adseng

Innity 1

Nuff

17 November 2018

Althea x Get It Beauty Real Fresh Skin Detoxers Collaboration.


Althea x Get It Beauty Real Fresh Skin Detoxers Collaboration.


Haiii.. Cakkk.. Selamat beristirehat.. Huhu.  First time TB up entri blog di hari minggu camni.. Sebab teringat nak update tentang Althea Real Fresh Skin Detoxers ni lah.. Haa.. korang dah try ke Althea Real Fresh Skin Detoxers ni?

Kalau korang nak tahu.. Produk ini sangat special tau sebab Produk ini adalah kerjasama Althea Korea dengan Program TV Kecantikan paling Top di Korea iaitu GET IT BEAUTY.

Produk ni telah mendapat sambutan yang hangat di Korea dimana Bintang Kpop, Jeonghwa dari EXID pun tertarik hati mencubanya!

GET IT BEAUTY - Program TV Kecantikan paling Top di Korea

Didalam program ini banyak dikongsikan tentang tips-tips produk kecantikan dan trend dari Korea, didalam program ini  juga penonton  dapat pengetahuan dari mereka yang pakar dengan segala solekan, penjagaan kulit, gaya hidup, tip selebriti dan banyak lagi .

Jom kita lihat pengalaman, ulasan dan tips mereka menggunakan Althea x Get It Beauty Real Fresh Skin Detoxers. Berikut adalah video dari Program TV Top di Korea - Get It Beauty:


Ha.. cerita pasal Althea Real Fresh Skin Detoxers tadi.. TB dah cuba Althea Real Fresh Skin Detoxers ni dalam beberapa bulan dan TB sangat sukakannya..

Yang TB guna ni Althea Real Fresh Skin Detoxers dari variasi Green Tea.. Best Sangat bau dia!

Lepas guna je Althea Real Fresh Skin Detoxers ni kulit TB terasa seperti segar dan cerah sedikit . Oh ya.. Untuk mereka yang baru 1st time dengar tentang produk ni.. meh TB terangkan sedikit apa itu Althea Real Fresh Skin Detoxers ..




Althea Real Fresh Skin Detoxers ni ialah Masker pembersih 10 saat, 2-dalam-1 yang mengandungi bahan-bahan segar yang boleh membersihkan kulit disamping dapat menyumbang kulit kita dengan nutrien dan kebaikan.

TB dah jatuh cinta sangat dengan kedua-dua varian Real Fresh Skin Detoxers Rose (yang dibuat daripada kelopak rose Perancis + ekstrak untuk memperbaiki kulit) dan satu lagi Teh Hijau (mengandungi teh hijau Jeju + ekstrak untuk membersihkan).

Haaa.. meh tengok video TB masa dapat produk ni hari tu.. hehehehe.. giler excited uiii.. 


Opss.. nak tahu lebih lanjut tentang Althea Real Fresh Skin Detoxers  ni lagi? Korang boleh baca DI SINI (klik)

Haaa... Amacam?? Berminat untuk mencuba produk ini? Sila klik pautan untuk membuat pembelian anda hari ini dengan Promosi FREE SHIPPING !! Order kat sini --> https://my.althea.kr/real-fresh-skin-detoxer-set

Hemm.. TB pun nak tengoklah video dari Program TV Kecantikan paling Top di Korea iaitu GET IT BEAUTY ni.. Bestnya kalau dapat tengok rancangan ni sepenuhnya.. kan!


Untuk info lanjut tentang Althea 
boleh klik link2 dibawah :

Website : 

Facebook : 

Instagram : 





12 November 2018

Althea's Petal Velvet Sunaway Produk Baru Dari Rangkaian Produk Althea Velvet!


Althea's Petal Velvet Sunaway Produk Baru
Dari Rangkaian Produk Althea Velvet! 


Haiiii.. Hari Ni TB nak share tentang the new baby Althea!! iaitu adik beradik juga dengan rangkaian Petal Velvet Powder yang baru release beberapa bulan lalu... Haaa.. bermula dari produk pertama Althea brand iaitu Althea Bare Essentials, kemudian keluar pula Althea Real Fresh Skin Detoxers 10 Seconds Daily Wash Off Mask, Lepas tu..  Althea Petal Velvet Powders dan kini yang terbaru Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ dan PA++++ pulaaaaa.. wahhhh.. Bestnya.. 




Woweeee Althea Keluarkan satu lagi produk terbaruuu.. Petal Velvet Sunaway SPF50 + PA ++dengan wangian aroma damask rose yang dapat membantu melindungi kulit kita dari sinaran UV merbahaya serta ia juga bertindak sebagai agen melembapkan kulit dan mengawal sebum yang berlebihan. . . Haaa.. macam menarik je kan! memang menarik pun .. Jom dapatkan Petal Velvet Sunaway bersama satu lagi produk Althea .. Petal Velvet Powders dengan 3 variasi code warna iaitu : 💟Translucent 🧡Warm Beige dan .. 💜Special Edition Pink Lavendar . . Boleh layari website my.Althea.kr yea untuk order. Oh ya.. Ada Diskaun 10% untuk pembelian PV Sunaway .. link disini -->> http://my.althea.kr/petal-velvet-sunaway dan Diskaun 20% untuk Set Petal Velvet ( PV Powders + PV Sunaway ) Link disini --->> http://my.althea.kr/petal-velvet-set #Altheakorea #AltheaPetalVelvetSunaway #AltheaPetalVelvetSet #AltheaPetal #AltheaSunaway #AltheaAngels #tengkubutangdotcom #Altheahauls #AltheaAngel #kbeauty
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on



Anyway, Sebelum tu TB nak ucap terima kasih kepada Althea Korea Angels kerana menghantar Petal Velvet Sunaway Kit yang juga mengandungi  :

x1  Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
x3  Petal Velvet Powders 
Code #0 Translucent, 
Code #23 Warm Beige &
Code #Pink Lavender
x1  Beg Hologram Althea Yang Sangat Comel!

Haaa.. Untuk pengetahuan korang semua, baru-baru ni Althea telah melancarkan produk baru mereka iaitu pelindung matahari yang dikenali sebagai 'Petal Velvet Sunaway' yang mempunyai kemasan yang licin dan ringan semasa sapuan.



Perlindungan matahari adalah penting dan perlindungan matahari yang berkuasa sehingga SPF 50+ PA ++++ melindungi kulit daripada sinaran UVA dan UVB.

Bahan-bahan utama dalam produk ini ialah Damask Rose yang merupakan pelembap yang baik yang melancarkan kulit pada masa yang sama. Saya mendapati bahawa ia hanya mempunyai wangian lembut dan aroma itu tidak terlalu kuat.

PENTING KE PAKAI PELINDUNG MATAHARI / SUNSCREEN?

Haaaa.. bagi yang menjaga kecantikan tu... Mesti tahu betapa pentingnya Sunscreen untuk wajah kita kerana sunscreen berfungsi untuk mengelakkan pigmentation atau jeragat, hemm.. cerita pasal jeragat, TB sendiri pun dah ada jeragat tau.. semua gara-gara tak jaga muka.. tak pakai sunscreen bila keluar rumah.. dan terkini baru TB tahu.. even kita tak keluar rumah pun.. Kita still kena pakai sunscreen sebab kita tak perasan cahaya matahari atau cahaya UVA/UVB yang masuk melalui tingkap rumah kita.. dan kalau keluar sekejap pun kita tetap terdedah dengan sinaran UVA/UVB yang tak elok untuk kulit kita.. 

Selain tu, penggunaan Sunscreen ni elok bagi mencegah kanser kulit, yelah.. kalau tak jaga kulit muka dan biar aje.. memang boleh terdedah dengan kanser kulti tau.. TB pun dah mula pakai sunscreen untuk engelakkan sunburn atau kulit terbakar


Disamping itu juga TB sedang usaha mengurangkan kedutan kulit dengan cara disiplinkan diri guna sunscreen setiap hari .. Almakulumlah.. bila umur semakin tak remaja dah, kulit muka pun ikut sekali lah tak remaja dah.. miahahaha.. kena jaga tuuu.. 

So.. Mujur lah TB jumpa produk yang sesuai dengan kulit TB yang sensitif ni.. Produk Sunscreen yang TB maksudkan tu ialah  PETAL VELVET SUNAWAY 


KENAPA TB SUKA PETAL VELVET SUNAWAY?

Sebab ia dihasilkan dari bahan semulajadi dan bebas dari bahan kimia berbahaya, dan paling best bahan utamanya adalah DAMASK ROSE! Petal Velvet Sunaway mengandungi Damask rose ekstrak untuk melembapkan dan melicinkan kulit.


Damask rose mempunyai nanomolecular semulajadi komposisi yang kaya dengan vitamin untuk menembusi jauh ke dalam kulit, mempunyai sensitiviti menenangkan dan membuatkan kulit lebih berseri-seri .

Selain tu TB suka sebab teksturnya yang sangat ringan dan tak tebal bila disapu ke wajah/kulit! so.. takdelah nampak macam topeng aje bila sapu ke muka kan.. dan tekstur dia tidak meninggalkan kesan berminyak pada wajah kita.. sebab dia mudah serap ke dalam kulit.. bau pun TB suka.. wangi.. 

Dan apa yang TB boleh katakan, selepas penggunaan, selain dapat melindungi kulit dari matahari, PETAL VELVET SUNAWAY bantu TB melembabkan kulit muka dan pastinya  SPF 50+ PA ++++ yang ada dalamnya juga menjalankan peranan.. oh wowww.. huhu


HYDRATING, FRESH FORMULA


Selain tu antara ciri-ciri lain yang TB suka tentang PETAL VELVET SUNAWAY ni ialah ia tiada white cast sebab tu TB kata tadi bila pakai kat muka memang tak perasan pun kita pakai sunscreen tu.. hehe.. selamat lah kan.. so, nak tepek Petal Velvet Powder lepas tu pun takpe.. tak nampak tebal bedak kita pakai kan.. 


Haaa.. lagi satu TB suka tentang PETAL VELVET SUNAWAY ni ialah ia juga punya fungsi Sebum Control ( sangat sesuai dengan kulit wajah TB.. best guna!). Dengan VELVETY FINISH, FORMULA HYDRATING ia dapat mengendalikan sebum yang berlebihan pada kulit dengan sistem serbuk mikro sementara Asid hyaluronik pula memastikan kulit disimpan terhidrasi sepanjang hari. Haa.. bukan kata sesuai untuk kulit TB je.. sesiapa pun boleh guna sebab PETAL VELVET SUNAWAY  ni  sesuai untuk semua jenis kulit!


CARA GUNA PETAL VELVET SUNAWAY :

Cara nak guna mudah je, goncang-goncang dulu botol tu sebelum apply ke kulit, sebab nak bagi kandungan tu sekata dalam botol tu sebab tu kena goncang-goncang dulu tau..then lepas tu terus boleh apply kat muka! kita.. 

MUDAH DIBAWA KEMANA-MANA

Sejak ada beg tambahan sekarang ni (beg harraz maksud TB) huhu..  kalau boleh TB nak bawak pek travel je semua, sebab beg harraz pun dah penuh barang dia kan.. botol susu, pampers bagai.. hahaha.. so kalau boleh barang-barang TB tu TB nak minima kan.. saiz barang tu biar kecil .. hahaha.. dan PETAL VELVET SUNAWAY ni menepati apa yang TB mahukan.. saiz yang comel yang mudah nak bawak pi mana-mana.. jimat ruang beg dah.. hehehe..




CIRI-CIRI LAIN YANG ADA PADA PETAL VELVET SUNAWAY :
Power Micro
Barriertm
Advanced
Non-Kimia
Filter-UV

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


PETAL VELVET POWDER


Haaa.. Satu Lagi produk dari range Petal Velvet yang TB suka ialah Petal Velvet Powder, Suka sangat-sangat tau! Petal Velvet Powder ni adalah sejenis Loose Powder yang sangat ringan teksturnya.. So, bila apply kat muka ia tak buat muka nampak fake.. maksud TB muka taklah penuh bedak macam pakai bedak satu tong orang kata.. hahahaha.. Nampak Natural je bila pakai bedak ni sebab tu ia dipanggil translucent powder.. 

Althea Petal Velvet Powder adalah diperbuat daripada bahan-bahan murni dan semulajadi yang seakan-akan memberikan kemasan sutera pada kulit wajah. Salah satu ramuan utamanya adalah flower seed extract, yang dikenali sebagai antioksidannya yang melindungi kulit dari dehidrasi dan membantu kulit untuk kulit yang lebih cantik. Ia dihasilkan dengan zarah mikro halus yang membantu meminimumkan penampilan liang roma dan garis halus untuk sempurna .




Petal Velvet Powder ni ada 3 jenis code iaitu :-

-  Code  0 Translucent
-  Code 23 Warm Beige
-  Code Pink Lavender

DARI PENGALAMAN TB SENDIRI :
TB mempunyai kulit yang ada masalah dehidrasi yang tak berapa teruk dan pastinya TB masih usaha mencari penyelesaian masalah ni.. Tapi sekarang TB macam rasa Petal Velvet Powder ni sedang membantu kulit TB agar lebih terhidrasi kerana ia diperbuat dari ekstrak biji bunga yang diketahui mengekalkan kulit daripada dehidrasi.

TB juga memang ada masalah zon T-berminyak dan Petal Velvet Powder membantu mengawal lebihan minyak di minyak wajah TB terutama sekali di kawasan Zon T .


Bila pakai Petal Velvet Powder ni muka TB rasa macam kelihatan natural je.. Sebak ia ringan. Terasa muka boleh bernafas kalau pakai bedak ringan ni.. Bila sapu pada muka ia elok je menyerap dengan pantas. Bau pulak.. sedap je.. Bau kelopak bunga ros.. hehehe..

Paling Best.. saiz dia tu.. alahai.. kan TB kata tadi.. TB suka saiz yang comel-comel ni.. senang nak bawak pi mana-mana.. so.. sesuai sangat la bila ada set Petal Velvet Powder dengan Petal Velvet Sunaway .. kelasss..!



TB SUKA PETAL VELVET POWDER SEBAB :
Bahan-bahan yang digunakan untuk hasilkan produk ni menggunakan natural ingredients dimana ia juga sesuai untuk semua jenis kulit. 

Selain tu TB suka sangat pakackging dia yang bulat dan comel tu.. kaler packaging pun alahai.. soft dan lembut je sama lembut dengan tekstur powdernya yang ringan dan berbau harum.. Satu lagi sebab yang buat TB suka Petal Velvet Powder ni ialah ia ada fungsi Sebum Control, so muka akan terjaga dari 

Jom terjah laman web Althea sekarang untuk mendapatkan sendiri Petal Velvet Sunaway dan Petal Velvet Powder korang.. TB dengar ada diskaun yang berterusan, jadi lepaskan peluang ni!


Untuk Belian :

Althea Petal Velvet Set 
RM 47.20 
KLIK (SINI)

Althea Petal Velvet Sunaway 
RM 38.70 
KLIK  (SINI

Althea Petal Velvet Powder 
RM 16.00
KLIK  (SINI

Althea Petal Velvet Powder 
#Pink Lavender
RM 17.00
KLIK  (SINI)


Jumlah Singgah / Follow / LIKE : 



10 November 2018

TUTORIAL / CARA NAK CLAIM VOUCHERS DI SHOPEE


TUTORIAL / CARA NAK CLAIM
VOUCHERS DI SHOPEE


Hai.. Assalammualaikum semua.. Tiba-tiba time gini pula sibuk nak update blog.. haha.. bukan apa.. tadi ada sorang member tanya cara-cara nak redeem baucer RM5 tu camne.. Dia kata nak beli Skin Sony PS4 FAT dia, tapi dia tak tau cara nak redeem baucer RM5 tu.. 

So TB pun ajar cara-caranya.. dan bila dah screenshoot semua.. TB terfikir baik TB up je dekat blog ni. Manalah tau ada ramai lagi yang tak berapa faham pasal baucer-baucer ni kan.. Maka.. Terjadilah entri ini akhirnya.. haa.. moga bermanfaat buat yang memerlukan.. 

Oh ya.. tentang Skin yang member TB nak beli tu, katanya sekarang tengah offer.. hahaha.. iye.. memanglah.. tengah offer sekarang ni.. Untuk mereka yang ada Sony PS4 tu sila cepat-cepat grab yea..Ada banyak design, tahan lasak, dapat 5 review star lagi.. dont worry.. gerenti puas hati.. 

Dibawah ni gambar promosi Skin Sony PS4 yang SLIM/FAT/PRO yang korang boleh dapati di  shopee.com.my/hypergrafix




TUTORIAL / CARA NAK CLAIM VOUCHERS DI SHOPEE












Lazada 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE!


Lazada 11.11 Blogger Contest
- THE BIGGEST ONE DAY SALE!


Dia Datang Lagiiii.. Lazada buat Sale lagi weh.. Kali ni.. THE BIGGEST ONE DAY SALE! TB pun tak sabar dah nak shopping.. hahaha.. Kali ni Lazada buat Sale sempena 11.11 Shopping Festival Dan Macam biasa Lazada tak lupa buat contest untuk Blogger..

So, TB pun join jugak.. sebab TB memang nak buat list barang-barang yang TB nak beli nanti.. Kalau letak sini gerenti tak lupa dah.. sebab TB dah siap tengok review-review dari pembeli sebelumnya.. hehehe..

Haa..  buat yang tak tahu tu, Lazada 11.11 Blogger Contest ini bermula dari 1 November 2018 hingga 11 November 2018.. Memandangkan kali ni Lazada punya Festival Membeli-Belah cuma selama 1 hari je, maka TB pun dah siap-siapkan list yang TB nak beli nanti.. sampai masa nanti terus checkout je.. hehehe..


Lazada 11.11 Shopping Festival 
- THE BIGGEST ONE DAY SALE! 

JUALAN SEHARI TERBESAR ni bermula pada 11 November 2018 di website Lazada Malaysia. Harga serendah RM1, serta ada diskaun sehingga 90%.. fuyoo.. apa nak lagi?



Ada Baucar tunai berjumlah RM11,000,000 untuk direbut dan korang juga boleh aktif dengan SLASH IT and SHAKE IT tu semua untuk dapat lebih diskaun.. Haa.. Nak tahu lebih lanjut pasal tu boleh tengok kat website Lazada ye..


Ok jom sambung story pasal Contest ni balik.. hehehehe.. Ha.. Macam biasa.. untuk Lazada 11.11 Blogger Contest ni.. Syaratnya Kena jawab soalan .. Ini soalannya.. 

Create a blog post to answer the following question: What 3 products (or more) are you adding to your cart to buy during Lazada 11.11 Shopping Festival? Share your wishlist with us!

Dan 3 barang yang TB dah set nak beli sempena Lazada 11.11 Shopping Festival ialah :



Haha.. tak tahulah.. sekarang ni kalau tengok website Lazada tau nak beli barang untuk harraz je.. yelah.. suka tengok anak tu happy dan ada aktiviti.. dah la jarang keluar rumah.. duduk rumah mesti bosan je kan.. So, TB akan usahakan beli something yang boleh hilangkan bosan harraz.. Ni lah antara barang-barang yang TB rasa harraz gerenti suka.. hehehe.. bagi dia menconteng-conteng ni kan.. leka sikit dari tengok TV .


Haa.. Dah lama benar TB cari Kuda ni.. hehe.. TB memang nak belikan untuk harraz.. baca review macam ok je.. hope harraz dapat yang ok lah.. orang kata benda-benda mainan macam ni tak perlu beli tapi sebenarnya kuda ni elok untuk bina konfiden diri anak tu.. ajar dia cara nak hayun kuda ni.. kan.. betul tak.. hehehe.. 


Yang ni pula basikal yang TB tertarik nak beli.. tak tahu kenapa.. hahaha... sebab design dia tu nampak kelasik kot.. kih3.. yelah.. lain orang lain citarasa kan.. TB suka sebab nampak best je sit dia.. ada span dekat tempat duduk dan tempat sandar tu.. heehehe.. lagipun bila tengok besi.. rasa yakin basikal ni akan tahan lama kot.. insyaAllah..


Haaa.. yang ni pun dah lama dalam fikiran TB nak beli tau.. memandangkan harraz ni jarang keluar rumah.. so, TB rasa.. better beli je mainan playground macam ni untuk harraz main.. so, takdelah risau tentang kebersihan atau keselamatan kat luar sana kan.. Tapi perlu pantau la jugak.. jangan biar dia main sorang-sorang.. kang lain pulak jadinya..


Hemm.. TB sebenarnya nak beli rak pinggan untuk gantikan rak yang ada kat umah yang dah berkarat tu.. tapi jenuh lah mencari yang betul-betul elok.. TB nak cari yang kukuh, dan ada tempat air lalu tu.. yang boleh buang air dan boleh dicuci tu.. So.. TB jumpa yang ni.. nampak kukuh tapi yang ni hanya ada satu je lapik untuk air lalu.. kat bawah tu je.. so tepek gak gambar dan link untuk pilih yang mana sesuai nanti ..


Haa.. TB pilih yang ni sebab review dan rating dia macam OK je.. hehehe.. lepas tu kena dengan target TB.. 3 tingkat, setiap tingkat ada pelapik untuk buang air bertakung tu.. Pastu komen review kata kukuh.. ada warna hijau gak.. TB sukaaa.. hehehe.. 




Haaa.. ni lagi satu rasa nak beli gak.. macam senang sebab.. bila cuci pinggan mangkuk, boleh tiarapkan atas dish drainer ni dan airnya boleh tos dan turun terus ke singki.. yang ada dua sinki tu.. sila ukur dulu yea.. yang pakai satu singki.. confirm boleh guna ni.. hehehe.. macam bagus dibeli gak ni.. hahahaha.. pening TB memikirkan mana yang paling worth to buy.. haha.. 

Oh ya.. Selain item yang ada offer pada 11.11.2018 ni, TB juga nak dapatkan barang-barang ni dalam masa terdekat.. just berangan dan simpan link dalam entri ni dulu.. nanti ada rezeki boleh klik je terus sebab yang TB letak ni dah tengok rating dan seller yang OK.. heee.. Jom tengok barang apa yang TB maksud kan :


Yang ni TB terfikir nak beli sebab macam senang je nak bawak kemana-mana kan.. compact stroller yang memudahkan parent.. macam harraz ni.. adoi laa.. kalau keluar gerenti asyik nak tidur aje.. hahaha.. So, TB rasa macam penting pulak stroller micro macam ni.. masuk wishlist lah.. hehehe



Opsss.. yang ni TB memang terbayang nak beli kan untuk harraz masa baby lagi.. tapi yang baby punya ada pemegang besi tu.. dan hajat TB tak kesampaian nak beli masa harraz baby ritu.. yelah.. jenuh gak nak kumpul duit untuk beli barang untuk anak first ni kan.. trampoline ni bagus tau untuk perkembangan kesihatan dan bina keyakinan anak kita selain bagi badan diorang fit dan bagi diorang rasa happy.. hahaha.. melekakan diorang dari gadget pun boleh jugak ni.. 


Haa.. selesai dah share 3 barang yang ada offer pada 11.11 ni dan berberapa barang yang takde offer tapi dalam wishlist TB. 

Hope sempat lah beli.. risau sold out je.. Haa.. Buat korang semua.. Jangan lepaskan peluang ni yeaa.. Inilah masa yang paling sesuai untuk kita dapatkan barang yang kita mahukan dengan potongan harga terendah, 

So, ingat tau! Save The Date! LAZADA 11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE! pada 11 November 2018 nanti.. hanya di Lazada Malaysia.


08 November 2018

PEMBERSIH KEWANITAAN SUMBER AYU 3X WHITENING PEARLY WHITE


PEMBERSIH KEWANITAAN SUMBER AYU 3X WHITENING PEARLY WHITE 


TB baru nak mencuba Pembersih Kewanitaan Daun Sirih Pearly White ni.. didatangkan istimewa dari jenama diyakini iaitu Sumber Ayu .

Apa yang buat TB rasa nak mencuba ialah kerana ia mempunyai Kandungan ph 3.5 yang mampu merawat mencerahkan kulit bahagian intim dengan 3x Extract Whitening.. dengan nilai PH 3.5 tu jugak area intim boleh terlindung dari infeksi atau bau yang tak menyenangkan.. 

Dan juga.. Ada Kayu Rapat & Manjakani sekali tau.. best kan!


JOM BACA SERBA SEDIKIT INFO TENTANG PEMBERSIH KEWANITAAN SUMBER AYU 3X WHITENING PEARLY WHITE  NI.. 
Pernahkah anda tertanya-tanya, mengapa kulit di sekitar kawasan intim anda lebih gelap berbanding kawasan kulit badan yang lain? Sudahkah anda mencuba pelbagai kaedah yang berbeza untuk mencerahkan warna kulit di kawasan intim anda tetapi belum ada yang berkesan?

Adakah masalah ini membawa kepada kurang keyakinan diri dan menimbulkan masalah apabila bersama suami? Usah bimbang lagi! Kini dengan adanya Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White ianya dapat membantu anda mengurangkan masalah kulit gelap di area Miss V anda.

Anda tidak perlu berasa malu apabila menghadapi masalah di bahagian intim anda. Sudah pastinya anda tidak berseorangan, kerana terdapat ramai dikalangan wanita diseluruh dunia yang mempunyai kegelapan warna kulit di bahagian intim. Pelbagai faktor-faktor yang menyumbangkan kepada perubahan warna yang boleh menyebabkan kegelapan di bahagian intim seperti faktor usia, ketidakseimbangan hormon, penambahan berat badan, pemakaian baju yang ketat dan kebiasaan bercukur. Walaubagaimanapun, sudah tentu sekali anda berasa diri anda kurang tertarik dan akan timbul perasaan kurang selesa. Dengan adanya Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White, ia bukan sahaja mencerahkan kulit di kawasan intim tetapi ia juga dapat melonjakkan tahap keyakinan diri anda.


Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White dimana kandungannya bukan sekadar 1, bahkan 3 ekstrak pemutih semulajadi yang membantu meringankan dan mencerahkan tona warna kulit. Ekstrak tersebut adalah licorice, bengkoang dan susu. Sejak berabad yang lalu, licorice sudah digunakan bukan sahaja oleh masyarakat Asia malah digunakan oleh masyarakat Yunani dan Mesir kerana keberkesanannya untuk mendapatkan tona kulit yang cerah. Manakala bengkoang mengandungi vitamin B1 dan C dimana ia dapat membantu memperlahankan proses penuaan dan memberikan kulit yang lebih sihat dan cerah bersinar. Susu pula bermanfaat untuk mengurangkan perubahan warna, memperbaiki tona kulit yang tidak sekata dan sekaligus mencerahkan kulit.

Dengan memilih pencuci feminin yang mempunyai tahap keseimbangan kandungan pH 3.5 sehingga 4.5, ianya dapat menyumbangkan tahap keselesaan yang lebih kepada golongan wanita moden hari ini. Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White mengandungi tahap pH 3.5 yang berada dalam linkungan pH normal feminin iaitu dianatara 3.5 hingga 4.5, bagi memastikan kawasan feminin berada dalam keadaan yang selesa . Ia mengandungi bahan antiseptik semulajadi bagi mengelakkan bakteria jahat, bau yang kurang menyenangkan dan kegatalan.

Selain daripada kayu rapet dan ekstrak manjakani sebagai ramuan tradisional, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White kini juga menggandakan kuantitinya untuk memberikan faedah yang lebih besar. Kayu Rapet dan ekstrak manjakani merupakan bahan semulajadi yang dapat membantu mengetatkan kawasan feminin dan ini dapat memberikan keyakinan yang tinggi kepada wanita moden serta memberikan perkahwinan yang lebih mesra.

Tambahan pula, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White adalah bebas alergen dengan wangian yang sederhana. Selain itu, ia juga memberikan keselesaan bagi pengguna yang berkulit sensitif dan memberikan kesegaran sepanjang hari. Bagi menghargai kepentingan pengguna yang beragaman Islam, Sumber Ayu 3X Pearly White diiktiraf halal.

Apabila ramuan-ramuan ini dibentuk menjadi 1, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White dapat membantu mengurangkan kegelapan kulit dengan cara mengurangkan pembentukan melamin dan seterusnya dapat membantu pertumbuhan semula kulit. Ianya juga dapat mengetatkan kawasan feminin dan mengawal kandungan pH disekitarnya.

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White kini dengan pembungkusan klasik yang diilhamkan mengikut bentuk badan wanita dan terdapat penambahbaikan dengan tekstur yang lebih lembut dan pekat. Produk ini boleh didapati dengan harga mampu milik dan didatangkan dengan 2 saiz berbeza iaitu 90ML dengan harga RM9.20 dan 200ML dengan harga RM15.50.

SUMBER AYU rangkaian produk penjagaan diri yang berkualiti tinggi dengan bangganya dibawakan kepada anda oleh WIPRO UNZA. Rangkaian Produk SUMBER AYU ini boleh didapati di pasaraya besar, pasar raya dan juga farmasi.


#sumberayu #pearlywhite#femininehygienecare #wiprounza#wiprounzamalaysia#pembersihkewanitaandaunsirih#3xwhiteningextract#pembersihkewanitaan#pembersihkewanitaansumberayu



Innity Mobile