MESTI BACA!!

30 April 2017

SEDAPNYA JUS EKSTRAK MANGGIS | OSTANIA MANGOSTEEN AMRITA


SEDAPNYA JUS EKSTRAK MANGGIS | 
OSTANIA MANGOSTEEN AMRITA 

TB suka sangat manggis.. teringat masa mengandung tetiba rasa nak makan manggis je.. tak tahu lah mengidam ke apa, ke sebab hari-hari lalu asik nampak orang jual manggis tepi jalan yang membuatkan TB terasa teringin dan buat-buat mengidam? hahaha.. Mengidam boleh buat-buat ekkk.. hahaha.. lupakan..


TB suka manggis dan siap belajar lagi cara nak tahu isi manggis didalam tu rupa mana.. banyak biji ke tidak? atau yang isi kecil-kecil tapi takde biji sangat.. TB tak suka biji yang besar-besar tu.. huhuhuhu.. Kalau kecil boleh terus telan.. haha..

Eh.. ni TB bukan nak cerita pasal Manggis buah tu.. tapi ni nak citer pasal Jus Manggis tau.. Sedap sangat rasa dia.. nama jus tu Ostania Mangosteen Amrita iaitu Jus yang di Ekstrak dari buah Manggis.

OSTANIA Mangosteen Amrita Jus Ekstrak Manggis, TB baru tahu je tau. Sebelum ni TB tak pernah dengar lagi jenama ni.. Tapi bila tengok botolnya yang super awesome.. rasa tertarik la masa 1st impression.. hehehehe.. botol dia botol aluminium tau.. bol;eh dibasuh dan diguna semula.. tu yang bestnya.. heee.. kaler pun omeyy.. i likee.. 

Haaa.. TB yang baru mengenali minuman dari rumusan manggis ni, ada la baca sikit-sikit tentang Ostania® Mangosteen Amrita ni dimana ia adalah minuman yang lazat dan dirumuskan menggunakan keseluruhan buah manggis termasuk puri dan kulit yang merupakan sumber yang sangat baik serta kaya dengan Xanthones, yang boleh menyumbang kepada banyak kesan yang baik kepada kesihatan kita. 

Menurut kajian, Xanthones mempunyai kesan yang sangat baik untuk organ dalaman manusia kerana kadar antioksidan-nya yang tinggi. 

Minuman ini telah didatangkan dengan pakej yang tinggi antioksidan yang menggabungkan kebaikan buah manggis keseluruhan, epal, roselle, acai berry, anggur dan delima.

Mangosteen Amrita yang semakin terkenal ini, sekarang didatangkan dalam botol aluminium yang boleh digunakan semula sepanjang masa dan boleh didapati pada harga yang menarik! (Sebelumnya dikenali sebagai Ostania® Mangosteen Concentrate)

Mengapa Perlu Minum OSTANIA?
Ostania Mangosteen Amrita mempunyai kelebihan seperti berikut :
  • Ia bertindak sebagai anti-bakteria dan anti-fungi dimana ia melawan jangkitan kuman, fungus dan yis
  • Tinggi dengan antioksidan dan membantu dalam peneutrak radikal - radikal bebas dalam badan (anti-kanser)
  • Nilai ORAC antioksidan 14186.9
  • Tiada tambahan gula (pemanis semulajadi buah)
  • Tiada pewarna tambahan
  • Fungsi terapeutik
  • Anti penuaan
  • Anti kanser
  • Anti inflamasi

Siapa Yang Patut Mengambil OSTANIA?

  • Sesuai untuk semua peringkat umur
  • Mereka yang aktif olahraga 
  • Mereka yang selalu berasa letih 
  • Orang yang mahu mempunyai penghadaman yang lebih baik 
  • Orang yang mahu kekal sihat
Cara Minum Jus Ostania® Manggis Amrita

  • Minum 30ml Jus Ostania® Manggis Amrita atau boleh juga campurkannya dengan air sejuk (Ratio 1:1). 
  • Rasa Ostania Mangosteen Amrita Jus Ekstrak Manggis ini sedap..masam-masam manis buah gitu. Tak kisahlah rasa macamana kan. Yang penting ianya berkhasiat. Minum sejuk-sejuk memng sedap.
  • Harga pun tak mahal. Hanya RM49.90 sahaja sebotol.
  • Untuk maklumat lanjut mengenai Furley Bioextract, boleh layari laman berikut:




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


29 April 2017

Starter Pack Excited dari Asma-Felt Box Buat Tengkubutang Teruja!

Starter Pack Excited dari Asma-Felt Box
Buat Tengkubutang Sangat Teruja!

Bestnyaa.. Ada semua ni dah boleh buat apa yang di idamkan.. Hehe.. Dalam fikiran ni dah set nak DIY something for my little boy.. Heee.. Nanti TB kongsikan dalam blog www.tengkubutang.com ni yea.. 

Oh ya.. Kalau korang nak beli bahan-bahan untuk DIY feltcraft ke, nak buat toys guna kain felt ke. Nak buat plushies ke. Semua adaaaa.. Korang terjah je http://asma-felt-box.com/ ni yea.. Haa.. 

Oh ya.. Lupa plak nak bagi tahu.. Starter Pack Excited ni khas untuk kawan2 beginner yang minat buat diy, atau kraf menggunakan kain felt ni.. Tak perlu pening2 dah nak standby apa yang perlu untuk start diy feltcraft korang.. Dengan Starter Pack Excited semua dah ada.. Cuma tinggal idea nak hasilkan apa je. Heee.. TB dah berangan nak buat OWL dannnn.. Hahaha.. Ada laaaa...

Jom tengok apa isi didalam pek Starter Pack Excited ni.. 


Haa.. ni dia isi dalamnya.. Seperti yang TB katakan tadi,  Excited pek ni khas untuk korang yang baru nak start berkecimpung dalam bidang craft dan nak buat macam-macam items. So, barang-barang ni untuk korang berkenal kenalan dulu lah kiranya yea.. hee.. idaklah nanti terus nak buat dah blur tak kenal bahan-bahannya.. heee.. 

Dalam ni semua warna basic ada, dan bahan-bahan craft pun ada pelbagai jenis.

Pek ini mengandungi:

10pcs felt saiz 23x25cm (warna seperti dalam gambar)

5pcs keychain

5pcs split ring

5pcs HP straps (mixed kaler)

5pcs brooch panjang

5pcs brooch pendek

Pek benang

5pcs brads (mixed kaler)

38pcs Butang (mixed design dan kaler)

10pcs hiasan tampalan (mixed design dan kaler)

30pcs Eyes (mixed size)

4pcs Hair clips (mixed design and size)

3pcs Ribbons (50cm each. mixed design)

1 pack fiber

Tali halus

2pcs Bell

1 Template Book

1 Modul Jahitan Ebook (diberi melalui email)

HARGA : RM29.00
(nilai sebenar barang dalam pek ni: RM33.43)










Starter Pack Excited By Asma-Felt Box @asmafeltbox Bestnyaa.. Ada semua ni dah boleh buat apa yang di idamkan.. Hehe.. Dalam fikiran ni dah set nak DIY something for my little boy.. Heee.. Nanti TB kongsikan dekat blog www.tengkubutang.com yea.. Oh ya.. Kalau korang nak beli bahan-bahan untuk DIY feltcraft ke, nak buat toys guna kain felt ke. Nak buat plushies ke. Semua adaaaa.. Korang terjah je http://asma-felt-box.com/ oh ya.. Lupa plak nak bagi tahu.. Starter Pack Excited ni khas untuk kawan2/beginner yang minat buat diy, atau kraf menggunakan kain felt ni.. Tak perlu pening2 dah nak standby apa yang perlu untuk start diy feltcraft korang.. Dengan Starter Pack Excited semua dah ada.. Cuma tinggal idea nak hasilkan apa je. Heee.. TB dah berangan nak buat OWL dannnn.. Hahaha.. Ada laaaa... Link website : http://www.asma-felt-box.com http://asma-felt-box.blogspot.my/ facebook : facebook.com/asmafeltbox Instagram : https://www.instagram.com/asmafeltbox/ email: asema84@gmail.com Oh.. Ya. Kalau korang selalu shopping kat LAZADA @lazada_my, korang boleh juga shopping bahan2 dari Asma Felt Box ni di Lazada tau.. Mana lah tau kot ada nak kumpul point shopback ke kan.. Beli kat lazada korang dapat cashback balik kan.. Heee.. So.. Kalau sape2 nak beli kat Lazada, boleh gi kat link ni ye! >>http://www.lazada.com.my/asma-feltbox/ Selamat ber kraf yeaaa..!!
A post shared by 🇹🇪🇳🇬🇰🇺🇧🇺🇹🇦🇳🇬 (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on

Starter Pack Excited By Asma-Felt Box @asmafeltbox Bestnyaa.. Ada semua ni dah boleh buat apa yang di idamkan.. Hehe.. Dalam fikiran ni dah set nak DIY something for my little boy.. Heee.. Nanti TB kongsikan dekat blog www.tengkubutang.com yea.. Oh ya.. Kalau korang nak beli bahan-bahan untuk DIY feltcraft ke, nak buat toys guna kain felt ke. Nak buat plushies ke. Semua adaaaa.. Korang terjah je http://asma-felt-box.com/ oh ya.. Lupa plak nak bagi tahu.. Starter Pack Excited ni khas untuk kawan2/beginner yang minat buat diy, atau kraf menggunakan kain felt ni.. Tak perlu pening2 dah nak standby apa yang perlu untuk start diy feltcraft korang.. Dengan Starter Pack Excited semua dah ada.. Cuma tinggal idea nak hasilkan apa je. Heee.. TB dah berangan nak buat OWL dannnn.. Hahaha.. Ada laaaa... Link website :  http://www.asma-felt-box.com http://asma-felt-box.blogspot.my/ facebook :  facebook.com/asmafeltbox Instagram :  https://www.instagram.com/asmafeltbox/ email:  asema84@gmail.com Oh.. Ya. Kalau korang selalu shopping kat LAZADA @lazada_my, korang boleh juga shopping bahan2 dari Asma Felt Box ni di Lazada tau.. Mana lah tau kot ada nak kumpul point shopback ke kan.. Beli kat lazada korang dapat cashback balik kan.. Heee.. So.. Kalau sape2 nak beli kat Lazada, boleh gi kat link ni ye! >>http://www.lazada.com.my/asma-feltbox/ Selamat ber kraf yeaaa..!!
A post shared by 🇹🇪🇳🇬🇰🇺🇧🇺🇹🇦🇳🇬 (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on

Link website : 

http://www.asma-felt-box.com
http://asma-felt-box.blogspot.my/

facebook : 
facebook.com/asmafeltbox

Instagram : 
https://www.instagram.com/asmafeltbox/
( @asmafeltbox )

email: 
asema84@gmail.com

Oh.. Ya. Kalau korang selalu shopping kat LAZADA @lazada_my, korang boleh juga shopping bahan2 dari Asma Felt Box ni di Lazada tau.. Mana lah tau kot ada nak kumpul point shopback ke kan.. Beli kat lazada korang dapat cashback balik kan.. Heee.. So.. Kalau sape2 nak beli kat Lazada, boleh gi kat link ni ye! >>http://www.lazada.com.my/asma-feltbox/

Selamat ber kraf yeaaa..!!


Note : Sila pilih jenis felt yea.. sebab ada dua jenis felt.. felt biasa dengan felt acrylic.. yang untuk buat plushies tu selalu orang guna acrylic..

Tak tahu nak bayangkan nak buat apa dengan semua ni?
meh tengok SINI.. jadi sumber inspirasi kita.. hee...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


27 April 2017

Resepi Ikan Masak Tauchu Mudah dan Sedap!


Resepi Ikan Masak Tauchu
Mudah dan Sedap!

Assalammualaikum.. Tetiba lak nak up entri resepi lak time malam-malam gini yea.. Alkisahnya cadang hari ni Teman dan hubby kononnya taknak makan nasik, nak makan roti cicah bubur kacang hijau je konon.. Kurasakan kenyang tapi tak tahu plak lapor lagi.. Hahaha   then kami pun fikir nak makan apa.. 

Hubby suruh masak Ikan Masak Tauchu.. TB taknak sebab nanti masak hubby bukan nak makan pun sebab itu bukan menu favourite dia.. Tapi hubby kata masak je dia makan.. 

Hemm.. Bila dia dah kata macam tu TB pun masaklah Ikan Masak Tauchu tu.. Jujur TB cakap, kat rumah TB selama 4 tahun  tak pernah sekalipun masak Tauchu, sebab? Sebab TB sorang je makan tu yang TB malas sangat nak masak.. So, TB harapkan balik ipoh je la kalau nak makan masak Tauchu ni..  Tu yang macam dah ingat-ingat lupa cara mak masak gulai tauchu ni..

Tapi kan.. hari ni tengok hubby dah mula makan masak tauchu.. wah.  Alhamdulillah.  Dah tau dah menu simple yang boleh masak untuk sama-sama makan dengan hubby nanti.. Kalau tak kena masak menu lain-lain. Huhuhu.. Kadang tak habis sebab makan berdua. Hubby lak tak suka makan lauk yang hari ni masak dipanaskan esok.. 

Eh.. Termelalut la pulak.. Jom tengok Resepi Ikan Masak Tauchu Mudah dan Sedap! Eh lupa lak.. Resepi ni TB dapat dari rakan whatsapp Nanie dan Blogger syamimi.. Thank you semua..  heee.. Segan plak tanya resepi masakan yang simple ni.. Huhuhu
Resepi Ikan Masak Tauchu 
Mudah dan Sedap!

BAHAN A (DI TUMBUK)
Bawang Besar Sebiji
Bawang Putih 3 ulas
Halia 1/2 inci
Cili Api Merah 3 biji

BAHAN B 
Tauchu (Cap Tamin) / Tauchu Opah Nor x 3 sudu
Timun (potong2) - TB tak letak sebab takde timun
Tomato (potong2) - TB tak letak sebab takde tomato
Bawang Besar 1 biji (hiris bulat)
Cili Muda (belah tengah) -TB guna Cili Masak sebab takde Cili Muda.. TB potong besar2.. Tak belah tengah. Ikut korang nak macam mana.. Sama je rasanya...

CARA-CARA MEMASAK:
Mula-mula yang penting sekali goreng ikan dulu yea.. TB suka goreng garing-garing..  TB guna ikan selar sebab ikan Selar ni je yang TB selera nak makan.. Ikan-ikan lain TB 'kureng' sikit  huhuhu.. Tapi kalau nak guna ikan merah pun boleh atau ikan lain pun boleh.   Ikut suka korang yea.. 

Ok.. Lepas dah goreng ikan tu, ketepikan dulu..  

1. Panaskan sedikit minyak (TB guna minyak goreng ikan tadi)

2. Tumis Bahan Kisar tadi..  Sampai naik bau.. 

3. Masukkan air (ikut korang nak kuah banyak mana)

4. Masukkan 3 sudu Tauchu tadi.. Kacau dan biar masak sekejap.. 

5. Masukkan tomato dan timun. Biar masak hingga lembut.. 

6. Bila tomato dan timun dah lembut sikit masukkan ikan, cili masak dan bawang besar yang dihiris bulat tadi.. 

Dah siap.. 

Note :
TB letak 3 sudu konon hubby nak kacang tu banyak tapi apakan daya kacangnya macam hancur aje.. TB tak tambah tauchu lagi sebab nanti masin plak kuah tu.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Rawat Masalah Intim Wanita Dengan Spray FemMist


Rawat Masalah Intim Wanita Dengan Spray FemMist


Pastinya kita sedia maklum bahawa alat kelamin wanita merupakan kawasan anggota badan yang paling sensitif dan memerlukan penjagaan yang baik.

Namun terdapat segelintir wanita yang kurang mengambil berat tentang kebersihan alat sulit mereka lalu menyebabkan risiko terkena pelbagai penyakit.

Mungkin ramai lagi wanita yang tidak menyedari pentingnya menjaga kebersihan alat sulit kerana ianya sangat sensitif dan mudah terdedah dengan sejumlah penyakit seperti radang pelviks atau kelainan pada struktur vagina. Oleh sebab itu, kita perlu membaca dan mengetahui tips-tips menjaga dan merawat alat sulit wanita. Mungkin produk ini jawapan kepada masalahnya.

Beauté de la Botanique FemMist, dirumuskan khas dengan manggis dan manjakani telah direka untuk melegakan simptom-simptom masalah intim wanita seperti kegatalan, keradangan, keputihan, bau yang kurang menyenangkan dan rasa tidak selesa.

Didatangkan dalam botol semburan aluminium yang langsing dan sofistikated, FemMist mudah dibawa dan mudah digunakan, hanya semburkan dan alami keselesaan serta keyakinan serta-merta.

Simpan FemMist di dalam tas tangan untuk dibawa bersama anda ke mana-mana jua!

Dibangunkan oleh Furley Bioextracts, sebuah syarikat bioteknologi dan agroteknologi Malaysia, rumusan semula jadi FemMist yang mengandungi Dermaxan® (ekstrak kulit buah manggis), ekstrak manjakani dan minyak pati lavender mengekalkan keseimbangan pH optimal di bahagian intim anda, sekaligus memastikan kesihatan vagina yang optimal.

Lazim digunakan dalam perubatan tradisional selama beberapa generasi, kajian terkini telah menunjukkan bahawa ekstrak kulit buah manggis – iaitu bahan asas FemMist – juga sesuai sebagai agen anti-keradangan, anti-bakteria, anti-fungus dan anti-viral yang kuat. 

Sebuah kajian oleh Taylor’s University mendapati FemMist berupaya membunuh candida albicans – salah satu punca utama jangkitan fungus – dan pseudomonas aeruginosa dalam jangkitan saluran kencing (UTIs).

Beauté de la Botanique FemMist disyorkan kepada semua peringkat umur dari gadis muda sehinggalah mereka yang telah menopaus. Tahap hormon berubah dengan usia dan ini boleh memberi kesan kepada bahagian intim seperti kekeringan. FemMist memastikan kawasan intim kekal segar dan juga melembapkan kulit.

Antara manfaat-manfaatnya termasuklah:
  • Mengekalkan keseimbangan pH optimal vagina
  • Anti-bakteria dan anti-fungus
  • Kelegaan segera daripada simptom dan ketidakselesaan akibat jangkitan vagina
  • Melegakan kegatalan akibat rambut yang tumbuh ke dalam (ingrown hair)
  • Kesan melecet
  • Menganjalkan dan memutihkan
  • Selamat dan sesuai untuk semua jenis kulit
  • Semulajadi dan berasaskan air, tidak merengsakan
  • Pembungkusan yang tidak menonjol dan mudah dibawa bersama
  • Produk diproses dalam premis yang disahkan halal (iaitu, tiada alkohol digunakan di sebarang peringkat proses).

Harga : Beauté de la Botanique FemMist 35ml RM48.00

Cadangan penggunaan : 
Gunakan tiga kali sehari, atau selepas ke tandas agar kekal segar sepanjang hari.

Layari http://store.furleybio.com/ untuk membeli secara dalam talian, atau untuk menyemak senarai stokis.

Kelebihan FemMist :
Dirumuskan khas dengan manggis dan manjakani, Beauté de la Botanique FemMist telah direka untuk melegakan simptom-simptom masalah intim wanita seperti kegatalan, keradangan, keputihan, bau yang kurang menyenangkan dan rasa tidak selesa.



Didatangkan dalam botol semburan aluminium yang langsing dan sofistikated, FemMist mudah dibawa dan mudah digunakan. Hanya semburkan dan alami keselesaan serta keyakinan serta-merta. Simpan FemMist di dalam tas tangan untuk dibawa bersama ke mana-mana jua!


Apakah Bahan Yang Digunakan Di Dalam Fem.Mist?
Dibangunkan oleh Furley Bioextracts, sebuah syarikat bioteknologi dan agroteknologi Malaysia, rumusan semulajadi FemMist yang mengandungi Dermaxan® (ekstrak kulit buah manggis), ekstrak manjakani dan minyak pati lavender mengekalkan keseimbangan pH optimal di bahagian intim anda, sekaligus memastikan kesihatan vagina yang optimal.

Kenapa Estrak Kulit Buah Manggis Digunakan?
Lazim digunakan dalam perubatan tradisional selama beberapa generasi, kajian terkini telah menunjukkan bahawa ekstrak kulit buah manggis – iaitu bahan asas FemMist – juga sesuai sebagai agen anti-keradangan, anti-bakteria, anti-fungus dan anti-viral yang kuat. Sebuah kajian oleh Taylor’s University mendapati FemMist berupaya membunuh candida albicans – salah satu punca utama jangkitan fungus – dan pseudomonas aeruginosa dalam jangkitan saluran kencing (UTIs). 

Siapakah Yang Boleh Menggunakan Feminine Mist Ini?
Beauté de la Botanique FemMist disyorkan kepadasemua peringkat umur dari gadis muda sehingalah mereka yang telah menopouse.Tahap hormon berubah dengan usia dan ini boleh memberi kesan kepada bahagian intim seperti kekeringan. FemMist memastikan kawasan intim kekal segar dan juga melembapkan kulit.


Cadangan Penggunaan: 
Gunakan tiga kali sehari, atau selepas ke tandas agar kekal segar sepanjang hari.

Beauté de la Botanique FemMist, 35ml: RM48.00

Apa yang pasti pengeluarannya mempunyai Sijil Halal dari JAKIM, maka tak perlu ragu-ragu atau risau lagi untuk menggunakan Spray penjagaan intim wanita ni ye.. 

Pensijilan: HACCP, ISO22000, JAKIM Halal

Latar Belakang Mengenai Furley Bioextracts
Ditubuhkan pada tahun 2008, Furley Bioextractsadalah sebuah syarikat bioteknologi dan agroteknologi Malaysia yang berstatus BioNexus. Syarikat ini memfokuskan teknologi dan RnD mereka terhadap makanan berfungsi (nutraseutikal), makanan tambahan dan kosmetik (kosmeseutikal), memantau dan menguruskan proses daripada bahan mentah hingga ke produk siap, sekaligus memastikan kualiti dan keberkesanan rangkaian produknya. 

Furley Bioextracts berbangga dengan keupayaannya untuk menginovasi dan mengeluarkan produk-produk berkualiti tinggi, konsisten dan mencukupi demi kepuasan pelanggan. Pada tahun 2013, syarikat ini telah memenangi Anugerah Paling Inovatif dalam Bioteknologi dan Agroteknologi daripada SME Corporation Malaysia. 

Latar belakang BioNexus 
Dianugerahkan oleh Malaysian Biotechnology Corporation (BiotechCorp), status ini diberikan kepada syarikat-syarikat bioteknologi tempatan dan antarabangsa yang layak serta sedang menjalankan aktiviti bioteknologi dan atau sains kehidupan

Kalau berminat nak order, boleh je order direct ke Website, Twitter atau Facebook Furley Bioextracts




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


26 April 2017

REDEEM/TEBUS IKEA FOOD CONTAINER (Set of 17) DI REWARDS STORE 8SHARE.COM.MY


REDEEM/TEBUS IKEA FOOD CONTAINER (Set of 17)
DI REWARDS STORE 8SHARE.COM.MY

Haii.. punyalah lama TB tunggu peluang macam ni.. Peluang apa? haaa. peluang nak tebus barangan berguna dari Rewards Store 8share .com.my ni haaa.. Akhirnya dapat gak tebus.. Sebelum ni asyik la nampak t.shirt, pelapik gelas, sticker 8share.. yang tu je available untuk di tebus, yang lain-lain seperti baucer Petronas ke, baucer KFC ke.. semuanya out of stock.. kecewa sesaja apabila login ke rewards store 8share tu.. huhu.. 

Sampai BP (bonus point) teman dari 0 jadi 2022 BP .. Banyak kannn.. semua sebab malas nak guna untuk tebus yang bukan-bukan.. kalau boleh biarlah tebus yang berguna untuk jangkamasa panjang ke atau baucer-baucer pun ok la jugak kan.. 

Tapi kali ni.. haaa.. dapat Food Container dari IKEA plak tu.. mau tak sukaaaa.. Tiba-tiba je buka Rewards Store 8share TB nampak bekas makanan ni.. apalagi.. terus guna BP tu untuk tebus 2 set.. heeee.. 2 set tau! 

Yang bestnya ada color kegemaran TB iaitu Red Orange dan Green .. Tak tau lah dapat yang mana satu tapi TB tak kisah pun.. dua2 kaler kegemaran TB pun.. Yang best lagi tau apa.. satu set ada 17 pcs tauuu.. beso kecik beso kecik TB tengok bekas makanan tu.. hahahaha.. apa lagi.. terus tebus semalam.. tak tahu la bila TB akan dapat barang tu.. dapat email dari 8share katanya ambil masa dalam 30 hari utnuk pengeposan.. 

Haa.. bagi sapa-sapa yang tak tahu pasal 8share ni.. kalau nak tahu meh TB terangkan 8share ni ialah 

8Share adalah kelab ganjaran peribadi untuk pengguna media sosial yang suka mendapat barangan percuma, wang tambahan setiap bulan, dan menjadi yang pertama untuk memperkenalkan sesuatu yang baru.

Maksudnya, kita share iklan yang pihak 8share post dilaman web mereka dan kita akan mendapat ganjaran dalam bentuk :
1.wang tunai.
2.Mata Perolehan (BP) 
3.Hadiah dan Saguhati

Kita hanya boleh share iklan yang masih aktif sahaja, dan boleh share berapa banyak kali yang kita mahu selagi iklan tersebut masih aktif.

Kita boleh share dengan cara :
1. Share iklan tersebut melalui Facebook, Twitter, SMS, dan lain-lain
2. Copy URL iklan dan share ke mana mana aplikasi dan kongi (contohnya, Whatsapp)

di 8share dua benda kita boleh tebus, iaitu Wang Tunai dan BP . Wang Tunai tu kita tebus kalau dah cukup RM50 dan keatas, kalau kurang dari tu tak boleh tebus tau.. earning tu kita dapat dari hasil kita share iklan-iklan yang 8share pamirkan di website diorang.

Haaa.. lagi satu BP atau Bonus Point.. haaa.. Apa itu BP/Bonus Point? meh baca lkat bawha ni yea.. 

Apa itu BP?
BP ialah Bonus Points (Mata Perolehan) bukan wang tunai. Ia menunjukkan berapa banyak kita telah kongsikan iklan-iklan.

Bagaimana cara kita nak dapatkan BP tu?
Kita akan dapat BP melalui :

  • 1 BP untuk setiap Iklan Special yang kita  siarkan.
  • 1 BP untuk setiap lawatan unik (U.V.) yang kita dapat apabila menyiarkan Kempen Causes/Social Good dan 
  • 10 BP untuk setiap perubahan profil yang dibuat (URL profil, gambar profil, tentang saya, dan lain-lain lagi.)
Adakah BP mempunyai nilai kewangan?
BP tidak mempunyai nilai kewangan. BP tidak boleh ditukar ke mata wang. Apakah yang boleh kita lakukan dengan BP kita?

Haaa.. yang ni lah yang TB sedang tunggu sekarang ni.. heee.. BP kita ni walau tak boleh tebus duit, kita boleh gunakan untuk menuntut barangan 8Share apabila ia disediakan. Maksud disediakan, kalau barang tu available.. kena rajin terjah la yea.. sebab TB pun macam tu jugak.. jenuh banyak kali skodeng Rewards Store tu.. ni baru terserempak reward yang best jugakla bagi TB kan.. heheheh..

Contohnya barangan seperti gambar di bawah, Nampak tak barang apa lagi TB leh tebus dengan BP yang TB ada? Walaupun pada awalnya nak tebus Baucer Petronas RM50 tu, Tapi bila ternampak yang lain, TB cadang nak tebus Food Container dari IKEA tu  pulak lah.... hee..
Cara nak tebus macam dalam gambar bawah ni yea.. jmeput tengok.. pastu jemput 

Buka reward store 8share.com.my .. Login dulu tau!
Pilih lah mana korang nak tebus.. 

TB berkenan dua barang iaitu Petronas Gift Card RM50 dan Food Container dari IKEA

So, TB klik REDEEM kat gambar Food Container dari IKEA tu dan akan keluar macam gambar atas ni..  korang isi je nak berapa set, ikutlah banyak mana BP korang, kalau cukup 3 nak redeem / tebus 3 set pun boleh je.. Tapi kalau tak cukup, amik satu set je.. kalau tak cukup lansung nak tebus yang ni.. boleh tengok lain-lain barang yang ada kat situ.. Haa.. kalau dah confirm nak yang tu, klik jeRedeem This Reward ..

Akan keluar macam dalam gambar ni.. haa.. dia akan keluar alamat untuk diorang post barang kita (seperti alamat yang kita daftar di akaun 8share kita tu la.. kalau nak tukar lain, sila tukar dulu yea baru redeem) . Dah sonfirm semua betul? so, klik Redeem this reward tu lagi sekali.. pastu dia akan hantar email kat kita macam dalam gambar bawah ni..



Yeayy.. tak sabo nak tunggu barang ni sampai.. Hijau pun lawa..


Oren? lagi laa.. kaler feberet TB.. hahaha..

Rewards store

Welcome to the Rewards Store, the only place where you can redeem cool rewards using your Bonus Points.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page