Nuff

06 Mei 2019

RESEPI APAM MILO SEDAP DAN MUDAH!


RESEPI APAM MILO SEDAP DAN MUDAH!


Semalam sembang-sembang dengan kakak ipar, bercerita tentang makanan kegemaran anak-anak.. TB cerita lah yang Harraz ni sekarang suka makan kek, tapi kek potong-potong tu dia tak nak.. dia nak yang dalam mangkuk kertas tu.. yang ala muffin or cupcake gitu.. memang itu yang buat dia berselera nak makan.. Adoi.. mama kena beli bekas kertas tu banyak-banyak la kalau nak buat kek untuk harraz.. hahaha..

 Lepas tu Kakak Ipar syor kan buat Apam Milo.. Katanya sedap.. bahan pun sikit je.. mudah nak cari bahannya..  Masak pun tak susah mana.. Haa.. boleh la TB try.. apam nasi pun TB dah try hari tu tapi Harraz tak berapa nak makan sebab.. hemm.. maybe bukan dalam mangkuk kertas kot.. tu tiba-tiba teringat lepas ni letak dalam mangkuk kertas gerenti dia suka.. haha..

Ok.. jom TB share dulu  RESEPI APAM MILO SEDAP DAN MUDAH!  ni dulu kat sini.. Nanti bila ada masa yang sesuai TB nak buat lah.. hehehehe..

BAHAN-BAHAN:


  • 1 Cawan tepung gandum
  • 1/2 Cawan gula
  • 1/2 Cawan minyak
  • 1/2 Cawan susu
  • 1/2 Air masak
  • 1/2 Sudu kecil Soda bikabonate
  • 1 Biji telur
  • 3 Sudu milo
  • Esen Vanila

CARA-CARANYA:

  1. Masukkan kesemua bahan ke dalam pengisar dan kisar sehingga sebati.
  2. Masukkan ke dalam acuan yg sudah di sapukan dengan majerin.
  3. Kukus selama 15 minit (untuk acuan kecil)




04 Mei 2019

Jatuh Cinta dengan A’bloom by Althea






Jatuh Cinta dengan A’bloom by Althea


Syoknya dapat produk terbaru dari jenama A'bloom terus dari Althea Korea! A'bloom adalah jenama sendiri di bawah Althea Exclusives so ia adalah produk yang berasingan daripada semua produk Althea yang lain (Koleksi Althea).

Produk-produk itu juga telah dilancarkan secara rasmi di semua laman Althea pada 23 April yang lepas.. Haaa.. so, jangan lupa lihat promo di website Althea sebab ada promosi best untuk pembeli yang cepat.. kenapa kena cepat? sebab tawaran tersebut sangat terhad.. rugi tak grab tau!

TB dah unboxing Box Althea minggu lepas, dan ada produk yang TB dah try..  Best sangat tau..


Ok jom tengok apa ada dalam box ni.. ada produk yang comel sangat tau! iaitu :




  • A'bloom BHA Blackhead Blaster
  • A'bloom Giant Meringue Puff
  • A'bloom Baby Meringue Puffs


Mask Althea A'bloom
  • A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
  • A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
  • A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
  • A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet


A'Bloom Meringue Puff

Sangat-sangat la geram TB dengan puff ni.. Harraz pun asik nak main dengan puff ni.. Mana taknya cute sangat.. Haa.. Kalau korang nak tahu.. A'bloom Meringue Sponge Puff ni telah diilhamkan dari baking meringue cookies. Sekali tengok dah macam kuih pau yang berwarna pink kan! Dah la gebu gebas.. geram pulak rasa nak makan.. hahahaha..


Puffs meringue diperbuat daripada span bukan lateks dengan sifat hidrofilik yang akan mengembang 1.5 kali lebih besar apabila direndam dengan air, kegunaan puff ni akan membantu menjadikan solekan kita lebih sempurna pada kulit.


Ada 2 cara nak guna  Meringue  Puffs ini:

1. Rendam dalam air, untuk mendapatkan efek solekan kulit lembap dan berkilat
2. Tak Perlu Rendam dalam air, untuk mendapatkan efek solekan kulit matte dan sempurna.

Kalau TB, TB belum pernah lagi try rendam dalam air.. dan belum pernah tengok efek apabila dah rendam dalam air.. So tak dapat nak cerita macam mana result dia.. Tapi kalau tak rendam dalam air, TB rasa senang juga nak blend kan krim/foundation ke wajah menggunakan meringue puff ni.. rata dan lembut je puff ni.. syok pulak rasa.. hehe..


Haa.. TB ada record video cara menggunakan Meringue  Puffs jom tengok kat bawah ni..

A'bloom Meringue Puffs datang dalam 2 saiz : 
Giant and Baby.


A'bloom Giant Meringue Puffs

Haaa.. Giant Meringue Puff ni dengan Baby Meringue Puff ni TB dah guna.. memang Best sebab lembut dan gebus.. hahaha.. berapa kali nak ulang daaa.. yess.. memang gebuss.. haha.. Giant Meringue Puff ni TB gunakan untuk meratakan foundation atau concealer di wajah, dengan saiznya yang besar tu, ia membuat kan aplikasi solekan lebih cepat di kawasan luas seperti seluruh wajah dan leher. Dan bahagian ujung runcing tu TB guna untuk kawasan kecil di bawah mata dan dekat hidung.


A'bloom Baby Meringue Puffs

TB suka yang ni sebab .. alalalala.. cute sangatt weh.. Harraz pun asik sebut Cute.. Cute.. hahaha.. Haa.. TB gunakan yang kecik comel ni untuk ratakan krim/ foundation pada bahagian bawah mata, celah hidung , celah bahagian hujung mata dan juga TB gunakan untuk merahkan pipi juga guna Baby Meringue Puff ni.. Sebab dia comel sangat.. TB rasa lagi sangat-sangat sayang nak guna.. haha..


Masa mula-mula dapat ni memang TB geram sangat-sangat tau tengok bentukcute sangat ni..Tapi tak sempat nak belek-belek harraz dah asyik main je.. dah macam barang mainan dia pulak.. mana tak nya..lembut giler.. harraz panggil cute span.. hehehe


BHA Blackhead Blaster

Haaa.. bagi sesiapa yang ada masalah blackhead, whitehead, kulit mati dan sebagainya.. korang patut try yang ni sebab magic stick ni berfungsi untuk merawat komedo/blackhead, whiteheads, kulit mati tau,  ia juga amat sesuai untuk pengunaan harian.

TB memang suka produk yang macam BHA Blackhead Blaster ni sebab TB pun ada masalah blackhead dan whitehead yang teruk juga.. Almaklumlah jenis kulit yang berliang pori besar la katakan.. haha.. So TB  sentiasa menantikan produk yang benar-benar berfungsi untuk membersihkan atau mengurangkan saiz liang pori TB . Jadi BHA Blackhead Blaster ini sangat TB suka nak cuba kerana apabila kotoran dikeluarkan, TB percaya liang-liang akan mengecut.


BHA Blackhead Blaster ini mengandungi bahan BHA Asli untuk membersihkan liang untuk membersihkan kulit mati, jugaa mengandungi Apricot Seed Powder bagi membantu mengeluarkan sebum yang berlebihan, tekstur dia bewarna hitam apabila disapu di wajah, kerana ia mengandungi Arang yang bertindak menyerap kotoran di liang, Manakala Tea Tree Oil yang terdapat didalamnya juga sangat baik untuk menenangkan serta mencegah sebarang kemerahan dan kerengsaan pada kulit.

Yang ni pun TB suka tau.. hai.. siapalah yang tak suka benda-benda yang cute dan comel dari Althea kan.. lepas tu so handy nak bawak ke sana kemari.. saiz kecil je, letak dalam beg ke poket ke.. amat mudah kan..

CARA NAK GUNA :







Dah Bangun Sahur keee.. Dah Sahur? Sahur Apa Hari Ni? TB Nak Share Pasal Produk Althea Korea Yang Terbaru Ni.. Dari Brand A'Bloom Yang Comey Ni. . . . Ini adalah salah satu produk terbaru dari @altheakorea, A'Bloom BHA Blackhead Blaster. . . A'Bloom BHA Blackhead Blaster ni tugasnya untuk buang blackhead dan whitehead serta kulit mati tau.. Ia mengandungi White Willow (Natural BHA), Charcoal, Apricot Seed dan Tea Tree Oil .. . . Jom tengok macam mana cara nak guna.. tengok sampai habis tau.. dan tekan ❤ sekali.. hehe.. . . Ia sangat mudah digunakan. Korang hanya perlu bersihkan wajah korang dengan pembersih muka biasa korang kemudian basuh muka korang dengan air suam. . . Lepas tu, terus sapu produk pada bahagian muka korang yang korang target ada Blackhead/Whitehead seperti hidung, pipi, dahi dan dagu. Kemudian urut selama 1 minit. Last sekali, basuh dengan air suam. . . Best sangat sebab ia berfungsi dengan jayanya walau hanya dengan 1 kali penggunaan. Boleh nampaklah kesannya sebab blackhead berkurangan. . . Yang pasti takde rasa pedih atau sakit pun kat muka lepas guna ni. Korang patut cuba juga.. . . Korang boleh baca review TB di blog TB nanti untuk mengetahui produk lain yang dikeluarkan dari Koleksi A'Bloom . . Psstt.. sorry video tu macam lari sikit editing tang caption tu.. haha.. dah edit2 terlupa nak adjust yang satu tu.. . . #altheakorea #altheahaul #kbeauty #altheaangels #altheangel #A'BloomBHABlackheadBlaster #BHABlackheadBlaster #Blackhead #Whitehead #kulitmati #charcoal #apricotseed #teatreeoil #whitewallow #NaturalBHA #altheabeautyhaul #authentic #beauty #a
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Haa.. cara nak guna pun senang jugak tau.. Apa yang korang perlu lakukan ialah hanya perlu lembapkan muka korang dengan air suam, kemudian lap bagi kering.. lepas tu barulah tenyeh benda ni kat bahagian muka, hidung, pipi, dagu dan dahi korang atau tempat-tempat yang korang rasa ada whitehead blackhead tu,





Masa tenyeh tu korang tak rasa apa.. tapi lepas beberapa saat akan rasa berangin.. dan korang boleh tengok pada kulit muka korang akan keluar macam putih-putih atau hitam-hitam.. haaa.. itulah blackhead dan whitehead korang.. best kan!

Lepas tu korang perlu urut secara rata ke seluruh wajah selama 30 saat dan bila dah selesai 30 saat korang boleh bilas dengan air. Siap!

Apa yang TB boleh katakan ialah TB suka sangat produk ni... betapa lembutnya guna produk ni! Masa pakai ni tiada rasa kerengsaan, tiada rasa kemerahan dan tiada rasa kekeringan. Kalau mengikut pengalaman TB sebelum ni menggunakan produk lain yang seakan-akan BHA Blackhead Blaster ni, Produk itu buat kulit TB kering dan pedih. tetapi tidak pada BHA Blackhead Blaster ni.. Mungkin bahan-bahan yang lembut yang terdapat dalam kandungan BHA Blackhead Blaster ni menjadikan kulit TB serasi dengannya dan liang pori TB jadi bersih serta lembut!

Kesan guna   BHA Blackhead Blaster  bukanlah 100% boleh hilangkan whitehead atau blackhead kita tau.. kang korang kata teman ni propa je lebih lak, haa.. tapi kesan guna nya memang sangat puas hati sebab ia memang keluarkan whitehead dan blackhead kita pada bahagian tersebut. Korang hanya perlu buang je whitehead blackhead tu.. dah macam petik buah.. geram tengok tauu.. hahahaha.. Macam TB.. TB ada cotton bud untuk cuci blackhead atau whitehead yang keluar tu.. so, amat mudah la nak bersihkannya..

Apa yang pasti.. sesiapa yang ada blackhead sampai hidung pun nampak hitam dengan bintik-bintik blackhead tu.. korang patut try this tau.. sebab ia lansung menjadikan hidup korang bersih terus.. try lah!   


Refreshing Skin Fruit Mask Pack

Sheet Mask A'bloom yang menyegarkan bagi TB kerana ia mempunyai kuasa antioksida yang kuat untuk buah-buahan dan kuasa menenangkan dari tumbuh-tumbuhan semulajadi untuk menjaga setiap masalah kulit seperti penghidratan, pemakanan, pemutihan dan kecacatan.

Sheet Mask A'bloom ini dihasilkan dari fabric mesra alam mesra alam 100% bertindak untuk menjadikan essence meresap terus ke wajah dengan berkesan.

Haa.. Untuk pengetahuan korang, Essence pada topeng A'bloom ni diformulasikan dengan mengurangkan kelikatan yang terdapat dalam krim.


Sheet Mask A'bloom ada 4 variasi :

1. Avo-Cuddle-Me-Nourishing Avocado Mask Sheet

Mask Ini mengandungi ekstrak Avocado yang kaya dengan protein, dimana ia membantu mencegah anti-penuaan dan antioksidan kuat dengan tocopherol vitamin E.

Disyorkan untuk kulit kering, Mask ini juga mengandungi ekstrak hibiscus flower yang mengandungi Antocyanin, antioksidan untuk mengelakkan kulit daripada penuaan.

Unsaturated fatty acid / Asid lemak tak tepu pada topeng ini memberikan rasa berseri dan keanjalan pada kulit.


2. AC-Me-Peach Anti Blemish Peach Mask Sheet

Kacang kaya dengan kelembapan dan vitamin A retinol membantu mengawal minyak dan mengimbangi keseimbangan keseimbangan air dalam kulit memberi kelembapan, dan membersihkan kulit untuk kejelasan yang lebih baik

Mask ini juga mengandungi ekstrak tea tree untuk membantu pensterilan dan menjaga kawasan yang ada masalah dan berjerawat.

Mask ini membantu menormalkan kitaran salin kulit dengan menghalang masalah dan memelihara sel-sel kulit mati, memberikan kulit yang licin dan terhidrat.


3. Water-Me-Long Moisturizing Watermelon Mask Sheet

Diformulakan dengan ekstrak tembikai dan lavender, ia menghidrat dan melembapkan kulit.

Tembikai kaya dengan air yang sangat baik untuk melembapkan dan menenangkan kulit semasa cuaca panas.

Mask ini mengandungi asid amino asli : Betain dan Citrulin yang membentuk membran pelembab semulajadi pada kulit, menjadikan kulit lembap dan licin.

Juga mengandungi ekstrak lavender untuk melegakan kulit sensitif dan memberi kesegaran.



4. Sparkle-Me-Bright Brightening Lemon Mask Lime Mask

Lemon dan Lime mempunyai vitamin C yang tinggi untuk membantu membaiki dan melindungi kulit dari kerosakan UV.

Vitamin C juga berfungsi dalam penghasilan melanin menjadikan kulit yang cerah dan anjal.

Mask ini juga mengandungi ekstrak teh hijau yang juga kaya dengan ramuan vitamin C untuk mengawal pengeluaran melanin dan penjagaan kulit.

Mencerahkan dan memudarkan masalah kulit kusam dengan dos double Vitamin C dari lemon dan ekstrak kapur. Ia juga membantu menghilangkan bintik gelap juga.


Pengalaman dan Ulasan dari TB sendiri :

Dulu TB tak berapa tahu tentang keperluan Mask untuk melengkapkan rejim kecantikan kita, Lepas kenal Althea baru TB ternampak bermacam-macam mask yang dijual di Althea dengan harga yang murah pulak tu.. Dan ternampak kawan-kawan pun rajin review tentang mask.. buat TB tertarik nak mencuba.. Try cuba satu terus suka dan memang terasa keperluan pula untuk ber mask setiap minggu.. hahaha..

Sekarang ni bagi TB Mask adalah satu kemestian di rejim penjagaan kulit TB. TB akan pakai Mask sekurang-kurangnya seminggu sekali. Kadang-kadang kalau mood free dan rajin, boleh jadi 2-3 kali seminggu bergantung kepada kondisi kulit TB ni la. Kadang rasa muka macam dah kusam sikit ke.. dan nampak kering ke kan, TB akan pakai mask untuk kembalikan kesegaran kulit disamping memelihara dan mencerahkan kulit.


Mask ni best sebab kita boleh rasa sejukkk je bila pakai mask ni.. Rasa segar dan tenang je wajah kita bila ber mask .. dan paling TB suka mask ni juga mempunyai penyerapan yang hebat. Mudah menyerap dalam kulit antara kebaikan mask yang TB cari.. 

Setiap Mask ni mengandungi 25gram essence! Macam biasa lah.. seperti selalu.. TB akan gunakan semua essence yang ada hingga kering packet tu.. haha.. Selain pada muka, lebihan essence tu TB akan sapukan pada leher dan juga tangan.. rugi weh kalau buang .. haha..

Dan hasilnya? Kulit TB jadi lembut dan lembap semula.. yeayy.. 

Oh ya.. Kalau korang rasa Mask-Mask ni akan ada bau buah seperti gambar buah yang tertera pada paket mask ni.. haha.. korang jangan terkejut pulak ye bila buka dan pakai takde bau buah tu ye.. Sebab semua mask nya berbau seakan-akan bau masam masam-masam jeruk. Tapi bagi TB ITS OK Jewww.. hehehe.. yang penting khasiat dia sampai ke muka.. 

Haa.. apa kata korang masukkan mask ni dalam ke rezim kecantikan korang sebab TB yang dah merasa ber mask ni rasa macam nak ber mask hari-hari je, takkan korang tak terasa nak try? nak pulak Althea ada buat offer tu.. haa.. cepat-cepat grab! Mask ni penting sebab ia mampu menyuburkan kulit kita tau..

Jom tengok cara TB pakai mask pulak.. hehehe


View this post on Instagram

Yeayyy.. Akhirnya dapat gak up video ni... Video TB try pakai A'bloom Moisturizing Mask Sheet dari @altheakorea ni.. Besttt.. Dah lama buat video ni tapi bila nak up tak lepas2.. haha.. memory tak cukup.. sedih tb tau kena delete file2 semata2 nak up video ni.. nak tunjuk kat korang.. haa. sila lihat dan kasi ❤ banyak2 yea.. . . A'bloom Moisturizing Mask Sheet ni ada 4 variasi : - Water-Me-Long (watermelon) - Ac-Me-Peach (Peach) - Sparkle-Me-Bright (Lemon/Lime) - Avo-Cuddle-Me (Avocado) . . Dalam video ni TB try yang Sparkle-Me-Bright (Lemon/Lime) tu.. . . Haaa.. buat korang yang tak tau tu.. Althea sedang buat promosi untuk Mask ni.. . . 10+10 A’bloom masks applicable for 10pcs sets ONLY. Apply coupon code ABMASKS during checkout. Limited to one order per customer and maximum 4 sets per customer . . 𝑻𝒉𝒂𝒏𝒌 𝒚𝒐𝒖 @altheakorea 𝒇𝒐𝒓 𝒕𝒉𝒆 𝒄𝒖𝒕𝒆𝒔𝒕 item 𝒆𝒗𝒆𝒓, . #althea #altheaangel #kbeauty #altheahaul #altheakorea #altheaangels #kbeauty #saranghae #abloom #abloom #AbloomMoisturizingMaskSheet
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Mengenai Promosi Althea dan A'bloom

Althea adalah platform membeli-belah dalam talian di mana kita boleh membeli kosmteik, alat solekan, skincare / set penjagaan kulit dan penjaga badan anda dari pelbagai jenama yang terdapat di Korea, dihantar terus dari Korea ke tempat korang.

Nak shopping barang di Althea ni senang sebab Althea dah ada aplikasi untuk IOS dan Android. atau korang juga bolehlawati website Althea di www.myalthea.kr

Rugi korang tak shopping dekat Althea ni, sebab dalam shopping tu pun ada kod promosi untuk korang tebus.. dan ada pelbagai produk dan jenama boleh didapati disitu.

Haaa.. Ok lah.. dah puas membebel .. sekarang TB nak bersiap untuk beli barang dapur sempena meraikan bulan ramadhan yang bakal tiba ni.. 

Tapi sebelum terlupa.. TB nak share dengan korang tentang promosi hebat untuk meraikan pelancaran A'bloom, korang boleh menikmati ganjaran beli 1 pek topeng (10) dan anda akan mendapat 10 lagi !! 10 + 10 .. wahhh tak percaya?? jom pi website Althea sekarang.. cepat2 grab nanti kehabisan stok!!

Cara nak dapatkan ganjaran 10 mask tu ialah.. korang hanya perlu masukkan kod tersebut: ABMASKS semasa checkout nanti.. jangan lambat-lambat nanti out of stock yeee.. 


#AltheaKorea #AltheaAngels #AltheaAbloom.


03 Mei 2019

MUDAHNYA NAK TEMPAH RISALAH / FLYERS DI GOGOPRINT!


MUDAHNYA NAK TEMPAH
RISALAH / FLYERS DI GOGOPRINT!


Pada zaman era globalisasi seperti sekarang ni, teknologi internet memang menjadi medium paling popular untuk mempromosikan bisnes dan pemasaran. Namun bagi TB penggunaan Risalah / Flyers marketing juga masih boleh digunakan oleh syarikat yang menjalankan perniagaan dalam apa sahaja sektor. Ini adalah kerana flyers adalah salah satu cara pengiklanan yang boleh menarik bakal pelanggan kita untuk mengenali produk atau bisnes kita dengan lebih dekat sebab bukan semuanya yang ada masa untuk belek-belek info di internet dan bukan semua orang sentiasa ada data internet, betul tak? Nak melayari satu persatu website mungkin agak kurang selesa bagi sesetengah orang..




Haa.. dari sini kita nampak sedikit sebanyak Flyers lah antara medium terbaik untuk kita dapat lihat apa-apa info secara fizikal.. Siap boleh ulang-ulang baca dan faham.. 

Bagi TB banyak sangat kelebihan flyers di dalam proses pengiklanan dan pemasaran dan disini TB nak nyatakan mengapa ia masih relevan diteruskan walaupun sudah berada di era teknologi di mana media sosial menjadi medium untuk memasarkan barangan dengan efektif.

Flyers masih digunakan kerana :-

  • Kos Yang Efektif & Berpatutan
  • Design Yang Mudah
  • Informasi Yang Padat
  • Lembaran Risalah Berwana Menarik
  • Tagline / Headline yang Menarik
  • Mudah Diedarkan
  • Sesuai Untuk Mereka Yang Tidak Pandai Internet

Macam TB pun sukakan cara promosi guna Flyers jugak.. Kalau korang nak tahu nak cetak flyers tak lah mahal mana pun, sebab ia mudah didapati di mana-mana kedai printing. So persaingan pun ramai juga, masing-masing menawarkan harga yang cukup murah. Harga yang ditawarkan adalah bergantung pada jumlah minimum tempahan yang kita lakukan. Kalau korang tempah sikit je maka harga berbeza sikit dengan tempah banyak (lebih dari 100) .. Kalau TB suka tempah kuantiti lebih terus.. untung sangat..  

Haa.. bagi korang yang sependapat dengan TB tentang kepentingan Flyers / Risalah dalam sesuatu perniagaan / pemasaran, ni TB nak share dengan korang tentang Sebuah Syarikat Percetakan  Online yang bermula dari Thailand dan kini mula terkenal di Malaysia. Syarikat tersebut ialah  Gogoprint.  

Gogoprint adalah syarikat percetakan dalam talian di Malaysia dan Asia Tenggara. Gogoprint mengambil tempahan Cetak kad perniagaan, risalah, booklet, poskad dan banyak lagi dalam talian, mereka juga menyediakan penghantaran percuma di seluruh Malaysia

Gogoprint yang pernah tersenarai di beberapa portal terkemuka tempatan seperti Techcrunch, malaymail dan vulcanpost ini mempunyai visi yang berbeza untuk menghasilkan produk percetakan yang murah, mudah dan kos efektif, selain itu dapat membantu perniagaan kecil dan sederhana untuk memasarkan perniagaan mereka dan berkembang. Gogoprint menggunakan percetakan kertas berkualiti tinggi dan sistem tempahan dalam talian yang mudah digunakan.

Apa yang ditawarkan oleh Gogoprint?



Tengok.. Banyak nya produk yang Gogoprint ni boleh buatkan.. Pendek kata nak print apa apa pun boleh.. so, lepas ni TB pun dah jumpa website yang TB cari-cari sebelum ni untuk print Flyers yang TB mahukan.. 



Gogoprint menyediakan Flyers/Risalah, Banners, Poster, penanda buku, Bisnes kad, Poskad, Kad Raya, Kad Jemputan Kahwin, Letterhead, Leaflets, Stickers, Gift Vouchers, Loyalty Cards dan banyak lagi.. dan terbaru Gogoprint telah mengeluarkan satu lagi produk best yang kita pasti teruja nak buat juga.. Tau apa dia? 



Haa.. ini dia SPOT UV BUSINESS CARD yang lain dari lain. Bagi yang belum tahu tentang apa itu Spot UV Business Card , meh TB share sikit info nya disini . Spot UV Business Card ialah bisnes kad yang mempunyai design timbul atau berkilat pada permukaan kad bisnes kita. Ia seakan Salutan Berkilat yang boleh dirasa dengan jari.. dan ia pastinya meninggalkan effect yang sangat cantik serta membuatkan kita tertarik nak menyimpan kad tersebut.. 

Haa.. bagi yang dah kehabisan bisnes kad tu.. boleh la try order dekat gogoprint ni.. dan pilih Spot Uv Business Card bagi nampak kelainan sikit bisnes kad korang dengan orang lain.. Harga bermula pada RM55.01 untuk 100 keping.


Haaa.. Adakah korang tahu yang di Gogoprint juga korang boleh mencetak Sampul Duit Raya korang? Tak perlu susah-susah nak edit.. just pilih je design sampul pilihan korang dari koleksi hebat di Gogoprint tu.

Harga Bermula pada RM 0.3764 satu keping untuk 500 keping! Haa.. apa lagi.. jom Cetak Sampul Duit Raya korang .. 

Oh ya.. di Gogoprint juga ada juga menawarkan perkhidmatan Design percuma untuk satu-satu product tetapi ada terma dan syarat dikenakan. Terdapat juga template yang disediakan untuk memberi pilihan kepada pengguna semasa membuat tempahan .


Macam mana nak order di Gogoprint?



Mula-Mula sekali korang tengok Servis yang macam mana korang mahukan.. 


1. Upload Your Own Artwork File: Pilih opsyen ini kalau korang memang dah ada artwork korang sendiri iaitu dalam bentuk file (PDF and AI formats preferred), kemudian muat naik sebelum checkout.

2. Browse & Use our Free Templates: Korang boleh pilih banyak pilihan template percuma di Gogoprint dan hanya perlu edit sahaja produk korang secara online menggunakan editor. Ia adalah mudah dan cepat.

3. Order Free Design: Pilih pilihan ini jika korang nak salah seorang pereka yang berpengalaman di Gogoprint untuk merangka design ala profesional untuk produk korang.

  1. Daftar sebagai pengguna 
  2. Pilih produk yang korang nak cetak.
  3. Ikuti arahan dan pilih reka bentuk atau muat naik template reka bentuk korang
  4. Pilih kuantiti untuk mencetak dan tarikh penghantaran
  5. Mengesahkan & membuat pembayaran melalui kaedah pembayaran pembelian online
  6. Pengesahan e-mel akan dihantar selepas pembayaran selesai
  7. Pemberitahuan e-mel berkenaan dengan nombor tracking penghantaran disediakan

Kalau tak faham juga korang boleh tengok dekat link ni yea.. cara untuk order 


Bagi TB dengan adanya website percetakan secara online seperti Gogoprint ni, kita dapat menjimatkan banyak masa kita. Tak perlu nak keluar menguruskan urusan order meng order ni.. tak perlu nak menunggu lama dan pa;ing penting tak perlu nak bersesak-sesak di jalan raya semata-mata nak keluar ke kedai untuk print .




Kan mudah sangat order je dekat Gogoprint ni.. Haa.. macam korang yang nak buat Flyers tadi tu.. boleh je order dekat sini --> Risalah /Flyers, klik je dan muat naik rekaan ataupun gambar yang ingin dicetak secara terus melalui laman web ni, tak perlu dah nak keluar kemana-mana untuk buat tempahan.. 

Masa pun tak terbuang, tempahan pun dah siap order.. tunggu barang sampai je kan.. Haaa.. kalau korang berminat nak tahu lebih lanjut tentang Gogoprint ni.. korang boleh layari gogoprint.com.my.



Website :

facebook :


MY Gogoprint Sdn. Bhd. 
(Mon - Fri, 9:00AM to 6:00PM) 
Suite 2.03, Level 2, 
Wisma E & C, 
No.2 Lorong Dungun Kiri, Damansara Heights, 
50490 Kuala Lumpur.
Phone: +603 2631 5899


LOSYEN DARA BONDA NING SALMAH BANTU KEMPISKAN PERUT DAN KURANGKAN SELULIT


LOSYEN DARA BONDA NING SALMAH
BANTU KEMPISKAN PERUT DAN
KURANGKAN SELULIT


Masa bersalin kan harraz hari tu TB tak dapat nak jaga perut sangat sebab TB ditakdirkan bersalin melalui pembedahan / CZER. Untuk mereka yang bersalin Czer pastinya tahu yang mereka tidak boleh memakai bengkung atau mengurut.. Alahai.. masa tu frust jugak la kan.. tak boleh nak bertepel.. tak boleh nak mengurut bagi buang angin.. TB rasa macam tunggu jelah perut kempis sendiri.. haha.. memang tak lah kan.. perut tu still la buncit sampai sekarang..

Haha.. Tapi TB baru tahu rupanya orang bersalin czer ni boleh je pakai bengkung, cuma jangan kuat sangat ikatnya.. pakai longgar sikit  sebab bengkung tu semata-mata untuk ampu perut dari bergesel atau bergoyang-goyang ketika berjalan atau buat kerja harian.. Almaklumlah luka diluar nampak je dah baik.. luka jahitan didalam kita tak tahu rupa mana kan.. sebab tu kena pastikan luka tu baik betul dulu.. sebab itu jugaklah bila kita berjalan ke apa.. terasaaaaa jeee jahitan dalam perut tu macam bergesel-gesel bergoyang-goyang.. hahaha.. terus TB amalkan pakai bengkung.. rasa macam perut tu tak statik je je bergoyang .. haha.. 

Haaa.. masa tu TB sapu minyak panas je.. kadang pakai bengkung macam tu je.. tak letak apa-apa minyak sebelum tu. Ni TB terjumpa pulak Losyen Dara Bonda dari @ningsalmah yang orang dok sebut sebut ketika ini.. Katanya elok untuk kempiskan perut.. 

Ha.. kalau korang nak tau Losyen Dara Bonda Ning Salmah ni adalah merupakan Amalan bertepel yang selalu ibu-ibu lepas bersalin akan lakukan, ia merupakan salah satu cara wanita mengekalkan perut yang kempis dan kulit yang mulus. Kini dengan gabungan herba-herba terpilih dan haruman yang menyegarkan, amalan tepel moden ini membantu mengekalkan kecantikan diri wanita pada bila-bila masa dengan menggunakan Losyen Dara Bonda Ning Salmah.



Nak tau apa Manfaat Losyen Dara Bonda ni? 
Losyen ni boleh :-




Haaa.. tengok tu.. tak ke best bila dapat jumpa something yang boleh bantu ibu-ibu lepas bersalin nak kuruskan badan? kempiskan perut.. buang angin dalam badan.. semudah 1 sapuan je.. Yang penting ramuan yang dihasilkan selamat digunakan .. Jom tengok apa dia kelebihan dan manfaat guna Losyen Dara Bonda NingSalmah ni.. 

❤ Mengempiskan perut dan membantu masalah perut buncit
❤ Memberikan bentuk badan yang ideal selepas bersalin
❤ Melindungi kulit daripada penuaan
❤ Melembap dan menganjalkan kulit
❤ Mengurangkan tanda regangan pada kulit (strecth mark) & selulit 
❤ Sesuai Untuk Lepas Pantang dan Sebelum berbengkung 

Ha.. banyak kan manfaat Losyen ni.. yang paling best TB suka sebab tekstur Losyen Dara Bonda Ning Salmah ni senang nak menyerap dalam kulit.. bau dia best dan tak menyakitkan hidung.. Untuk TB yang berkulit sensitif ni tiada masalah nak sapu Losyen ni.. tiada tanda kemerahan atau tanda pedih-pedih pun.. Rasa Ok je pakai.. Maksudnya memang sesuai lah dengan kondisi kulit TB ni.. So, siapa yang ada kulit sensitif tu jangan risau.. insyaAllah sesuai juga gunakan ni untuk kempiskan perut korang..

TB guna losyen ni untuk kempis kan bahagian perut.. Caranya hanya perlu sapu dan ratakan dikawasan perut atau peha atau bahagian yang ada selulit secara membulat.. gosok-gosok sikit bagi losyen menyerap sepenuhnya.. Lepas tu baru lah nak pakai bengkung ke apa kan.. .

Haa.. Tapel orang dulu-dulu selalunya guna cara letak kapur yang dibancuh dengan limau nipis kan? lepas tu sapu kat perut dan dalam beberapa minit terus pakai bengkung.. Bagus cara ni.. kakak TB dulu guna cara ni.. cara lama-lama .. memang kempiskan perut, cuma renyah la kan sebab kapur-kapur tu bila kering jadi serbuk dan debu.. jatuh-jatuh atas tempat tidur..

Haaa.. sekarang ni.. tak macam tu dah.. sapu je Losyen Dara Bonda ni, sekejap je dah meresap.. pastu pakai bengkung.. elok je bangun dari tempat tidur, bersih je.. Haaa.. So.. Amalan Tapel Moden kini boleh diteruskan dengan penggunaan Losyen Dara Bonda, yang menggabungkan bahan moden dan tradisional. Losyen ini dapat membantu memberi bentuk badan yang ideal, disamping membantu mengurangkan tanda regangan dan selulit pada kulit. 


Haa.. jom.. kita kempiskan perut.. Sebelum tidur sapu Losyen Dara Bonda ni dulu.. Aromanya yang best buat rasa tidur pun lena je.. hehehe.. iyeee.. bau dia best.. TB suka.. hehe.. 


Tak tau cara nak pakai? Meh tengok gambar bawah  ni TB ajar Cara nak guna macam mana :



Mula-mula buka penutup Losyen Dara Bonda yang comel ni..
Geramm tengok corak pada tiub ni.. bunga-bunga gitu kan..


Kemudian letak kat tapak tangan korangikut berapa jumlah korang nak guna.. 
Dalam gambar ni TB letak kat atas tangan sebab nak tunjuk tekstur dia je.. 


Haa..korang nampak taktekstur dia..berwarna macam coklat susu gitu..


Lepas tu sapu dan ratakan kat kawasan yang korang nak letak losyen ni tadi.. 


Kemudian urut dan ratakan secara membulat ..arah lawan jam.. 
kalau rajin selawat lasikit mintak lemak-lemak tu berkurangan..hihihi.. 


sapu rata sampai ia betul-betul dah meresap.. 
time ni tapak tangan pun dah ada rasapijar2 sikitkan..hehe



Untuk info lanjut, korang boleh lawati :


Website :

 FB : 

 IG : 

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New