Fangus Kulit
  • Kudis sejuk

Beta-Skin Cream Active Natural juga amat disyorkan untuk digunakan selepas rawatan kosmetik seperti: peeling, mesotherapy, laser treatment, atau sebagai pelembap biasa.anti-penuaan .

Beta-Skin Cream Active Natural patut diterapkan pada kulit utuh muka dan badan. Produk ini bertujuan untuk digunakan dalam kursus rawatan dan dalam usaha mengurangkan gejala berikut penyakit kulit:
  • Dermatitis seborrheic
  • Atopik dermatitis
  • Dermatitis
  • Psoriasis
  • Jeragat

Beta-Skin Cream Active Natural adalah salah satu Penjagaan kulit iaitu rawatan semula jadi bagi mengawal masalah psoriasis, jerawat, ekzema, alahan, atopik dermatitis, kulit sensitif

Adakah ia selamat?
Beta-Skin Cream Active Natural telah diuji secara klinikal oleh doktor di Kesatuan Eropah dan didaftarkan dan diluluskan sebagai "peranti perubatan" oleh pihak berkuasa Malaysia (BPFK).

• Tiada steroid
• Tiada parabens
• Tidak diuji ke atas haiwan

Kontra PENGGUNAAN
Pesakit yang hipersensitif terhadap mana-mana komponen produk dinasihatkan untuk tidak meneruskan penggunaannya. Produk ini tidak boleh digunakan pada kulit yang pecah dan / atau terjejas dengan ketara. Produk ini tidak boleh digunakan jika ini jenis terapi pelengkap contraindicated atau tidak mencukupi kepada kaedah utama rawatan penyakit awal.


Cara Penggunaan Beta-Skin?
Sapukan sedikit krim pada tangan yang kering bersih, kemudian sapu dan urut lembut supaya krim disapu sekata di kawasan yang bermasalah. Ia sesuaidigunakan setiap hari pada waktu pagi dan pada waktu malam.

Beta-Skin Cream Active Natural boleh didapati dalam dua saiz iaitu :

50ml   - berharga RM52.00 dan 
250ml - berharga RM185.00


Kandungan
Aqua, Cocos Nucifera (Kelapa) Oil, Ethyl Linoleate, Ethyl oleat, Ethyl Linolenate, Ethyl Palmitate, Caprylic / Capric Trigliceryde, stearyl Alkohol, Steareth-7, Stearateh-20 Glyceryl stearat, Ceteareth-20, Glycerin, Oat Beta Glucan, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Phenoxyethanol, Ethylhecylglycerin, Sodium Dehydroacetate, Asid sitrik, Ascorbyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Lecithin, Paraffinum Liquidum, Parfum, perak.


Dibawah adalah antara testimoni pengguna yang telah menggunakan Beta-Skin Cream Active Natural ini.. Perhatikan, banyak perubahan yang mereka alami setelah menggunakan Beta-Skin Cream Active Natural ini.. Bagi sesiapa yang ingin mencuba bolehlah lihat link url di akhir entri ini yea.. Semoga kita sama-sama berusaha mengubati masalah psoriasis / ekzema ini.

= TESTIMONI PENGGUNA =










Eczema and psoriasis skin - 
Apply as frequent as possible. Every 5-6 hourly. 
This is on the first sign of outbreak. 
Please note that there is always a trigger force to your outbreak.
 Do find out what causes it. 
Take note that Beta Skin can help to relieve the symptoms, 
helps but it does not cure it. 
Please also note that if your eczema is inflamed, 
topical application of steroid as recommended 
by your physician is strongly advised together with Beta Skin. 
Once the inflammation has reduced, 
beta skin can be used to control the situation 
better and also helps with reduced scarring 
issue due to damaged skin.


You can find Beta-Skin in the following chains of 
pharmacies in Malaysia:

kat mana nak beli? Haa.. korang boleh cari produk ini di semua Farmasi
All Alpro Pharmacy Outlets dan AA Pharmacy Outlets
di KL ,Selangor, Pahang, Negeri Sembilan dan Melaka
.
For distributorship information :
 email / contact : jenny@triv.com.my 

Oh ya.. korang juga boleh membeli Beta-Skin Cream Active Natural 
 secara online di Lazada kerana Alpro pharmacy juga ada tersenarai sebagai penjual di laman Lazada juga..Klik SINI kalau nak membeli --> Alpro pharmacy

Jom visit :
Facebook :

website :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


08 Mei 2017

URIAGE Eau Thermal French Skincare Review

URIAGE Eau Thermal French Skincare Review

Hai Assalammualaikum semua.. Petang-petang ni terasa nak buat review pulak. Kali ni review tentang produk dari URIAGE . Rasanya nama URIAGE ni antara produk yang popular juga yang menjadi antara produk favourite pengguna.. Tapi mungkin juga ada yang baru pertama kali dengar nama URIAGE ni.. So, TB story dulu serba sedikit info tentang produk dari URIAGE ni ye.. Jom baca..

Sejak penubuhannya pada tahun 1992, jenama URIAGE telah memenuhi keperluan kulit sensitif, terima kasih kepada kepakaran dermatologi terkenal di peringkat antarabangsa diatas penciptaan jenama URIAGE dan penjagaan kulit dermo yang pertama berdasarkan Air Thermal..

Uriage adalah salah satu jenama dermo-kosmetik terkemuka di pasaran antarabangsa. Setiap hari, beribu-ribu produk dihantar di Perancis dan lebih 70 buah negara di seluruh dunia.

Semua produk penjagaan kulit digubal mengikut piagam yang ketat yang berpegang teguh kepada piawaian farmaseutikal. Formula adalah hypoallergenic, bukan komedogenik, bebas parabens, dan dengan kepekatan minimum bahan pengawet untuk lebih mesra dengan kulit sensitif anda.

Uriage telah menggabungkan air terma Uriage dengan pelbagai bahan-bahan aktif yang sangat inovatif daripada penyelidikan bioteknologi. Bahan-bahan aktif yang dipatenkan adalah termasuk dalam banyak julat (XÉMOSE, HYSÉAC, BARIÉDERM, dll)

Selama beberapa tahun, Uriage Water Thermal telah berada di bawah pergunungan Belledone Alpine, dimana ia mempunyai unsur-unsur mineral di sepanjang laluannya. Ia terhasil dari bumi pada kedalaman 80 meter, terlindung dari udara dan pencemaran. suhu air (27 ° C), pH neutral dan komposisi mineral kekal tidak berubah.
Haa.. dah baca sedikit info tentang URIAGE diatas? Sekarang TB nak share tentang Produk URIAGE yang TB dah try guna ni.

Pembersihan adalah langkah yang sangat penting dalam rutin penjagaan kulit kita Semestinya pemilihan produk yang tepat amat penting bagi membantu kita memelihara kulit agar sentiasa segar dan bersih.

Diluar sana begitu banyak pembersih inovatif dijual, dan ramai mungkin tertanya-tanya apa jenis pembersih yang patut kita pilih.So, pandai-pandailah pilih yang bersesuaian dengan kulit wajah kita yea.. jangan main sambar saja.. hehehe..

Berbalik kepada cerita tentang produk URIAGE tadi, kalau korang nak tahu Produk dari URIAGE juga mempunyai 3 produk penting untuk pembersihan dan menenangkan kulit.

Orang perempuan ni kalau dah apply makeup tu terasa malas je nak cuci muka kan? Mana tanknya.. banyak sangat produk nak guna cuci muka.. lepas cuci makeup muka, nak kena cuci makeup mata pulak, lepas tu nak bagi muka segar balik cuci pulak dengan pembersih muka dan lepas tu bilas dengan air suam. Rasa macam malas je nak buat semua tu kan.. 

Haa.. TAPI...... bila dah jumpa produk yang boleh membersihkan muka dengan mudah dan muka sangat bersih sebersihnya selepas menggunakan produk tu, pastinya tiada alasan lagi nak malas-malas cuci muka kan.. 

Haa.. Kalau nak tahu antara produk dari URIAGE yang sangat efektif dan berkesan bertindak sebagai pembersih muka yang terbaik ialah Uriage Eau Thermale, iaitu salah satu jenama Perancis yang terkenal dengan air terma Uriage itu.

Ia adalah satu bahan diperkaya dengan unsur-unsur surih dan mineral. kepekatan mineral yang tinggi dalam air terma Uriage menjadi "sempurna seimbang" untuk kulit dan mampu melegakan, menghidrat dan melindungi kulit juga.

Air yang unik itu juga mampu mengembalikan keserian kulit dan membolehkan perlindungan yang lebih berkesan terhadap kekotoran/bendasing sambil mengekalkan penghidratan kulit. Oleh itu, ia digunakan secara meluas sebagai bahan utama dari semua produk Uriage!

Jom..  TB nak share dengan korang tentang produk yang sangat best digunakan untuk membersihkan wajah dari makeup atau kekotoran lain diwajah korang. Produk itu adalah Uriage Thermal Micellar Water dari Perancis yang sesuai untuk kulit sensitif yang terdedah kepada kemerahan.


Ok lah.. sebelum tu nak tanya, korang semua tahu kan langkah-langkah untuk membersih wajah/kulit korang? Haa.. kalau ikut TB ada 3 langkah iaitu membersihkan makeup, mencuci muka, dan akhir sekali melembapkan muka/menghidratkan muka..

1.) Ok, mula-mula sekali TB memulakan rejim penjagaan kulit TB dengan membersihkan solekan menggunakan Thermal Micellar Water.

Uriage Thermal Micellar Water

Produk ini berfungsi sebagai make up remover untuk untuk kulit sensitif yang terdedah dan kepada kemerahan.. Ekstrak ekstrak Apricot dan pore refiner dia boleh normalkan kehadiran sebum-sebum di muka kita.

Ia juga boleh menanggalkan dengan begitu bersih eyeshadow kita even waterproof eyeshadow sekalipun tau. Jadi lepas ni tiada masalah untuk kita mencuci kesan eyeliner, celak, eyeshadow dan apa-apa saja makeup di wajah kita.. hanya gunakan  Thermal Micellar Water ni je.. Tak perlu bilas.. Siap! mudah sangat kan..

Uriage Micellar Thermal Water

Fungsi produk:
Make up Remover untuk kulit sensitif

Bahan
- Uriage Thermal Air- Glycerin
- ekstrak Apricot
- surfaktan Gentle bukan ionik
- Hypoallergenic
- Telah diuji Ophthalmologically

Cara penggunaan
Tuang sedikit Thermal Micellar Water dekat cotton pad dan sapukan ke seluruh wajah muka, mata dan leher untuk membersihkan dalam satu langkah, tanpa membilas dengan air .



Oh ya.. Kalau korang nak tahu, Uriage Thermal Micellar Water kini boleh didapati dalam 3 jenis untuk menampung jenis kulit yang berbeza iaitu :

1.Thermal Micellar Water - Gabungan untuk Kulit Berminyak
2.Thermal Micellar Water PNS - Normal untuk Kulit Kering
3.Thermal Micellar Water PSR - Kulit terdedah kepada kemerahan

Disebabkan kulit TB ni jenis yang agak sensitif maka TB pilih yang no. 3 tu.. berpenutup merah.. untuk kulit yang sensitif dan terdedah kepada kemerahan. Dan ia memang sesuai dengan kulit TB dimana ia membersihkan kesan makeup TB tanpa meninggalkan kesan kemerahan atau keradangan. Rasanya seperti air pada kulit, begitu menenangkan dan berkesan dalam menghapuskan kekotoran. So, siapa ada masalah kulit tu, sila pilih yang berpenutup merah ni ye!

TB rasa Thermal Micellar Water  tu begitu mudah untuk digunakan dalam rutin harian kebersihan muka kita. Kalau korang tak suka keadaan yang melekit pada wajah selepas mencuci solekan, haa.. korang kena pakai  ni sebab ia tak melekit.. ok! selesa sangat! kulit yang bersih, lembut dan tidak melekit.

Oh ya.. lagi satu baunya tidak busuk macam bau sesetengah makeup remover tu.. kan ada yang berbau chemical kan? Tapi Thermal Micellar Water ni tidak berbau busuk.. percayalah.. heee.. So, korang tak perlu tutup hidung semasa menyapu ia ke muka korang.. Uriage Thermal Micellar Water datang dalam botol plastik. Yang ada pada TB sekarang ialah satu botol yang bersaiz 100ml. Terdapat saiz besar iaitu 250ml.

Secara keseluruhan, Uriage Thermal Micellar Water adalah pembersih yang lembut dan sangat sesuai untuk dibawa kemana-mana tempat yang kita rasa macam berkemungkinan susah nak cari punca air nak mencuci wajah. maka boleh gunakan Uriage Thermal Micellar Water ini untuk membersihkan kulit dengan bersih tanpa perlu bilas dengan air.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uriage Cleansing Cream (50ml)

2.) Selepas mencuci solekan, langkah seterusnya adalah membersih muka/wajah/kulit. Untuk jenis kulit sensitif macam TB ni TB sentiasa memilih untuk sesuatu yang lebih ringan (kurang berminyak) dan sebaik-baiknya tidak mengeringkan kulit. pembersih Uriage adalah lebih daripada melembabkan kulit.
Cara Penggunaan: Letak pada tapak tangan dan gosok kedua tapak tangan sehingga berbuih kemudian ratakan pada kulit wajah dan urut lembut, kemudian bilas dengan air.. Guna setiap pagi dan malam..

Disebabkan Uriage Cleansing Cream  tidak mempunyai buih yang banyak, sebagai alternatif korang digalakkan membasahkan muka dahulu sebelum menggunakan krim pembersih muka ini.

Walau bagaimanapun, walaupun ia tidak berbuaih banyak, ia membantu untuk membersihkan jauh ke dalam liang roma wajah tanpa rasa kering pada kulit.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uriage Thermal Water (50ml)

3.) Haa. langkah ke 3 iaitu langkah terakhir dalam rutin mencuci muka kita pula ialah.. menggunakan Uriage Thermal Water .Produk ini boleh menghidrat permukaan kulit, mengurangkan radang kulit dan 100% isotonik .

Produk ini boleh menghidrat permukaan kulit, mengurangkan radang kulit dan 100% isotonik .

Isotonik" bermaksud bahawa Uriage Water Thermal di osmosis sempurna dengan permukaan dan selaput mukus. Ia mengimbangi integriti sel kulit. Ia bertindak dengan cara yang sama seperti serum fisiologi, ia tidak mengubah saiz atau jumlah sel-sel. Ia juga amat sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk yang paling sensitif.

Selepas bersihkan muka, kita hanya perlu semburkan Uriage Thermal Water mi ke seluruh muka dan biarkan ia bertindak - Tak perlu lap, biar ia sehingga kering. haaa.. Last sekali, sapu sahaja produk penjagaan kulit yang biasa korang guna untuk kesegaran kulit setiap hari .

Antara kegunaan lain Uriage Thermal Water
Tenangkan kerengsaan, ruam lampin, selaran matahari, kemerahan
 Repair kulit yang rosak dan melegakan kulit selepas prosedur dermo-estetik
 Melembut dan melegakan dermatitis / kelopak mata

Beberapa kegunaan lebih biasa termasuk:
 Menyingkiran soleksn dan melegakan kulit
 Membetulkan solekan
 Melindungi kulit daripada radikal bebas
 Melegakan kawasan area selepas bercukur

Kandungan
100% aqua Uriage Thermal Water

Cara Penggunaan
Spray mengikut keperluan. Tidak perlu di keringkan supaya bahan aktif dalam air tersebut dapat bertindak dengan efektif.


Selepas Spray korang tak perlu lap atau keringkan dia.. biar dia bertindak sendiri kerana ia akan menembusi ke dalam kulit dengan sendiri. Bagi TB, rasanya TB akan membawa bersama-sama setiap kali TB keluar kerana ia berguna sangat untuk menghidratkan kulit TB yang kadang terlalu kering ni.

Untuk semua jenis kulit. bayi pun boleh guna.. kalau ada masalah ruam lampin.


Haaaa.. itu sahaj review dari TB kali ni, lupa pula nak bagi tahu yang korang boleh dapatkan produk URIAGE ni dekat website yang menyediakan pelbagai barangan kosmetik dan kesihatan, boleh shopping macam-macam disana tau! Kalau berminat.dengan produk URIAGE ni, korang boleh klik link dibawah ni yea.. 
Nak dapatkan rebat  dengan kupon??
Boleh taip TENGKU semasa checkout nanti yea.. 

Jom! Shopping di HiShop! 
Untuk mendapatkan giveaway, diskaun & lain-lain,
korang boleh cari Hishop di media sosial seperti link yang TB sertakan dibawah ini :


Klik link ini untuk ke website Hishop,my

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

07 Mei 2017

JUARA MENTOR MILENIA 2017

JUARA MENTOR MILENIA 2017

Alaaa.  Elica pulak yang menang.. Huhuhu.. Yang lain dah teka betul dah.. Sekali Elica dengan Usop je lain.. Huhuhu.. Takdak rezeki Usop jadi JUARA.. Takpelah.. Rezeki diluar Ada lagi besar.. Yea Usop.. 

Tempat Pertama
RM 100,000
Elica

Tempat Kedua
RM 50,000
Usop

Tempat Ketiga
RM 20,000
Along

Tempat Keempat
RM 10,000
Sheera

Protege Pilihan Neffos
RM10,000
Elica

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


03 Mei 2017

RESEPI KACANG POOL MUDAH DAN SEDAP!

RESEPI KACANG POOL MUDAH DAN SEDAP!

Haii.. hari ni nak share Resepi Kacang Pool yang hubby TB dah try hari Ahad (30.4.2017) hari tu. Kacang Pool ni makanan kegemaran orang Johor ek? TB pun baru 1st time dengar tapi baru-baru ni asyiklah tengok orang dok sebut-sebut kat FB so, hubby TB mulalah teringin nak membuatnya..

Haaa.. Macam biasa, even hubby baru 1st time masak resepi tu, dia memang ada tangan ajaib.. sebab menjadi sesaja apa-apa masakan dia.. sedap dan lazat pulak tu.. terbaikk.. Untung TB dapat makan macam-macam masakan dari hubby.. cekap dan pantas pulak tu.. TB pun kalah tau.. hehehehe.. Apa-apa pun meh tengok resepi yang hubby TB gunakan untuk masak Kacang Pool ni, tak tahu la versi hubby ni sedap bagi korang ke tak kan.. tapi bagi teman.. mabelessss!! TB akan up lagi satu entri gambar masakan dari hubby TB.. Yang ni TB up dulu resepi yang TB ambil dari internet..


Ni bukan gambar TB yea.. Gambar dari Internet, Tapi TB memang ada ambil gambar sendiri cuma nak masukkan gambar tu TB tak jumpa kabel kamera TB tu.. nanti lah.. TB update gambar TB sendiri yea! Alaa.. yang hubby TB buat tu serupa je macam dalam gambar ni, cuma rotinya je kami tak tahu nak cari kat mana, terpaksa pakai roti hot dog tu.. huhuhu.. apa-apa pun jom tengok resepi nya dulu ek.. kot korang nak buat untuk menu berbuka puasa nanti.. mana tau kan.. 

RESEPI KACANG POOL

Bahan-bahan :
- 1 tin kacang panggang dalam tin
- 400gm daging kisar = 2 keping daging burger
- 2 sudu minyak sapi atau butter
- 1 sudu serbuk kari daging
- 1 biji bawang holland (dipotong dadu)
- 2 ulas bawang putih (dicincang)
- garam, gula dan air secukupnya

Bahan hiasan :
- 1 batang cili merah atau hijau
- daun sup hiris
- telur mata separuh masak

Cara-cara :
- hancurkan kacang panggang yang telah dibuang air
- panaskan minyak sapi atau butter hingga cair
- tumis bawang holland dan bawang putih sehingga naik bau
- masukkan rempah kari dan kacau
- gaulkan bersama daging kisar dan kacau sehingga daging masak
- masukkan kacang panggang bersama garam dan gula
- masukkan air secukupnya jikalau nak berkuah lebihkan air
- tunggu sehingga masak
- seterusnya, pecahkan telur dan masak telur sehingga menjadi separuh masak

Haa.. Ni video yang sempat TB ambil sebelum menu ini lesap dalam perut.. hahahaha.. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New